Разказът на лекарка, задържана в Босилеград

Събраха ни документите като на престъпници, сградата беше обградена от полиция, като че продаваме дрога. Съвсем определено беше организирана акция.

Обратно в новината

Коментари - Разказът на лекарка, задържана в Босилеград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в сърбия имам сръбски грраждани, не български. за сръбски граждани и всякакви други чужденци удряте тарифите като в клиника торакс - по 50 лева кръвна картина, 250 лева преглед, 500 лева рентген, и т.н. ние как плащаме и какво ни покрива здравбната каса - нищо?

Такива провокатори на конфликти между държави като тази лекарка (дали е наистина доктор по медицина е съмнително като чета неграмотните й изказавания) трбва да ги подвеждат под отговорност и в България, не само в Сърбия. Всичко Мара втасала, тръгнала в съседните страни да лекува 'доброволно'... Или иначе казано в България всеки медицински осигурен е получил безплатна навременна и квалифицирана медицинска помощ, та тези лекари са намерили време да отидат и в Сърбия ?!? Аз като говоря с роднините си които още живеят в България чувам други неща - трябва да дават подкуп на лекар за да говори с тях, да не говорим ако се стигне до интервенция какви ужасии са в болниците - пари за избор на екип, за сестарта, за санитарите и подобни.

Тази чрезвичайна лелка ни дойде до гуша! Няма ли някой да каже кои са другите лекари и защо тя се явява техен говорител? При това много неудачен.

На утрешния ден "братята" сърби показват любовта си нас...Сръбско-българската война започва на 14 ноември (2 ноември стар стил[2]) 1885 г., когато Сърбия, недоволна от осъщественото Съединение на Княжество България с Източна Румелия, обявява война на България. По това време Русия, която подкрепя младата българска армия с висши офицерски кадри, с цел създаване на самостоятелна войска, изтегля своите инструктори. Българската победа в тази кратка война, наричана капитаните побеждават генералите, е предпоставка за международното признаване на Съединението на Княжеството с Източна Румелия.

Г-жо, когато успеете да излекувате българските граждани, живеещи на територията на страната и плащащи ЗО-ки, тогава ми плачете за Сръбско!!!! Какво да кажем за стотиците хиляди в БГ-то, които по една или друга причина нямат достъп до здравеопазване!? На тези хора искахте ли им 20 лева за преглед и 3.90 лв. потребителска такса, както се отнасяте с данъкоплатците тук!? Стига ПР-акции и лицемерие! На вас не ви пука за собствения ви народ, тръгнали чуждите да оправят!

Няма значение какво е. Тези лекари са герои, защото благодарение на тях ЕС ще знае, че българите в Западните покрайнини са подложени на геноцид от страна на сръбската власт. А ти си никой, жалък руски трол на заплата. Утре, ако Путин ти заповяда да се съвкуплиш с майка си, ще го послушаш, защото си верен пес на враговете на България.

Реалисте, мно-о-о-ого далеч си от реалността!

Реалисте, замисли се пък българите на българска земя на какво са подложени....А те за разлика от тези в РСърбия плащат здравни осигуровки на държава, на която не й пука за тях, а се загрижила за чужденци!

какви българи? тези с двожните и трожни паспорти живеят по-добре от местното населени. само хленчат от държава на държава (по-паспорт), а не работят за ни една от тези държави.... няма българи в сърбия. има съррби!!!

Върви да те лекува мими виткова на аванта бе ,помияр!Сбирайте се на опашка на копринка и бузлуджа да ви сменят катетрите съвецки доктор!

100+

СЪРБЕЖИТЕ СА БОКЛУЦИ И НЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕТО И ПОДКРЕПАТА НИ !

Макар и източноправославни сърбите са врагове на България ! А хората в Босилеград са мъченици !

трябвало е да пристигнат с местните санитарни служби, така всичко щяло да стане ясно. не знам кой извършва мед. прегледи и манипулации в културен център?!? защо не ги прегледахте в кръчмата на плескавица и сливовица. като сте толкова загрижени за здравето им, инвестирайте и постройте болница, а не пращайте пенсионерки да преглеждат по библиотеките!!!

its

Ами каквото и да си говорим това е провокация. Дали у нас е разрешено да дойде лекар с диплома от чужда държава и да преглежда и лекува в хоремага?

Свърши водката, руски корави! Изтрезняване бързо, че е ред на Войводина и Санджак.

Кор за сърбите и за техните платени тролове!

