Лансират тридетен модел и заеми без лихви за младите

Планираме отпускане на помощ за раждане на трето дете, както и специална месечна финансова помощ на третото дете до навършване на пълнолетие.

Обратно в новината

Коментари - Лансират тридетен модел и заеми без лихви за младите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да се въведе тридетният модел, трябва да се укрепи двудетният. Не може да вдигаш шум за три деца, при положение, че две трети от българите имат по едно, а някои нула. Заблудата, че моделът с три деца е актуален произлиза от неотчитането на циганската раждаемост, което си е заравяне на главата в пясъка. България има два проблема - ниска раждаемост при българите и висока при циганите. Понеже проблемите са ДВА, решението не може да бъде едно, нужни са ДВЕ отделни решения. Десетилетия наред този проблем не се решава, а само се задълбочава. Вместо да се дават пари на млади, образовани семейства продължава да се стимулира възпроизовдството на нискообразована и безполезна за обществото маса.

"..България е загубила 30 процента от населението си за близо 30 години.." Tanири! За енергетиката казват, че е по-добре да се пести, отколкото да се произвежда повече. Но за демографията уж не им хрумва. Това, което ще "произведат" с помощите и остане в Б-я няма да произвежда, а тези, които произвеждат няма да останат.

Капиталистическата система не може да реши проблемите на днешна България. Тази система претърпя пълен крах през последните 28 години. Единствената алтернатива е социалистическото общество. Нищо, че комунистическата идея все още е утопия. Практиката на Народа Република България показа, че с една планова, ръководена от държавата икономика, нещата като че ли вървят по-добре......

Как ще е утопия комунистическата идея? Има си я на практика - в Северна Корея. Продаваш всичко, що го имаш тук и отиваш да живееш там- в комунистическия рай. Или ако си дърт, прати децата си там. Колкото до трите деца- не си спомням и при соца масово да раждаха българите по 3. Както и да отидоха в Странджа да пасат овце и да правят републиката на младостта. Иначе си мечтай, те мечтите са безплатни.

Това за заемите е наглост-кой ще плаща лихвите за тези заеми?Всички останали българи!Не е нормално!

ще е положителна САМО при условие, че за трето дете се дават плащания, ако родителите имат поне средно образование и първото дете е родено при пълнолетни родители! ИЗРИЧНО УСЛОВИЕ! Иначе пак ще увеличим циганския етнос., издържан от работещите грамотни българи и те ща са жертвата на такъв закон - да издържат вечно НЕ работещите, КРАДЯЩИТЕ и ВЕЧНИТЕ ПАЦИЕНТИ, източващи Здравната каса, както и СОЦИАЛНАТА КАСА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗГРАНИЧАВАНЕ на финансово стимулираните родители!!!!! НАКАЗАНИЕ за всеки създал деца преди получено образование и професионална квалификация! ВСЕКИ, дръзнал да стовари издръжката на децата си върху обществото, т.е. обществото да плаща сексуалната му неграмотност и НЕГОТОВНОСТ да стане родител и да носи последствията от действията му да бъде пращан в трудови войски за общественополезен труд до навършване на неговото пълнолетие или до придобиване на квалификация с трудов опит 2-3 години.

у факултето големи маанета,голем празник!

Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление. Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество.

За да стигнеш да внасяш данъци на държавата трябва да имаш ПЕЧАЛБА. За да стигнеш до печалба, първо трябва държавата да има стимули и държавна политика за развиване на дребния и среден бизнес. После банките да ти осигурят инвестиционен кредит като в нормалните държави - с 2-3% лихви, а не с 8%, а до преди години с 11-13% + наказателни лихви в Кризата до 18-19 %, което унищожи бизнеса, както и ЧСИ, след това да има закони, ред, администрация, подпомагаща бизнеса, а не МУДНА АДМИНИСТРАЦИЯ, изяждаща поне една година от кредита ти в ИЗДАВАНЕ на елементарни документи, та да стигнеш до производство /реализация на бизнеса/, както и държавна политика за образоване и квалификация на кадри. Не може да даваш производство, да плащаш ДДС, данъци, социални и здравни осигуровки, лихви, да погасяваш главница с едни хора, хванати от пътя да работят. И като добавиш манталитета и ниската дисциплина на българина и балканеца, че и неподчинението, възпитано в социализма, че и завистта.......Държавната хазна се налива с държавна политика - образование, квалификация, възпитание, чрез учебници, училище, ценности, идеали, семейство, общество, религия, медии, култура, закони,.... Ти прескочи всичко това и чакаш пари в държавата да стане богата. Това се гради с десетилетия, а не с чалга, долнопробни крими-филми, сериали като "Приятели", турски сериали, шоу-реалити..... Няма ценности, няма дисциплина, морал, семейства, бракове, раждания, няма уважение към работещите, към съзидателните, към създаващите работни места и производство, няма уважение към партньора, съпруга, съседа, съученика, състудента, колегата, шефа, държавата, данъчното, към обществото и обществените норми и авторитет. Нито към Живота. Затова в такава държава не може да има богатство. То се гради с десетилетия. Ние над две десетилетия се разорявахме, сега се зануляваме, после ще качваме, а кога ще богатеемсамо един Господ знае.

