Бебе познава образите на 12 велики българи (видео)

Видеоклип на бебе на видима възраст около годинка, което познава образите на 12 велики българи, взриви социалните мрежи.

Обратно в новината

Коментари - Бебе познава образите на 12 велики българи (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО

Браво!

TIREX

хахаххахаах нагласена работа

ТЪПАНАРИНО ти с кухия си мозък едва ли ще разпознаеш и 3 от 12!!!!!!!!!!!!

Привидно благородната идея детето да знае кои са и що са народните будители, се е изродила в дресировка на маймунка. Жал ми е за детето. То горкото по звука познава какво трябва да донесе. Някога и моите амбициозни родители бяха ме дресирали да имитирам четене на книжката "Ръкавичката на Тошката". От многото ѝ четене, защото те ми я четяха редовно, аз бях в състояние да си движа пъста по думите и да повтарям текста, създавайки илюзията, че чета. Вече гоня 60-те но още си спомням сеирищата, които започваха щом някой дойдеше в къщи, а аз бях на 2-3г. Имитирах четене...Хората се чудеха и дзвереха.... Ншщо добро от това не излиза и никакво знание не е това....

Hа едни познати детето на подобна възраст или по-малко като го питахме какво е изобретил Едисон и сочеше към крушката на лампата. Bнучка ми пък едва проговорила баща й я беше научил да казва на колко е равен някакъв сложен интеграл ... Cледването й сега е на светлинни години далеч от математиката, тя самата няма спомен от тази възраст, но родителите 'обираха точките' с този номер

gadinka_mila@abv.bg

Именно, номер. Дресират си децата за шоу, а шараните лапат кукичката гола. :))))

И аз това обяснявам, че никакво знание не носи тази дресировка, ама насреща си хора трябва да имаш, за да обясниш, а не маймуни.

Денят на народните будители е един от най-хубавите общобългарски празници. Безспорно детето от клипчето усмихна всички ни. И все пак, не е ли малко тъжно, че в този ден благодарим преди всичко на писатели и поети? Моралният подем на една нация е принципно зависим от познаването на природните науки, математиката, технологиите...Тяхното овладяване изисква повече воля, постоянство и въображение. Големите български лекари, математици, предприемачи от онова време заслужават в по-голяма степен нашето признание, защото са създавали блага, подобряващи качествено живота ни. Словото облагородява, но само трудът и познанието движат нацията напред. :)

Да е живо и здраво това малко генийче. Беше голямо удоволствие да гледам клипчето с него. Толкова умени сериозен мъник. Жалко не разбрах името му.

Нищо гениално няма в това дете. Влезте в групите тип бг мама и ще се нагледате на такива клипчета и на по-малки деца даже. И дали ще е с будители, животни, плодове, букви, цветове и т.н. е напълно без значение за децата. Те искат одобрение и ще направят каквото мама им каже, за да го получат. На нищо не се учат така, колкото и да ви се иска. :)

Извинявай, но между теб и тази майка, не може да се прави сравнение. Чети си спокойно научната литература, и това е начин да наваксаш пропуските си

добре, когато стане на 3 пак да пусне подобно видео, може би тогава ще спечели одобрението на единия умник в Дира, който настоява и се тръшка. Но не мисля, то такива като теб угодия нямат.

Прекрасни са, когато играят. Вдъхновяващо филмче :-)

Не може да е вярно! Бебето чете надписите, и така разбира коя е картинката ;)

Прави ли ви впечетление, с каква акуратност детето подрежда снимките една върху друга? Почти не му се налага да се коригира! Само снимката на Ботев я постави в друга купчина и изобщо не я затрупа. На едно място се усмихва и се вижда, че са му излезнали първите резци, това дете не е на повече от 12-14 месеца!

И не само. Изключителна майка

Колко хубаво, че майката дори използва думата "патрирх", сега дето я чува, но след толкова интензивния речев контакт, скоро майка му ще може и да му я обясни. Избирайте приказките за децата си, когато им четете, с богат и красив език

какво е патрирх?

С тези карти и доста настояване от страна на майката се научават много неща. Мога да твърдя от собствен опит, че след това децата ги забравят. Моят син преди 2 годишната си възраст познаваше буквите и цифрите - не можеше да говори, но с подобни карти и показване около 1000 пъти, като му кажех дай ми буквата "х" ми даваше картата с вярната буква. Сега е на 3,5 г. и половината ги е забравил по простата причина, че не може да чете и не ги употребява.