Лапай хорката османец

А твоя баща Путин защо е първи приятел с баш-османеца Ердоган?

Всичките тия псевдопатриоти които реват за "българите" от западните покрайнини - кога ще надигнат вой за прогонените и изклани от беломорска тракия българи?!? Кога ще намерят българи останали в съседна турция на които да пращат помощи и доктори?!? Или да пропагандират връщането на тракия на България? Ама ги е страх че заптиетата не само ще ги приберат в кауша ами може и да им се изредят по стара османска традиция! Лесно е да псуват сърбите и да лаят за 2 града а за робството и мизериите на османлиите бързо забравиха!

Тези, които пишат под различни никове, и защитават сърбите, са изключително тъпи същества и елементарни същества, защото се опитват да плюят по българските лекари въобще заради опит на трима медици на напълно доброволен принцип да помогнат на други българи, които умишлено са подложени на геноцид от сръбските власти. Пожелавам им хубаво да не видят от български лекари, пък, ако са на заплата в чужди посолства, в България скоро да станат персони нон-грати. Гнус ме е от вас, нещастници. Наистина сте еничари - руско-сръбски тролове.

Е това са калитковците - ще загубят 10 пъти повече територия от кърджалийско и разградско но важното е да се напъваме да спечелим 2 града от западните покрайнини :) А да и да не развалят отношенията с поробителя от югоизток ама да псуваме яко братята по род и религия от сърбия!

алоо минкее, госпожата на снимката...ела у нашия район за няколко дена да ни прегледаш безплатно...и ние сме българи, пък и живеем в българия. личният ни лекар се вясва на десет дена по веднъж за един час, я го сварим я не..наи близкото лечебно заведение е на 40 километра. автобусен билет отиване и връщане 10 лева. пенсия 160 лв.

хаха много точно казано! В БГ хората нямат пари за лекарства и просят пари за операции на децата си с смси!! А тия правят смешни пиар акции в друга държава където нашите сънародници нито искат да стават българи нито говорят български. Ама нали да се дига шум и да има сензации!

Сърбите си го и получават за това отвсякъде, било от Косово, САЩ, ЕС. Да не съм чул повече тук да ми ги наричате братя.

И брат ти фики така каза

МИ ЩО НЕ ОТИДАТ ДА ПОМОГНАТ В СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ, ТАМ ХОРАТА СА ОЩЕ ПО-БЕДНИ И НЯМАТ ДОКТОРИ,СЪЩО СА ЗАБРАВЕНИ И ОТ БОГА,АМИ ОТИШЛИ В СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА???ТОВА НЕ ТИ Е БЪЛГАРИЯ ДЕТО ВСЕКИ ИЗМАМНИК ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПРАВИ НА ДОКТОР И " ЛЕКУВА"... ИМАТ СИ ЗАКОНИ ХОРАТА!

Трол, колко пъти ще пишеш едно и също. Само един небългарин, без никакво националон чуство, може да троли такова нещо.

100+

ГЛЕДАЙТЕ КАК РУСКИТЕ КУРВИ ОТ БСП ТОРМОЗЯТ ЕЖЕДНЕВНО БЪЛГАРИТЕ И ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛЪЖКИНЯТА!

По-добре не намесвай БСП, гибриде. Рублофилите днес се спотайват сред управлавящата коалиция и по ред причини са си заровили главите дълбоко в окопите. Напротив, руските тролове обвиниха Нинова и БСП, че са проамерикански соросоиди и скочиха в лагера на мутрата, белким им прокара патока, ама май заради тъпаци като вас и това няма да стане.

Каква Майка Тереза. Изстрадали българи има и по селата, а и малките градове в България.Баби и дядовци, които имат нужда хуманитарна помощ ,но те никога не я получават.

Нека каже тази кака, колко пъти е прегледала някой българин без заплащане? Нека попита онези 14% българи, които останаха да живеят на село и реално, много често са лишени от здравна помощ!

Повръща ми се от некадърните и неграмотни руски хибридни изчадия. Вместо да помогнат, те ще направят така, че българите масово да намразят Русия. Вече има такава тенденция. Дразните излишно един приятелски народ. В Източна Европа, освен сърбите и българите, никой не храни добри чувства към руснаците. С изцепките от типа на тази и малоумните коментари на мурзилките, както и с приказките кой къде и как е създал кирилицата и прочие тъпотии, Путин и мажоретките му ще направят най-голяма услуга на американците, защото българите виждат, че Америка помага на българщината, а Путинова Русия се старае да подкопае българското.

