ИПИ: В частна каса да отиват 2% от здравната вноска

5537 лева струва бюджет 2018 на всеки данъкоплатец, изчислиха от Института за пазарна икономика.

Обратно в новината

Коментари - ИПИ: В частна каса да отиват 2% от здравната вноска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Частна здравна каса! Как ли пък не! Който има излишни пари да си ги влага, където ще. Но мен да ме задължават да пълня търбуха на някой - НЕ ИСКАМ!

Това са козметични промени, които са предложени, но горе-долу за тия 700 милиона за заплати са прави, като трябва да се отбележи, че става въпрос за заплати на бюджетни служители. Иначе 5500 лв за всеки, ДА, само че на мен ще ми струва 10 000 лв, докато ромското гето ще прибере 8000 лв. И така, всеки средно ще е ДАЛ 5500!!!

ипи с триковете на ало-измамниците. да преведем текста от по-горе: "понеже държавата е лош стопанин, увийте парите си във вестник и ни ги хвърлете на нас, приватизаторите. ние се справихме с приватизацията и с парите ви също ще се справим". не се казва по каква методика ипи е стигнало до тези резултати и дали в тях са включени евентуални нови заеми.

Да, бе. Частна каса. И на кой е тази каса точно? Пак келепир ще пада за някого. Мечтата на мафиотите се сбъдва. Т. Е. Те ди я сбъдват, нали те ковът законите... Ако държавата с целия контрол който и власт не може да управлява честно и прозрачно тези фондове, то идат ли в частни ръце хептен нищо няма да видим от здраните ни осигуровки....

Има си правилни каси. С правилни президенти, родени от правилни майки !

"Комунист" е манталитет а не партийна книжка. Комуниста винаги краде или чака някой нещо да му даде. Лежи на хълбок и смята, че всички са му длъжни. Държавата, децата му, комшиите, приятелите и кой ли не. И не на последно място - комуниста е мега алчен и винаги недоволен.

Хехе, не на мени тия, и сам знаеш и виждъш, че хората те разпознават като куманяга. Със или без партийна книШка, щом лапаш на партийната копаня, ти си куманяга и това е!

Ми щото тая държава за 70 последни години се крепи на куманяги. Кой остана в балХар, саму куманяги, щото се държите един друк на власт. Секи друк биде изхвърлен и изгонен, и требаше да се спасева в чужбина, или по други пътища. Това ,е страната за 70 години, изхвърли, изби и изгни секи, който не беше куманяга. Сега сте еманацията на куманягите, и намалевате, щото нема роПчета да ви робуват, та станА трудно да крадете, и започнахте директно на еврейските банкови гешефти. Изгладнехте, че нема кой да ви рабни наготово, и откраднатаото се изаде и изпи.

И да се върнем на факта, защо откак Рокафеллер управлева централните банки и е обсебил банковата систе,а, защот оттогава масово има банкови кризи, и то саму там, дето има Рокафеллерови банки и куманяги на власт да го прикриват и да делкът? Преди 17 век, преди Рокафеллер да се издигне финансово, кой знаеше какво е банкова криза? Къде изчезват парите от една банкова криза? обезценеват се, и стойността влиза в банковата система, а вие се заробвате с дългове, които пак и пак, изплащате пак на Рокафеллер? Защо това винаги се случва откак има куманяги да покриват Рокафеллер фамили? Защо преди Рокафеллер, света не е имал банкови криви? Айде почвай да отговареш, хронологично.

ИПИ възникна още в началото на прехода, като в него участваха няколко току що завършили студента. За последните 27 години същите студенти правят същите анализи, като реялния им трудов стаж е както и тогава, т.е. нула реална работа и 100% аналитична. А после БАН били теоретици.

муахаха, роби, още ли се чудите къде са Ви парите, като извадим пенсионери, деца и младежи и бежанци и р0мейте, остава че всеки работещ дава по едно 20 000 - 30 000 на година на държавата и взима една 10 000 за себе си, с други думи нищо не се е променило от комунизма - държавата лапа, индивида, пардон роба, блее...

да, това си е като 80% данък, че може и повече, щото работещите са едва ли повече от 2 милиона българи, добре ги раниме...