всезнайковци винаги се изказват, разводнявайки темата! Всеки нормален човек е АДЕКВАТЕН, ако разбира същината на темата. Едно време като бяхме студенти и се опитвахме да разтегнем малко локум или да избегнем Въпроса на изпита, заради по-дълъг отговор, веднага Професорът се гневеше с "Колега, не говорете от съседния Въпрос!" Доброжелателна майко, не се ли сещаш каква е темата в тази статия или си решила да ни изнасяш лекция по психология на учебния процес и етапи на развитие в детската психика????? Все пак тук четат и адекватни хора и те преценяват. ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ, под всяка статия РАЗВОДНЯВАНЕ НА ТЕМАТА, МАХЛЕНСКИ ПРИКАЗКИ като на пейката пред блока или ПЛЮЕНЕ. Твърде много вече се съмнявам в българската природна интелигентност! Тъкмо да се зарадваш на нещо галещо струните ти на национална гордост и хоп.... една повърхностна гъска, унищожава и малката ти радост в живота по тая тема, която никъде не се среща на всичкото отгоре. Сякаш статията касае учителката в яслата.

gadinka_mila@abv.bg

В случая, жената е напълно права, а разводняващия и пишещ бля-бля несвързани с темата глупости си ти.

Децата до 3 годишна възраст нямат дълготрайна памет. Те са като маймунки, които биха направили всичко за да получат одобрение/храна. Изобщо не учи букви, не учи лица, не учи нищо от това което му показвате, то е на принципа. Мама казва бля-бля, аз и подавам ей това и тя е хепи и ми казва браво. Целта е постигната. ... Писанията надолу са толкова смешни, как майката го била учела на родолюбие, сякаш малкото разбира какво прави изобщо и на какво се радва мама, лелките и чичковците. :))))))

е родолюбие :-)

Защо ми се струва, че трябва да е забранена употребата на деца за каквито и да било манипулации? Тук може би майката се е постарала да си "дресира" детето по някакъв първо сигнален принцип. И като чета коментарите, разбирам, че е успяла, защото захласнатата аудитория НЕ мисли въобще какво гледа!

Гледай сега как ще те оплюят захласнатите Щото е по-лесно да сторят това, отколкото да помислят какво си написал

разбира се, че ще ви "оплюя" и двамата! по вашата логика всяка игра е дресировка, защото те напътства какво и как да направиш, по определени правила... значи - забраняваме игрите, така ли?

Манипулация е да знаеш корените си, личностите и историята, даваща ти самочувствие и кураж в този глобализиран свят????? Я, ходи в Англия да те изгледат с надменно презрение, може и до Германия, Холандия... и цяла Европа да се поразходиш. Аз такова отношение не съм позволил. Засрамвали са се, ако понечат да ме подценят. Защото си знам историята и личностите, и Будителите.

gadinka_mila@abv.bg

Хахахахахахааа дете на тази възраст знае много добре корените си и те са МАМА! ... Другото е само във вашата глава и мечти.

Много точно ... дресирала го е като маймунка.

разлика между игра и дресировка за теб има ли?

Нормално е, човек с ум и разум, да отгледа също човек с ум и разум. 16 По плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи? 17 Също така всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. 18 Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове. Евангелие от Матея

И къде видяхте ум и разум? И изобщо знаете ли кога се сформират те в мозъка? Да научиш маймуна да ти подава картинки, като и даваш подаръци при успех е просто ДРЕСИРАНЕ. ... Много сте наивни, честно ... Ама така е, колкото по-малко деца се раждат, толкова по-малко хора си имат понятие от тяхното развитие :)

Абе яко се е подготвяла майката за това клипче. Интересно ми е колко време го е тренирала, за да впечатли аудиторията? Горкото дете!

