Отпада давността на престъпления при приватизацията?

ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията.

Обратно в новината

Коментари - Отпада давността на престъпления при приватизацията? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе и аз се съмнявах, че ще мине тази поправка, ама в друга медия се появи интересен материал който обяснява този шум... Всъщност искат да ударят Прокопиев и шепа други "приватизатори". Ефектът ще е добре дошъл и ще даде хляб на прокуратурата и зрелище за медиите.

Защо да отпадне давността само за сделки за приватизация?! Да отпадне давността за всички престъпления свързани с обществени средства! Защо за тия дето крадат сега, да променяме пак Конституцията след време?

ГЕРБ предлагат поредния закон за рекет ....да не са вашите ами да са нашите ...само ,че ние ще ставаме все по-бедни...измитайте се ,че ни писна от вас ...

''Отпада давността''... Още не е отпаднала , а и да отпадне какво ще се случи , .... НИЩО ? Симеон Дянков много добре го каза , законът не позволява , МНОГО Е КЪСНО ! С една дума , ''АЛА ЛУСТРАЦИЯТА '' ! Уж лустрация , ама друг път !

Какво става с длъжниците на КТБ/КГБ банк и нейните активи ??? Този случай е много пресен и като кражба е най-голям в историята на България ??? Защо го замитат под черджето ???

ДА се обзаложим - Болшнството приватзационни сделки ще са законни. Комунистите си направха съответните закони за да крадат законно от това, което наричаме държава България. Само на най- наглите това не бе достатъчно. Съвременник съм и помня.

И какво стана сега?... Тия бо.клу.ци си гласуваха амнистията ли?? Или аз не съм разбрал правилно...

хахахахаххахахахах не държава а коптор.....

"Честит ти имен ден Андрей, честита ти оставка!..."... Опаааа... ОбъркАх се... Исках да кажа БОКо...!!! :::))) И #ТОЗИ прост Кратун е тръгнал по пътя, и явно ще сподели и съдбата на съпартиеца си от БКП др. Луканов...!!! Дааа...!!! Алилуя...!!!

Задава се нов гербаджийски облак и пушилка! Имитация на борба с корупцията!

Не е имитация, нито е борба с корупцията. Това е борба за включване със задна дата в приватизацията защото по онова време ББ и ЦвЦв не бяха още в "политиката" а си бяха обикновени мутри.

Приватизацията е престъпление срещу човечеството. Едно семейство се облагодетелства за сметка на хиляди. Едно семейство тъне в разкош,хиляди са оставени на улицата да търсят работа и стотинки у нас и в чужбина. 2млн души напуснаха родината си заради тези приватизатори.Взеха без пари заводите и ги продадоха на парчета за милиони. И да не се приеме промяната. Това никога няма да бъде забравено.В България няма капиталисти и собственици.Техните крадени пари са Нашите пари и справедливо ще бъде рано или късно народа да си ги поиска обратно, независимо от формата в която са ги превърнали.

Най-голямото престъпление не е приватизацията а НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА. Визирам тази в България от времената след ВСВ когато са ограбени знаещите и можещите от лакомите и мързеливи комунисти, завистливите илитерати, подкрепяни и ръководени от съветските си главатари.

ДА ВИДЯТ КАК ТАКА КОСТОВ ПРОДАДЕ БАЛКАН ЗА 150 ХИЛЯДИ А ЕВРЕИНА ИЗКАРА ОТ НЕГО 10 МИЛИОНА

Отпадна давността за зверствата на комунизма сега и за приватизацията! Направо закривайте държавата и всеки да си взима каквото иска! БОКЛУЦИ!

Явно вече няма какво да се краде и трябва да се направи преразпределение на откраднатото!

"съвестта на Корнелия" - хахахахах - къде съвест в соросоид? Много ясно че Българската Соросоидна Партия ще е против разследването на престъпленията по приватизацията, много от които техни! Шах мат, браво ГЕРБ!

А не е ли доста късно за такъв закон

телна е ! Стара, тъпа и неработеща. Кой ще получи удар с тесла? Всички, които не са на власт, естествено, например обора в с. Нанангорнище .А, кои са на власт? Ами тези, които си бяха и преди 25 години . Фирмите, обръчите, квадратите, ромбовете, трапеците, пирамидите, конусите, сферите, паралелепипедите и др. са или "чужди" или са луди. Като мен. Луд, луд, ама няма да Ви е лесно.... щом оцелях 25 години. Струва ли си цената за битката? Аз бях честен, Вие не, дами и господа управляващи. Да се почваме щом решите, че го желаете! Ще падат спонсори, от всички Земни Кълбета!

телна е ! Стара, тъпа и неработеща. Кой ще получи удар с тесла? Всички, които не са на власт, естествено, например обора в с. Нанангорнище .А, кои са на власт? Ами тези, които си бяха и преди 25 години . Фирмите, обръчите, квадратите, ромбовете, трапеците, пирамидите, конусите, сферите, паралелепипедите и др. са или "чужди" или са луди. Като мен. Луд, луд, ама няма да Ви е лесно.... щом оцелях 25 години. Струва ли си цената за битката? Аз бях честен, Вие не, дами и господа управляващи. Да се почваме щом решите, че го желаете!

