”Игра на тронове” в саудитското кралство

През последните дни затвореното в себе си богато петролно кралство се превърна в арена на разчистване на сметки между вътрешните монархически кланове.

Обратно в новината

Коментари - ”Игра на тронове” в саудитското кралство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безмислен и дълъг превод от незнам къде си за една проста истина-от офшоргейт излязоха имената на много саудитци със офшорни сметки за над 100млрд.$.В резултат на това всички те 199 души бяха арестувани,а наш боко с 3,8млрд.$ в офшорни сметки все още никой не смее да го пипне и с пръст.

БОЛНАТА МЕЛИХА

Шило

Ами да се мятат. Тъкмо няма да има кой да подкрепя тероризма в този район.

Саудитците са сатанисти!

На мангала му е замръзнала усмивката! Щеше да натирва Москва от Сирия само за 48 часа.

Това е прекрасно. Няма само хората от народа да се борят за оцеляване, нека и принцовете да участват в естествени подобор. Има някаква справедливост в това.

Е най-големият анахронизъм в съвременния свят. Вж. отношението и мнението на другите муслим държави за нея. Понятието "политика" неслучайно е от женски род.

Тая игра на тронове да напомня османския султанат дето претендента за трона трепи другите претенденти! Ама и той е смъртен!!!

Преписана и некадърно преведена статия от уикипедия и някакви руски хибридни сайтове... Бълвоч.

Баси махленската кавга....Я бой по кланове и накрая като Либия....

".... Позицията зае синЪТ /а не сина/ на сегашния крал - Мохамед бин Салман..." - учете български, но преди да започнете работа, след това е късно.

Имат пари, но армията им е гола вода. Ако се стигне до нещо като война, саудитците ще ядат пердаха. Там ще има интересни неща, те престоят. Ще се разбута рахатлъка на милиардерите, защото много неща там не са като хората. Там няма нормална държавност, там им е слабото място.

Забравяш, че Саудитска Арабия се крепи здраво от САЩ. Много здраво. Въпреки, че Саудитска Арабия крепи Ислямска държава. Петролът, петролъъъъът...

като гледам как гнома се радва,че е пипнал ръчицата на арабелата.....пък вие си плямпайте за САЩ ама и късака иска да докопа малко парици от тях та да позакърпи бюджета,че съвсем я закъсват вече

Картата на полковник Петърсън - Саудитска Арабия на 4-5 парчета. Превратът срещу предишния престолонаследник беше подсигурен с израелски специални части и авиация. Новият рестолонаследник направи "Нощ на дългите ножове" , арестува част от неудобните, изби други /пише се за около 370 човека до сега/, конфискува активи за около 800 милиарда. Дереджето е говняно, войната в Йемен е голям провал, разходите са огромни, привържениците на низвергнатите бурно недоволстват, половината армия е дезертирала. Преди дни бунтовниците от Йемен изстреляли 4 балистични ракети Скъд срещу Риад. Саудитите изстреляли 4 противоракети , но само една улучила. Саудитите са бесни, обвиняват Иран. Министър -председателят на Ливан , намиращ се на абсолютно неочаквано посещение в Саудитска Арабия си подава оставката дистанционно от Риад. Говори се че е отвлечен. В Ливан отказват да приемат оставката докъто министър-председателят не я подаде лично. Израел се готви за война с Иран. Ще стане интересно. Когато там пукне първата пушка петролът ще стане 150 гущера. Честито на печелившите.

Гледаш в правилната посока.

Твой цитат:"Израел се готви за война с Иран." А какво мисли Путин по въпроса - това е важното. Нещо скоро беше при айатолаха. Не забравяйте, че го обявиха за новия крал на Близкия изток неслучайно. А иначе Израел се готви за война с всички съседи, и не само. Той не разчита на нито един съюз за колективна сигурност, т.е. разчита единствено на себе си и това го прави силен, бойците са бойци, не манекени, командирите са подготвени за война, не за политика /тук визирам НАТО-вските/.

Вчера петролът беше 50, днес 70. Ако стане 170, какво си мислиш, че ще си мисли Путин?

