Ядем вносни пържоли, но 100% българско пилешко

От всеки три свински пържоли две са френски, полски или германски. Затова пък пилешкото си е нашенско.

Обратно в новината

Коментари - Ядем вносни пържоли, но 100% българско пилешко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тролска история. Кога точно едно време ядяхте телешко или агнешко от магазините. Горката ми майка и се ревеше всеки път като видеше кокалите увити в хартия, от единствената месарница в квартала, защото не можеше да се избира. Като толкова ревете заминавайте на село и произвеждайте. Как ме ви е срам да пишете само глупости, тъпи селяци.

Освен, че статията не е особено вярна има и друго, по-важно. Няма особено значение дали пилешкото е българско или марсианско, когато се прави от малък брой свръхедри производители. Подобните имат незначителен персонал, плащат минимални корпоративни данъци от 10%, ползват всякаква химия, която може да се сетите, и за да работят нормално се отчитат на политическата мафия. Отговорното гражданско поведение изисква да се подкрепя сивия и черен сектор, доколкото "белия" и източник на мафия и организирана престъпност. Помислете - у нас се произвежда и много злато, но какво от това ? На леля Гицка пенсията не е свързана по никакъв начин с приходите на мутри и империалисти.

Спомняте ли си Калинката от първото правителство на Борисов ? Благодарение на нейните доноси само за една година се закриха 92 фирми производителки на свинско месо.

Това рекламна статия за увеличеване на потреблението на пилешко месо ли е? Вносът на пилешко е по- голям в % съотношение от вноса на свинско. 80% от пилешкото месо на нашия пазар идва от Полша и Унгария, дори Градус прави контрабанден внос и лепи български етикети.

тия възхвали на суджуците и пилешките бутчета не идват ли малко в повече на цивилизования индивид?

Пак Българи ги отглеждат и обработват в Европата, така че може да се каже ншаenсko,произведено в BG.

Е то това им беше целта.....от производители на екологично чисти селскостопански продукти.....да се превърнем в консуматори на тяхните боклуци.......а изнасяхме всичко...и месо кеф ти свинско кеф ти пилешко кеф ти агнешко....само един пример ще дам на младите невярващи......купувахме прясна наденица от кварталния държавен магазин.....и я правехме на суджуци по терасите.........а пробвайте се сега да направите същото....аз пробвах......сухар ронили ли сте?????

и кеф те дефицит, кеф ти купони, кеф ти, пълна липса, и списъци на крайно нуждещи се!

То щото сега е едно изобилиееее....само дето нашите баби и дядовци гладуват и мизеруват бити и пребити от циганите по селата....!!!!!!!!!!!

кога бе ...,,гмо,, отпадък...??? два милиона българи сега са по зле ... че няма и ,,купони,, за тях...!!! обикалят по магазините...гледат и се облизват ,,отдалече,, като гладни ,,сиганета,,...!!! отнехте им ,,благоприличието,, бе ...анадоломасономутренски ,,пърчове,,...!!!

По-добре пилешки шишчета, отколкото шилешки пишчета...

Ами България разбира се, не е сметище само за европейския автомобилен джънк, ами и за всичко останало, в т.ч. и хранителните боклуци. Нали точно затова другарите капичнаха бай Тошо и унищожиха пазарите ни и производствата за тях, здравеопазването, образованието, армията и всичко създадено от българския народ, че и половината нация и ни вкараха в ЕС и НАТО. А безмозъчните наричат това "демокрация"!

Хърватия, Унгария, Полша,..., също са в ЕС и НАТО, но това не им пречи да се развиват добре ???

А те унищожиха ли си производствата?

Това със 100-те процента българско пилешко е пълен ташак:))) Лично познавам собственика на една от най-големите фирми за пилета и лично той ми е казвал десетки пъти, че внася над 50% от пилетата от Полша:)))

в кауфланд охладените бутчета са полски .

има ферми за пилета/птицеферми/ и фирми за преработка на пилешко,а птицекланица е за убиване и очистване на пера/перушина!