Иван Костов стартира приватизацията 1997 когато предприятията имаха огромни задължения към банките. Те имаха такива, защото директорите на държавните предприятия ( другари от БСП) слагаха техни си частни фирми на входа и на изхода и ги източваха. Това стана при Беров и Виденов. Затова икномиката се срина и лева се обезцени рязко. БГА БАЛКАН си беше обрулено със стари самолети още преди приватизацията. Виж БТК си е съвсем друга работа. Царя комарджия и Миленчо с врътката на външния дълг са си директно за затвора.

След приватизацията следва нова национализация и експроприяция.

Костов и шуробаджанаците у панделата

Гербери, хайде спрете се вече. Играете си със закони от които не разбирате/пример - новите глупости в НПК/, приети при други икономически условия, с друга цел и при тотална липса на контрол от държавата. Огромна част от шефовете по онова време са покойници или пенсионери, а икономическите последици от такива присъди са непредвидими. И на мен не ми харесва приватизацията, както не ми харесва че не разсекретиха досиетата на ДС, и нямаше лустрация, ама всичко това вече е част от новата ни история. Да си остане така...

Силно ме притеснява, че този закон се прави от ГЕРБ. Всеизвестно е, че в България мафията си взе държавата. ГЕРБ вече си ползва държавните институции за да мачка и рекетира и се обогатява. Примерите са много и излизат постоянно, но се замаскират като "дребна работа" или фалшиви новини. Така че, с този закон те просто ще рекетират забогателите от приватизацията без нещо реално да стигне до хората.

Нали законът няма обратна сила? Тук специално ще направят изключение, очевидно не поради някакви морални подбуди. Вероятно докато са на власт ще искат да рекетират собствениците чрез прокуратурата. Да са му мислили собствениците, като се радваха на Бойко. Не е избран с 1-2 олигарси, повечко овце се намериха. А защо коментирате коментара на Деси-то? При нея мислене няма.

не е бил с обратна сила? Кон, жребецо- ще те секвестират. Каруца ще теглиш в "полза роду" или просто към "За ТЯХ". Добър, кон бе ти. Жалко.

Естествено, че трябва да отпадне-иска ли питане?!

.......В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г., и...... нова алинея 9, която да казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, предателство и приемане на роля на марионетки и марионетна държава, предоставяне на бази за чужди военни формирования, участие в наказателни акции сречу чужди държави по нареждане от други страни, унищожаване личния състав и имуществото на армията, лобиране за чужди интереси и получаване на комисионни за това... извършени в периода 1992 - 2017 г., ...да бъде създадена нова алинея 10, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на спиране на големи проекти по нареждане на чужди правителства довели до катастрофални загуби за икономиката на страната в периода 1992 - 2017 г.

Ако не можеш да откраднеш един бизнес с прокурор , пишеш закони .

ха,ха знаем герберастите как търсят "виновни", интересува ги само как да отстранят Нинова,но удобните крадци разбира се няма да пипнат. А като дойде ред на герберастките мутанти не ми се мисли.

Да започнат тогава от приватизацията на Нефтохим-Бургас!После може да продължат с Девня, със химическите комбинати, с пристанищата...

Имам аз една мечта,както е казал един велик негъ р ,да видя един човек в затвора! Пречупил стотици хиляди съдби,погребал труда на милиони българи,лично облагодетелствал се от мръсните политически игрички със милиони американски долари,прокарвял с годините чужди политики! Да интелегентните хора веднага биха се досетили за коя личност иде реч! Въпреки чуждите дипломати,които казват че И.Костов е най-добрия политик на България,обикновените хора откровенно го мразят и с удоволствие биха искали да го видят в затвора,с тнето имущество у нас и в чужбина! Давай Борисов,да видим сега двуличната Курнела коя страна ще хване!

Глупаво е човек да има подобни мечти, особено за възмездие на някой, на един и непременно САМО конкретен негодник, още повече, че мястото и ролята на Костов са много преекспонирани - и от величаещи те го като велик икономист, политик, управленец и демократ, и от критиците и враговете му като едва ли не единственият и най-голем зъл гений. В края на краищата Иван Костов бе също човек на Луканов и Москва, но просто не бе толкова прост като останалите и с огромно его, и много голям бурсук, който в един момент си бе повярвал, че може да маневрира и лавира между големите сили, да защити личния си интерес чрез негови хора и да запази имиджа, който му придават почитателите - на честен и доблестен политик и управленец и човек, какъвто този се доказа, че НЕ Е, вкл. с лъжите си. Независимо от всичко обаче Костов не е прост човек, той просто е доказателство, че УМНИЯТ не винаги е по-добрият вариант за обществен и държавен пост, АКО Е МЕРКАНТИЛЕН, НЕПЗоЧТЕН, ЗАВИСИМ, С ОГРОМНО ЕГО и/или престъпни наклонности и нагласа. Което в България за умните е (бе) почти невъзможно за избягване от 1898 година насам.

