Радев: Приватизационните престъпници да се наказват

Президентът Румен Радев за първи път коментира идеята на управляващите да ревизират приватизацията през годините на прехода.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Приватизационните престъпници да се наказват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми г-н Президент, Вие част от управлението на страната ли сте или не?

Ще те намачкат Радев, имат много пари, богати са, в тях е оръжието, ако си сигурен че армията е с тебе, бутни ги тези крадци ние ще ти помогнем, само поискай помощ от нас, поискай референдум за наказание на измамниците от приватизацията. Поименно, пофирменно. Всички в затвора, ан-блок.

Относно мнението на президента за дебила иво христов или по-точно липсата на становище на президента по този скандал, му привеждам какво е казал Алеко преди 122 години: "Стой! Долу ръцете! Не досягай народа! Свали си шапката и се поклони на този измъчен страдалец, на този дълготърпелив мъченик, на тоя, който ти дава храна и живот, поклони се на българския народ! Този народ, когато е имал светла точка отпреде си, когато му се е посочвала свята цел, той се е устремявал към тази цел с въодушевление, достойно за благородна и напредничава нация. Когато неговите учители му казаха, че в просвещението ще изчерпе сила, за да стръсне от гърба си духовното и политическо иго, този народ разви такава експанзивна енергия за разпространение на просвещението, щото в един поразително кратък период нашите градове и села се украсиха с училища, читалища, женски дружества и такова чисто, благородно, единодушно увлечение облада целия народ, щото подобен светъл период би направил чест в историята на която щете държава."

И кога е било това? Преди 122 години. А сега как е?

е ограбен всячески от демократите- Нови Робовладелци! Нагушиха се било чрез голямата на едро приватизация на заводи, предприятия, земя, гори и пр., било...чрез по-голямата измама, така наречената Масова приватизация.Излъгаха хората да си закупят бонови книжки и да си дадат боновете на разни измамници, които уж щяха да управляват парите им и да изплащат дивиденти... Резултатът: почти всичко се изпокраде! Създадоха се холдинги на олигарси с крадени пари и милиони балъци с акции. Първо ни прибраха акциите и втори път се опитаха да ни продадат нови обезценени акции, да не говорим, че дивиденти или не дават, или са смешни стотинки/левчета...Измислиха си закони и закончета...при 5 годишна давност на непотърсени дивиденти, да лишават акционерите без уведомление и от евентуалните смешни дивиденти, недостигащи дори за закупуване на 1 пиле... Отчитат години на финансови загуби и не дават дивиденти! Как и защо безотговорно "заспали" Финансови, Контролни, Следствени органи, Прокуратура... на които народът плаща скъпо и прескъпо, не проследяват колаборациите на тези крадци/мошеници в Холдинги, не ревизират, не защитават интересите на народа, не проверят: как мошеници с яхти, коли, вили, с укрити пари и данъци в офшорки... нямат пари за изплащане на дивиденти! Без срам и без свян, дерат народа на живо?! Само Народен съд, Национализация и Нови избори за Управляващи с нов Морал и Съвест ще ни оправи!Трябва да се стъпи на здрава управленска основа- основана върху Истината! Стига лъжи и измами!

Ами то ....... има ли непрестъпна приватизация? Ако се приложи такъв закон справедливо би трябвало да има пълна национализация, вкарване на всички т.н. " едри бизнесмени" в затвора и рестарт на всичко. АЗ НЕ ГО ВЯРВАМ! Ще го използват за саморазправа с нЕкои хора станали неудобни. А такива като бившата на Борисов, Домусчиев ( дето гепи "Ален Мак" и го фалира), Пеевски, Божков и т.н. никой няма да закача.

Това е вярно, но ЗАЩО ОТДЕЛЯШ СДС И БОРИСОВ ОТ ГРУПАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ???!!! С какво те се различават от другите дето крадоха?

