Лекар или финансист здравен министър. За и против

Лекари и финансисти влязоха в остри спорове каква да е квалификацията на следващия здравен министър - лекар или мениджър.

Обратно в новината

Коментари - Лекар или финансист здравен министър. За и против | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този щом е оцелял във властта при толкова различни правителства, знае как да им разпределя порциите и колко да има за него, а за народа - хич няма да го е грижа.

Лекарите ги знаеме , финансистите - СЪЩО . Все едно е !

А има ли значение след като неолибералната политика е---НЯМА ПАРИза другите/КРАДИти.

Кретенска работа-напълно в неолиберален дух-ПРОТИВОПОСТАВЯЙ!!!А трябва да е просто АДМИНИСТРАТОР/БЮРОКРАТ/---да разбира достатъчно от двете и от УПРАВЛЕНИЕ...А това е БЮРОКРАТ!!!!!

,,финансистът,, ще ни ,,лекува,, с ,,шокова,, терапия а ,,лекарят,, ще ни ,,играе,, на ,,борсата,,...!!!

Направо наивен въпрос. Разбира се, че финансист! Той ще управлява пари, няма да оперира.

Най-добре е хигиенист,защото софийските болници бъкат от вътреболнични инфекции,за провинцията не знам.Ако някой оцелее от болестта,докторите ще го уморят от мръсотията,в която работят и не им пука за болните

Има също и въшки, ама мноого са! Да се включи също инсектолог- въшкар!

Финансистът ще знае по-добре как да замете следите от кражбите си

И това е най-тъпия и наивен отговор. Та финансита не може ли да краде, че и знае как за замаже следите. Ха, ха ха.

До тук лекарите доказаха, че не стават за здравни министри, нито за управляващи здравни заведения... Та да си лекуват пациентите

Системата ! - "системата" на "наште" Е Проблемът, Хора !!! - Махаме Вси"наште" партийщинки&коагулации ! И ! - виа Работни Групи Хора Знаещи&Можещи които СА Нонстоп Алинирани&Координирани - Всичко Си идва НаМястото !

Пак си тежко пиян!

Истината е, че трябва да е изпечен крадец , за да не го хванат като последния.

Сивият кардинал Горанов и тук пробутва свой човек.

Не лекар или финансист, а поп или патоанатом. Все пак може би най-добре гробар, за да погребе цялата здравна система.

Да направят Сидеров, поне ще опява бившите болни!

Защо постоянно се допитват до нас/тълпата/?Има ли изобщо значение нашето мнение?Какво благородство.

Да изберат някой болен пенсионер - хем знае проблемите на здравеопазването, хем знае как правилно да се разпределят мизерните пари.

Парите изобщо не са мизерни, но мизерна част от тях отиват към пациента. Останалата немизерна част се усвоява - къде от крадливи доктори с морал на боа-удушвач, къде от още по-крадливи здравни администратори, къде от бъркащи в пробитата каца политици...Сайбии на здравната сметка да искаш.

Освен, че не са мизерни, половината от тях се крадат чрез обществени поръчки и отчитане на несвършена работа. А за да не остане системата недофинансирана, пациентите плащат разликата. Естествено по регламент определен от съответния лекар или екип и в 90% от случаите нерегламентирано. Както казва един мой приятел лекар на колегите си, като е на две ракии: Стига сме ревали, че ако някой застане на служебния паркинг на болницата, ще го сбърка с автомобилно изложение .

няма значение какъв е, ОСНОВНОТО- ДА Е ДОБЪР ОПИТЕН АДМИНИСТРАТОР.

Няма смисъл да се препирате. И гений да сложат, и магаре, значение няма. Защото политиката, насочена към здравеопазването е, то да бъде администрирано чрез хаос.

Кои са най- бързи...при бедствие? Ами ...пожарната. Сложете пожарникар бе!

Парцалът Владимир Асенов Каролев е неук сътрудник на Държавна сигурност агент под псевдонима Камен към III управление (военно контраразузнаване), 1 отдел, 1 отделение.

Най-добре е , ЕНЕРГЕТИК . По мое време , аз назначавах на подобни министерски длъжности , хора които не разбират от министерства , а само СЛУГИ , КОИТО СЕ ПОДПИСВАХА ЗА ПАРИ , ВМЕСТО МЕН , АМА ЗА МЕН !

за се замете....дай го на счетоводителя. Ако го дадеш на лекар...ще се издъни. По логиката...да е финансист... НЕ е ли по-добре Ревизор да сложат?

Най-добре ще е да е ченге :)

Благодарение на Каролев винаги може да разберете истината. Ако защитава една теза значи правилната е другата. Още от времето на Сблъсък, когато го канеха да коментира всичко..сега и в сутршните блокове е така. Анализатор гротеска за хора, които хвърлят пликове с пари от балконите.