Айде айде, дано и тебе те разследват,не тие чист косъма :)

Ако има разваляне на сделки и затвор ,да ,но иначе ще е "пунта мара",пушилка за балъци !!!!

Дали пушилката не е заради това ???? - " 5537 лева струва бюджет 2018 на всеки данъкоплатец, изчислиха от Института за пазарна икономика. От там по традиция предложиха и алтернативен бюджет, в който има излишък от 1.1 млрд. лева. Увеличението на бюджетните заплати ще бъде платено през по-голяма данъчна тежест, обясни икономистът Петър Ганев. "

Цецко не е участвал в приватизация ,а има много апартаменти.Тази Курнелия е много синя,а бати Бойко много червен.

По квиченето на БСПарките и ДПСарките които винаги са комбина се разбира, че здраво им го е хакнал на дълбоко с този закон чак до сливиците. А се опитваха да набедят него че е от тези които са се облажили. Направо им го нахака с ряз. КЕФ. Разследване до дупка драги мурзи-туркофилки.

със жлъчния си мехур

Ето ,че за пореден път се доказа ,мафията си има държава...А борете корупцията мамк. а ви и боклуци

боцето каза, че имало "рошави мъже"!?? Hинова ли, имаше впредвид???;))

Тоя номер за будале , Баце от джобния тенис ли го извади.

По този въпрос, дали да отпадне давността за престъпления с толкова голяма, ОГРОМНА обществена значимост, ЩЕТА, за България и българския народ и НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, каквито са МАСОВИТЕ престъпления при т.н. приватизация в България не би трябвало дори и да се спори или коментира. Всъщност ТАКАВА ДАВНОСТ никога не би трябвало да бъде прокарвана от явно ЗАВИСИМИ и КОРУМПИРАНИ, или свързани по някакъв начин с криминалната приватизация или босовете на организираната престъпност, които я организираха ОЩЕ НА ПЪРВО МЯСТО! Само помислете, след като толкова хора и истински експерти признават и отчитат криминалния, престъпен характер на разграбването в България, наречено с благозвучното приемливо заблуждаващо име приватизация, след като и главен прокурор - Никола Филчев, към когото аз имам огромни резерви поради неадекватните ми и на моменти екстремни и дори престъпни прояви, действия и поведение, но в случая бе прав...та дори и този каза неведнъж за откраднати ( ощетена държавата и хората) мисля поне 35 милиарда от тази приватизация...

На което приватизаторите вкупом ще отговорят - мо фа ме ху. Тъпите герберастчета па ни мислят за по-тъпи от тях.

Един риторичен въпрос - Не смятате ли че по-добре да ги избием? При тази съдебна система, не се сещам за друго.

от герб ама гръмва скандал за някоя голяма фирма и цената и се срива 10 пъти. Фирмата съди България. Плаща данъкоплатеца, а герб бори корупция. Не схващам нещо. Как ще правиш ревизия без да намесиш фирми, марки, собственик, ако и да е изряден последния.

Този Данаил Кирилов е уникално готино шопарче. Страхотно излъчване... Червендалест такъв един ....

ШОПАРЧЕТО КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ГОВОРИ И КАТО ЗАПОЧНЕ ДА СРИЧА ДА ААААХКА ЧЕ ДОРИ НЕ СИ ЗАТВАРЯ УСТАТА ГОТОВА ДА КАЖЕ СЛЕДВАЩОТО АААА - НА НИНОВА ЩЕ КАЖА САМО ДА НЕ ПОДПИСВАТ

На теория, замисълът е прекрасен. Да няма давност и да се накажат лошите, които са грабили. Чудесно, обаче прочетете какво казват специалистите по въпроса. Има го в анонса на самия материал. Към това което те казват, аз ще добавя само, че за промяна в Конституцията е необходимо Велико народно събрание и освен това е необходим определен брой гласове. При сегашната ситуация в България не виждам как ще стане това. Поради това смятам, че всичко това е пушилка, която трябва да вдигне рейтинга на "добрите и успешни" управляващи. Разчита се на онези 80% на професор Иво Христов. Иначе ,тия 20% няма да се хванат на подобни елементарни хватки. Целта е, Нинова да направи изявление на здравомислещ човек и веднага ще гракнат срещу нея, че прикрива корупцията! За да е всичко "О, кей", тя трябва да се съгласи с нещо, което на практика е нереализуемо. Пак казвам, прочетете какво казват експертите. Дори да се свика Велико народно събрание и поправките се приемат, пак нищо няма да се случи, защото в правно отношение, сделките са изпипани перфектно!

Сетила се Мара, та се побарала, като се побарала , се сетила.

А давностният период за разпространителя на амфетамини , кога бе гербаджии?

Хубавото на цялата работа е че, ако даи боже някой ден дойдат добри политици, прокурори и съдих. Може да ги започват веднага. Истината е че на парламента работата е да прави законите а не да гони престъпниците. И сега всеки направил далаверата би трябвало да трепери.

от Велико народно събрание, което се свиква сдве трети от гласовете на обикновено народно събрания.