Има дискриминационен прием на първолаци в 143 училища

Дискриминационна дейност при приема на ученици в първи клас има в поне 143 училища на територията на страната.

Обратно в новината

Коментари - Има дискриминационен прием на първолаци в 143 училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, аман от ПРОСТОТИИ и измислени "Герои"!!! - Къде видяхте дискриминация в тези правила и какво лошо има в тях?! - Защо някой от Вас не отиде на работи държавна работа, пък после да говори? - Колко, според Вас ще са тези дечица, че да се прави от мухата СЛОН само и само да се говори за нещо? - Нека някой покаже, че наистина е изместен, защото тази малка привилегия си я има от повече от 20 години, и винаги ЕДИНИЦИТЕ, които са се възмолзвали от нея са били НАД ОБЯВЕНИЯ ПРИЕМ! Само ни замазват очите да се ядем едни други, а ТИКВАТА и всичките му производни да си КРАДАТ необезпокоявани!!!

ПАТЕНТ НА ГЕРБ.

НЯКОЙ ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ НА КАКВО УЧИМ ДЕЦАТА СИ С ТАЗИ СИСТЕМА? КАКВО ДОБРО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ЩОМ ОТ ПЪРВИ КЛАС ГИ УЧИМ НА РАЗДЕЛЕНИЕ. ЖАЛКО, ЧЕ ТОЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЩЕ ГО НАПРАВИ ПРЕКАЛЕНО КЪСНО.

Помежду другото самите критерий за адрес са дескреминация! Ние сме в Люлин и се наложи да се регистрираме при роднини на Центъра, за да приемат малката в Пушкин!

Та чий го дири детенцето в Пушкин, след като живеете в Люлин? И от какъв зор трябва да учи в центъра? Аман от селяндури с комплекси!

Желаехме по-качествено обучение и все пак да е в Центъра. Мисля, че сме в правото си като родители да го искаме.

И ние искаме детето да учи в св. Георги, ама нямаме възможност. Може ли с измама да си набутате отрочето, ощетявайки друго дете? Марш в Люлин! Като гледам колко сте неграмотни, и Пушкин няма да ви спаси.

Предлагам Money на ПинкФлойд за официален химн на България,защото всичко е борба за пари и повече ПАРИ,!политика,корупция власт,обществени поръчки за наши хора,здравеопазване,смърт,църква,джамия,меларе,търговия на хора и емигранти-това е България!

Аз по- скоро бих останал учуден, ако някой без връзки се класира подобаващо. Просто няма такава система ако ще детето ти да бие по интелект и средният клас преподаватели тип ебалници. Така ги наричам аз, защото не познавам и една млада учителка, която да не практикува секс на работното място. Пък децата на заможните бащи ги отсяват с пръв поглед :).

на заможните родители са в частните училища!

Потомците на комунистите вилнеят с пълна сила. В България никога не е имало преход. Просто хората на власт смениха господарите.

Това са само 'осветлените' примери. Един вид 'легални'. Дори не става въпрос за връзки! Нека се каже колко деца се приемат директно със заповед от МОН. От една изпусната дума, разбрах, че става въпрос за около 15% от децата - по около 20 деца в училище. Ако имаше журналисти, а не хроникьори, щяха да проверят изходящите документи от МОН за 3-те месеца преди приема и да ги покажат!

Aleko

Какви са тези измислени правила за прием на учениците? Мошеници!

не знам как е из страната, но в Столична община има наредба за приема на деца в първи клас и там черно на бяло е дадено право на педагогическите съвети да си измислят допълнителни критерии, по които да раздават точки за класирането. Тази реакция на ВАП е доста неочаквана предвид масовата им незаинтересованост по опазване правата на гражданите.

Всичко се прави от хора, завършили по социалистическите правила. Уреждат техните. Не им пука, че това е явна проява на дискриминация. А глупавите и безпочвени приказки за конкуренция, пазарна икономика и прочее са за наивници. Та навсякъде е така. Не само в образованието. Връзки, простотия, пари под масата, лицемерие, клевети и мизерия.

Значи с пари не е дискриминация, а иначе да. А в скъпите частни училища не е ли пак дискриминация, където попадат само деца на наши хора.

