Стивън Хокинг прогнозира кога ще изчезне човечеството

Британският учен Стивън Хокинг прогнозира, че човечеството ще изчезне до 2600 г.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг прогнозира кога ще изчезне човечеството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя ми писна с неговите черногледи глупости - като му се мре какво ни занимава и нас Б?!

ЕДНО НЕЩО: ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГА,ГОСПОД РАЗПОЛАГА!!!

Тук има ярко представителство на едни 80%, които спрягат напоследък по новините :)

Съгласен, откъде го изкопаха тоя учен недоучен. Фбр нааправи facebook, ся пък тоя се изказва поне веднъж на седмица - най обикновен медя PR, не го смятам за учен, сериозните учени не се изказват всяка седмица.

TIREX

стиванчо е едно дебилно подобие

Този олигофрен , да не се бърка в работите на Всевишния!

Явно и за това страда, защото много му знае устата!

Кой знае какво са му давали да пуши на тоа! Злобата,че другите хора са живи и могат да се движат ,го кара да обрича цялото човечество на гибел.

Нека някой да докаже обратното. Да беше руснак, бих го разбрал.

Никой не може да каже какво ще стане след 600 г. Това е абсолютна глупост или просто фалшивина.

До тогава ако в Церн успеят да създадат мини черна дупка няма да ни се налага да чакаме до 2600г.

скоро ще изчезне ако изрусения натисне да коли прасето...аъ аъ ахъъъ .

Доста елементарно твърдение. Защо го е казал е негов проблем. Може да е само недоразумение.

Със "сигурност може да се предположи", че Стивън ще изчезне преди това.

Стивън е идиот.

"Хората ще превърнат Земята в едно огромно огнено кълбо ..." Тоя да не е прочел най-накрая Библията...

2600?! Доста дава.

Добре би било този известен учен да престане да плаши хората.Знаете какво имам в предвид!

Официално твърдението "Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing," he writes. "Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the universe exists, why we exist. В превод: "Защото съществува закон за гравитацията, вселената може и ще се самосъздаде от нищото. Спонтанното сътворяване е причина да съществува нещо вместо нищо, защо вселената и ние съществуваме." принадлежи на г-н Хокинг , но аз лично се съмнявам че всички твърдения които му приписват са негови. Като за начало добре е да не забравяме, че не всяко твърдение на учен е научно твърдение. В този случай това твърдение не е научно, а философско и езотерическо. Първо защото от нищото не може да се появи спонтанно нещо, защото нищото е несъществуване. Второ защото показва едно фундаментално неразбиране на природата на физическите закони. А те не са нещо, което може да съществува извън контекста на физичната среда за която са предназначени. Те са физически настройки на тази физическа среда, които ограничават начина по който могат да протичат физичните процеси в нея във времето и пространството. Тези закони служат за поддържане на първоначално установеният порядък в тази среда за определно период от време по същият начин по който моралните закони служат за поддръжане на установения ред в едно общество за определен период от време съгласно духовните и физически нужди на законодателите (създателите на тези закони). Самите физически закони не могат да предизивикват явления и процеси в тази среда, защото нямат съзнание, воля, разбиране и нужди. Те само ограничават начина по който трябва да протичат процесите в тази среда, по същият начин по който създателите на една машина или физическа система правят съответните настройки за да постигнат желаното от нея поведение. Затова никога не трябва да взимаме едно твърднеие за чиста монета пък дори и да е направено от световно известен авторитет.

Тази гравитация се отрича от някои неортодоксални учени! Е, това е камък в градината на Айнщайн, но ...все пак човек трябва да се стреми и да търси истината, а не да приема нещата за дадени, просто защото някой казва, че така трябва да бъде.

Да сравняваш физическите закони с морални такива е изключително глупаво, най малкото защото моралните можеш да нарушиш и промениш, докато физическите не. Инак си прав, че спонтанно нищо не става и за всичко си има причина.

И физическите и морални закони са установени от Създателят ни за да се поддържа установеният от Него ред във физическият свят и обществото. И докато физическите закони не можем да нарушим, но моралните можем , но от този избор зависи бъдещето ни през венчостта. Законодателите могат да ги променят, но за човек силно желателно когато се съобразява с волята на нашият Създател за да му е добре и да пребъдва през вечността.