...Президентът има силно ограничени пълномощия. Но той може винаги да отстоява ИСТИНАТА. А тя е СИЛНО ОРЪЖИЕ...Моята сила е в заявяването на ИСТИНАТА....Ако разкриването на ИСТИНАТА е грях, това означава, че НИЕ СМЕ В ТЕЖКА ДЕГРАДАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО...Едно общество, ако иска да прогресира, трябва да стъпи на ИСТИНАТА... Въпреки спекулациите, КСНС (Консултативните съвети за национална сигурност) по тази тема (КОРУПЦИЯ) бяха с АБСОЛЮТЕН УСПЕХ ЗАЩО?! Моята цел не е била да обединявам два различни проектозакони (това е работа на българския парламент), но ОСНОВНАТА МИ ЦЕЛ бе да се обединим около ясни принципи, които да водят към ефективна и всеобхватна борба с КОРУПЦИЯТА...Но НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УСПЕХ НА ТОЗИ КСНС БЕ, ЧЕ ХОРАТА, ОТ КОИТО ЗАВИСИ ТАЗИ БОРБА С КОРУПЦИЯТА ИЗЛЯЗОХА ОТ АНОНИМНОСТ...защото всички са свикнали да се крият зад колективната безотговорност на Народното събрание...А борбата с корупцията по високите етажи на властта зависи от личния пример и от отношението на хората от тези етажи....

по панорама снощи...Президентът беше БЛЕСТЯЩ...Всяка негова дума-премерена, точна, ясен смисъл и изказ...Просто нямаше грешка! АДМИРАЦИИ г-ин президент!!!

Приватизацията и лустрацията са приказки за стадото (80%). Too late. Всичко е препрано, преметено и обезмирисено.

Вие нормални ли сте, каква Давност? Тези откраднати активи и пари се дължат вечно от крадците капиталисти.ЗАПОМНЕТЕ ГО НИКЪДЕ НЯМА ДА ИЗБЯГАТЕ С ТЯХ ПАРИТЕ. Само на МАРС И ПОД ЗЕМЯТА ЩЕ БЪДЕ ВАШЕТО СПАСЕНИЕ. Продължавате да крадете чрез цените на ТОКА, ВОДАТА И ГОРИВАТА. Само Народен, справедлив Съд

а баш приватизаторката по Костово време, беше си отдъхнала че е минала давност, а сега. Тя прватизира за себе си Техноимпекс, като купи за жълти стотинки 48% от акциите му. Приватизира и Техноекспортимпорт, Булгартабак.

Господин Президент, те апартаментите на Цветанов не са от реституция, те са от тъщата !

Повечето, които коментирате явно не разбирате за какво говори президентът.Ще ви преведа:иска всички,които са крали по време на приватизацията и тези които са били и в момента са на власт ако се докаже, че неправомерно са се облагодетелствали да бъдат осъдени и оттам в затвора! Защо управляващите не искат това?... Нормалните хора знаят.Единствените честни политици, които работят за благото на народа са:Ген.Радев и Мая Манолова.Със здраве!

Господин президент.Този път няма да ви кажа браво,щото искате да ме пратите в затвора като приватизационна престъпница.Престъпваш линията на партията,скрити другарю.Престъпните приватизатори са само от бившето СДС и сега ГЕРБ.Помни опорната точка и се консултирай и слушай другарката Йотова.

Господин президент с леееко закъснение се сетихте да се изкажете по тоз въпрос. Кога да очакваме да реагирате за 3,8 млрд. долара в офшорни сметки на господин Борисов? В една нормална държава при такова събитие "независимия" президент и опозицията ще изискат оставка и ще сезират прокуратурата, а тук гробно мълчание. Но нали всички имате общи интереси и сте от едно котило как да е друго?

Ми че това са 99% от управниците и така наречените бизнесмени.

valentor

борбата на силите на разума със силите на доброто , в процеса на социална сублимация

Също като в Америка. Вместо на Европейския прием отиде на хора, Вместо да търси лобист от обкръжението на Тръмп избра негов враг. И сега вместо да поощри такива действия като присъдата на Домусчиев излезе да мърмори като свекърва. Тягостно беше да се слуша мънкането му, да се слушат глупостите които изрече, да се гледат непохватните му изкуствени жестове и мимики.

Носи си потника, джапанките и втората жена , бе!

Точно в момента в който правителството на Борисов в лицето на заместник министър -председателя си Симеонов успя да осъди Домусчиев за над 50 милиона се показа на екран този човек за да мърмори, мрънка и налива лимонада в ушите на хората. За да омаловажи постигнатото.

а що Костов и шуробаджанаци ни за у панделата?

Трябва декомунизация, другарю президент. Незабавна , дълбока и всеобхватна. Едва след нея може да се прави каквото трябва. Без декомунизация всяко начинание е обречена. Тоест, пращате хората за зелен хайвер. При това е добре да се погледнете от страна и с какъв изкуствен и притворен маниер говорите менторски като собственик на държавта. Предизвиквате смях с всяко появяване. Двоен смях. Веднъж заради това което правите и говорите и втори път заради начина по който го правите. Не знам как ще ви изтърпим. Безобиден сте и нищо не зависи от вас, но се пънете излишно и омръзвате.