Нито помощи за трето, нито за пето, нито за осмо дете, ще спаси майка България ! Амин !

Това би било възрастова дискриминация... готино! Затова винаги съм казвал, че нямаме проблем с цигани и какви ли не а с българите.

++++++++

снимката, май каракачанката е пред раждане.

Намаление на данъците при 3 деца, в размер на планираните допълнителни финансови стумули, но не и такива. Така ще раждат повече образовани хора. Те и сега необразовани хора от определени етноси се множат, какво ли ще стане с допълнителните екстри?!

Първо, млади хора е много широко и субективно понятие. Едни се смятат за млади на 40, други на 20 и т.н. Второ, какво става с останалите хора, които се водят "стари", които са със средно образование, те да емигрират ли? Те с какво са по-различни от хилядите, които завършват библиотекарския или просто "завършват" нещо? Трето, банките са търговски дружества, чиято крайна цел е печалба. Кой ще покрива разходите при безлихвените или нисколихвените кредити? Има два варианта, като и в двата случая плащат всички хора, без значение от социалния статус или образование. Единия да се плаща от бюджета, а другия е банките да повишат таксите и лихвите, за да компенсират заемите за останалите. Четвърто, българите емигрират, а тези мисят как да вкарват висококвалифицирани индийци и китайци. Ама не се замислиха, че в Китай за инженер се учи само 3 години! Не се замислиха, че тези хора нямат причина да изберат България, защото тях навсякъде ще ги вземат при по-добри условия! Политиците трябва да мислят как да подобряват живота на всички хора. И начина е само един - дългогодишни програми за квалификация и преквалификация, както и за изучване на езици, достъпни за всички хора. Такава програма, следвана от всяко следващо правителство в следващите 30 години, наред с много други детайли, е правилния подход. САЩ и много други развити държави, са имали и имат подобни програми, когато е имало нужда от това.

ДЕЦАТА СА НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО-КАЗАЛА ЦИГАНКАТА НА ОПАШКАТА ЗА ДЕТСКИ.

като в другите държави - Ирландия, Швеция, Швейцария, Катар, Кувейт и другите като тях например, в които грижата за децата и младите семейства започва още от раждането им и завършва при навършването на пълнолетието им, за децата, и се подновява при сключването на брак!

В идеята за тридетен модел няма нищо лошо. Аз съм родител на две деца, със съпругата ми искаме трето. Разбира се, че освен до желание е и до възможности, но се трудим усърдно и засега се справяме. Прочетох много интересни мнения тук и се радвам, че има оптимизъм. Държавата не ми е проблем толкова, колкото работодателите които ни мачкат и искат все повече и повече срещу една и съща мизерна за условията в България заплата. Проблемът е, че парите от икономика се разпределят между едни и същи 100 000 души, а останалите сме в графа бедни (слагам и хората от заплата до заплата тук). Ясно изразена Средна класа няма, но има наченки - IT, висш мениджмънт, депутати и висши държавни служители и шефове на служби, които взимат по 4,5 до 10 000 лв. Месечни заплати. Докато няма условия за развитие на малък и среден бизне ще е така....

Пак добра новина за циганите. Вместо това, по-добре е родителите да получават намаление на данъците и безплатни детски стоки, отколкото пари.