Може ли по-ясна и по-детайлна снимка от по-близък план да му публикувате?

Този човек отрича съществуването на Бог , тоест това е антихриста или пратеник на дявола .... е тогава може ли да му се вярва ? Бог може и да не съществува както е изографисан по иконите рисувани от хората, но никой не може да ме убеди че не съществува Висша Сила тоест Твореца който е замислил и създал Природната красота, многообразието, съвършенството , координацията, взаимозависимостите, цветовете, материята Духа . Другото е хаос, анархия и случайност ако няма Творец. А този точно това проповядва.

първо трябва да дойде времето да ни управляват мургавелите, а после краят ще си дойде от само се си.

То туй ще стане чак при царуването на Н.В. Боко 635, и царица Лили

ку ку ....куку приберете си го и му давайте да си пие редовно хапчетата - особено онези лилавите

от време на време да ни осведомявате какво мисли, но не е неоходимо да ни показвате снимката му!

Стига с тези прогнози! Кому са нужни? Освен това истината е някъде там, и ако Създателят милее за нас, няма да ни остави да се самопогребем. Освен това, всяко нещо, което е създадено за живот е обречено на смърт. Нажедата ни е, че според древните учения животът продължава на друго по-хубаво място. Така че стига с тези прогнози, освен ако с тях не целиш (поръчково) да ни подготвяш за нещо, което ни се готви!

Стивън Хокинг прогнозира кога ще изчезне човечеството Преди време гледах един американски игрален филм, където режисьорът беше прозрял не чак толкова далечното бъдеще на земята, и беше показал как богатите живеят в 6 звездни орбитални станции около земята, а на самата земя вегетираше лумпенпролетариата, който работеше усилено във фирмите на богатите пак на земята, неспазвайки никакви технологични норми по отношение на екологични норми там.Земята беше превърната в едно огромно депо за всякакваи боклуци,но богатите си живееха в шестзвездни планетарни станции на стотици километри от земята. Те това е близкото бъдеще.

Няма да е голяма загуба. Земята ще си отдъхне.

миризлив вейгъз == мизантроп.

ОООО, ми то дошло ве

Па тоя..... Дано човечеството издържи до 2019 г.

Британският учен Стивън Хокинг прогнозира, че човечеството ще изчезне до 2600 г. То , че ще изчезне ще изчезне, само се страхувам това да не стане още през 2060 г.

До 2600г. има много вода да изтече и смятам, че това са преувеличени прогнози. Ако не 21век то към 22 нещата ще станат страшни.

Озлобен в нещастието си "човек", вещае крах на човечеството и земята. Вярно е, че и това ще се случи, но след милиони години. В следващите хилядолетия /според мен/, разумните и образовани хора ще вземат съдбата на земята в сои ръце. Ще ограничат разможаването на индивидите с външни белези на хора, нищо общо нямащи с нормалните, образованите, мислещи и произвеждащи благата, изхранващи горните паразитни индивиди. Тъй че, този нещастен човек човек трябва да се съжалява, а не да се дава трибуна.

Вместо кораби ,да спасим Земята ,ще легне по-евтино и екологично ...!

Тамън държавата да се оправи и планетата загива...баси..

Не се коси брат'чеде, Хокинг. Няма да доживеем дотогава. Дори и ти, макар че явно много ти се иска.

Тамън се бях закахърил, че перспективите на са много светли , но се сетих, че тогава ще бъда в друго агрегатно състояние и се успокоих.

Преди време го имах за умен човек. Сега ми е от ранга на Айше врачката.

Както на този,така и на много други учени се плаща да говорят,как щял да свърши света! Плаща се и на медиите това да го разтръбяват,а целта е една - манипулиране на хората и всяване на страх,след което възлагане на данъци и такси, с които ужким правителствата ще се борят срещу краят на света... Целта е дране на кожи и забогатяване на шепа хора по света,не е нищо друго! Целта е да си изхвърлиш стария автомобил и да си закупиш нов,като така наливаш пари в икономиката и в бездънните джобове на някой хора,не е целта да се спре замърсяването! Всичко е пари на този изпълнен с алчност свят,затова са и тези постоянни манипулации напоследък за свършека на света...

