САЩ и Русия са за мир, но остават на фронта в Сирия

Русия и Турция от една страна, и САЩ - от друга - се обявиха за политическо решение на кризата в Сирия. Никоя от страните обаче не смята да напусне фронта.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Русия са за мир, но остават на фронта в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че те кога и къде са се били с ИДИЛ?

Имате неточност в заглавието! Правилното е: САЩ ще се бият ЗАЕДНО с ИДИЛ докрай. Иначе кой ще им продава оръжие на терористите?

В няколко публикации от 2012 г. Иво Инджев косвено защитава Ал Кайда омаловажавайки нейната роля в конфликта Сирия. Той яростно напада Диляна Гайтанджиева, че посочила Ал Кайда за движеща сила срещу Асад и извършител на атентати срещу мирното население. Да припомня, че малко след това от същата тази Ал Кайда се образува ИДИЛ. Статиите които визирам са "Кой плаща казачока на внезапната телевизионна дружба със сирийския режим", "На кой генерал(исимус) козирува ТВ 7" и "ТВ 7 си призна, че е любимка на сирийския режим".

Какъв Иво Инджев? 2012 година правителството на ГЕРБ, в лицето на Младенов организира прием за Ал Кайда и ИД в хотел Риу Правец.

Е той не захлебва ли според тебе по тая линия?

T.e. заявили са "ще се бием за ИД до край"

МРЪСНИ,ЛИЦЕМЕРНИ АМЕРИКАНСКИ КОПЕЛЕТА НЕ САМО,ЧЕ ВИЕ РАЗПАЛИХТЕ ВОЙНАТА АМИ ИСКАТЕ ДА СИ ПРИПИШЕТЕ ЗАСЛУГИ ЗА ПОБЕДАТА . ТАКТИКАТА ВИ Е ЕДНА И СЪЩА МЕРЗАВЦИ НЕДНИ ПОМНИМ Я ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

Абсолютно си прав ! Няма по нагла и оодла сган на Земята от тъпите и прости кравари ! Никога не искам да срещна някой от тях, че отивам директно в затвора !

Четем статията в БиБиСи: Raqqa's dirty secret. И се питаме как САЩ се борят с ИД.

Някой, освен дебилизираните проамерикански тролове-троглодити вярва ли, че терористичната държава САЩ се бие с ИДИЛ, нейното отроче? Наблюдавайте събитията днес - те показват как САЩ са действали и през ВСВ. Всъщност САЩ и Британия създадоха и финансово захранваха Хитлер, с надеждата да го насъскат срещу СССР, както и направиха. Така спечелиха огромни пари, специално САЩ бяха единствената държава, излязла на огромна печалба от войната. Всъщност военната машина на недоволната от Версайската система Германия бе разгромена благодарение на огромните жертви, но и военни умения на Съветска Русия на Източния фронт - именно там се ковяха победите над Райха. САЩ и тогава, и днес, няма никакви съществени приноси за тези победи, обаче най-нагло си ги присвоява.

...И ПЕЧЕЛИ ПАРИ.

Така е, САЩ или купуват политическите елити, или определени екстравагантни личности, легитимиращи се с крайни позиции. При това положение, финансирайки в елитите, те манипулират народите - така са направили с немското недоволство след ПСВ, благодарение на финансово поощряване на радикализма на психопата Хитлер. Народите са само параван за легитимация на войните и ограбването чрез подходящите, добре платени от американците водачи. Така е и у нас днес, и в почти целия свят. Народите са покорни овце, оставящи се да ги водят мошеници. Защо? Защото робуват на стомасите си, сиреч играта на овластените с потребностите (низшите!) на будалите никога не е спирала.

Последни новини от Вашингтон: Пентагонът катгорично отказва да нанася въздушни удари по бойци на ДАЕШ на територията на САР!!!! Без коментар....

На ИДИЛ само името е мюсюлманско но и това не е много сигурно, защото може да има двойно значение като много от символи на окултистите. Иначе по своята тази така баречена държава са сбор от частни корпоративни армини на строителите на Вавилон, които създават хаосът в Божият порядък на Земята, за да мнагнеят страх и несигурност в обещството и в последвтвие след някой голям пореден "терористичен акт" да ни предложат предложат като решение на този хаос сатаниският порядък на Земята според девиза им "Ordo ab chaos". Бог ни е казал всичко необходими истини в своето слово записано в Библията, но е тъжно че малко хора се интересуват от истината. Повечето се вълнуват от мимолетните страсти на тлената плът, които ги водят към заблуда и гибел, ако не се обърнат до краят на благодатното време от тях.