Не е добре ситуацията. За масовия потребител става дума. Иначе аз съм му намерил цаката, както и предполагам някои други, но това са малцинството от хората. Имам си човек от едно село, който ми гледа 2 телета всяка година, коли ми ги когато му кажа, разфасова и пакетира. Имам друг, от друго село, който ми гледа прасе, коли, разфасова, пакетира. Имам един дядо в еленския Балкан, който ми прави 2 сушени бута всяка година. Пилешко си поръчвам на една интернет фирма, която доставя домашни пилета, заклани сутринта в деня на доставка. Те ми доставят и яйца. Една бабка от района на Гоце Делчев ми прави всяка есен лютеници, печени чушки, компоти, сокове и т.н. Едни дребни фермери от пловдивско ми правят стотина литрови бутилки с доматен сок от домашни розови домати. Общо взето е това и ми осигурява качествена храна за семейството и децата ми най-вече. Звучи малко сложно, но е така само докато го организираш. След това тръгва гладко и без проблеми. Ефектът е двоен - храниш се качествено и подпомагаш малки селски стопанства. На повечето им плащам авансово поне половината за да могат да си купуват храна за животните, семена, буркани и т.н. За мен това е бъдещето -малки екологични чисти стопанства. Поне за малко по-заможните хора е напълно постижимо да си осигуряват основните хранителни продукти по този начин.

Сива икономика ?

ако имаш интерес за био пресни ябълки и сушени сливи можеш да ми пишеш.Не искам предварително заплащане,защото нямам разходи за химикали и не гарантирам количества!Това ми е е-маил;петро78абв.бг на латиница.Също така натурален сок от ябълки заварен до 78-80 градуса.

Имаш и двама гърци да ти берат и мариноват маслините, един мужик да ти лови есетра и да ти праща хайвер, един от Троян да ти вари сливовата, трима еквадорци да ти гледат банани, двама японци да ти ловят риба тон и един марокански мана фин да ти осигурява приятно прекарване..

а ако искаш лекарство против лъжа и самозаблуда ми се обади! надявам се, мога да ти помогна , въпреки напредналият стадий на заболяването ти!

Искаш да се похвалиш, че си намерил начин целогодишно да ядеш замразено червено месо? Браво

КОГА УНЩОЖИХА ИДУСТРИЯТА И РАЗГРАБИХА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСВА , ... НЯКОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА ОТ ЕВРЕЙ СТАНИШЕФ , ПРЕЗ СИМО СЕКССКОБУРГОТА КРАДЛИВИ , ТА ДО БОЧКО БОРЧЕТО ЩЯХА ДА ПРАВЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ АГРАРНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ГИГАНТ ... ..... А ИЗГРАДИХА МУТРО-СИГАНСКО ГЕТО :))

Индустрията беше унищожена при Тодор Живков, а разграбването след това - от неговите авери и роднини.

Е, не при Тодор Живков, а след Тодор Живков! И точно затова го свалиха, т.е. веднага след антинародния проамерикански преврат, който извършиха, по инструкции на американския шпионин Горби, другарите Луканов, Лилов, Пешо танка, Станишев старши и пр. основатели на БСП и ведно с другите си политически креатури като СДС, ДПС, цар и пр. до ден днешен не спират да грабят и унищожават страната и народа ни, в интерес и по волята на новия Голям Брат и неговите европейски слугувници: ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

С БОКЛУЦИТЕ НА ЗАПАДА

Все ми е тая откъде е мръвката, стига да е читава, няма да си говоря с нея, я... само да не плъзнат ония олигофрени с изнасилените пчелички, че си таковало таковата и по тая тема... :))))

ял БЪЛГАРСКО МЕСО,И КАКТО ВЪРВИ МАЙ НИКОГА НЯМА ДА ЯДЕШ

чрез пуделите си -либерасти за да може да ни продава свинско замразено от 11 ноември 1999

За това ли е толкова гадно пилешкото?А и насмърдява на нещо като бензин?