Абсолютно точно наблюдение. Някои си мислят, че вършат работа, но постигат точно обратното.

след намесата на "българските медици" да очакваме ли бум на спин в западните покраинини!?

Въпросният на когото си се кръстил, май умря от спин, нали? Ха ха. Гледай да не те хване.

идиотите дълго време квичаха "не сте сами" българския "лекар" е платен убиец!

По-голям съвременен еничар от руския трол - няма! Факт.

българските "медици" са добре известни по света!!!

Защо ти при сръбските и руските ли се лекуваш? Пожелавам ти да не видиш лечение от български лекари.

Да, с предимство ги взимат на работа в САЩ и Германия, както и в скандинавието.

Аман от таквиз дето ''щели да помогнат'' на хората след като на собствена територия не помагат на българите като лекари а в 90% са търговци на живот.. Стига вече с тази раздухана от оня сугаревия дето незнае за какво е на този свят истерия че ставате за смях. БЕЗ разрешение от здравните власти никой няма право да ходи да ''лекува'' в чужда страна..

Фактът, че се хвърляш като Матросов на амбразурата, за да клеветиш и очерняш хора, които не познаваш, още повече българи, означава, че си мекотело на заплата в чуждо посолство.

100+

Въпросът е, КОЙ ги е изпратил? И защо е тази необичайна активност по медиите на лицето от снимката?

Въпросът е Ти кой си, мизернико. Анонимен руско-сръбски трол, който в реалния живот е жалко мекере.

А ти кой си, анонимнико?

Сърбите провеждат умишлена политика на геноцид спрямо българите в Западните Покрайнини от един век. Без болници, лекари и медицинско обслужване тези райони населени с българи се обезлюдават. Отделно, властите в тези райони са едни абсолютно фашизирани сръбски изроди, свикнали десетки години наред да мачкат българите и подобни извращения изобщо не се приемат от тях за нещо ненормално в 21 век. Същите изроди са и представителите на т.н. Сръбска православна църква с епископия в Ниш - пълни изверги вършещи години наред денационализация на българското землище. На сърбежа трябва да му е абсолютно ясно, че оттук нататък ако не си разкарат мръсната управляваща измет по места ще ги боли здраво главата, даже и руснаците няма да ги спасят, напротив още повече ще им потопят продънената лодка.

Баце пропуснал си дозата май

Да, бе, щото тук цяла България цъфти, има болници навсякъде и лични лекари, населението е нараснало драстично благодарение на грижите към него, по села и градове лекари преглеждат безплатно и вече сме 12 милиона...

Този термин от времето на СССР и КГБ казва всичко! Тази жена е продукт на руска школа! Никой нормален българин не използва в речника си тази дума.

СССР и КГБ?! ти наистина си болен мозък! Я бързо към Карлуково!

ЧК- ЧЕРЗЬВИЧАЙНАЯ КОМИСИЯ! И какво? КГБ не е от времето на СССР ли?

Силно организирана защита. Подозренията се потвърждават!

ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ СЪВСЕМ УМИШЛЕНО СА ПРАТЕНИ В СЪРБИЯ ОТ НЯКОЙ КОЙТО ИСКА ДА СКАРА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ! Съвсем целенасочен и показниен е ареста им от сръбска страна! Това е умишлена провокация с цел да се ''вривят балканите''!

Пич, ние сме скарани от поне 1000 години и никога не сме в добри отношения, ние сме ги трепали, те са ни трепали и това няма да се промени, независимо от тази лекарска акция, сега вече никой не трепе явно, а го прави на тихия фронт - обезбългаряват Западните покрайнини - няма препитание, няма лекари, а като не останат Българи, ще заселят сърби и всичко ще е по-развито и цивилизовано. Така играят сърбите, пък вие им лижете задниците...

Българите са в България и престанете да ровите из миналото без да виждате реалността. Дали ще се обезлюдява си е работа на сръбските власти ама не ви пука в България колко повече места има обезлюдени и ще се заселят с ''бежанци'' дето ще ви покажат от къде изгрява слънцето след време..

Да, днешна Сърбия няма място в ЕС. Не може да целуваш ръка на Путин и да приемаш негови "безплатни" дарове под формата на стари изтребители и танкове и в същото време да твърдиш, че си за членство в ЕС. Не може да казваш, че искаш добросъседски отношения с България - и още с първите си си стъпки като президент да подклаждаш омраза между двата народа - това направи настоящият сръбски президент с изцепките му по повод измислени чествания на годишнина от българските зверства. Американците го усетиха какъв селски хитрец е и сега ще го дънят по всички фронтове като Милошевич.