с триста лева в булгаристан за какви деца ми говорите. апелът ни е отпправен към богаташите-вече има хора много богати и много бедни и затова да правят много деца чорбаджиите, а и го правят. от първата стара жена две, от младата две, и тя от първия едно и стават общо пет деца, смеем се, но си е самата истина. бедните било тук, било то на запад, по-добре без семейства, деца, няма смисъл да страда поколението-от глад, студ, мизерия...деца лесно се правят, но след това с триста лева и то мъже с образования, ценз, на запад, а и жени, не искат завръщане, само искат да си имат жилища и идвайки в бг да отмарят, жална картина, не съм оптимист , това масово се говори в провинцията, дори и вече от малцинствата, някои де. ПРАВЕТЕ ЗАМОЖНИТЕ И за сметка на бедняците. не че са бедни, но животът с тия пари, а и не всеки родител е жив и не всеки родител може да даде, защото има много дупки за запушване. намалете лекарства. скъпи са. мнозина си поръчват от др.държави, но не всеки има хора извън бг. ток, вода, всичко върви нагоре, а заплатите никакви, не обвиняваме управляващите, а те си знаят, кой стори тоя бардак-много богати и много бедни , жалко, демократ

За съжаление това е действителността, ZZZZZZ. Но пък аз се съмнявам в качествата на богаташите като личности, ерудиция, почтеност, работливост и култура въобще. Да, сред тях има достойни за уважение почтени и образовани семейства, но те не са много. По-скоро сред тях има много находчиви тарикати, които освен това налагат и чалгата като стандарт на живот. Като прибавим към тях и неработещото свръхвъзпроизвеждащо се население, демографската картина не радва окото. Трябва да се направи нещо за средната класа, доколкото я има и доколкото е на работоспособна възраст - нали обсъждаме тук създаване на поколение. По-старата вече почти загина - но тук-там се и възражда в лицето на децата ни, нека не я оставяме да я задушат (простете за израза)плевелите на днешната действителност.

Днешните 40-45-годишни млади хора или не смеят да създадат семейство, или имат по едно дете и за повече не смеят да мечтаят. На по-голяма част от тях не се дават дори детски, защото приходите им са малко над мизерната граница. Свиват се на квартира или в тесни панелни жилища, но никога през годините не ги достигна тази затрогваща държавна "грижа" - като се заемеше някой да дава облекчени заеми или да им помогне за работа, все бяха за малко извън изискванията по възраст. Или пък се поставя условие "първо жилище". Както вече отбелязах, те вече са се сврели в някаква панелна гарсониерка и затова се смята, че НЕ са нуждаещи се, защото видите ли, имали вече Първо жилище - нали така? Ние просто издържаме необразованите неработещи многодетни семейства, също така и наглите милионери с неизвестен произход на богатствата им.

Господ ви е намерил цаката - на Содома и Гомора, който създадахте, ОГИН И ПОЖАР! И ИЗБИВАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ! Друг начин нема, и друго решение нема! другото е, да се продължава една агония, от дебилни и психично увредени хора. ПЪЛЕН РЕСТАРТ, ОТ БОГА! ЧИПАВИ Е УВРЕДЕН! КУМАНЯГИ, КАКВО ОПЩЕСТВО КЕ ПОСТРОЯТ! 40 годин в пустинята, още мърдате, требе ви една атомна бомба. После, новите ше сторят наново. Вие куманягите, явно не стаате, стига веке заблуди! сичките сте биле на хранилката, сичките сте осмърдени, опаразитени, болни от куманиЗки идеологии, кой ви бил длъжен! НЕ СЕ НАЯДАХТЕ, НЕ СЕ НАКРАДАХТЕ! ПАДАВИ СЕ! Който е бил против, се е борил - мрел, ставал, бегал, но се е борил! пада ви се на съглашенкоФците и на мекеренцата, цицали задружно от окраденото и от избитите и изгонените! МЪСТ! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ!

Скрий се, иди да четеш и учиш и се изхождай след като се образоваш.

И деца ще ви направим. Свикнахме с вас, така ни е кеф.

"специална месечна финансова помощ на третото дете"

Родом например във Великобритания. Правиш четири дечица и цял живот получаваш помощи. Ако греша, поправете ме, истински случай, и сравнение не може да има между нас ееес и запада, защо ни блудитечитател

Абе цел живот не е, спират при пълнолетие, но да, тогава почват едни други. Но то е същото, тия помощи ги получеват пак саму едни чернички и боядисанички. Белите хора реТко и ноо трудно докопват помощи, както и в балхар. Не бой се, и оттука е минала брюкселската лайнарка.....