гоше, тичай синко в ямбол! там сега има колкото си щеш домашно гледани кокошки и пилета за продаване!

Миллиета дето имаше за цар свинар, вече и свини не гледа.

Пак опашки за Камчия ли? Май имате ограничен кръг желания.

Мечтата на толерастите, дето подскачаха с оня Лилавият Командир. Мангали Костов.

Унищожихме селското си стопанство, хубавите си плодове и зеленчуци, вкусните пържоли, луканки, салами и ги заменихме с чужди, с вкус на найлон и пластмаса. Не, не сме дебили, изобщо не сме....

Българското социалистическо селско стопанство се крепеше на 2 неща: - ангарията на бригадирите - българските турци.

е този термин бе колега,български турци,това да не е дървено желязо:))

Когато имахме БДС пилетата от родните птицекомбинати бяха до 800-900 грама. Сега ми твърдите, че в чуждите търговски вериги ми продавали само българско пилешко... Какво е това пиле от което могат да ми предложат само чистени гърди с тегло до 500 грама???

Защо от пилешкото освен цици нищо друго не ми расте ?

Вие яжте вносните боклуци, аз си купувам директно от наши производители и помагам на българската икономика.

Лъжеш.

пилешкото не е българско .. само го пишат по етикетите.............

Само сте пропуснали да напишете на колко години е това месо, вкл. пилешкото. Защото в никакъв случай не е прясно.

само когато дялна на пилето главата. Другото е помия.

кофти пържоли, пилешко с хормони и яйца с незнамси какво?? ми идете си по бащините къщи, стегнете оборите и си гледайте каквото ви е вкусно, както с и искате, и го хранете с каквото желаете! а дотогава хем ще ревете, хем в била, кауфладн , метро, едека и пени маркет ще стоите на опашки пред касите!

бе приятел. Гледах зайци,прасета,кокошки...като тегля чертата съм на кантар....кофти работа. Един приятел гледа много прасета и от него си купувам месце....е, ходя да помагам но това е преживяване:))

дааа. българина, като тегли чертата, все не му става! а на хората все им става, ама те теглят чертата след ....две, три поколения работа в една посока! а през годините българина гледаше ,щото ще има далавера: нутрии зайци охлюви щрауси пътпъдъци червеи пауловния сега и трюфели! за това нивга не му се получава!

Лъжи, лъжи и пак лъжи! Работя в транспортна фирма, която всеки месец доставя по 20 тира пилешко от Полша за веригата Аладин фуудс, Градус и т.н. Да, Градус, които рекламират българскито си производство всъщност са най-големия вносител на пилешко най-вероятно. Отдавна знам, че истински новини в България няма и всичко е манипулирано, платено от този или онзи. Тази новина Градус ли я платиха. Защо лъжете така нагло?

Абе, ти нямаш ли имен ден днес? Я ходи си гледай моабета!!!

Ми не, това не ми е истинското име, ахахах. Но поне за пилешкото, който иска да вярва, който не иска да не вярва, но хапваме предимно вносно. Има и БГ производство, но не е дотам голямо, колкото го пишат. Такива плоски лъжи са най-нагли.

не знам дали това е платена реклама на градус но 112 си заработи надницата и градус ще трябва да му я изплати иначе няма да подава фалшиви новини

ДОГОДИНА - УЯ ШЪ ИМ ЯДЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

пилешкото е пълно с хормони, не го яжте, особено мъжете!

Милата Ви мамица управляващи.Съсипахте всичко родно.Бог ад Ви прибере всичко мило.Знаете ли как се продава килограм телешко живо тегло за 1.92 с ДДС,а?

по това време започват да колят телета.....10-12 за килограм месо. Плащам като поп защото знам че телето е пасло на поляната. Два лева изкупна цена е подигравка.

А бе не знаех, че румънските, бразилските и френските пилете били нашенски, ама щом казвате ще се направя, че ви повярвах ...