това в Африка ли е, посткомунистическа Сърбия дето е по-развита от нас няма ли лекари, ами тази дърта другарка в розовко

Точно в Западните покрайнини НЯМА лекари, съвсем тенденциозно там здравни услуги НЯМА, за да бъдат компактно живеещите Българи там да се изселят към Враня, Ниш и Белград и да се асимилират, защото дори тези градове били навремето Български - Враня и Ниш сега са с асимилирано Българско население, това е целта на сръбската власт и малко по-малко я постигат. Защото нашите не се плодят като албанците и се асимилираха... Така Сърбия заграби от България около 30,000 кв.км. с Българско население от Българското етническо землище за сметка... Е, аз не мога да простя на сърбите, ти ако можеш в името на някакъв панславизъм, ок, но то ние дори не сме и славяни, а наследници на траките, за какъв панславизъм иде реч?!

То в долнонанагорнище в България да знаете е ''пълно'' с лекари та сте седнали за други страни да приказвате..Хайде поспрете се с това да коментирате чуждото канче колко е пълно без да виждате че вашето е празно..

Другари "здравни работници" ...... "Босилеград е само на няколко километра от Българската граница" и "прегледи демек медицинска дейност в културно-информационен център". Кажете ми другари прости това не граничи ли с дебилизма. ....... В чужда държава медицинска дейност без нужните съгласувателни действия между министерствата.

Другарю сърбоман, що не ни освободиш от присъствието си и не се завлечеш в любимия ти Београд?!

100+

По-голям съвременен еничар от руския трол - няма! Убедих се. Готов е на всякакви низости, за да заслужи жълтите копейки от господарите си. Тези, които плюят българите и лекарите, отишли да им помогнат, не са българи. Те се руски тролове-безродници, чиято родина е Сибир. Да си ходят там.

престъпили сте сръбските закони алчнна мафия с бели престилки, навремето лекар се ставаше само ако си от тъпо комунистическо потекло и затова медицината ни е на това ниво

1. Това не е вярно. По онова време медицина учеха тези, които бяха призвани да бъдат лекари. Определено си много далече от училите за лекари, мед. сестри и др. медицински кадри. По онова време работата в областта на медицината беше изключително ниско платена, да не кажа почти безплатна и тези, които искаха да учат медицина най-малко за пари са си мислели. 2. Здравеопазването в района на западните покрайнини е толкова западнало, че може да се каже, че такова не съществува. Случайно преди години ходих на два пъти там и видях как един единствен лекар обслужваше всичките села от оттатъшната страна на планината Видлич.

Доноса до сръбските жандари да се гаврят с бълагрските лекари е подаден отново от БСП по заповед на Корнелия Нинова и е изпълнен от протежето и за подли поръчки от подопечните им БАС - бившия депутат Борис Цветков,които водеше червените шпицкоманди за разправа със студентите през 2014!

Значи идва у нас някой турски "доктор" - я има диплома я не, и почва да лекува хората в кърджалийско. Нашите власти няма ли да го спрат, след като няма разрешение да практикува медицина на наша територия? Ами ще го спрат. /ако имаме власти де, което не е сигурно/. Прави са да ги спрат да практикуват в чужда държава без разрешение. Това е. Няма защо да се вдига шум за нещо, за което не са прави. Сега и по една глоба да им лепнат, та друг път да знаят че на чужда територия трябва да се съобразяват с чеждите закони.

Отишли са в Сърбия щото знаят че от там ще се върнат. Що не идат да преглеждат без разрешение българи в Турция. Там ще си останат.

Щото ги е страх да не забременеят!

Глупако, това тук се прави от години от турски лекари, само че обикновено става по Интернет и половин България вече беше в Истанбул по болниците. Друг е въпросът колко се връщат живи. А в Босилеград бабите нямат Интернет.

Ако си прав, и това което пишеш е истина, то значи че ние нямаме държава. Не може всеки който иска да мине границата и да лекува наред, без да има правото на това на наша територия.

Това е било хуманитарна помощ която е била съгласувана с местният културен център. Просто е имало нови промени в законодателството им за който те са се заяли сърбите и са ги използвали за показна акция.

Съгласувана е д-р Ливайн и леля му Гошка, кажи некой друг виц