Бивш посланик: Русия ни провокира заради Западните Балкани

Мисията на България за интеграция на Западните Балкани в ЕС е недопустима политическа загуба за Москва, затова е провокацията със спасяването на евреите.

Обратно в новината

Коментари - Бивш посланик: Русия ни провокира заради Западните Балкани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя е болен човек. преставете си какви хора са ни представлявали по света и продължават да ни представляват. тъжна и продажна работа за пари и постове продава и маика си

Този гуру на пенкилер коментатор докога ще го разкарват по тв и вестници срещу добри хонорари, също като оня невръстеник Ал Йорданов който напоследък млъкна.Направете го посланик в Косово, то се разбра че няма отърване от него.И какво- хамериканците да заменят руското влияние и тогава балканите да станат като Северна и Южна Корея,кой му плаща на този всеяден пулитолог.

08:28 Дори и да се подминат пропуските в грамотността, като "невръстеник" и "пулитолог", има и думи, като "хамериканци", доказващи изтъркан шаблон на мислене и неубедителни путинофилски пристрастия...

ГЕЙБЕРАСТИТЕ кога ще се възмутят срещу господарят им Турция? Бит гражданин от турски граничари на БГ територия. Султана иска Кърджали и Варна!! КАФЯВИТЕ мишки са се изпокрили,а КАФЯВИЯТ плъх рита мач и никой не го и пита.

Както винаги Илиян Василев много точно диагностицира проблема с руската провокация.

ко дъ путкрепи ...туй дт гу нямалу...чи кък дъ стани туй шящу ва уткъдя накъдя ва

Ти май си от севера

е платен американски шпионин. Това е известно и на децата. Руснаците допуснаха капитална грешка като го обявиха за персона нон грата твърде късно след изтичане на мандата му като посланик на РБ в Москва. В последно време Василев се изживява като всичколог най-вече в областта на енергетиката. Лицето Василев е нанесъл непоправими вреди на българо-руските отношения.

Г-н Василев както винаги е абсолютно точен в изказването си! А иначе русофилията е ДИАГНОЗА!

Абе, да не би тоя човечец да са го "обидили" в Русия, та е толкова голям русифоб? И ако са, защо не са карали до край, та да няма възможност да плюе толкова? Явно рашките не са използвали "правилното" му отверстие за да го "обидят" и са му оставили шанс да пляка джуки след това!

Ушанке, изглежда и тебе са те "обиждали" доста рушняците, щом си толкова голям капацитет по "обидите"?!? Русофилията е ДИАГНОЗА!

България има само две алтернативи ! Турция или Русия ! Словоблудството няма да промени реалностите !

Как очакваме да имаме нормална външна политика, след като за посланници изпращаме хора, които откровено мразят страните, в които са изпратени за такива? А те би трябвало да са нашето лице, което да работи с местните власти и хора за държавата ни и да създава многостранни връзки между страните, а не да ги руши! Откровен русофоб, който е обявен за "персона нон грата" в Русия, където е бил посланник, е срам за политическата ни класа и дипломацията ни като цяло!!! И то при положение, че има много кадри, завършили МГИМО в Москва, които имат много добро отношение и към страната и са с много повече и полезни за държавата ни връзки там. Но какво да го коментираме тоя дебилен човечец и менторите му? Не си заслужава усилията! От 1989 единственият полезен атестат за политическа и дипломатическа кариера е стремеж към разрушаване, а не към съзидание. И не е чудно, че сме в Европа на мястото, на което сме - последни по какво ли не!!!

"интеграцията на Западните България в ЕС"! А източните, кога?

Точен коментар на Василев, както винаги. Рашистите в ступор и само леят слюнки като реки.

пуяк не може да прости на Русия че е персона нон грата за Кремъл. Грантаджийски копой, креатура на Америка за България и бивш копой на ДС - с псевдоним САШО-11. Влечуго, като чехльо.

Този да се определи газов експерт ли е или е дипломат..Май е банален бивш ДС агент,а сега сороски.

Истински родолюбец. Дай Боже повече такива! Българите помнят руските подлости и с право не бръснат руските туземци за нищо.