БВП за 2016 г - 90 милиарда. 3 милиона работещи, по 30,000 произведен продукт от всеки. За заплати - 30 милиарда. За пенсии 10 милиарда. От които 5 милиарда от фонда и 5 милиарда от бюджета. Бюджет 20 милиарда. Печалби на едрия капитал 17 милиарда. Данък върху печалбата 1.7 милиарда (от капитала). Данък върху ДДС 4.5 милиарда (от населението). Не може целият БВП да отиде за заплати. Иначе сте прав - да, нечувана норма на експлоатация, нечуван грабеж, но не от държавата, а от едрия бизнес. Който на 90% е западен. И печалбите заминават, заминават на запад. 15 милиарда всяка година. А за пенсии - 10. За заплати - 30. За какво им е Панама, като си имат България !?

ВИЖДА СЕ ЦЯЛОСТНО ЛОБИРАНЕ ЗА ЗАСТРАХОВАТЕЛИ..... и ИПИ от някъде трабва да се спонсорира все пак.... Алтернатива на ИПИ за намаляване на данъци: - 5% намаляване на вноската за пенсия в частен пенсионен фонд, като тя да остане само доброволна. - гарантиране на доходност по-голяма от инфлацията на часните пенсионни фондове.

А що някои не вземе да сметне колко пари изтичат към ромските "малцинства" 2 млн работещи българи плащат заплати във вид на помощи на 1-2 млн роми, като тия помощи са повече от заплатите на пенсионерите месечно.

В частен фонд,у нас само се краде,значи все ще надуват парите за здравни вноски за да се облагодетелства някой наследник комунистически

Трудно ли е да се погледне в бюджета за 2017 ? Политика в областта на заетостта (за безработните) -101 милиона лв. Политика в областта на социалната закрила и равните възможности (за бедните) 175 милиона лв. Политика в областта на хората с увреждания (за инвалидите) 200 милиона лв. Политика в областта на социалното включване (за ромите) 618 милиона лв. Политика в областта на жизненото равнище, доходите и демографското развитие (стимулиране на раждаемостта) 640 хиляди лв. Като ромите участват навсякъде - те са и бедни, и безработни, и инвалиди, и най-вече - "социално невключени".

stan_posta@

Не, няма грешка - за "демографското развитие", т.е за стимулиране на раждаемостта се отделят 640 хиляди лева. 1/1000 от средствата за "социално включване". Що ли така ? Кой най-много се нуждае от "демографско развитие" - българите или ромите ?

дори ни струва много повече. Защото 1.5 -2 милиона тунеядци-мангали нищо не плащат и нищо не са плащали. На тях "социалните" са им малко.

Защо грешни народни пари от българския бюджет трябва да се дават на червените дегенерати от простия матриал,тях да си ги хрантути Путин! Бойко им каза - като не им отъртва - да станат чобани!

Ами запитай се защо парите изчезвът се при куманягите, които са под заповеите на евреите. Централната Еверйска банка на Рокафеллер ака Федерален резерв, която подмени златното покритие (и то си беше еврейско) с петролен стандарт. И масовите банкови кризи откак Рокафеллер управлева централните банки по света и куманягите му служът. Да се върнем на дефинициите, защо Рокафеллер е платил на Херцл, маркс и Ленин (сичките до един евреи и зионизти), да разпространеват и публикуват куманиЗма по света?

Ти си пенция комунист и от теб никой не взема. Държавата взема от младежите за да издържа безполезни пенции като теб.

Пенсионерите са бачкали и са си внасели вноските. Върпоса е - КОЙ ОКРАДЕ ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ НОО ПЪТИ, И КОЙ СЕГА СЕ ПРАВИ НА УМРЕЛА КАЛИНКА - КУМАНЯГИТЕ КАТУ ТЕБЕ, СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ НА НАРОДА!

От кои младежи по-точно. От около един милион триста хиляди въобще не работят, останалите или са на минимална заплата или са в чужбина на бригада.

Това Нинова ли ти го каза? Много млади хора с добро образование и способности вземат прилични заплати от по няколко хиляди лева месечно. Те са гръбнакът на българската икономика и именно те изкарват пенсиите на дъртите кърлежи комунисти.

Освен на вальозлатев, на него не му струва нищо. Той, горкия, бачка на загуба.

Кърлежите пенсионери смучат около 4 милиарда от бюджета годишно. Пари, които не заслужават. На комунистически пенсионри да се дават по 24лв.на месец, колкото на времето им даваше любимият им вожд Тато и нито лев повече.

Какви кърлежи, тея хора саработили и са си власели вноските по 40-50 години секи. БКП окраде 3 (доказани) пъти пенсионните фондове и остави пенсионерите с пръЗд в уста. А сега биле натрапници, а крадците какви са.