Стига спами форума бе пияница безумен!

Давайте им заеми. Имам един апартамент за продажба. От 35 000 стана на 70 000. Не виждам заплатите да са се вдигнали двойно, значи кредитите са вдигнали цената. Мисля да го продам след две години за 100 000 евро, а като се пръсне пак балона ще си взема 3 като първоначлния. 2007-ма така играх и всички ми казваха, че съм глупак.

Прав си, обаче балона още не се е пукал. Тепърва ще се пука имотния балон. Замислял ли си се някога кой и с какви средства строи в България? Цените в България не се вдигат толкова от търсене, а по-скоро спекулативно. Помня още как буквално в рамките на дни цените на имотите от средна цена 20 хиляди лева станаха по 40 хиляди долара.

Ако гласувате да се дават помощи и за 4-то, 5-то, 6-то и т.н. дете и на идиотите ще им се изясни към кого са насочени парите.

Имам няколко думи за Валери Симеонов: Моето семейство ви води с няколко обиколки. Първо, и двамата сме висшисти и имаме четири деца. Второ - за нито едно от тях не сме взели нито един лев от държавата. Трето - не сме вземали, защото считаме, че е неморално държавата да се счита за някакъв родител на децата ни. Четвърто - помощите, които давате по закон, не стават за нищо. Най-отговорно ви го казвам. С помощта за отглеждане на едно дете не можеш да купиш даже чифт що-годе качествени обувки на детето. Пето - цените на храните, лекарствата, дрехите, обувките са такива, че ако човек разчита на вашите помощи, по-добре го пишете умрял. Шесто - образованието в училищата е толкова некачествено, че ако човек разчита на вашите ясли, градини, училища и занимални, означава да прати децата си на зелен хайвер. Сега разбирате ли, че сте ужасно нерелевантни за нормалните, работещи хора, които всеки ден се борят за здравето и благоденствието на семействата си? И за изпроводяк - какъв тридетен модел ще лансирате, като повече от вас, политиците, са или разведени, или неженени, или живеят с временни партньорки, и рядко имате даже и две деца? Вие нищо не разбирате от здрави семейства, ама се правите на благодетели на семействата.

Браво за коментара, най.после някой нормален да каже и напише нещо в дира

го написал но това се случи преди 28 г. За децата е вярно,щом си ги създал трябва да ги отгледаш дори и ако държавата ти пречи. Нямам спомени баба през 27-ма да е получавала детски.

Тя и компютър нямаше баба ти.

Ами то като погледнеш президента и премиера какви семейства имат само, работата е ясна. Да не говорим пък за патерицата на Боко - Волен, дето стана "баджанак"на доведения си син от първата жена.

Страхотно!Подкрепям напълно!

Тези тримата дебили ли ще дават заемите? Може би от инвалидните пенсии? Инвалидът от моето семейство се спомина, а трите деца на малкия ми син /близнаци/ вече са на пет годинки и това не ги касае. Поздравления, патриоти и ГЕРБ?

Бай Тошо обещаваше училище: -Ама ние нямаме деца! -Ще ви направим ха,ха..! Ученика винаги трябва да изпревари учителя не само с навеждането.

Аз съм от поколението родено в края на 70-те. Ние сме част от българите, които понесоха всички негативи от прехода и по тази причина много от нас станаха родители в късна възраст. Когато завършвах университета, можех само да мечтая за възможностите на завършващите 5-10 години след мен. Всичко при нас се случи по трудния път и не ми харесва това делене на млади и стари.

началото на 50-те. Нещо грешиш,ние го отнесохме и в двете посоки....помисли и ще разбереш.

Еми като стоите и гледате саму. Пасивните, обикновено ги ебът утзаД. Който не е траял, се е борил, бегал, страдал, но се е изборил. От какво се оплаквате, сами сте си подале гЗа на куманягите. Пада ви се. да бехте поне посетили дупетата си, дас проявите гражданска активност. Да регистрирате полтичиески инициативи. Да се поборите, да създавате. А те, седеле и гледале как некой друк страда, бори се и драска, а накрая, ми ние го отнесахме, и то в двете посоки. Ми да бехте подали и трета дупка, и там шехте да го отнесете. Кой ви е виновен, че се надупени ходите, съглашенците?