е раждала, ражда и сега подмандатно-териториална майка юнащка

Това, че не харесваме руската кочина, не означава автоматично, че харесваме американската. Факр е обаче, че руската смърди зловещо. Плюс това руската ни е окупирала някоко пъти и винаги ни е мислила злото и ни е го давала с пълни шепи.

Стига сте ни занимавали с азиатската кочина рассия Руската империя беше унищожена от болшевиките преди 100 години И до ден днеше Бог ги наказва за престъпленията им - Праща им Ленин, Сталин , Хитлер и Путлер ...

ами занимават те щото плащат на доносници -разказвачи на вицове.Я виж как да те занимнимават в евроталибанската и хамерикано африканска кочина-там всеки ден убиват по 20-30 души от хубав живот ,даже още не са обрали дъските и шпертплата от дървените бараки след урагана харви.И така до следващия път.

Как е възможно такъв патологичен до шизофрения русофоб да бъде посланик на България в Русия!!?? Как е представлявал българския народ и какви отношения е имал с домакините? Логично е, че след неговото "посланичество" отношенията ни с Русия почти замръзнаха!

Този човечец се опитва да разказва вицове като чичо Митко, но не му се получава, защото е ниска топка. Когато срещнеш специалист по всичко, бъди сигурен , че можеш да преминеш през него защото там има само въздух. Такъв е и този екземпляр. Той е специалист по всичко- от ядрена енергетика , въглища и ВЕИ, през нефт и газ , та чак до международни политически и икономически проблеми. Неотдавна го чух да коментира и медицински проблеми ??

Какво все пак каза Захарова: В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини беше предотвратено депортирането на евреи от България и така около 50 000 души бяха спасени от неизбежна смърт. И "настъплението на Съветската армия е предотвратило депортацията и унощожаването" Какво невярно има в това ? На 2 февруари 1943-та година съветската армия разгромява напълно немските армии край Сталинград и започва контранастъпление. В Германия обявяват 3 дневен траур. За всички става ясно - германците ще загубят войната. И за германците става ясно. Само месец по-късно, на 7-ми март 1943-та година, Комисарството по еврейските въпроси се опитва да депортира евреите от България и получава твърд отпор. И между двете събития няма връзка ?! Откъде дойде куража на българската общественост, ако не от победите на руското оръжие и прелома във войната ? Откъде дойде нерешителността на германците и ги накара да се откажат ? Като всички виждаха накъде отиват нещата... Та има голяма заслуга съветската армия за спасяването на българските евреи. Без нея просто нямаше да е възможно.

Бла бла бла бла бла От девет кладенеца вода......

Тоя американски доносник, беше назначен преди време от Козяк за български посланик в Москва, да шпионира. Правеше се на голям енергетик за да плюе срещи АЕЦ Белене. Сега се прави и на политик. Явно от нищо не разбира, а само от това да плюе по Русия. Такива доносници са срам за България.

А мен ме е срам от безродници като теб! Русофилията е ДИАГНОЗА!

илиян василев баровеца ,весел разказвач на вицове участник в грантовите схеми на НПО либаралните олигофренски фондации.За една порция "кибапчита" такива като него агенти доносници продават всичко, най вече чрез разказвана на приказки от шипковият храст /за друго няма нито сила нито ресурс/ Той си е агент Сашо 11 от ДС -цял живот доносники.

Интересно какво му се е случило на този човечец в Русия, че е станал русофоб и в червата си? Много мразя хора с изкривено едностранно мислене да гастролират по телевизиите и да дават оценки. А този, още преди да си отвори устата, е ясно какво ще каже. Понеже не могат вече да ни делят на червени и сини, сега основната линия да се разделя народа е да ни противопоставят русофили на русофоби. За да не се обединим срещу арогантната посредственост, която ни мачка отвсякъде.

и професионалист боже мой. Къв исказ, къви анализи на "ситуацията", "натюрел", "хибридна провокация", цъ-цъ-цъ....Абе кауни нагли, първо на първо изобщо не е "незначителен повод" за Русия оскверняването на пометника на съветските воини. Спомнете си реакцията и чуствата на всички тук при подобни "незначителни" прояви спрямо наши паметници в Македония.