На лекарите трябва да им забранят със закон да са управители на лечебни заведения, камо ли да са министри.

Като гледам с какво недоверие се посреща новия министър на здравеопазването и на практика се атакува още преди да е обявено официално името му, мога категорично да твърдя, че здаванта мафия а най-мощната в България .

Защо по стара соц. практика се взема един, добър лекар и се прави администратор, обикновено лош? След време и добрият лекар, лишен от практика вече не е толкова добър? Там, където става дума за ПАРИ, постоянно увеличаващи се и все не достигащи НЕ е ли по добре да има финансист.

Финансиста ще гледа първо да "излезе сметката" и на второ място ще се грижи за състоянието на здравеопазването.

Ако допуснем ,че съществуват понятията ''честен лекар'' и ''честен финансист'', в пъти по-логично е финансиста да стане министър на здравеопазването, още повече когато пзнава добре здравната система у нас;)

Страхувам се, че с финансист начело, здравната система ще "работи" на принципа "ПАРЕ НЕМА, ДЕЙСТВАЙ". А последствията определено няма да рефлектират върху управляващите.

Тоя вещер докога ще се появява по медиите. нали неговият племенник ("чичовото") провали Пирогов финансово и срина с пияндурските си прояви имиджа му до нула. Има и лекари които са завършили мениджърските школи и ще могат да се справят, но на ГЕРБ никой не може да дава акъл. те имат и в излишък и затова са докарали най- важните неща в държавата до тук- без образование, без здравеопазване, без социална политика. Яжте магистрали, защото от тях най- лесно и незабелязано се краде. Но този вещер вече да се скрие, защото и той е виновен за това дередже на здравеопазването.

За този от снимката "вещер" и аз съм "за" да се скрие и да не се показва! Не само "чичовото" но и този има огромни "заслуги" за провала на "Пирогов". Сега поне е в пенсия и се разкара!

Трябва да е финансист, а не лекар. Един лекар може да е много добър в професията си, но това не го прави добър финансист, както междувременно и се доказа с предишните министри.

Напротив, предишните са много добри финансисти, защото джобнаха много пари

Преди време един управител на болница-лекар, ме убеждаваше, че болниците не плащали данъци. Правете си сметка за какъв мениджър става въпрос.

Бих казала, да, наистина хората нямат доверие в лекарите като управленци!!!!!

ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ТОВА ДАЛИ Е ДОКТОР ИЛИ ИКОНОМИСТ, ЗАВИСИ ДАЛИ Е НАСТОЛЕН ДА КРАДЕ. И ЩОМ СЕ СЪГЛАСЯВА ДА БЪДЕ МИНИСТЪР ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ -ЗНАЧИ Е ТАКЪВ . НИКОЙ НЯМА ДА МУ ДАДЕ ДА НАПРАВИ КАКВАТО И ДА Е ПРОМЯНА В СИСТЕМАТА. ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ЖЕЛАЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕКНЕ ТЕЧА. И НА МИНИСТЪРА НЕ МУ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ПРАВИ КАКВОТО МУ СЕ КАЖЕ И ДА ПРИЕМА НЕГОВИТЕ ПРОЦЕНТИ. Как не ви е срам -държавата ни е колкото един голям европейски град, всичко може да се промени за няколко месеца, но това не се случва защото няма от къде да крадете. Защо никой не разбра, че на оня свят отиваш сам, без откраднатото.

и зам. инженер - всяко нещо което се прави с компютър означава - операторска работа .... Много крадене - много чудо . Куцо и сакато с мед. дипломи налепило по балкони разни велики обяви и държавата плаща - . На това му викат ужас и безумие.

Най-важното е да не е крадец...В Дания е комунизъм, до скоро полицай беше министър на икономиката, чистач на незнам кое си, учител на външните работи - скъса се да прави гафове и т.н. В Англия същата работа, измислени автобиографии, а всъщност крадци и измамници - справка, последният министър на отбраната чикидижия. Общо взето в световен план се наблюдава попадането на властта на крадци...Така, няма значение какъв по занятие, само да не е крадец.

Най-честният човек на Света да сложиш на този пост е напълно безсилен срещу мафията. При бюджет от милиарди, при кражби от милиарди, е въпрос на 3 дни, за да му "скроят шапката". То и затова сега се назначава удобен на всички партии човек.

Един път да се съглася с теб. С едно уточнение. Предвид аксиомата, че и най-слабата държава е по-силна от най-силната мафия, изводът е само един. Мафиотското управление на здравеопазването ни е действаща държавна политика.

в доболничната помощ ще преглеждат за 10 мин, пациент,вторично-5 мин!Или лекаря е факир,или да си подарява труда на НЗОК?Дали знаят пациентите,за колко минути ще му изготвят документите,без да го преглеждат!?И това при лекар за министър?!