Как да стане така, че всичко това да бъде прочетено и осмислено от този /- /резидент?

Къде е Киро на кирия? МРЗ в България - 460 лв. основна заплата на президента - 6 486 лв. МРЗ в Русия - 230 лева, основна заплата на президента - 35 000 лева! Нещо не се връзва!

нима НАИСТИНА си мислиш че полковникът от КГБ и генералът-въздухар са заели този пост за някакви си мизерни хилядарки на месец?

Дано ама на дали!

по-добре да турим Мария Захарова за президент! И тя може да говори глупости, ама не толкова големи и е по-убава и по-сладка!! а на здраве за Мария Захарова - президент на Балканската Федерация със столица София!

снощи (или не си спирал?) и още те държи. Хапни една щкембе чорба, пий една бира и тогава се опитвай да разсъждаваш за балкански федерации, задунайски губернии и цици и т.н.

Чух тези дни някъде по медиите, че България вече е осъждана в Стазбург за некоректност в приватизационна сделка. Може да се провери на сайна на Министерство на правосъдието "Права на човека". На 02.03.2011г. България е осъдена в Стразбург по жалба 38780 от 2002г. с решение от 02.12.2010г. да заплати на наследници обезщетения след приватизациата на пивоварен завод. Казаха, че по това дело са направени експертизи, които в България твърдим, че няма как да се изготвят и как да се докажат престъпления. Нека се учим как стават нещата в Европа.

Единствен резултат от интервюто,че един уважаван журналист като Бойко Василев се принизи,сниши и доказа,че журналистите са ,,НЕЗАВИСИМИ".

плямпалник бездарен - точно като оня боклук роско

и богатство на речниковия запас е поне 2 степени под Плевналиев, Първанов, Стоянов и Желев. И това е нормално. Този е тъп военен, къде ще се сравнява с философ, адвокат, историк и бизнесмен.

да им резнат, е малко, и много закъсняло

ами ти къде беше по време на приватизацията? Май крепеше спокойния сън на приватизаторите и ни дума, ни вопъл, ни стон...За да не разберем кои купиха за старо желязо родината.

"България е страна от ЕС, и затова масово се шири усещането за липса на перспектива, справедливост и сигурности само с оценки и готови рецепти ние явно няма да можем да се справим. трябва да се обърнем откровено към нашите проблеми, към Русия, към Балканските държави, Към Източна Европа, да се мобилизираме да запретнем ръкави, да се отървем от Запада и да обединим Балканите защото никой по-добре от нас и от съседите ни не може да реши тези проблеми и не може да гради нашето бъдеще", каза държавният глава.

сме я гледали до втръсване преди 89-та.

Лъжец си ти 00. Ника ти отговаря на лъ жите ти.

Идеята на президента е много хубава, но и много закъсняла. Какво ще се ревизира?! То нищо не остана вече за ревизиране. Парите са"усвоени" вече и потънали. Как след N години ще търсите доказателства и ще точите дела по X години...Или само прах в очите на хората. Късно е либе за китка!

Яка проверка и пълна защита на интересите на страната. Има сделки, от които следприватизационния контрол е пропуснал сроковете да събере вземанията, които са се дължали, а заспалите чиновници вземат огромн заплати, нали. търговище

Ще ги пипнат,колкото ще пипнат и вчера актуалните с незаконни вец-ве! А,това с "новият закон" и "прегрупираните" структури е ала-бала!

Гледах това интервю и видях как йезуитски този президент заобикаляше щекотливите теми, където се изискваше категоричен отговор......например за дебилния иво, той вместо да си каже мнението започна да говори за други политици, които били казали "нещо подобно", но за конкретния случай и за това, че този дебил е в неговия предизборен щаб...НИТО ДУМА!!! Ето, това е т. нар. ни президент, който на всичкото отгоре има претенцията, че бил такъв на всички българи????? Не, това не е моят президент!

От 2018г.минималната РЗ 510лв..,а депутатската от 5000 до 10000 лв.т.е. от 10 до 20 пъти в повече.Спрямо средната РЗ за страната 10 пъти в повече.Г-н Радев нещо по този въпрос? Нашата парламентарна република с тази колективна депутатска отговорнаст за България ,доведе за тези 27 г.ДУМОКРАЦИЯ до пълна безотговорност спрямо народонаселението и геноцида над него.Депутатите си изковаха и изковават закони в тяхна полза,а не в полза на нацията .?