екзекутора на българското селско стопанство Филип Димитров. Унищожи елитни стада купувани с наши пари....повечето от животните бяха бременни но всичко под ножа. Сега ще ядем 20 годишни боклуци от Ирландия:((

елитни стада????:)))))) хахахахаха елтините стада ги изкла и излапа бай ти тошо,..а и те бяха само 3-4 ...за политбюро и цк на бкп...всичко друго бяха дръгливи кранти и боклук пред умиране...1989 год. селското стопанство на България е на най - ниското си ниво в цялата история на държавата...над 1300 години..в момента е на светлинни години напред в сравнение с 89-та

приказваш като пиян с гъза си. Ако искаш да видиш 'елитно" стадо сега върви пред Парламента....начело с бичето. Не знам къде си расъл и какво си пасъл....не ти стига нещо акъла,малък си още:))

На СеДиСе-то се радвайте и на циганина Ваню Костуф. Те ебаа мамата на селското стопанство!!!!!!!!!!!!!! А сига им ежте оная работа.

по него време си минавал прав под масата. 91-ва,какъв Костов????

Внасяме свинско, а изнасяме- човешко. 3 милиона х 70кг = 210 000 тона човешко месо сме изнесли за 10-на години, браво на нас.

ТУРГАШ ЛИ ГУ ВЪТРИ?

Добре де, нали имаше едни работи за въглеродните емисии? Тогава какъв е баланса им, като тия меса се возат от ма_на си райна, а преди това са дълбоко замразени (пак ток)... За вкусовите качества на замразявано нема да помѐнвам даже. А ниската цена на труда, която плащат в чужбина май също нещо се споменаваше... Тъ, кажете другари европейци...

месото, млякото и яйцата и продуктите от тях са отровни! вносителите - да се обесят!

КВО ПРАВИ ИСПАНЕЦА ? .. РЕЖЕ БУТОВЕТЕ - ПРАВИ ГИ НА СУШЕНО ПРОСКУТО 40 ДОЛАРА / КИЛОТО И ГИ ПРОДАВА ПРИ НАС В АМЕРИКА ?? ... А ТРУПА НА ХЛАДИЛНИЯ КАМИОН И БЪЛГАРИТЕ НАБИВАТ :))

Прошуто (на италиански: prosciutto, в превод - "изглежда изсушено" и произлизащо от диалекта на Парма - "pàr-sùt" [пар шут]) е деликатес от италианската кухня, вид шунка от свински бут, В ИСПАНИЯ , ПОРТУГАЛИЯ И ФРАНЦИЯ ПРАВЯТ ПЪК Bayonne ham, Jamón ibérico, Jamón serrano ЦЯЛ СВИНСКИ БУТ СУШЕН :)) ... ЕДНО ВРЕМЕ И В БЪЛГАРИЯ СМЕ ПРАВЕЛИ :))

не "едно време"...и сега се прави и е много добър, но не е достъпен за мизерници като теб:))))) Еленски бут - от района на гр. Елена, а не от животното елен:) Бански бут - от района на гр.Банско...а не от банята:))) Бахти кретена си честно:))))))))))))))

Пак доказваш, че си изключително просто същество:)) Прошуто се прави в Италия, гьоне!:) В Испания се прави ХАМОН:) Ама от къде да знаеш...такива завързани работи във врачанските села не се предлагат:)

а "испанеца" ги продава не само "у вас" в америка...което на теб ти е малко непознато място...а и в България и из цяла Европа...у нас се продават поне 10 вида хамон и поне 10-15 вида прошуто....

За пореден път ръсите лъжи и то на 100% срещу заплащане защото пилешко бол от вън поверигите колкото искат.. И кой ми гарантира че е българско ??само защото са го написали???или защото е заклано в България??

Това е толкова вярно, колкото и новината от вчера, дето в София ежедневно се продават 1 милион нелегално произведени хляба. Нямам представа, защо ударно се разпространяват новини от този сорт, ама по никакъв начин не е случайно.

