Силна политическа реакция срещу офшорните финанси

Изтичането на "Парадайз пейпърс" бързо разгорещи както политици, така и защитниците на различни каузи.

Обратно в новината

Коментари - Силна политическа реакция срещу офшорните финанси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен, най-любопитното откритие е, че американски компании доставят на терминала в Антверпен руски втечнен газ, като го представят за американски. А ние тук голем рев ревем за успешната газова диверсификация. Иначе нищо ново. Всички тези "скандали" ще утихнат скоро, както се случи със скандалната офшорна зона Люксембург и делото срещу Жан Клод Юнкер.

Кво любопитно има? Нали като дупчиш Америка за шистов газ, отдолу е Русия! То е ясно, че американците крадат газ от Русия!

Значи всички пишат,че сащ имат най-много субекти в тези списъци и сащ не се присъединиха към новата система за контрол на офшорките. Забавно е как всички мрънкат,но никой не забранява участието на офшорните компании публично-инвестиционните процеси в държавите си. Да не говорим за простотията "избягване на двойно данъчно облагане" при положение,че компании правят пари в две и повече държави /в едни производства в друга търговия, в трети мениджънт/

Естествено че са "законни", нали законите са писани от същите тези....

На снимката е един от дебилите на христов

Дерипаска (евреин) е пич; ожени се за едната дъщеря на Елцин (евреин), но според договорка с Путин (да не преследва семейството на Елцин), той си живее в Швейцария и не се меши в политиката. Въпреки това Путин го държи изкъсо.

Западните дебили не могат да разберат, че офшорките трябва да се забранят. То е ясно, че по принцип данъците са само за бедните, но този балон ще гръмне рано или късно, защото парите от бедните не стигат.

Силна политическа РЕАКЦИЯ , НО АБСОЛЮТНО НИКАКВИ реални мерки и деиствия... Кучето си лае, кервана си върви..... Да са живи и здрави баламите, които отново ще бъдат с одрани кожи и ще плащат всичко това ...

Данъците са кражба. Никой не трябва да ги плаща. Нито богатите нито бедните. И между другото в момента е лесно дори за бедните да си открият напълно законна офшорна сметка. Струва между 500 и 1000 долара исе прави онлайн. Няма нужда да излизаш от къщи дори. И крадливите държавни рекетйори почват да ти правят като вятъра. Но уви. Дебилното население е твърде промито, и твърдо вярва, че трябва да бъде драно.

Вие броихте ли ги?изказвате се като негов ковчежник.

Богатите ставали още по богати..А бедните още по-бедни! Как ставало..Ами лесно! Като богатите взимат и последния залък на бедните! Това е то педокрацията!

Борисов, който твърдеше, че има само 29 300 лв., се оказа с 3,8 млрд. долара в офшорни сметки _ А сега де :)

Мернах една "новина" - и нашия любим " баща на народа " Бойко М. Борисов се прокрадвал в тези " Записки от Рая". И едни милиарди се споменават там и на едно нагло лицемерие започва да намирисва и на едни камъни и меки домати. Дано само с това му се размине.

Ще дойде ден като преди 100 г./Велика окт. соц. революция/ и ще ги очистят.Преди се чудех защо така безжалостно са избивали богатите но сега вече мисля че можело още.Между другото при Френската бурж.революция гилотината е тракала като шевна машина.Скоро един амер. милионер предупреди своите "колеги" по богатство че това може да се повтори.Дано е по скоро че се самозабравиха.Особено при нас.

Дерипаска не е ли човек на руският диктатор

Упорито тикат нещата за въвеждане на криптовалутата,,биткойн,,...Е после може лесно да стане доларкойн,и без това доста си приличат...Та къде другаде да се СКРИЯТ след като им подпалват убежищата....НА 7 НОЕМВРИ Чикагската фондова борса приравни биткойна към златото,акциите и други финансови деривати и той може ВЕЧЕ да се използва като финансов АКТИВ...../Дали затова не изтряскаха КАТАР,когато той ПЪРВИ направи опит за емитиране на биткойн/... Пак,,,Октомврийска революция,,,-10 дни които разтърсиха света.

а бедните ???

Варианта за нас е само един и въпреки ,че си го знаем, все ще се намери някой серсемин да ни го напомни отново

Я да не се занимаваме с американските политици, а да видим кои български бизнесмени, политици и селебритета са си укрили парите в офшорки?! Никой нищо не споменава за тях...

Вярно е че на никой не му се воюва но по добро средство не е измислено.И така когато човек е въоръжен и има възможност да търси справедливост тогава тези случаи чувствително ще намалеят.

еврейския мошеник Бърни Сандърс е милионер покрай фалита на университета който фалира като управител а прехвърлил парите на жена си . Застъпника на бедните Бърни сам е гласувал за офшорните привилегии а сутрин си пие кафето със Сорос и другия еврейски демагог и шеф на демократите Чък Шумър като афишират връзките си и парите които получават от него а Сорос не е платил и долар дори данък от милиардите си. А руските евреи милиардери естествено правят същото което и американските им колеги ...няма да откриват топлата вода на ново

един път само че думна и само на вълци че ми станеш смехурко

тя рабути ни ги чаткати вий Офшорките съ иднъ мноу димукратична идея...кой и прутив тях и червен и дъ скачъ разбрафти ли сия

Като крадът от бедните, назначават си политици, съдий и прокурори, които срещу част от откраднатото ги пазят.

Укрити, укрити - колко да са укрити, след като ти си му ги преброил?