в скъпите частни училища попадат деца на материално обезпечени родители и/или болезнено амбициозни родители. (но последните са прави - инвестицията ще им се върне сравнително бързо и то мултиплицирана многократно)

Имало комисия за защита на демокрацията. Чудни неща научавам всеки ден. Колко подобни комисии за калинки има не искам да мисля. Но ако все пак има някаква полза от тях не е ли нормално хората да знаят за тях? Някак си по демократично е по телевизията да ни осведомяват или рекламират за това отколкото да въртят нонстоп платените реклами на държавна лотария или безброй лекарства. Иначе благодаря за информацията, ако не беше тази комисия нямаше да знаем нещо общоизвестно. И сега какво следва след като откриха топлата вода?

Същото е и при приема в детските градини

В България 80 % са дебили, и ако нямаха връзки щяха да стоят на гарата и да махат на влаковете. Така, че добре , че има връзкари и корумпета , че щеше да се срине държавата за два дни.

Та как не са сложили предимства и за: "дете на което поне единият родител е член на ГЕРБ"; "дете на което дядо му е бил активен борец";

и дФамата и дФамата на ГРОБ щото избори идат и положението се напича....

доста бързичко им бе набито канчето наДираджиите иииии заглавието от "Много училища приемат първолаци с връзки" стана "Има дискриминационен прием на първолаци " ....защото знайно е не може да има връзки, шуробаджанащина, корупция и пр. хибридни измислици при управлението на герберунгелите - даже военна прокуратура се изказва по въпроса че като нарушиш закона не върши престъпление а нарушение...хи хи ай честиту и умната пак да галсувате както си требе и дъ ривете сетне ))))

То в България всичко е с връзки! Най-смешното е,че си учим децата още от бебета да са с връзки, а после дори като пукнем пак някой са с връзки. Поради тази причина всички бягат от България!Тук няма начин да успееш ,ако не си с връзки колкото и да си добър, ще бъдеш пренебрегван и мачкан.

нито може да се родиш, нито да умреш у нас без връзки ...тскоро и от тотото не можеш да спечелиш като хората

той и дон домат тиквоний първий и пр ....няма такова нещо ние напредваме добре и началниците ни хвалят ...мен лично три папи ме галИха по главата това е фалшива новина от Кремъл с цел да стабилизира моята мутриландия

Привилегии за всички които по закон не плащат осигуровки, а за нас ..............тиквите . АКТИВНИ БОРЦИ ПРОТИВ КАПИТАЛИЗМА ???

Какво ще рече "връзки"? В училището, където детето ми беше прието в първи клас, имаше допълнителни точки за дарители на училището, които са помогнали за изграждането и поддържането на материално-техническата база. С удоволствие дарих за физкултурния салон и кабинета по рисуване и съответно детето ми получи точките, които му се полагат. Никъде не виждам "връзки". Освен това дарих от добро сърце и щях да го направя дори да не носеше точки.

Купили сте си приема. Това е корупционна схема. И в някои болници също искат "дарения" - иначе няма лечение.

Да, бе, да. Без точките от дарението детето нямаще да влезе, нали така. Значи ако аз не направя дарение, при равни други точки, ще влезе вашето дете. Кво се правите на удареми и ми говорите за добро сърце. Ей, всички схемаджии станаха, значи. Кой сменя адресна регистрация, кой дарения прави. Всичко е изкривено.

още от едно време в 35 когато дайде от белчин баня ти викаха Дана загубана ако не помниш....и сега пак си такава ама се правиш на ощипана щото требе да снасяш на бащицата нагоре....

Чудно как не ви е срам да пишете подобни лъжи? Дала била от сърце за салон по физическо и кабинет по рисуване? Дала си подкуп и то в брой, а ако беше честна и загрижена за децата, трябваше да изнесеш кирливите ризи на директорката пред медиите! Утре детето ти ще бута подкупи за да си осигури предимство, я в университета да си купи диплом, я да го вземат за калинка в някое министерство!

дето е даскалица и директор на училище да е допуснала такова нящо. Не, не и не. Тва са фалшиви новини или от Русия, или от тролове червени-бабички, или от ИДИЛ. Искат да подкопаят демокрацията.