соросоидната гмеж в действие - за посланник в една страна е назначен човек с меко казано озлобено съзнание към тази страна. А работа на един посланник е да способства за развитието на отнешенията с тази страна. Ето затова и ще получаваме такова отношение и пропагандиски изявления като това на Захарова. Защо? Защото руското външно министерство просто е "отписало" България, по точно политическия и елит като група хора от които не могат да очакват нормално изграждане на партньорски взаимоотношения на ниво държави. Затова и се ползват от "един незначителен" според бившия посланник-кацитет повод да налеят малко пропаганда предназначена за обикновените руснаци колко е неблагадарен и подъл Запада/към когото са причислили и нас, колкото и на някои тук да им е смешно/.

"Господин посланик, вчера новината, че краля на Саудитска Арабия е започнал безкръвно да демократизира и дерадикализира страната си месец след срещата си с Путин, обиколи света.Нещо което не се беше случвало в Саудитска Арабия, докато беше под съюзническата приятелска прегръдка на САЩ и НАТО- саудитите бяха диктатура и развъдник за радикални терористи, обявявани от подчинените на САЩ медии за борци за демокрация. Излиза, че Русия е по загрижена за демокрацията и добруването на хората не само в СА, а и в другите независими държави, отколкото налагащите глобален диктат с войни и подкрепа на отявлени терористи САЩ."

Тоя не е посланик, той е сороски доносник, назначен по настояване на Козяк в Русия, за да пречи на отношенията. Мазно ченге, както онова което неотдавна напусна парламента след като плюваше по Радев, гнус ме е да си припомням името му.

Интересно, ако Хитлер беше победил Съветския съюз, дали щеше да остави жив евреин по земите, които владее! Според мен не само евреи, но цигани, славяни и други досега щяха да бъдат избити завинаги. Имало е разработени планове, кои нации и докога ще бъдат използвани от третия райх. Така, че жалките соросоиди да млъкнат-те са живи благодарение на Съветската армия!

Да, като пенсиониран щангист, влачен навремето от отбора си с връзки. С дар-слово на един реален пенсиониран треньор по футбол. Тъга и съжаление вее от екрана, когато канят такъв да онагледява темата на развълнуван за предаването си журналист с "гост", който да вдигне гиричка в студио. Не му се разбира, не върши работата, не хваща дикиш

Илияне,Илияне,кой къде те хване!

Току нема, нема, па вземат да се пръкне от някъде някой клонинг на Плевнелиев!

Русия е сила и ще го прави, а с нас какво ще става.

Този човек едно грамотно изречение не може да образува. Трудно му се разбира. По-скоро се усеща, че иска да каже нещо лошо за Русия, но не може да се схване нито смисъл, нито логика. Хората, които не могат да говорят ясно, обикновено мислят по същия начин - неясно какво. Объркан човек. Иначе напомня за щангист в пенсия - ниските категории, който е бил включен в отбора с връзки.

По-скоро на теб ти е трудно да схванеш смисъла на изречения, по сложни от "Дай да ям"...

Как "Костадинов", бе Василев?

loyola

Не бива да се обръща внимание на приказките на тоя палячо. Той е просто един партиец домогнал се до много пари покрай партийното функционерство. Вероятно няма лошо в това да си вадиш хляба по този начин, но това не го прави политик. Това личи от глупостите, които дрънка - Захариева чела предварително подготвен текст... Ами как иначе да стане? То май само нашите говорите разчитат на самодейност, та после се налага други да обясняват какво са искали да кажат :-)

А интересно, къде има написан текст, който да не е предварително подготвен? Тоя дотолкова е тъп, че даже не се усеща какви дивотии дроби! И това не е най-лошото! По-лошо е, че такива ни представят пред света! Ама то каквито те, такова и представителството им! Не знам дали има друг подобен наш посланик, който да не бъде пускат в страната, в която е работил!!!

Соросоид умора няма! Спам ботовете тракат като шевни машини!

Мурзилките до късна нощ не спят - хвърлят храчки по България и закриват московската амбразура. Безродна работа, жалка. Гнусна!