Вече е ясно, че Сирия ще бъде разпарчатосана, и най-ощетени ще бъдат турците които си я искаха нацяло! Сега там ще има подкрепяни от краварите кюрди, подкрепяни от Русия асадовци, подкрепяни от Турция некви племена /по-скоро за позиции в спора с Русия/ Френска преса не чета, но всички са наясно с любовта на французите към САЩ, но за сметка на това самите руснаци много добре знаят че 70% от идилците са рускоговорящи узбеки, таджики и чеченци и именно те са и най-сериозните бойци, иначе разните там иракчани и джихади-джонита са за повече за пропаганда и търговия отколкото за реални бойни действия /всеки може да намери из руските новини как цялото велико ОМОН подразделение на узбекистан със снаражението си отиде да се бие на страната на ИДИЛ! Но това са подробности от пейзажа по-интересна е голямата картина на сделката между Русия и Турция! всеки знае че исторически двете държави са в някаква постоянна ту конфронтация, ту симбиоза, но тенденцията е от време оно когато казаците основния им поминък е бил плячкосването на султанските земи, а след това точно търговия със същите тези турци! И така турците са се специализирали в пазарлъка с руснаци, абсолютно по този начин изместиха бг строителните фирми с турски такива от пазара в Русия, въпреки че убиха сума ти народ с калпави конструкции! Та мисълта ми е че само руските туристи не са достатъчни на турците за да направят огромните отстъпки пред Путин, та дори да платят авансово С-400! Злите руски езици твърдят че императора е отстъпил на султана Азербейджан, а за Крим все още се дърлят оня ден върнаха руски кораби които идвали в Турция точно от Крим, ма поживьом увидим!

Интересно как САЩ ще се бият срещу ИД, след като са нейни създатели: "Бившият шеф на Разузнването към Министерството на отбраната на САЩ, МайкълФлин казва, че създаването на ИДИЛ е било "Нарочно решение" на правителството на САЩ" ("Michael Flynn Says Rise Of ISIS Was A "Willful Decision" Of US Government", Posted on August 10, 2015 RealClearPolitics). "...Генерал Венсен Депорт...Кой е докторът Франкенщайн, който създаде това чудовище? Да го заявим ясно, защото това има последствия: това са САЩ...", ("...Général Vincent Desportes... "Quel est le docteur Frankenstein qui a créé ce monstre ? Affirmons-le clairement, parce que cela a des conséquences : ce sont les Etats-Unis..."), заявява в прав текст кои са създателите на ИДИЛ дивизионен генерал Венсен Депорт пред френския Сенат, което може да се намери и прочете на сайта на Сената като се напише в гугл: Général Vincent Desportes Quel est le docteur Frankenstein И да питам, защо двама натовски генерали казват, че САЩ и НАТО са създали Даеш/ИДИЛ, а нашият бесепаро-натовски генерал и досега мълчи по въпроса? Дори и президентът на САЩ: "По време на дебат, Тръмп излага лъжата за войната в Сирия: Няма такова нещо като умерени бунтовници. Русия, Иран и Асад убиват ИДИЛ", ("Trump exposes Syrian war lie during debate: 'No such thing as moderate rebels, Russia, Iran, Assad are killing ISIS'", 10 Oct 2016, Signs of the Times). "Тръмп казва Путин не влиза в Украйна" ("Trump Says Putins Not Going Into Ukraine", July 31, 2016, New York Magazine), а нашият си мълчи и само хвали НАТО: "Радев: Стратегическият избор на България са ЕС и НАТО", ю 19 януари 2017, Дир бг., а НАТО: "Даеш, новата тайна армия на НАТО. Връзките на САЩ, Франция и ЕС с Ислямска държава и Ал-кайда" ("Daesh, la nouvelle armée secrète de l'OTAN ? les liens des USA, de la France et de l'UE avec l'Etat Islamique et Al-Qaida", lundi 1er août 2016, AgoraVox).

След изборите Сирия ще "помоли" САЩ да се изнасят , защото мястото е определено за руска база. Какво ще измислят американците , предстои да видим , но губят влияние дори и в С.А.

САЩ нямат за сега войски в Сирия за да я напускат!А ще предтанат да се месят в конфликта когато преценят,че ИД е ликвидирана напълно и Асад,Путин и Хизбулла престанат да бъдат заплаха за мира в Сирия и Близкият Изток!