И ОЩЕ ПО-ГАДНО Е ЧЕ СВИНАРИ В ГЕРМАНИЯ , ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА ГЯУРБАЙТЕРИ ОТ БЪЛГАРИЯ :)) ... ЗАЩО ? АМИ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА И 40 СУДЖУКА НЕ ВДИГАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И БЪЛГАРИТЕ ХОДЯТ ГЯУРБАЙТЕРИ :))

Що за некадърен мързеливец трябва да си та да ти пука за минималната заплата?

ПРИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1000 ЛЕВА , БЪЛГАРСКИТЕ СВИНАРИ ВМЕСТО ДА СА ГЯУРБАЙТЕРИ МОГАТ ДА ГЛЕДАТ И СВИНИ В МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ... :))

Очаквайте шоково поскъпване на месото, същите боклуци но на още по- непосилна цена като всичко останало. 20 % ддс на храните, ва най- бедната "европейска " държава

Е сега вече знам защо ми поникнаха цици.

А на мен-крилца

А на мен носа.

Не знам какво е това, което се продава за пилешко месо на пазара, но преди почти 10 години се отвратих от него и не консумирам ... с тези боклуци ще ме направят веган по неволя.

С тези евтини кур.олетини дано не ви направят и пе.ераст по неволя.

Hello, казвам се Джесика и съм веган. Последвайте пътя на веганството - няма да съжелявате. Когато стана майка, ще посъветвам децата си да станат вегани!

Първо се научете да пишете грамотно и правилно, пък тогава пробвайте да давате непоискани съвети. Вегетарианците са достойни хора, ненатрапващи мнението си, но веганите сте жалка картинка. Вероятно естественият подбор си каже думата.

посъветвате, а няма да ги принудител Лошото е, че родителите са пример за подражание, а средата оказва силно влияние....изборът си е ваш, стига да не ни го натрапвате. Дано и детето ви да има избор!

В сектата на веганите няма избор за децата, родителите определят "избора" на децата си при това с огромен риск за здравето на невинните създания.

Много хора не знаят , че пилешкото съдържа 80% вода . Реално цената му трябва да се удвои за да сравнява ценово с другите месни продукти ! Освен това съдържа двойно повече антибиотици и хормони от другите видове меса ! Като вкус е несъпоставимо с домашното пиле !

малко от пишещите тук знаят вкуса на домашно пиле.

По жълтите павета няма пил,,а , само пед,,,,и

Тцъъ.И кошкити са мой и пилетта.Сига имам две свинки ши ги гътна по Коледа.Ино тиле имам ица компоти лютеци туршии вино 450 литра чравено 20 литра бело 100 литра сливова рикия и сга ши изкарам къмто 200 гроздова.Имаа и 8 офце и напролет ши имам къмто 10 ягнета

А данък ДДС кога ще платиш? Длъжник си за продукцията!

опънеш жена си плащаш ли ДДС,все пак е услуга:))))

вносни тропически плодове пък не се оплакват. Въпрос на добре развита търговия и възможности.

Luna0102

Аз много държа на българското пилешко, не за друго, ами да става приказка докато готвя.

А водата, която пържолите пускат нашенска ли е или внос от Полша?

А дали помним времето , когато нямаше пилешко, телешко, агнешко? Сега същите хоботи трътливи искат да изгонят хората, които внасят, за да се тъпчем отново с тоалетна хартия вместо с месо.

в малко градче имаше месарски магазин където се продаваше месо на ченгел,ако ти говори нещо. До него имаше кулинарен магазин и грилът не спираше да се върти цял ден,ако искаш купи си сурово пиле.....колбасите бяха от месо....сега и котката ми не ги яде.

Тия врели-некипели ги разправяй на някой, дето не е бил роден тогава. Точно в малките населени места имаше веднъж-дваж в годината месо.

Същите потомствени кърлежи искат да вдигнат изкуствено и цената ан месото, която единствено остана поносима, това е идеята. В Западна Европа им е по- качествена и евтина хранат, тука се чудят как да ни смучат и дерат!!!!