550 коментара - 50 коментара на нормалнихора и 500 храчещи злоба, омраза, използващи основно каруцарски псувни и улични изрази. Та не знае, чесоросоидите сте се превърнали в"мурзилки". Еми, честито ви тогава! То тезидни пишеше в нета,чемъже вечещемогат и да раждат, та белкем слепоредния гей парад тримата шошита, коитодраскате тук,да се увеличите на шест! Ще се забремените взаимно!

Тоя плзмодий явно е бил назначен от Плюколиев, по стила на плямпач си личи !

Много империи са в миналото. Включително и турската и руската. Само че Путин и Ердоган все още се мислят за императори. Пожелавам на повече българи да доживеят до сгромолясването на тези сатрапи.

Два трола пишат по петдесет коментара, по 25 на трол - по 12ст. -общо 3лв. Това е сметката, плаща се на ръка края ма месеца изкарват се около 100-150 лв, ако си много отдаден. Адрес за кореспонденция - София, руското посолство, за Волен Сидеров.

Я -а-а-а, ама вие сте много навътре с ценоразписа.На вас по каква разценка ви плащат

приказваш също като Корни и тя така - не ме гледай какво правя, слушай какво говоря. Синът ми в презряния НюЙорк мъчи се в една банка да заработва яко, ама трябва и яка работа.Бедничкият.

Кой ще спечели световната битка. Този, който спечели сърцата на хората. А хората от Западните Балкани гледат на запад, както всички. Цитирам Зб.Бжежински

Не знам за западните Балкани, но ние пак заложихме за куция кон!

Мурзилите заложиха , нормалните хора си живеят живота

ВСЕКИ НОРМАЛЕН БЪЛГСРИН-РУСОФОБ!!!! ОТ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ФАШИСТКИЯТ ПСИХОПАТ НА ЧЕЛОТО И НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ. ТЕ СЪВСЕМ СЕ ОСРАХА С ТАЗИ ДЕБЕЛАШКА ЛЪЖА. ВСИЧКИ ЗНАЯТ КОЙ Е СПАСИЛ ЕВРЕИТЕ, А У ТЯХСА ГИ ИЗБИВАЛИ ДАЛЕЧ ПРЕДИ ХИТЛЕР!!! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВА УПРАВКЯВАНА ВЕКОВЕ ОТ БОЛНИ, ПСИХОПАТИ, СОЦИОПАТИ, СЕРИЙНИ УБИЦИ И ИЗРОДИ!!!! ДОЛУ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!

Бойко се научи от Тато и Царя на политиката на лавиране,стана хлъзгав и говори по-малко глупости! РАСТЕ! ЕВАЛА!

Има такова нещо ,започна да пуска същества без лице или с толкова изцапано , че още малко мръсотия отгоре няма да проличи, а той изгрява с цялия си блясък облян в светлина

Постъпките на този тлъст плъх ,много ми приличат не попската сентенция "Не ме ""гледай какви ги върша , а ме слушай какви ти ги приказвам"""

""""""През 1986 г. с Илиян Василев е осъществен оперативен контакт от ДС. Снети са неговите оперативно значими връзки и са му възложени оперативни поръчения. Едно от тези поръчения на ПГУ-ДС е по време на 35-ия конгрес на БЗНС през май 1986 г. и организираната след това международна среща е кандидат-агентът да изучава представителя на Великобритания на тези мероприятия. Илиян Василев е бил крайно изпълнителен и много идеологически мотивиран кандидат-агент, впечатляващ с това всички служители на ДС, които са контактували с него. Затова в края на 1987 г. е направено предложение да бъде привлечен за секретен сътрудник на ПГУ-ДС. Четем личното дело на агент Сашо: МВР Строго секретно! Соф. градско у-ние Утвърждавам: Рег. 2400, екз. ед. Началник отдел 01 ДС 1.03.1988 г. Софийско гр. у-ние МВР 1080-София Майор: (п) (К. Василев) София, 01.03.1988 г. РАПОРТ ОТНОСНО: Извършена вербовка на Илиян Драганов Василев за секретен сътрудник на ДС Съгласно утвърденото предложение за извършване на вербовка, същата с кандидата проведох на 09.02.1988 г. на закрито. Вербовъчната беседа премина по предвидения в плана ред. Първоначално разговорът имаше общ характер. Впоследствие бяха дискутирани теми от съвременните международни отношения. На тази основа насочих разговора към естеството на работа на кандидата като отговарящ в отдел Международни връзки на Постоянното присъствие на БЗНС, направление Най-развити капиталистически страни и разгледах развитието на досегашните ни контакти и тяхното значение Поставяйки въпроса пряко за по-нататъшно сътрудничество, кандидатът изказа готовност, като сподели, че приема сътрудничеството с органите на ДС по идеологически, морални и политически подбуди, тъй като е възпитаван в този дух.