Е , щом казваш че , нямат войска е по лесно :) Ама да няма сръдни после ? :)

Ако САЩ и НАТО искаха да ликвидират ИДИЛ просто щяха да ги разпуснат, ама: "Сирия: САЩ са евкуирали чуждестранните шефове на Даеш преди сирийската офанзива" ("Syrie: les USA auraient évacué des chefs étrangers de Daech avant l'offensive syrienne", 7 novembre 2017, french almanar). "Лондон и Вашингтон снабдиха джихадистите с химически оръжия" ("Londres et Washington ont fourni les jihadistes en armes chimiques", RÉSEAU VOLTAIRE, 16 AOÛT 2017). "Според турски депутат, Даеш се снабдява с газ зарин от Турция" ("Selon un député turc, Daech se serait approvisionné en gaz sarin grace à la Turquie", 15 décembre 2015, Égalité et Réconciliation). Е, да не са луди да унищожат отрочето си: "Бившият шеф на Разузнването към Министерството на отбраната на САЩ, МайкълФлин казва, че създаването на ИДИЛ е било "Нарочно решение" на правителството на САЩ" ("Michael Flynn Says Rise Of ISIS Was A "Willful Decision" Of US Government", Posted on August 10, 2015 RealClearPolitics). "...Генерал Венсен Депорт...Кой е докторът Франкенщайн, който създаде това чудовище? Да го заявим ясно, защото това има последствия: това са САЩ...", ("...Général Vincent Desportes... "Quel est le docteur Frankenstein qui a créé ce monstre ? Affirmons-le clairement, parce que cela a des conséquences : ce sont les Etats-Unis..."), заявява в прав текст кои са създателите на ИДИЛ дивизионен генерал Венсен Депорт пред френския Сенат, което може да се намери и прочете на сайта на Сената като се напише в гугл: Général Vincent Desportes Quel est le docteur Frankenstein "Даеш, новата тайна армия на НАТО. Връзките на САЩ, Франция и ЕС с Ислямска държава и Ал-кайда" ("Daesh, la nouvelle armée secrète de l'OTAN ? les liens des USA, de la France et de l'UE avec l'Etat Islamique et Al-Qaida", lundi 1er août 2016, AgoraVox).

Остави, Щерев, Дада и компания не се информират от западните медии за ИДИЛ! Те четат и препрочитат една украинска анонимна статия по темата качена на informnapalm точка org. За тях това е истината.

На тези простотии на руските дебили ако ще и на патагонски да са написани едва ли някой ще им повярва!

Както виждате, цитирам изказването на генерал Венсен Депорт пред френския Сенат, което съм прочел на сайта на Сената и дори Ви показвам как да го намерите, или според Вас всеки, който говори истини е "руски дебил"?!

Това е фейк,лъжа,измислица и манипулация измислена от руски дебили и предназначена за вярнащи на руски дебили които едва ли ще им повярват!

Британският външен министър Робин Кук като заяви, че Ал Кайда е креатура на ЦРУ и той ли е руски дебил?

Да бе. Фейк от сайта на френския сенат!

И това е лъжа!За британският външен министър!Истината е,че Путиновите служби продават оръжие и експлозиви на Ал Кайда в Авганистан!

Нали, ти решаваш кое е истина а Робин кук лъже.

Те преди да влезнат руснаците и да ги разбият ФАЩ се "биеха" с ИД и последните си разширяваха яко територията и продаваха на всякаки престъпници петрол. Не знам сега срещу кого ще се бият като отрочето им ИД замина в небитието.

Има една поговорка американците своите не изоставят, тъй че баш главорезите вече са евакуирани в американските бази за почивка до следващата задача я в Косово Македония Босна и др. точки на света.

Американците нямат свои.

Е, като не искат с добро по живо, по здраво, на краварите ще им бъде припомнено как се изнасяха от Виетнам... :))

Те и рашките така ще се изнесат от Сирия, с краката напред, както се изнесоха от Афганистан!

Слаб "2" по най-нова история, Керпедене! :))

Асад на бесилката, войнолюбецът Пути в затвора, това е единственото политическо решение!

...Аслъ - керпеден.

Е, разгеле- то щатите от самото начало искаха демократични избори, ама нали сме ербап-война, та война- жалко за толкова много жертви.

За САЩ демократични са само тези избори, при които на власт идват техни марионетки!

А след това обясмението на краватското нахалство ще бъде: "Ще останем, докато споменът за ИДИЛ не бъде изтрит от съзнанието на сирийците!" Бас хващам!

Много са загрижени за живота и психическото здраве на хората...

Бе, добре, че са сащ с трилионен военен бюджет, с хиляда база по света и у нас, с двестата военни конфликта, които са породили, след ВСВ, с 15млн. жертви(това по техни данни), че да бранят мира, демокрацията и правата на човека, по света и у нас.

