Български учен откри непознато досега членестоного

Български учен откри нов вид членестоного в пещера в Източен Туркменистан. То е малко по размер, но от голямо значение за науката.

Обратно в новината

Коментари - Български учен откри непознато досега членестоного | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval tribal loans online

"Видът е примитивен и силно приспособен към пещерната среда, което обяснява и защо е останал неизвестен за науката до сега." Това е много точно описание на селяндурите, които напълниха София и които си хвърлят старите опикани дюшеци до кофите за боклук....

и подло подмамили животинката с "миризливо" сирене! Ей тва е диверсионна група! Мое ли да ги пуснем по границата с Турция да ловят "бежанци" и турски танкове "Алтай"?

Хайде пак "ГОЛЯМОТО ОТКРИТИЕ" публикувано в списание без импакт фактор !!!! Всяка година се откриват над 15 000 нови вида на планетата... т.е. по 40 НА ДЕН. Заровил се е човека някъде дето никои не се е ровил и на никой не му пука и изровил "нов" вид.кол

ЕГА ТИ УЧЕНИЯ ,ЧАК СЕГА РАЗКРИЛ ЧЕ ФИМАМ ХЕМ ЧЛЕН ХЕМ НОГИ -И ТО ДВЕ

Трябваше поне едно изречение да пляснете за връзката между стоножките и обезболяващите. Сега излиза, че не те боли, ако си стоножка или поне членестоного. Снимка на цялото създание отблизо също няма (сигурно нарочно), само макро на главата. Доста "научна" статия сте спретнали, ДИР! :)))

Много малка част от мутациите имaт съществен ефект върху живите организми и те са свързани с ракови заболявания и различен тип малформации водещи до инвалидниост и непълноценен живот. В тeзи ситуаиi е малко вероятно индивидите да оставят поколение и тези мутации биват по естествен начин изключвани от генофонда на вида. На практика естественият подбор изчистват опасните мутации като намалява скоростта на генетичната ентропия. Теорията на еволющцията е анати научна понеже не може да разчита дори на един научен факт. Еволюцията на живите организми и човека е един от многото митове в тези последни дни в които живеем.

Определено направихте заден суплекс на Дарвин и завряхте теорията му там, откъдето е излязла. :)

Очевидно за да работи процеса на еволюция без прякото участие на съзнателно, интелигентно, морално и рационално същество само благодарение на естестените процеси в природата подчинени на физичните закони, хипотетичните положителни ефекти от случайните мутации трябва да доминират негативните ефекти от тях. И процеса на естествен подбор трябва да може да вижда и отвърля мутациите с негативен ефект, но също да вижда и да може да запазва в генофонда на вида мутациите с хипотетично положителен ефект върху тях. В противен случай ще имаме не еволюция, а дегенрация от по-сложно и по-фунционално към по-просто и по-малко функционално. Само че нещата в реалността не стават по този начин и много малка част от мутациите са видими за естественият подбор защото нямат съществено влияние върху способната на органимите да оставят поколение и този подбор не може да избере на база наличие на определна нова мутации или не. Освен това много малка част от мутациите независимо дали са негативни или с хипотетичен с положителен ефект се предават на следващото поколени поради защитните махенизми на организмите срещу тях и имунната система на по-висшите от тях, която атакува клетките които са с различен генетичен профил. Силата на този тип мутации се проявява с натрупването им през поколенията, защото води до постепенна загуба на взаимосвързана генетична информация и функционалност.

Браво!!! Тези от БАН доказаха какво значи български учен. ББ да не се ослушва, а да вдигне данъците на работещите българи, а събраните да ги изсипе на учените от БАН за да си веят членовете по Света и да откриват членестоноги.

Насекомо с 600 крака, което живее в пещера и мирише на миризливо сирене. Само аз ли си мисля, че нещо ни пързалят, за да отклонят вниманието ни от същественото?

Ако затворим в тази пещера мъжки и женски български политик, какво ли ще произлезе след време? Примерно Радан и Делян.

Членестоногото Ралян.

Аз ако намеря стоножка, резна и 45 крака, дира ще пише ли за мен... ? Може даже да намеря двукрако куче, ходеща тиква и още много неща...