""""""При така стеклите се обстоятелства, обясних новия етап в нашите взаимоотношения и основните им принципи: необходимостта информацията да се отразява писмено и също от конспиративни съображения да бъде подписвана с псевдоним, който той трябва да избере сега. Кандидатът се спря на името Сашо. С Василев бе уговорена двустранна връзка и следваща среща. Въз основа на горното, ПРЕДЛАГАМ: Да се утвърди извършената вербовка на лицето Илиян Драганов Василев за секретен сътрудник и същият да бъде регистриран като такъв в служба на ПГУ-ДС. Нап. в 1 екз. Ст. разузнавач Отдел 01 ДС 1 - ЛД Сашо Ст. л-т: (п) София, 15.02.1988 г. (Христов) Нахалството на повечето от днешните антикомунисти, десни и русофоби е потресаващо. Да си бил кука на ДС и днес да се правиш на обратното е позорно. Та нали според признанието на самия Тодор Живков Държавна сигурност е филиал на КГБ в България""""""

прав си, но защо се сещате за тези неща само когато става дума за ренегати като василев, но не и ако става дума за такива като доган, таско ерменков, кеворкян и т.н.? нещо ви е избирателна системата а?:)

Сред ченгетата, които Иван Костов лично е промоцирал, има особено гнусни фигури, които днес си умират да се правят на десни стожери и закъснели русофоби. Думата ми е за ченгето Илиян Василев, агент Сашо (псевдонимът му е неправилно изписан в решението на комисията по досиетата като Сашо 11) на Първо главно управление на Държавна сигурност, който по собственото му признание пред вербувалия го офицер е станал такъв заради силна идеологическа мотивация.Агент Сашо е особено близък на великия антикомунист и с непомръкваща слава борец с ченгетата Иван Йорданов Костов. Затова през 1997 г. оглавява Агенцията за чуждестранни инвестиции след уволнението на Емилия Масларова и остава на този пост до 2000 г., когато заминава посланик в Москва. Да видим що за птица е този нахален и двуличен, но свръхактивен днес агент на Държавна сигурност. Когато прочетем неговото лично дело (ЛД), което се съхранява в архива на Комисията по досиетата, откриваме, че той е бил свръхактивен и много амбициозен агент още през 80-те години на миналия век.Илиян Драганов Василев е роден на 7 юли 1956 г. в София. Произхожда от семейство на служещи. Баща му е инженер, член на БКП от 1947 г. Бил е на задгранична работа дълги години като ръководител строежи в Сирия и Либия. Награждаван е с правителствени награди. Майка му е работила като икономист в Министерството на строежите. Илиян Василев е активен член на ДКМС от 1970 г. и още в гимназията е взел активно участие в комсомолския живот, поради което е бил избиран за член на Дружественото бюро на ДКМС. След време ще стане и член на казионното БЗНС - нещо, което е съгласувал с ПГУ-ДС, както пише в личното му дело неговият вербовчик ст. л-т Христо Христов. Агент Сашо завършва 114-а гимназия с преподаване на английски език"""""

"""""Отбива военната си служба в НШЗО и в поделение в град Харманли. От 1976 г. е студент във ВИИ Карл Маркс, специалност Международни отношения. В института продължава неговата активна комсомолска дейност. Избиран е за член на Дружествения комитет на ДКМС, където е отговарял за учебно-възпитателната работа на комсомолците. Илиян Василев привлича вниманието на наводчиците от ДС още като студент през 1978 г., за което свидетелства запазена справка на Държавна сигурност. От 1981 г. той вече е на работа в отдел Международни връзки на Постоянното присъствие на БЗНС, направление Най-развити капиталистически страни. Справка на ДС от 1985 г. сочи, че великият русофоб Илиян Василев е имал контакти и с РУ-ГЩ: МВР Строго секретно! Соф. градско у-ние До Началник щаба на Управление 03 ДС Рег. 12976, екз. 2 1080 - София 3.08.1985 г. Молим да изготвите справка за лицето Илиян Драганов Василев, роден на 07.07.1956 г. в София, имащ архивни материали в РУ-ГЩ. София, 09.08.85 год. Зам.началник у-ние ДС СГУ МВР Полковник: /п/ /Н. Маринов/ Идеологически мотивиран""""""