Аз

Абе... в съседната статия се обяснява, че 85% от ледената шапка вече я няма. А аз лично помня времена, когато по улицата имаше метър и половина навалял сняг - не нахвърляна пряспа, а просто навалял сняг. Някой ако помни такова нещо от последните 20 години в България, да ме опровергае!

Ами например, точно навръх новата 2000.

Само преди 2 години в Родопите падна 2 метра сняг и какво от това?!? Хората се занимават малко повече от 100 години с метеорология и вече трябва да знаят всичко ли?!? И преди не е имало ледени шапки,но животът си е съществувал! Даже си мисля,че ледников период е по възможен и опасен от топлото време...

Стивън Хокинг безспорно е интелигентен човек, но май му се дава повечко трибуна, защото е обездвижен (или както е сега модерно да се казва "в неравностойно положение"). Не може всяка една приказка "на чашка" дори от най-големия гений да се приема на сериозно. За целта трябва теорията да е подкрепена с някакви доказателства!

Тоя освен Армагедони друго не му се привижда!!!! Всяка една статия свързана с него е ,как ще свършва света... Човекът Армагедон,аман от глупостите му...

Аз

Ти, разбира се, си прочел всичките му разработки и статии във всички научни списания и форуми, за да си така убеден... Защото единствения друг вариант е да си необразован и нагъл идиот. Досещам се кое от двете е вярно.

Какво те кара да мислиш,че този има пророческа дарба?!?!? Този е просто един теоретик,нищо друго... В никакъв случай не е пророк!!!

Точно такива като теб е имал предвид Иво Христов в изказването си. и какво полезно и приложимо за човечеството е създал Стивън Хокинг. края на света е божа работа и никой , дори и метафорично не бива да се бърка в Божиите дела. Между другото, на скоро и самия Хокинг говори, че действително има Бог, така. че това е ала-бала.И не се прави на умник с еврейския си ник, защото не ти отива.

луд умора нема..

Не бях сигурен, че някои хора с физически недъзи, са озлобени на цялото човечество, но тоя ме убеждава, че е така. От известно време е зациклил на свършека на света и съответстващи прогнози по повод на това! Ако не му се живее, да мре! Защо се опитва да ни включва в неговия апокалиптичен сценарии? Не рабирам и защо му се дава такава широка трибуна по цял свят. А иначе, който не вярва в прогнозите му, нека да ги провери!

Много ми дреме за това. 2600 аз ще бъда на Марс или Луната..... :)

ChatGPT

Офф дай малко по-скоро де! Не ми се чака 580 години

след 583 години България ще има 95% циганско население, а останалите 5% ще са в крепости, за да се пазят от циганските набези. Територията ни ще бъде пустиня. Единствената надежда за нещо по-добро ще е Боко, който и дотогава ще командва държавата. Евалла, че имаме такъв държавник!

Този кукунндрел само това иска да се случи с хората

Тоя пак е спрял да си пие хапчетата от сушени жаби !!!! Ужас ще изперкат и НОРМАЛНИТЕ хора заради този изкуфял пророк !!!!

Между замърсяването, глобалните промени в температурата (независимо на каква база са ), изчерпването на петрола (няма друга енергетична алтернатива, да не говорим за хилядите други приложения), малоумници те които само чакат да разбият някоя държава, увеличаването на населението с невиждани темпове. Скоро преселението ще стане все по агресивно, болестите и насекомите от Африка и южна Америка ще плъпнат нагоре, защото за сега ги спира студа. Рибата, която вече няма време да се размножава и да запълни дивашкия улов. Изсичане на дървета, масови пожари, все повече наводнения, все повече гърлс искащи все повече. И фантастични обещания за бъдещето за да може съвестта да е чиста и да се мисли, че има място за отстъпление. Само тази планета е и ние ще се погрижим да се самоунищожим. На нея не и дреме дали ще пъплим отгоре или не

Ей, този не с спря.

Аз

Точно па ти нямаш думата. Седи мирен, да не те подкараме и тебе...

чел-недочел в букварчето от миналото хилядолетие :))