Роскосмос ще открие спътников център в Антарктида

Руската космическа агенция Роскосмос планира към 2019 г. център за приемане на спътникова информация да бъде открит в Антарктида.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос ще открие спътников център в Антарктида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами така ще бъде /бедната/ Русия както и Бразилия и Индия имат най-висок ръст на БВП за миналата 2016 година след Китай. Затова ще градят където искат за да се защитят от онази държава която има повече от 700 военни бази по целият свят и е отворила уста да погълне целия свят- Наричат я вече навсякъде Империята на злото. Най-лошото е, че с пари купуват дебилите и така развращават хората!

Страшен ръст! 2015 - 1.366 трлн., 2016- 1.281 трлн., от 5-то на 15-то място! Южна Корея страшен спад, 2015 - 1.383 трлн., 2016 - 1.411 трлн., на 11-то място! Мухахахахахаха! Нямате ли интернет, бе тъпчовци?

Лъжат това е заради Старгейта

И после да не се чудите що севернокорейските и иранските ракети летят далече и удрят точно. А технологичният Запад ще ни залива с поредната порция хленч колко изостанала била Русия в цивилизовано отошение.

Някои ще ходят до Марс, а други до Антарктида. Кой колкото може.

"Ще".

Докога коментарите тук ще са на елементарното ниво Русия срещу САЩ? Навремето глупаците така се дърляха за СДС и БСП.

За да могат спътниците да излъчват координати и чрез тях да се определя местоположението на всяка точка е необходимо на самите спътници да се знае точното местоположение. С точност до сантиметър и във всеки момент от време. О самата орбита на спътниците изобщо не е постоянаа. върху нея влияят различни фактори - гравитационните аномалии от Земята, налягане на светлината, привличането на луната и др. Затова спътниците се наблюдават непрекъснато от множество астрономически обсерватории по света. Всяка държава която иска да има спътникова навигационна система сключва договори с други държави за да изгради такива обсерватории. Това го има в САЩ, Китай, Евросъюза и Русия. И то отдавна. Нищо ново.

НОВАТА РУСКА МБР САРМАТ МОЖЕ ДА МИНЕ НАД АНТАРКТИКА И ДА УДАРИ САЩ ... А ОТ САЩ НЯМА КАК ДА УДАРЯТ С ЯДРЕНА РАКЕТА АНТАРКТИКА ... ТАКА ЧЕ САЩ ТРЯБВА ДА ОТДЕЛЯТ ЕДНА ЯДРЕНА ПОДВОДНИЦА САМО ЗА ДА УДАРЯТ КОСМИЧЕСКАТА СТАНЦИЯ .. ИЛИ ДА ПРАТЯТ ПИНГВИН ТИЙМ 6 ДА Я ПРЕВЗЕМЕ :))

Пингвините ще обслужват руската

Новата руска ракета ке бъде засечена от американците още в първите секунди на полета си!Траекторията и изчислена и ракетата свалена далече преди да стигне САЩ и Канада! САЩ имат разработена антиракетна спътникова система отдавна!

ИДИОТ МБР САРМАТ ЩЕ ДОЙДЕ ОТКЪДЕ МЕКСИКО :)) .. ТАМ Е КРАСОТАТА :))

не им стига Арктика, сега ще милитаризират и Антарктика.

А пък ние какъв гей-парад сме замислили да спретнем през 2019 г., ум да ви зайде...

ще ще ще ще ще ще ще ще

ще ще ще ще ще нефта по 20 $ , ще ще рублата по 200 -300 , ще ще фалират до няколко месеца , ще ще до края на 2014 ще върнат Kрим , ще потънат в сирииското блато ......

Руските сливи-миризлиВи съвсем скоро ще открият, че имат посаден БОР в задния им двор!! Разбирайте го както искате....

Нас ни лъжат. Узнах от сигурен източник,че с помощта на това творение на злото руските хакери ще могат да се включват директно към нашите мозъци и да ни управляват. Ужас! Те са навсякъде ! Спасявайте се кой както може!

При подобни новини някои наши приятелчета тук изведнъж ги защраква упорит зъбобол. Не пишат, а тихичко наблюдават и мрачно и ядно цвъкат минуси на опонентите си ;) А за мен това действие на Русия освен всичко друго е и геополитика. Хлопване по масата и напомняне за присъствието си на другите наредили се около арктическата баница.

Южния полюс е това, не северния.

За него е все едно и също...

Хубаво е да оборудват екипа с долни гащи - там е студено

Още търсят "Нова швабия"!! То Капица стана адмирал за това през 46. Жак Ив Кусто и той дайваше във пещерите на южния материк ама загуби една дузина колеги...Трудно е там и някък неземно...

Въпреки всички трудности, руснаците 70 години поддържат космонавтика. И добре, че бяха БРАТЯТА, та и българи да видят Земята от високо.

Двама видяха земята от високо, милиони страдахме десетилетия.

ти пък каво си страдал бе ... имахме грамотни хора , всички работеха , изнасяхме плодове зеленчуци , месо ... сега хем няма хора , хем всичко внасяме ... ако радостта ти се състои в един лап топ това е отделен въпрос и е твои проблем ,като и на останалите 80% дебилни в страната ...

Това е военна база. Пак са намислили нещо за рекет.

Че е военна, то е ясно. Какво ще прихванат не е ясно. Като гледам тоз Прогрес е в източната част на континента, а интересната територия е западната...