Така се прави.Всичко старо и корумпирано се изчиства и се продължава на чисто.Този младеж е подобие на младотурците в Отоманската империя.Не лош пример за нашата младеж.Изриват всичко старо от властовите позиций исе започва на чисто само с млади хора до 35г.Ама де ги тия млади в БГ.Така, че я караме с мафията и корупцията доде я затрият България.

70% родени в последните 30 години! Смятайте за кво размножаване става дума. Само дето не ви "влече" нещо алгебрата,

70% под 30 години значи на 30 години да имаш 4 деца. не е толкова фрапиращо. И аз да имах петролен кладенец и аз щях да съм така.

Прекалено много дивотии са изписани за клана на главорезите Сауд! Пропуснато е най- важното. Това е най- човеконенавистният тоталитарен режим на планетата! Изверги прилащи масов терор с прийомите на средновековието. Кланета, убиване с камъни, побиване на кол, обесване и куп други вандалщини, които се извършват публично и по няколко пъти в седмицата. Интересно защо защитниците на човешки права не надигат глас, а най- върлата демокрация САЩ подкрепя открито кръволоците?! Захванали се с КНДР, където репресиите и убийствата са далеч по- малко от колкото в Саудитска арабия!

Защото един път вече са спирали кранчето на петрола. Може да го спрат пак.

А кога започва излъчването на сериала, че съм фен на другия?

И това става след посещението на Краля в Москва! Май не са се разбрали, и краля чисти руската пета колона в СА!

"You know nothing, Владимир Владимирович!"

Цялата работа тръгна от оня дъртия, където е баща на принца, едни млади и ония другите от там ... ;)))

И накрая Меркел, роденатя в буря, разбивачката на окови, майката на бежанците ще долети с някой дракон...

... и всички ужасени от гледката ще умрат от страх (разбира се, изплашени не от дракона) :))

Доналд Тръмп в ролята на Церсей и Путин в ролята на Джон Сноу

Путин по-скоро е в ролята на Рачко Пръдлето, ама нейсе! Никой не ще да си хаби самобръсначката за него! Ако беше поне кюстендилска слива, друг въпрос!

може да е игра на тронове, фантастична работа, а може и да е обикновен великолепен век, по турски стават нещата там в бившата османска империя ..

Интересно кои ще са "белите бродници" ...

Скоро ще ползваме друга енергия и електромобили. Стига света сме хрантутили такива като вас паразити.

Петрол винаги ще се използва- половината свят вече е пластмаси и въглеродни влакна.

Първо, никой не те кара насила да хрантути паразити. Второ, 40% от петрола и 30% от природния газ се използват в химическата индустрия. Там каква алтернатива ще предложиш?

Ядрена. Синтетика се прави от сичко, буквално. Пък и защо ти е синтитека, бабати със ситнетика ли е живела. Откак има пластмаса в света, има и раци, и болни, и влошено здраве. Не е грешка да се изхвърли петрола от всекидневието или поне значително да се ограничи.

Като гледам снимката, явно Путин ще да е виновен. Баси, тоз човек не спи - сваля правителства по цял свят. А в почивките се чуди как да навреди на България.

Мчи нали е номер 1 в света и на всяка манджа мерудия! Как без участието и намесата на Путин?

Християнските монархии в миналото доста често са изпадали в кризи, поради липсата на наследници. А при мюсюлманските е проблем- твърде многото наследници. Турските султани са решавали проблема кардинално. Като седне новия султан на трона, избива всичките си братя.

Ислямските монархии все нещо ги е хранило, я неверниците навремето, я петролът - сега. Затова имат деца.

С десетилетия нищо не пишат, сега в една статия искат да ни обяснят всичко. Че кой да го запомни ... Ясно, ще имат нов крал. Дано е умен, млад и отговорен. Дано не му правят сечено, както на Тръмп, че лошо за държавата !

Вижда се ясно дългата ръка на Путин.

всичко се връща ден по рано,ден по късно ... лесни пари , спонсориране на терористи в сирия , ирак ... или путин е дал там едно рамо :))

Подозирам, че Путин даде и на Ердоган и на саудитите, разузнавателна информация за някои работи. Както се срещнат с него и веднага стават реформатори.

просто им казва кои са амеркнаските агенти..

Е, значи, поне са сега новият саудитски монарх се очертава, като пич... Да, видим продължението, защото в крайна сметка е важно в какво ще се превърне!