Господ ви е намерил цаката - на Содома и Гомора, който създадахте, ОГИН И ПОЖАР! И ИЗБИВАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ! Друг начин нема, и друго решение нема! другото е, да се продължава една агония, от дебилни и психично увредени хора. ПЪЛЕН РЕСТАРТ, ОТ БОГА! ЧИПАВИ Е УВРЕДЕН! КУМАНЯГИ, КАКВО ОПЩЕСТВО КЕ ПОСТРОЯТ! 40 годин в пустинята, още мърдате, требе ви една атомна бомба. После, новите ше сторят наново. Вие куманягите, явно не стаате, стига веке заблуди! сичките сте биле на хранилката, сичките сте осмърдени, опаразитени, болни от куманиЗки идеологии, кой ви бил длъжен! НЕ СЕ НАЯДАХТЕ, НЕ СЕ НАКРАДАХТЕ! ПАДАВИ СЕ! Който е бил против, се е борил - мрел, ставал, бегал, но се е борил! пада ви се на съглашенкоФците и на мекеренцата, цицали задружно от окраденото и от избитите и изгонените! МЪСТ! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ!

Рокси, спирай билките дето ги пиеш. Само змии и гущери бълваш.

Ас ако спрем валерианата, дето ми е вечерната дрога....вие ше пищите, дира! Но, не виждам сми. То не остана за ко, вие се дърлите. Дано поне ви плащът да ме мразите. Ма знам, че и това не ви плащът. Мразите ме тека, безплатно. СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ, КОИТО ИЗБИХА НАРОДА! СМЪРТ! МЪСТ! СМЪРТ!

учителите, няма детските градини, няма добри лекари и въобще няма акушерки и медицински сестри, заплатите са мизерни, пенсиите са гавра, вие за трето дете и за допълнителни финансови стимули вече лъжете? СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ! тогава ще има за всички!

ца млади семейства е откраднато от програмата на БСП има го на запис казано от Нинова преди изборите.... Няая значение..... Но трето дете...едва ли ще е от български етнос.

Аз съм от поколението, което няма да има пенсии. Да, да, роден съм 1965-та година. И вероятно, необяснимо, подкрепям младото поколение, което отрича пенсионната система на Бисмарк. То, младото поколение не знае кой е Бесмарк, но усеща огромния товар. Абсурдно е да искаме от децата си, да плащат за нашите грешки. Ходихме на манифистации, ползвахме почти безплатен ток, не създадохме икономика /оставете тия безумия с консервени фабрики и мотокари, които японците изкупуваха за скраб/. Набори, настъпи време да си понесем това, което надробихме. Децата ни, не са виновни!

Ти не си замислен, а си куманяга. Куманягите окадаха ТРИ !!!!!! ПЪТИ !!!!!!!!!!!! ПЕНСИОНЕРСКИТЕ ФОНДОВЕ! Два или три пъти - последователно - веднага, след царство българия, Златния пенсионерски фонд е бил системно източван! милярди златни левове потънаха в джобовете на куманягите! плус другите им кражби! След 1990, още 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!пъти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! пенсионерските фондове беха обирани! И сега куманяги кату тебе ни казвът, ми ние немаме нищо протиф! е как ше имате, като докопахте милярдите спестявания на орицата и семействата им! КУМАНЯГИТЕ - НА СЪД! ДА ВЪРНЪТ ОГРАБЕНОТО! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ!!!!!!!!!!!!! СВОБОДА ЗА НАРОДА!

не говори глупости! завод 6-ти септември не е произвеждал електро и мотокари за скраб! Имаше представителство на завод за електрокари в Милано в което е работил чичо, та знам със сигурност, че всичко ни бе на много добро ниво. Образованието ни бе едно от най-добрите в Европа. До сега старото поколение програмисти много сеуважават в САЩ и навсякъде по света.

Айде не се правете куманягите. Старото покуление беше отгледано и отхранено от онова покуление дето отнесе вв2. Със старите ценности и верващи в Бога, и с морал! Който никога не беше качество на куманягите! не слагайте знак за равенство между куманяги, и това, че завариха царство България добре уредено и цивилизовано, от едно друго покуление, което не искъше да има ни-ЩО оПщо!!!!! с куманягите!

