Петкова: Газовият хъб е невъзможен без руски доставки

Без руския газ няма как да бъде реализирана концепцията за газоразпределителен центъра на територията на България, заяви енергийният министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Газовият хъб е невъзможен без руски доставки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми немците като са умни що не добиват шистов газ. Сугурно те нямат технологии а само Българите имаме.

Ма без Русия нищо не става на този свят. Даже слънцето няма да изгрее за да захрани соларните панели.

ами да насъскват тъпия бг народ срещу шистовия газ, лъжат го и той нали е прост като теб продажна с...

Сериозно????? А на схемата как е посочено от" проектанта"?

Ауу,цъфнаха налъмите! Явно на ГЕРБ им е необходимо много време да включат.А ,нали Русия ни е враг?как така от врага да купуваме ,нещо се обърках? Ех,свирки сте вие......

Г-жо Петкова. Поискай от Жан Клод Юнкер да ти изпрати копие на схемата, която му е начертал Бойко и сега си я държи в рамка. Само така ще си наясно с тази деликатна материя!

набий го в главата на шефа си,там и без това има много място

Ето ти една възможност Теменужке: Доставка на втечнена газ от Иран и Азербайджан през газопровода в Грузия до черноморско пристанище. От там с танкер до Бургас или Варна и хоп в тръбопроводите на България. Или за това не си се сещала ?? щоТ не удобно ....

Абе сигурно се е сетила, ама тогава сметката не излиза. Иранския посланик ясно го каза преди 2 год. - за доставка на ирански втечнен газ през Грузия Вие си поемате всички разходи, т.е. LNG инсталацията за разтечняване/1-2 млрд./, кораби, които да го пренесат от Грузия до Варна и прочее. Та колко казваш ще излезе тази газ и кой малоумник ще я купи от хъба при наличие на 3 пъти по-евтина руска газ?

Абе човече Божий! Ти хубаво говориш така, ама помниш ли Южен поток ?? Е тогава стойността на българския участък щеше да бъде 4 МИЛИАРДА ЕВРО !!! Танкерите отделно от това могат да се наемат. Та както сега ЕС ще плаща за хъба, спокойно е можело да се договори и ЕС финансиране за диверсификация на газовите доставки ... Цената на газа зависи от периода, в който ще се погасява инвестиционния разход, а той едва ли щеше да бъде по-малък от 20 години. За капак в момента няколко ЕС държави плащат за американска газ, която е значително по-скъпа от руската .... И накрая, само за последните 2 години похарчихме 3 МИЛИАРДА ЛЕВА за саниране на дърти панелки ...... в България ли няма пари ???!!! Някак си не виждам финансова обосновка нито на отхвърлянето на този вариант, нито на защитата му. Мълчи се по въпроса. Защо ли ??!!

Руската газ недемократично ли гори?

А стига, и кво ще правим с диверсификация??

Тия от ГЕП са голема работа. След 4г. умуване стигнаха до някакъв извод.

Още една "калинка" , тоест "теменужка" ... а бе все тая...

добро утро пиянице

Иска тя да си е единственият източник и това е проблемът на всички нейни газови трасета и това е причината да няма Южен поток. Русия иска да команва с кранчето, само че то е единственият източник за препитание на Русия, няма износ няма Русия.

нито един аргумент. Руските лизачи закат руския ботуш маскиран като газ, който да им отвърже ръцете отново, но това си е като да чакаш от умрял писмо.

За сетен път се убедих,че държавата ни е пълна с кретени.Може ли да ни управляват такива цървули.То хъбове,то трасета ,ама пак руски газ.Дебели нещастни.

Теменужке ,какви са тези непремерени изказвания.Нали си спомняш как преди няколко години ,когато твоя работодател подкрепяше и полагаше усилия за построяването на "Южен поток " и АЕЦ"Белене".Тогава имаше експресно посещение на държавния секретар на САЩ.Посещението още се помни в управляващите среди и тези спомени ги хвърлят в свещен трепен и тих ужас.Тогава тя /г-жа КлинтОн/проведе на правителството кратка ,но изпълнена със скрито съдържание строева подготовка.Само спомена за тази строева подготовко , кара участниците в това съвещание да отскачат за често сменяне на панталонките.След едно отсъствие на екрана ,медийния герой г-н Борисов се изтъпани и бодро заяви , че България в никакъв случай няма да строи посочените ,по-горе обекти.Та това изказване на Теменужка ме кара да очаквам някакво посещение с чисто възпитателна цел

Може и въобще да няма газ в близка перспектива, не хъб.

""""Петкова: Газовият хъб е невъзможен без руски доставки"""""Разбра ли Теменужке ,от къде идва газта.Бяха много занимателни ,разни енергиини "експерти" воглаве с Илиан Василев,които чертаеха някакви хипотетични трасета противоречащи на здравия разум и финансово невъзможно скъпи,като:втечнен газ от САЩ, газ от Северно море, азерска газ, туркменска,катарска газ и още ред други екзотични дистинации.Прокарваха се невъзможни трасе и т.н.

В парламента има замесени с наркотрафик и купен вот... а в правителството купени министри.Мъка,мъка,мъкаааа

Все едно той няма биография. От господ ни е пратен дирактно. Избраника на чиновниците.