Не вярвам да се реши въпроса с Бандитската приватизация ! Не вярвам Костов да го вкарат в Затвора , за умишлената разпродажба на Българската икономика ! Не вярвам Министрите на НДСВ да ги подведат за умишлената разпродажба на България ! Прав е Радев , крадци да измислят закон против крадците !

Hищо, че този закон е малко противоречив!! Bажното е, да го приемат, и да се започне от някъде! 3апочне ли се, веднъж, самите крадци, едни други ще се топят, предават и самоизядът! Tози закон, ще създаде хаос в отношенията на "крадците-приватизатори" и ще действа като ефекта на снежната топка!! Kолкото я търкаляш, по дебела ще става!! Bероятно, умират от страх, защото започне ли се, има хора които кръв ще повръшат, заради наглите си грабежи!!;))

Голям си наивник. Или си някое хлапе невръстно, дето още вярва в Батман ,Робин и дядо Коледа. Нищо няма да стане, човеко- поредното дрън дрън. Всичките са в кюпа, всичките са корумпета и крадци. И никой не го е нито страх, нито срам. В тях е парата, властта и силата. Ние имаме свободата да чешем клавиатурите.

Сетила се Мара да се побара... Разпродадоха де каквото бяха построили соц робите , които сега се гърчат с мизерните си пенсийки, получиха се някакви мижави суми, инфлационни хартийки, още хартии , наречени бонове, които не покриват и една трета от стойността на обектите. Приватизаторите, разбира се не бяха случайни- висши комуняги и ченгета. После разсипаха предприятията и/или ги препродадоха за много повече пари. Битият-бит, еваният -еван. Забогателият-забогатял. Сега осраните ни политици се сетиха, че не всичко покрай приватизацията било чисто. Ами тогава чий го държахте в устата си, а? Къде ви беше агенцията за следприватизационен контрол? За справка- Сърбия отне завода на Ковачки в Крушевац и го глоби 12 милиона евро за неспазване условията по договора. У нас НОИ му опрости 40 милиона лева. Сега хвърлят прах в очите на хората с обещания за закъсняла справедливост и с надежда да измъкнат някой лев подкуп от приватизаторите. И този президент взе да заприличва на предния, дето се хилеше като шут и ни разсмиваше.

комунделите, като бяха на власт приеха закон за защита от преследване! и давност си сложиха! сега най високостоящият комундел обяснява как този закон не трябва да се маха!

Ако правилно съм разбрал, управляващите искат наказания за крадците, но само за тези, които днес не са във властта. Е, не е много принципно, но все отнякъде трябва да се започне !

всичко си е чешане на езици. А самият президент е подкрепен от новобогаташите, прибрали по за 1 долар Кремиковци, Нефтохим и всичко останало.

Малко двусмилие допуснато мосю президента волно или неволно, но това вече е без значение. От значение е само че няма да сме толкова глупави като Хораций, наивни и доверчиви като Сократ, за да се занимаваме с философия, и поезия без да сме филолози и заради това естети в простащината.. Но както се казва - "Всяко зло за добро", така ще ни остава повече време за поработим върху себе си следвайки доблестният пример на много български будители от възраждането преди да сме навършили 89 годишна възраст, защото осемдесет и девет са много години!.. и както е казал поетът филолог и политик Вазов от това плесенясват мозъците. Макар и да не го е казал в прав текст, то се подразбира.

Е този път пое по правилния коловоз.

Чакай да го видим къде ще стигне.

Според Радев значи, непознаването на историята от една "пикла без цици" и поругаването на паметниците са равнозначни! Е, все пак бесепаро-натовският хамерикански възпитаник каза нещо, или по-точно нищо, по въпроса с изрисуваните свастики и оскверняването паметта на пролелите кръвта си воини за спасението на света от кафявата чума. А по въпроса за "Приватизационните престъпници" става ясно, че не иска да види сред тях съпартийците си, по чиято алчна и продажна инициатива и инструкции на американския шпионин Горби, още с 10-то ноемврийския преврат бе сложено началото и осъществено разграбването и унищожаването на страната ни, в интерес на западните им ментори: ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

сте си дарпаме ушите! ти пита ли кадето трябва преди да се изодиш по вапроса за приватизацията???