Помощите за 3то дете да се дават само ако първите две посещават училище или са завършили средно образование.

кой да е завършил средно образование? първите две ли?

Да е изпълнено едно от двете условия - посещават редовно училище или ако има завършили образованието си, то поне да имат гимназиално образование

Ми това са глупости. Ти си фантазираш тука. Кой ше занесе предложенията ти в Събранието на 240-те дебила! Кой ше ги гласува! Тука, акъл ръсиш, ама то тека, на криф уй, и ракетата му е крива. Ноо сте словесни ноо приказвате, а кога се наложи да действате, никфи ви нема! Трол, защо дразниш хората, махай се, буклук! или ходи директно при дупетатите да си прокарваш идеите, или се махай и не дразни народа с тролене!

Това са пари, а те трябва да са заложени в бюджета. Само, че ги няма в него!. Следователно всичко това са празни приказки за светло бъдеще - 300 лв. пенсии, двойни заплати за учители, пари за наука и т.н. ДА ама НЕ.

всички бледолики жени като започнат да раждат трето при липса на първо.....нищо му няма на бюджета,сметнато е.

Е ,тези вече удариха дъното с празни приказки и ялови обещания.А днес техните заплати колко станаха?Боклуци неграмотни и крадливи, машина за ла.на сте.

На тия мазните, не може да се вярва. Помощи трябва да има за родители, които имат средно образование (и двамата) и за първите им две деца. Няма смисъл да се развъждат неуките хора, без бъдеще и да живеят в мизерия и да бъдат мразени цял живот. За депутатите трябва да има комунизъм ... всеки по 1000лв заплата и едно жилище и това е ... всичко де що е на вън, в чужбина, в чужди банки, да бъде дадено на народа с цел да се спре корупцията. Тоя номер с децата са навън и печелят добре, го знаем.

Да подкрепим Бай Пешо от Горно Уйно, Кюстендилско. Той не е журналист, но се нуждае от спешна операция в Израел, за да отговори на изискванията за жител на селото.

Има само две неща които ще увеличат населението , едното е законност а другото икономически просперитет. Вече не сме 1920 -та година когато на село , семействата са имали нужда от работна ръка и са правели по 10 деца. Сега хората искат сигурност , високи доходи и ниски данъци. Понеже проспахме 30 години нещата станаха много зле , и това за връщане на емигрантите го забравете и да си дойде някой той ще остави децата си в чужбина не би рискувал неговата неволя да се повтори и с децата му. Така че възможно е да се оправят нещата но не и от хората които в момента са политическия елит. Съжалявам но от всякъде лъха обречената.

И ти си куманяга, щом като правиш политическа пропаганда срещу селото и хорицата, които си имаха земя и със земята можеха да изхранят по 10-15 деца. Абе вие не се ли усещате, че пропагандата ви я знаем, и че ви разпознаваме ! НЕ СЕ НАКЛРАДАХТЕ! НЕ СЕ НАЯДАХТЕ! МРЕТЕ! Азлично, бих съборила и избоила сичкото. Со стари куманиЗки курви, нов капиталистически бардак нема да стане! Господ ви е намерил цаката - на Содома и Гомора, който създадахте, ОГИН И ПОЖАР! И ИЗБИВАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ! Друг начин нема, и друго решение нема! другото е, да се продължава една агония, от дебилни и психично увредени хора.

То защото банките умират да дават ниски лихви и ако намалят лихвите ще ви скъсат от безумни такси! Банките са най големите мародери!!!

Пълна боза, по-ялова от тезисите на десетия конгрес на БКП. Парите вече не са главния проблем на българите. Едни от тях печелят в България, други по чужбината. И успяват да свържат двата края та и повече даже. Проблемът е че няма препитание по места. Има живот само в някои по-гелими градове и по някои чужбини. Там се е изселило 90% от младото и работоспособното население. Тяхната единстена мечта е някак си малко да се оправи положението в родните им места и веднага се въщат. На никой не му се работи по чужди места. Но това оправяне на положението по места е нерешим проблем за ЕВропа. Така че това са само празни приказки на някакви си хорица от управлението.