Руските тролове се активизираха нещо... Днес е неделя и вероятно са ви обещали двойна надница. Ако не ви я платят- Господари на ефира.. :-) Проруски, кухи тикви! Никой и пет пари не дава за вашето крякане тук... Най вече скапаните руснаци. :-) Бах ви в тъпото племе. Той вашият Христо Иванов добре ви го каза- 80% дебили, които не можете и да се подписвате, а крякате по поръчка за жълти стотинки. Проруски тъпаци тъпи!

Газ пикаеш нали родоотстъпнико

Поредната зависимост от Русия! Зависими сме и мозъчно- особено някои кратуни тук. Нагъзили са се към Русия, сякаш с мед ще ги мажат, а не ще им спукат осраните, мизерни задници от долно, комунистическо шибане!

ЕВРИКА!!!

Е как така газовия хъб само с руски газ можело да стане?????? Нали от 5г. Боко, Плевньо и пр. специалисти говорят за диверсификации, азерски газ, катарски газ, даже шистов газ от Америка с танкери през океана искаха да докарват. И първокласниците са наясно, че единствената почиваща на търговска логика възможна доставка е от Русия. Другото са несвързани брътвежи на политически олигофрени.

Викам да се занимаваме с това, дето най-добре умеем - да отглеждаме тикви, зер на първо място сме в Европата в тая дисциплина! А и слагаме по някоя от тях да ни управлява! И като такива, все тиквенишки работи вършат...

...... какъв възход на държавата....каквото хванахте го осрахте.....

Тъй, тъй! Пристигнахме! Нали точно твоят Бос моме обясняваше как ще стане работата с газ от Азербайджан от Занзибар и от къде ли не още. Нали точно благодарение на твоя Бос пропуснахме златната кокошка наречена "Южен поток"?! И само нея ли? Ами АЕЦ"Белене"? От него само пропуснати ползи за България. И заеми. Заеми, които и внуците ни няма да върнат! А това, че ти предстои да закриваш ТЕЦ-ове, без да е изградена или започнало строителството на АЕЦ"Белене" е сигурно. По измислен министър от теб, никога не е имало. И малкото, което е останало от енергетиката ще го ликвидирате. Вие не можете да строите друго, освен магистрали! Магистрали за ада!

Те и магистралите не могат да строят като хората, след няколко месеца и са за ремонт.

след още 10г. ще стигнем и до заключенито, че слънчева енергия без Слънце не може.

Та ти шибам руското слънце! Комунистическо, облъчващо, скопяващо мислите... Може да е твоето слънче, но не е моето! Ясно? За да докажеш верността си- направи си СЕПУКО! Нали сте безмозъчно фанатизирани... Да ти шибан, руското слънце!

Браво , почнаха да вдяват !!! С американски газ нема да стане , руски трябва !!! Те затова трябваше да искаме Южен поток , а не да слушаме русалките как пеят в тъмната нощ.

Без руския газ България няма как да стане газоразпределителен център.

сраха на метеното и се усраха тия в Софето под софлежа на американския посланник и сега .....

Теменужке , теменужке, кажи на голямата тиква че газов хъб в БГ е голеееема заблуда, да си взима тиквите и да си оди.

Да въртим чужда газ можем. Да пада някой лев от транзит. А да си добиваме наша газ не можем и не напъваме. Три вида газ има в нашето море! Газ от дълбоки сондажи, газ от газови хидранти по дъното и сяроводород. Е нали батю ще направи муцуната си на кокоше дупе. А не бива.

Теменушке, как си позволяваш! Вождът каза, че току, току и газът е дошъл. Ще разсипем европейските пазари на газ. Какви са тези руски газове? Ако трябва всички дебили от гроб ще ядат нон стоп фасул, ако ще да се посерат, но газ трябва да има.

Добро утро!

Тази овца откри Америка!!!!

Мутрагеньо какво мисли по този въпрос или се изказва непоготвена?

а цар Тиква знае ли ?

не и трябва нито хъб нито белЯне,рубладжии

че кой си ти да кажеш ве бърдук?

Ето,пак козак се обажда!!!!И нищо чудно да,,познае,,,.....

Садим боб , ядем и пъдиМ яко в Княжество България и Източна Румелия -ето ни 2 източника и..азерския газ през Туркия и..така подливаме вода на мужиците ! ?

Петкова, Бойко предизборно обяви, че е открито огромно по размери находище на газ. На твоите платени от Москва думи ли да вярвам или на главатаря, да се свети името Му.

Послушното ни момченце от СИК и партиен фюрер на герберастите говореше не за огромно газово, а за гъзово находище. Сред парламента и платените медии.

...и драска и люти сье Тъпот Отокопеле Многоименясников .. - туи уедъ слез, два - сопоуи.. И ! ---> токуВиж съ окопейчи за Монолога свой витиеВатнков.

-Е-В-Р-И-К-А-!!!

добър ден България

Не така бе како защото преди време го хвалеше та и за руска независимост с него говореше...И децата го казваха кога ментора ти се хвалеше че освен гербераските пръдни с друго извън Русия няма как да го пълните...

чи в България кой ползва газ ве.Кой то му требува да си бере гайлето.От къв зор държавата да внася газ

Ползват у София за парното ама нарада го боли уя за софиенци

Кво чакаш, да додат бабите, дядовците и циганете от провинцията да протестират, заради твоето парно. Оти си много ангажиран, немаш време.