И що не си опазиха изработеното, ами вземат пари които не са изработили? През 1997 год всичко що изработиха се занули с инфлацията.

Ти кво? Искаш ти селското идиотче с незавършен 6-ти клас да взимаш колкото сърдечен хирург ли? Ми да си учил бре.

Чрез куроподрапение и мъдеразклатение експертине на Тиквун сделаха бюджет! Аферим! Е ли е то възможен и накъде води последните оптимисти, останали в България, може да се почнае чрез.... куроподрапение и мъдеразклатение... И боб!

Аз предлагам да се закрие ИПИ

Когато "Демокрацията" ни връхлетя имахме 5 милиарда $ дълг а сега вече е 15 милиарда $. И няма да намалява а ще расте. Вземането на дълг си върви с комисионна така че дълга ще се увеличава.

Имахме 10 милиарда долара дълг, не работеща икономика, дефолт, празни магазини и бензиностации, купони за храна и бензин. Това имахме когато ни "връхлетя" демокрацията. Имахме и Андрей Луканов за Премиер.

Бзсмислено е да се трие. Живехме го, не моеш никого да излъжеш какво е било и кой е виновен и кой зе държавните дългове и ги изяде и изпи. СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

Т.е. само половината от населението плаща данъци. Това, при положение че имаме отрицателна раждаемост, от години, най-ниска продължителност на живота и един от най-големите размери стаж за пенсиониране!?

"Експертите на ИПИ предлагат премахване на "неефективни" данъци, като тези върху дивидентите" Проста сметка показва, че ако човек получава парите си чрез дивидент, облагането е 14.5% (10% корпоративен данък и после 5% данък върху оставащите 90% от печалбата, разпределена като дивидент). Ако получи парите си като заплата, облагането е далеч по-голямо, защото се плащат здравни и социални осигуровки, които са доста над 5%, какъвто е данъка върху дивидентите. По тази причина в нормалните държави не просто има данък върху дивидентите, но той е и по-голям, за да не се използва този начин за получаване на средства като вратичка за избягване на социални плащания. Така че тия от ИПИ да вземат малко да помислят, преди да пишат глупости.

lu4ka

Ами да ни ги дадат, пък ние все някак ще се оправи..

Защо трябва да имаме нова криза, господа управляващи ?

Ако си чел любимият ти Карл Маркс щеше да знаеш. Но като всеки комунист си прост и тъп като галош, и си бягал от час по Обществознание за да пушиш цигари в нужника на училището.

Любимия ти Маркс иска славяните избити, и товасе случва. Ти да не циганин, та толко се радваш на маркс, който мрази белата раса и иска да я види избита.

Ей, голямо "изчисление" ! Да разделиш няколко милиарда (бюджета) на няколко милиона (граждани). Журналистите просто тръпнат пред чутовния интелектуален подвиг на грантовите експерти ! Все пак това е операция "деление", не е за всеки...

Тези прошляци и търтеи през живота си не са изкарали и един лев с труд и способности но само "съвети" дават. Пфу.

stan_posta@

Костюмиран младеж се движел с модерната си кола из планината. Покрай пътя видял овчар и спрял. - Аз съм ти най-важния човек в момента. Искаш ли да позная колко каква ти е професията ? Ако позная, ще ми дадеш една овца. - Съгласен, отвърнал овчарят. Помислил малко, помислил и казал - "ти си овчар" - "Добре, вземи си една овца" - Сега аз ако позная каква ти е професията ще ми върнеш ли животното, попитал овчарят. Младежът се съгласил. - Като те гледам, казал овчарят, ти си консултант. Идваш без да съм те викал, казваш ми нещо, което и без теб си знам и нищо не разбираш от работата ми. Толкова овце, а ти си избра кучето :) :)

Това е бюджета без останалото, на чисто, само парите, които ни струва поддържането на държавата да се крепи. Отделно, човек си плаща данъци, такси, тазходи. И ОТДЕЛНО Е НАЦИОНАЛИЯ ДЪЛГ, КОЙТО ЯВН ОТУК НЕ Е ВКЛЮЧЕН, И ЗА КОЙТО НЕ ВИ СЪОБЩАВАТ НИЩО. И КОЙТО СЕ ТРУПА, НЕ СЕ ИЗПЛАЩА, И ТЕКА ЗАРОБВАТ И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ! И ПРА-ВНУЦИТЕ ВИ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТТА НА ДЪРЖАВАТА! ТОВА Е ДЪЛГОВА СПИРАЛА, УТРЕ ВИ ИДВАТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИНСТИТУЦИИ КАКТО В ГЪРЦИЯ И ИСКЪТ РАЗПЛАЩНЕ, КЪДЕ ШЕ ОДИТЕ ТОГАВА! ПРОДАВАТЕ ЖИВО МЕСО, ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ!