абсолютно съм съгласен с теб

МНОГО СМЕ! СИЛНИ СМЕ!

И вече никой не говори за отстраняването на Асад ... Руснаците бавно си постигат целите, които изтъкнаха още в началото на конфликта. :)

и на края на конфликта твоя Aсад ще бъде отстранен по един или друг начин

"Ние няма просто да си тръгнем точно сега, преди да има напредък по Женевския процес" --- ее, че кой се е съмнявал! Нали сега ще се дели баницата. За война не сме много навити, ама за деленето - на първо място, със салфетка около врата и по една вилица във всяка ръка!

да делят и дано да им преседне...

Какво щяха да правят САЩ без ИДИЛ и Ал Кайда толкова години? Те са им оправданието за войни. През септември 2002 г. администрацията на Джордж Буш оповестява документа "Национална стратегия по безопасност на САЩ" в който пише: "Събитията от 11-ти септември откриват пред нас нови гигантски възможности"....

"Събитията от 11-ти септември откриват пред нас нови гигантски възможности".... КОИТО НИЕ САМИ СЪТВОРИХМЕ...............................

ВЧЕРА ИМАШЕ ГОЛЯМО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ НА БИБИСИ , КАК САЩ ПУСНАЛИ ОТ РАКА ДА ИЗБЯГАТ БАШ ТЕРОРИСТИТЕ - ОЩЕ Е НА ПЪРВА СТРАНИЦА BBC : .. Secret Raqqa IS withdrawal deal revealed BBC News 14 hours ago .... А НА ТОВА ДА СЕДИШ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ В БАЗИ В ПУСТИНЯТА ОБГРАДЕН ОТ ИРАНСКИ И ИРАКСКИ ШИИТИ , ХИЗБУЛА И СИРИЙСКИ ВОЙНИЦИ МУ ВИКАТ "НАСАЖДАНЕ НА ПАЧИ ЯЙЦА" :))

"Би Би Си разкри подробности за сделка, която позволи на стотици бойци от ИД - включително чуждестранни екстремисти - и техните семейства да избягат от Ракка в Сирия, под погледа на американската и британската коалиция и кюрдските войски, които контролират града."

Има една тънка, но важна разлика. Докато Русия е на законно основание в Сирия - по покана на сирийското правителство, докато САЩ нямат никакво основание да са в Сирия - те там са нашественици, агресори и окупатори.

Бе, не е много "тънка", разликата. Направо си е дебелашка. Като нечовешката наглост на американците.

как ша го напуснат там са парите сега :-)

САЩ продължават да преговарят отсъпвайки. Очевидно смятат че прокси-армията им ИДИЛ все още има потенциал.

ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ ДОГОВОРИШ С КАУБОЙ В БАРА Е ДА ГО ИЗРИТАШ ПО ГЪЗА ... ИЛИ ДА ГО ЗАМЕРИШ С ЧЕХЛА КАТОКУЧЕ ПО МЮСЮЛМАНСКИ - КУЧЕТО Е СИМВОЛ НА ДЯВОЛА В АРАБСКИЯ СВЯТ ....

ако наистина си в детроит маи е време да та изритаме и тебе от щатите

На това му се вика7 НА УМРЯЛО КУЧЕ НОЖ ВАДИ. Така направиха и през втората световна война - включиха се реално през 1944, когато руснаците вече бяха свършили работата и стояха на границите на Германия. Сега учат децата на Запад, че САЩ и Англия били спечелили войната. Спечелили дръжки.

за САЩ си прав, но Англия е във войната преди СССР!

И какво е направила дотогава ?!

Реално американската помощ за руснаците е била през цялата война решаващ фактор за победата над Германия!Освен с храни,оръжия и транспортни средства американски и английски самолети бомбардират Германия и Питлер е принуден да дължи милиони войници за отбрана от самолетите и на Атлантическият вал!Като се знае,че на един убит немец на Източният фронт се падат по 14 съветски жертви то помоща придобива още по големи размери

Или тролиш от мазето на Козяк, или нямаш 15 навършени години.

оон е ненужна и вредна организация ,унищожете я и ще има повече мир !

САЩ нямат работа в Сирия.Никой не ги е канил там.Съсипаха тая държава с терористичната си армия ИДИЛ и сега и те се обаждат.Такава наглост и безпардонност!!

"Американската армия ще се бие срещу Ислямска държава, докато групировката иска да се бие". Разбирай докато САЩ решат да са в региона а ИДИЛ им е оправданието.

ФАЩ: ще продължим да се бием с възглавници в спалнята на Тръмп-ова, докато те искат да се бият..."