Luna0102

Добре, че аз не съм попаднала на това чудо- щеше да ми залепне на подметката. Аз първо мачкам, после оглеждам. Наскоро убих един скорпион, около 3-4см, изобщо не ме интересуваше какво е значението му за медицината.

Това, че си проста, трябва ли да го заявяваш толкова директно? Четейки постовете ти отдавна сме се досетили!

Luna0102

Не може всички да сме дискретни като теб.

Що тази агресия? Какво ти е направила гадинката? Въздуха ли ти диша? Пречи ли ти?

Luna0102

Бяхме на почивка, сутринта преди кафето я видях на стената в кухнята. Много искам да видя всички дето се правите на големите природолюбители, какви ще са реакциите ви. След това едно от децата ми не искаше да спи на тъмно.

Не разбирам защо трябва да вадя пари за заплата на некъф учЕн който открил членонещо си некъде на май.. си? За такива - най-много 600 лв и да се потапят. Ако иска повече, да се преквалифицира в учен по магистрали и спортни зали.

Ако гледаха телевизия, щяха да видят натюр кУрнели слаНинова, а не да ходят да търсят по пещерите сестра й.

Хората се хвърлят под влаковете, защото нямат с какво да си купят хляб, тези ловят стоножки... нямам думи... Освен това се спестява информация къде е направено сензационното откритие и колко пари са хвърлени за пътешествие дотам.

Сега прочетох - в пещера в източен Туркменистан! Защо не оставите на туркменистанците да си броят стоножките?

Радостинке имаш много мнение и го изразяваш, но не можеш да четеш изобщо. Ясно пише, че експедицията е на от Кралското дружество за защита на птиците тоест финансирана от Обединеното Кралство. Това, че българин е направил откритие със световно значение е нещо, с което да се гордеем, а не да злобеем. Фактът, че момиче се е хвърлило пред влак няма връзка с тази новина. Мислене и четене му е майката.

Така и не разбрах какво значи 'членестоного' - има членове вместо крака ли?!

Би трябвало да е същество с голям член и нозе /крака/.

Какво точно е "членестоного" се учи в 5-ти/6-ти клас. Но за някои и това е непреодолимо изпитание...

Кон с рог

Къф 5ти клас, ве алоууу?! Аз от вчера не помня ко съм чел, он за 5ти клас ше ми ока на мене!

Мутирала стоножка......Интересно ми е колко мангизи струва това ''откритие'' на нещо дето като чета са го виждали по нашите земи..

Много интересно! Това животнио както са го описали мисля че съм го виждала преди много години в банята на едни приятели на село. Тогава бая се чудихме какво е, но съответства 100% на описанието, хем приличаше на стоножка, хем имаше само няколко дълги крака, доколкото си спомням. Беше влязло през прозореца, защото бяхме оставили лампата светната. Тогава падна голямп чудене и помня че, успяхме да го изгоним, а е трябвало да го хванем защото явно е ценен екземпляр!

Ако бъркаш многоножка със стоножка, НЕ Я ХВАЩАЙ (или поне не с голи ръце), ЗА БОГА !!! Ще останеш МНОГО неприятно изненадана.

Особено, ако е гигантска къщна сколопендра... един път съм виждал подобно нещо наживо в мазето на едно родопско сепо и да ти кажа, за малко поблагодарих на висшите сили, че тези неща не са една идея по многобройни... Щеше да има нов доминиращ вид. Бързо твърдо силно отровно, адски гнусно за гледане... направо приказка :)

"членестоного с шест крака, нещо като стоножка"

Не е нещо, а точно като стоножка, само че... шестножка :О.

Браво! В съвременния добре изучен свят, е трудно да откриеш ново съшество, камо ли пък на сушата.

Аха...Сигурно е открил Корнелия Нинова или Гергов!

Ето че Българите са умен и способен народ такива новини го доказват! И Българските учени са на световно ниво, противно на твърденията че едва ли не по цял ден си клатят краката! Знае ли човек може след няколко години и някой наш Сънародник да бъде удостоен с Нобелова награда! Дано, дано, дано!

да лидер сме в лове и откриването на шестокраки стоножки. истинско причината за натионаллъ гордон на комплесирани индивиди. този понеделник е българин е от балгарски произход.

Остави го Мето той се гордее само със спортни успехи. Ясно му личи.