Тази мантра с кредитите вече и госпожа Лъжа не я дъвче. Борисов връща стари комунистически заеми а не взема нови. Всеки средно грамотен човек може и сам да направи сметката. Комунягите сте неграмотни и не можете да смятате. Това не е тайна за никого.

Нема теково нещу. Кредити продължват да се зимат. Дори не споменавам батака КТБ, дето потънаха 5 мелярда. Тия как ше се връщат и плащат, засега никой не казва. Държавата и държавните кредити, са още по-голем батак. сека година, още 10-15 мелярда зети на нова сметка. Безссмиелно е да врекате, страната е в дългова спирала от поне последните 10 години. Въпрос на време е, да влезнем в дефолт. Нито сме толкова богати като гърците, нито имаме техните туризъм и корабна търговия, нито сме офшорна зона, нито сме на Средиземно море, просто да таксуваме преминаващите кораби. балХар е страна без производство, без селско стопанство, без индустрия. Изнесе си работната ръка. НА КАКВО РАЗЧИТАТЕ ИДИОТИ???????? НА ЦИГАНИТЕ ЛИ!

умри бе негодник.

stan_posta@

Връща "стари заеми" ? След 28 стопански години ? 10 милиарда ни бяха дълговете, 100 милиарда - заводите и мините. Западняците ни ги взеха за 9 милиарда. И още им дължим пари !?

lu4ka

Ма как бе! То тея 16 млрд, после още 3 млрд, преди месец още един - то все БСП ги взе.

Това е основната пречина защо балхар охотно се отказват от гражданство и никой друкне иска балхар гражданство. барабар с гражданството зимаш и дълговете на страната на свой гръп. Ако ти стига акъла да схванеш дилемата де. Дори циганите бегът и се отказвът. Куманягите минаха сека граница. да си плащът сега дълговете, дето сами си ги гласуват и ядът. Ние не щеме да плащъме за кредитни мелионери, куманиЗти на власт и секва куманиЗка паплач! КОЙТО Е ЗИМАЛ ДЪЛГОВЕ, ДА СИ ГИ ПЛАЩЪ! МЕЛЯРДИ ПОТЪНАХА! ПЕНСИОНЕРИТЕ ЖИВЕАТ НА БАНИЧКИ! ОБРАХА ПЕНСИОНЕРСКИТЕ ФОНДОВЕ ТОЛКО ПЪТИ! ЯВНО Е ЧЕ КУМАНЯГИТЕ НЕМАТ СРАМ, КЕ ГИ НАКАРЕМ НАСИЛА ДА ПЛАЩЪТ И ВРЪЩЪТ! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

Политиците му намериха колая на собствената некадърност, теглят огромни кредити от международни банки, после народа нека плаща. Така има пари за корупция, за отчитане на дейност и т.н. Но в крайна сметка икономиката ни остава допотопна с робовладелско-мутренско управление, народа едва свързва двата края, но скоро тази нишка, която крепи системата ще се скъса.

Тази мантра с кредитите вече и Нинова не я дъвче. Борисов връща стари комунистически заеми а не взема нови. Всеки средно грамотен човек може и сам да направи сметката.

хмм, това предполага, че средно българин го облагат все едно има 1200 лева месечна заплата.

Няколко милиарда от тези данъци ще отидат в търбусите на алчните и вечно недоволни комунистически пенсионери дето не са внесли и 1лв. в НОИ. Други милиарди ще отидат за помощи на циганите.

В търбусите на Сините пенсионери. Дето скачаха преди 28 години.

Червените пенсионер илапът от 70 години. Сините останаха на сухо, след 3 клажди на пенсионния фонд. СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ! СВОБОДА НА НАРОДА! ПЕНСИИТЕ - ЗА РАБОТИЛИТЕ, НЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ УБИЙЦИ НА НАРОДА!

lu4ka

Тъпанар. Я кажи един 70-годишен пенсионер, какъв цвят е?

Този Калоян иска да натрупа резерви преди да изпадне в диапауза на някой тропически остров.