Няма сигурност в утрешния ден. Препитание се намира. Но няма никаква сигурност дали утре няма да остане човек безработен или на минимална заплата. И тогава как ше го храни и топли детето? А, повече от едно, ако са?

Орбан дава безвъзмездно на унгарците по 30 000 евро за трето дете ако родителите са на възраст до 40 год. и 30 000 безлихвен заем за жилище!!! А вие - 1 гол х.й!!! Заврете си го в задниците!!!

На циганите давайте, те ще избират свинете в НС!!!

Ако се краде по умерено населението ще започне да се връща като види,че стандарта на живот е по висок.Просто съдебната система ако се оправи всичко ще се нареди.

Бухаха, някой ще плаща лихвите по заемите :) Честно, не че се хваля, но за 20 години здраво бачкане не знам дали имам и месец официален трудов стаж. Всичко кеш, на ръка. Осигуровки ли?! Те са за тия които искат да изхранват цигани, полицаи, военни и да плащат лихвите на непознати за тях хора :) Сори пичове, решението си е мое. Не ми скачайте.

То заради такива търтеи като теб сме на този хал!

Лигльо, бачкал съм толкова, колкото не си виждал и в сънищата си. Проблем ти е, че съм оставял ПАРИТЕ МИ за мен, а не съм изхранвал паразити, а?

Колега, няма да те схванат. Те искат пенсии, помощи, добавки. Те искат да ги изхранваш без да са ти дали нищо. Адмирирам! Човек сам трябва да се грижи за бъдещето си!

Ти или си циганин или със сигурност имаш циганска психика! Нямало да внася осигуровки нещастника и си намерил оправдание за това?! Ами като се спихнеш след някоя друга годинка и не можеш да работиш със сигурност ще легнеш на нашият гръб и ще смучеш от нашите осигуровки паразит долен!!!

В нашето село циганите са мнозинство от 10-ина години. Помня, че преди 40 години имаше само две семейства цигани. Сега са над 150 и всичките имат минимум 5 деца. Някой са със 7-8, а имаме десетина семейства с 11-12 деца. Момичетата започват да раждат на 15-16 години, а на 25 вече са с 5-6 деца. Много от българите се изселиха по големите градове и по чужбина, ама и те нямат деца. Тук сме останали само 52 човека пенсионери. Преди 40 години в селото имаше 4800 души само българи. Гледам същата работа е в околните села. Това е положението загиваме бързо и сигурно като нация!

Само, че искам уточнение какво значи "млади"? И искам още доста условия за получаване на паричките: трудов стаж определено време, трудов стаж м/у ражданията, образование, и още други. Щото ми писна аз да внасям а някой друг да взема. Имам позната дето е бременна точно с третото. Почна ги точно през 2 години. Работи преди години, направи някакви месеци дето бяха минимум нужни тогава и......! Не ще да работи. Сама си го казва.

Тенденцията за ниска раждаемост и висока смъртност при българите е устойчива и ще продължи до пълното им изчезване. Обратно е при циганите, те ще се множат все повече и повече. Само след 10-ина години циганите ще са мнозинство. Затова мислете овреме. Поучете се от немци, французи, англичани, които интегрират огромни маси мангали, защото и при тях раждаемостта е много ниска. Циганите трябва да се приемат радушно, да се назначават в администрацията, полицията, да им се дават безплатни жилища и да се образоват! Инак малкото останали българи ще бъдем унищожени съвсем скоро!

Какъв е смисълът да се интегрират циганите и да се назначават където си писал? Така или иначе ние загиваме сигурно. Аз не искам държавата оставена на циганите да се казва България! Да си я кръщават както искат.

Кредити, помощи, глупости... Въведете ефективно семейно облагане с прогресивно нарастващ % данъчните отстъпки за всяко дете. Кой ще стимулирате? Банките и циганите, или белите, работещи хора, които плащат данъци?

На ВИНКЕЛА и на КАРАКАЧАНКАТА с корем на шотландска гайда мога ли да им направя по едни тризнаци ???

АКО СЕ ВЪРНА ЩЕ ИСКАМ ПОСТА НА ДАЛАВЕРКАТА ... ТОЙ И БЕЗ ТОВА Е ПО-ПРОСТ ОТ МЕН :))

Е ти сега недей да се надценяваш. Ти си еталонът за тъпота. Няма как да има по-тъп и прост от те.