Превъоръжаването и модернизирането с нови последно поколение изтребители на българската армия принуди Ердоган да проси на колене ракетите С 400 от Путин за да защити миролюбивите си турчеля.

САЩ са създали ИДИЛ за да си оправдаят присъствието в Сирия така както си направиха 11-ти септември за да си оправдаят войните в Ирак и Афганистан. Сега пак използват ИДИЛ като причина да останат в региона.

САЩ са във Сирия също така за да унищожават бойците от Ислямска държава!Нещо което руските и сирийски войски избягват да правят!

И аз това казвам - ИДИЛ са им оправданието. Преди Ал Кайда им беше "основния враг" и с тях се оправдаваха за всичко. Когато Робин Кук каза,че те са си създали Ал Кайда малко след това умря...

Явно си показно глух и сляп !? То и на децата в детските ясли им е ясно кой кой е в Сирия ! ИД започна да умира след като Русия по покана на Сирия се намеси във войната! Дотогава хамериканците и коалиция показно бомбардираха пустинята и непоказно, разбирай скришно, въоръжаваха джихадистите !

Много ме кефи двойката Ердоган Велики и малкия путин.

Много ме кефи кви сф.ирки върти майка ти на околовръстното. Семейна черта ли е?

... ако беше големия путин... можеха да станат два малки... с една щипка за пране...

Пак да питам, ако има някой сведущ. Да ми поясни. Ще го замола. Ама много. Русия е в Сирия по молба на правителството на суверенната държава. В качеството на какви са в Сирия, САЩ, освен в обичайното си - международен терорист номер 1 от втората половина на 20в. и първата четвърт на 21в.? От гледна точка на международното право?

право и Крим ? Баснята за народа и гласуването за присъединяване го остави за децата от първи клас. Нещо стойностно да кажеш ?

Не ти се коментира Сирия. Пък аз съм несведущ, но доколкото знам референдумът в Крим не се смята за демократичен, щото нямаше ни садисти, ни снайперисти, ни рязане на ръце и вадене на очи като в Киев, нито бомбардировки като в Косово... Изобщо нищо демократично - един скучен, "диктаторски" референдум, разрешен за международни наблюдатели, без констатирани нарушения, което трябваше да се и очаква при население 90% руснаци. И най-вече не беше в интерес на "запада".

Нека ти кажа, защото следих този въпрос - въпроса беше задаван няколко пъти и на Тилерсон и на говорителката на Държавния Департамент. Отговорите бяха - Тилерсон каза един път, че са там за да водят международната коалиция срещу ИД (тази, дето никаква работа не свърши), тоест отговори грубо казано, че ние сме там защото сме там. После започна да отговаря като говорителката, която още отначало заяви, че са там защото "сирийските демократични сили" (които и досега никой не знае от кои групировки се състоят) са ги поканили. За такава "покана" никой (освен САЩ разбира се) не знае.

Наистина съм ти благодарен за отговора, защото с облекчение разбирам, че все пак този въпрос е поставян и че хората са само 80%дебили, а не 98%, както би било, ако този въпрос беше подминаван и на високо ниво - дипломатическо, журалистическо, правно...

Пак ще те питам - ти ли си оня журналист, с който скоро имаше интервю по програма "Хр.Ботев", за свободата на словото?

Путин ще потуши пожара в Сирия , здраво стиснал маркуча на Ердоган !

На соросоидта само "маркучи" ви са в главата и в ...

Нали е негова любовница

МРЪСНИ,ЛИЦЕМЕРНИ АМЕРИКАНСКИ КОПЕЛЕТА НЕ САМО,ЧЕ ВИЕ РАЗПАЛИХТЕ ВОЙНАТА АМИ ИСКАТЕ ДА СИ ПРИПИШЕТЕ ЗАСЛУГИ ЗА ПОБЕДАТА . ТАКТИКАТА ВИ Е ЕДНА И СЪЩА МЕРЗАВЦИ НЕДНИ ПОМНИМ Я ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

ПРЕДИ ДА ПОВЯРВАМЕ НА КАЗАНИТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТУ ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ, НЕКА НАЙ НАПРЕД СИ СПОМНИМ, КОЙ ЗАПАЛИ ОГЪНЯ НА ПОЖАРА В СИРИЯ? ОПРЕДЕЛЕНО ТОВА НЕ Е ПУТИН.

Сирия в момента е една огромна шахматна дъска, на която има 10 играча и всеки има свои фигури и развива собствена кървава стратегия. Идва време да замлъкнат оръдията, но напрежението в тази изстрадала страна ще продължи още много години.