Няма кой да им каже на комунистите, че Путин няма пари да коледни надбавки.Ще си останат с критиките. 1.Българите трябва да се обединени пред всички други народи.2.Силният-обединява,слабият -разделя.Досега руснаците и комунистите винаги са ни разделяли.

КАКВИ КОМУНИСТИ БЯХА ТОДОР ЖИВКОВ И ЦК НА БКП ... КОГАТО ТОЙ БЕШЕ НЕЗАКОНЕН СИН НА ПЕДОФИЛА ФЕРДИНАНД И СЛУГИНКАТА ДВОРЕЦА ВРАНЯ - СИГАНКАТА МАРУЦА .. КОЛКОТО И БОЧКО БОРЧЕТО Е ХРИСТИЯНИН :)) ... ГУГЪЛ ТОДОР ЖИВКОВ НЕЗАКОНЕН СИН НА ФЕРДИНАНД :))

преглеждай се по-редовно и си пий хапчетата...не че ще ти помогнат , но поне няма да се влошаваш... много тежко психическо разстройство имаш пия..много

Доста труд са хвърлили тримата соросоиди тук в защита на себеподобния си - бивш доносник на ДС, бивш посланник и настоящ соросоид, чакащ милостиво да му подхвърлят в паничката някой грант! Спам ботовете и тор браузърите явно са работели цяла нощ да нацвъкат буквално на всяко мнение посъответната доза плюсове/минуси!И добре, че са тези смешни средства за манипулиране на гласуванията, защото иначе от соросоидите освен нечленоразделни звуци, каруцарски псувни, цигански кълнения, злоба, омраза и най- вече яввн страх от бъдещето, нищо като мисъл или собствено мнение не може да се очаква!

АКО ИСКАМЕ ДА "УДАРИМ РАШКИТЕ" ТРЯБВА ДА ИМ ПРИПОМНИМ КАК БЪЛГАРСКИЯ ХАН Габдулла Челбир (или само Челбир) е владетел на Волжка България от 1178 до 1225 г ... СПИРА1223Г. МОНГОЛСКОТО НАШЕСТВИЕ В Битка при завоя на Самара от Уикипедия, свободната енциклопедия .... ЕДИНСТВЕНОТО ПОРАЖЕНИЕ НА ЧИНГИС ХАН ОБАЧЕ ЧИНГИС СЕ ВРЪЩА И УНИЩОЖАВА СЛЕД 5 ГОДИНИ БЪЛГАРИ ... НО А. Халилов: Съпротивата на България, продължила до 1278 г., е първопричината Русия и руските земи да не бъдат включени в състава на Златната орда. В това отношение може да се каже, че Волжка България е спасила Древна Русия от унищожение. ....

НО НЕ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЛЕКАТА ЖЕНА ИЛИЯН ВАСИЛЕВ .... А ЦЕЛТА МУ Е ДА СЕ ОТРЕЧЕ ВСЯКА КРЪВНА И ИСТОРИЧЕСКА ВРЪЗКА МЕЖДУ БЪЛГАРИ И РУСИ , ЗАЩОТО ИСКА ЮДЕО-ФАШИСТИТЕ ДА ГО ЗАПЛОДЯТ ПАК С НЯКОЙ ПОСЛАНИЧЕСКИ ПОСТ :))

Кръвните връзки между Българския и Руския народ се начеват ,когато рускините налазват черноморието , а българските осеменители започват работа по строежите и в комбинатите на СССР

кръвна връзка между българи и руси няма грам! нула! доказа го днк проучването от 2012-2013 година...около 0.5% общи гени имаме с тях...горе долу толкова имаме и с фарьорците..аххахахаха