Здравна Каса. Любимата касичка на мафиотите. Дали ще е лекар или финансист няма никакво значение. Лекарят ще се оправдава с лекарски доводи за скъпо лечение и консумативи, финансистът просто по-умело ще замита нещата документално. Изходът е лични здравни осигуровки, но това няма как да стане в държава с толкова много маргинали.. оставете циганите и ганьовците без лечение и ще направят революция. Пък хич не са малко.

Трябва да е земеделец. Или дървар.

Естествено, че трябва да е финансист. По-умело ще реже и без това орязаната здравна система. Нали това е идеята до 10 години всичко да мине на частно и всички да си плащат по 120 лв. за рентгенова снимка.

100% трябва да е финансист. Лекарите -управители са завършили някакъв здравен мениджмънт, но нищо не разбират от управление, финанси, парични потоци и т.н. Знам го от опит и работа с тях. Едно е да лекуваш, друго да управляваш.

да не е от ДС и комунист, но няма как такъв ще е червен крадец

Иначе няма значение

Странно е,че лекарите са против г-н Ананиев да управлява финансовия ресурс на министерството/около 400 млн./,а нямат нищо против същият човек да управлява десетократно по-големия бюджет на НЗОК?

К'ъв е тоз чиляк на фотото бе? Много снизан изглежда. Интересно к'во работи? Сигурно е от химическата промишленост...

Абе некакъв си професор - лекар, спасил някой и друг човешки живот. Ти сигурно изглеждат доста по изтупан и зализан и си некаква си мутра.

К'в лекар е тоз бе? Може някога преди 30 години да е бил нарочен за лекар, ама от 30 години едва ли е погледнал пациент! Тоя беше в какви ли не партийки, стартирал от БКП, та през СДС, свободни демократи, ДПС и т.н. и т.н. Едва ли е имал време за пациенти в напрегната си политическа програма?!

Ако назначат лекар за здравен министър в България, е все едно да изберат Ал Капоне главен прокурор на САЩ:) Добра идея на ГЕРБ и ОП в случая с финансиста Анаиев! Браво!

Няма значение дали мениджър или лекар ако от вътре е гнила ябълка решена да се подлага вместо да отстоява принципите си..

От коя квартална кръчма го извлякохте и този лют ,спиртосан,СДС_ар,Милан Пирогов,да дава. и той мнение... Такива,като него в това деконструктивно движение,разрушиха не само здравеопазването,но и цялата икономика на страната... Ай да си порка ичкията в компанията на кварталните ,,сини" пропаднали маргинали... Идиоти софийски...дето закопахте България!!!

Поне е грамотен човекът, а не като теб - я имаш купен 8-ми клас, я не.

Ами,де пари у мене да купувам осми клас бе бате? Ази и за едно клас немам стинки... Краднах го,дето вий на него сега викате...прифтазирах го...вий де от седисето...

Няма никакво значение дали е лекар или икономист, защото те трябва да изпълняват определена стратегия за развитие на здравеопазване, което да е в полза на хората, а такава стратегия има. В момента само се събират едни пари от здравни вноски и после въпросът е кое съсловие да открадне повече от тях- баницата се дели от лекари, фармацефти, стоматолози и т.н. Въобще не ги е грижа за това как се обслужват пациентите, такава политика няма. За това няма никакво значение, кой е министър. И той ще изкара 3 месеца и до там.

Пич, научи, че се пише фармацеВт, после имай претенции за качество!

Прав си, видях. Има и други правописни грешки. От бързината на писането е, но няма опция за редактиране.

Пропуснах само да кажа, че моите правописни грешки са една незначителна сламка, а гредата са големите проблеми в здравеопазването, които няма да се оправят от един човек, а трябва самото правителство да елиминира от този пазар различните мафиотки кланове, които в източват неправомерно голяма част от ресурса в системата.

Дето му даде Москов да управлява обединението на администрацията на 9 софийски болници? И какво стана? Какъл ефект постигнаха? Никой повече не чу и не видя.....

Сложете фризьорка, или таксиджия начело на всички министерства. Те всичко могат да оправят!

След толкова бързо сменящи се министри / при това медици/ в министерство,което работи с третия най-голям бюджет за страната,явно е дошло време то да се поеме от човек финансист.Няма лошо и медик да е,но ПО-ДОБРЕ ЛЕКАРИТЕ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КАТО ТАКИВА,отколкото да се правят на такива каквито не са. Разпиляват си ресурса на медици,като им вменяваш административни функции.

Бъркаш министерство и НЗОК. Ама то повечето коментиращи по принцип не знаят за какво става ввъпрос.

ТРЯБВА ДА Е ПРОКУРОР!!!