А като толкова знаеш, Сорос колко има? Хвърли още един път боб/ ако на боб гледаш/ Мооооляяяяя.........

от снимката е нагледен пример за Дарвиновата теория за произхода на видовете!

Тра-ла-ла-ла-ла!!!! Четиво за пенсионери! Кефя се на идиотите, които се връзват на подобни идиотии! Стар римски въпрос: - Кой има интерес? А де, отговорихте ли си? Не, не сте! Защото Фермата и Брадъра са по-важни... Тези офшорки са създадени от няколко правителства, основно англо-саксонски за пране на пари! Дилемата е например?: Що и руснаците? Ам Тъй И други дилеми има Фойерверки и презервативи Много чукчи ейййй...

мая твая не панимай

никой не плаща данъци. Когато имаш делови отношения с руснаци, парите идват не от Русия, а от всякакви други точки на света.....направо ми откриха цяла вселена с тази новина.

все пак има данни и на Световната банка и на МВФ : годишните приходи от ДАНЪЦИ /без такси и др.входящи потоци/ във Фердералният бюджет на РФ : 26,1 трлн. рубли или 450 милиарда долара годишно

мутра да беше. Но още от документите: -Настоящия министър на търговията на САЩ-собственик на офшорна фирма за танкери за втечнен газ на Маршаловите острови -изнася втечнен газ "американски шистов"/ на пристанище Анверс Белгия, но всъщност закупен от ...от Русия. Бедният победител във формула 1-Люис Хамилтън които пелечи 15 млн.евро годишно спестил 3,5 млн.долара за покупката на частен самолет чрез офшорка в Малта , 100-те най големи американски компании са прехвърлии за последните 8 години /от финансовия балон/-2,2 трлн.долара в офшорни банки.

Тоя скоро няма да е министър. Както и Тръмп няма да е президент.

Отговор - с крадене. Справка представителя на еврейската Кремълска клика от олигарси на снимката.

Роман АБРАХАМович .На иврит АБ-Баща РАМ-Издигнат поставен на високо

А грешка това е краснодарския хазарин Олег ДЕРИПАСКХА пръв авер на товорищ ШАЛОМович-ПУТИН и 1БИЗНЕС партньор в Русал с Филип РОТШИЛД .На иврит ДЕРИПАСКХА-ОТСЕК ПАРАГРАФ отдел

По подходяща урудска мутра за баш забогатял престъпник няма накъде.

В дзверилника на Борисов (Бойко), не са развъдили такова Куче- пор*

Издайническият му мазен еврейски нос подсказва нещо...

Ми не му е еврейски носът. Ама щом е милиардер...

Те руските евреи са порода ашкенази. Повечето от тях нямат големи носове.

едни свински.

Apollony

На стадиона...

Поканете политкомисар гробарски Тома Биков артиста на артистите в десницата, да ми разкаже защо трябва да търпя кражбите на мутрите от гроб и защо още не съм забогатял от редовното плащане на плоския данък, както и всички други данъци, а колегите му мутраци тънат в разкош. Пък и да излее малко юнашки антикомунизъм за спортни цели - да си тренира чейнето.

Парите и забогатяването са стимул индивида да дава най-доброто от себе си за обществото само до определен размер. После се превръщат единствено във властови инструмент. Всяка прекомерна концентрация на власт е вредна за обществото, природата, еволюцията. Дори да приемем, че натрупалите богатството имат качествата да го управляват и увеличават носейки ползи за обществото, това не е сигурно за техните наследници, които може да нямат тази отговорност и способностти и да ползват тази голяма власт неразумно. Затова над една определена горна граница ($1-5млн годишно) личните доходи трябва да се облагат с данък над 60-70%. Ако човек печели 100 пъти повече от средностатистическия доход не означава задължително че е 100 пъти по способен или полезен за обществото, означава само че е "яхнал" вълната на успеха, който обаче е невъзмажен извън конкретната общност.. тези несъответствия в размера на заплащането показват несъвършенствата на съвременната система и са много опасни тъй като понякога случайни хора могат да имат власт над съдбите на мнооого други..

една червена муцуна с комунистическо дихание - хаха....и с почти ересовата мисъл да олагане на олигарсите-облагане над 50 %....абе, че в съвременното общество като нас - бедните мишки и онези - от Колумбия ли бяха, от Олимпия ли - не може да изравняваш - ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА, а парите са ти слуги. Кой иска да ти вземе ТВОЕТО, натрупано законно? И да ти го вземе законно! - не, това не може!

Богатите крият данъци и крадат, а бедните обикновено не успяват в тези начинания. Откак падна социализма имаме жестоко увълчаване на световния империализъм, който си създаде данъчни райски кътчета и лапа още повече. Вчера цял ден плюхме ВОСР поради своята античовешка същност, но идеите надявам се да се възродят и претворят в дела от по-нормални хора, а не от шайка подобна на лениновата. Богатите богатеят, бедните обедняват. Цяла Африка се е втурнала към Европа да търси хляб и препитание. Долу крадливата десница, която краде народа. А левицата до сега нищо не е направила за бедните - обратно. Дано се пръкне някоя социална формация преди да умрем от мизерия. Боко и бандата му да си ходят.

Mда, доста актуална тема и за нашта затънтена държава, където по-голямата част от собствеността е в ръцете на офшорки, а на обикновения човечец му разправят как плоският данък е чудесен инструмент за привличане на чужди инвестиции(все по-изчезващи).