БРАВО НА МАЙКАТА И НА ДЕТЕТО! Когато едно дете расте с лицата на тези хора, рано или късно ще пита кои са, какво са направили и ще бъдат неговия идеал в живота. Така ние няколко внука пораснахме с портретите на героите и портрета на брата на дядо ни, загинал 28-годишен. Всички ние, братовчедите до ден днешен сме отлични бащи, съпрузи и хора-съзидателни. Всички създадохме по нещо за България и ще оставим от нас за поколенията. Като честни хора, с много проблеми и недоимъка на всички инфлации, кризи в различни сектори на икономиката. Добре сме, връзваме положението, децата си изучихме и също са достойни хора, но не забогатяхме. Защото никога не сме участвали в схеми, в усвояване на ДДС, в нагласени поръчки. Предпочетохме да сме далеч и да ни е трудно и не се е налагало даже да избираме, въпреки че сме могли да се включим. Създадохме работни места, грижехме се за хората, работещи при нас, получихме и много удари, но... останахме честни хриситияни и идеалисти, работещи за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКОТО, СЪЩО КАКТО НИ ЗАВЕЩАХА ПОРТРЕТИТЕ ОТ НА БАБА КЪЩАТА!!!

gadinka_mila@abv.bg

Рано, или късно е пълна глупост да се прави каквото и да било. Има си етапи на развитие и точни моменти в които да се учат нещата. По-рано, или по-късно е само загуба на време. ... То още памет няма, вие очаквате да има натрупване на такава :))))))

Няма по-малоумни коментари от всички тези тука. "ще се научи да обича Родината си". Ще падна от смях

Защо? Ти не обичаш ли Родината си? Или е смешно да обичаш Родината си? Какво лошо има в това да пожелаеш на едно дете да обича Родинатаси?

gadinka_mila@abv.bg

Смешно е, да очаквате детет на годинка и малко да знае какво е родина. То обича само мама и тя е неговата родина, а листчетата нищо не означават за него, освен, че ако подаде правилното, мама ще се зарадва и ще го похвали. ... Каква родина, какво родолюбие, откачен народ.

Браво на тези родители и на детето.

детенцето и родителите му. Сигурна съм, че това дете ще научи български стихотворения и песни, ще научи да обича родината си. Може би първотостихотворение, което ще научи, ще бъде Де е България.

Сега да проведем същият тест на 240 -те маймуни в парламента. На бас, че няма да познаят и половината от тези 12 Велики Българи!

Поздравления за младата майка и малката сладка душица, на която пожелавам щастливо детство!

си въобразяват, че като ходят на работа, техните родители ще ги заменят в отглеждането на децата им!?За съжаление това е частично вярно. Но сериозното възпитание на децата се получава от родителите им, защото се "избягва" от глезенето им, а "недоразуменията" във възпитанието обикновено идват от непълноценното общуване на "старите" с внуците им.

Luna0102

Щом не знае кой е Азиз, не ми го фалете!

А, бе, на Хичкок ми го докарва някак (ако не е "чудо на техническия прогреес")... То, с днешната техника, какво ли не може да с е нагласи и у дома... Добре, че е за добро, даже ако не се лъжа в предположенията си.

По нагласен от тебе няма! Лошот е ,че като са те правили, не са те довършили!Безродник!

хахаха :) този запис е фейк! бебето първо си играе да подрежда разни листчета, след това гласът е насложен! вижда се, че няма никаква връзка между командите и движенията на бебето! а патриарха на не знам какво си вазов ме изкърти и спрях!

как пък си уцелил и правилен ник да си сложиш с тези познания... за патриарха казвам, не за друго!

Явно много си бягал от часовете по Литература и български език, щом не знаеш, че Вазов точно така го наричат и не от вчера или онци ден, а от мнооого години.

Една истинска майка на фона на издокараните неграмотни кокони с деца!

След видяното, мога да заявя с пълна убеденост, че все още има шанс за България. Нашите деца наистина са много умни и будн. Да са живи и здрави всички дечица като това българче прекрасно!

Ще има шанс когато същото го направи едно ромче.

Бебе познава образите на 12 велики българи между които няма нито един образ на управляващите ни днес.

Браво на мама! Истинки народен будител, възпитава и наследници - будители!

Ако половината от българските семейства приличаха на това, нямаше да сме в опашката по всичко в ЕС и на първите места бедност и простотия....

И да знаете, никой няма да дойде от някъде и да ни оправи. Спасението е в хора като тези на видеото, и ако още някой не го е осъзнал, а чака приканзият магьосник да свърши чудтото, да си изважда главата от торбата и да се захваща за работа. Ако не друго поне родете деца и ги възпитайте така и чудото ще стане.

Имало значи все още искрици българщина сред народа!!!

Уникално,суперлативи за тези родители.Оцелявали сме векове именно защото не сме простаци и пак ще оцелеем, а чалгата в живота и политиката не след дълго ще изчезне и този сладур ще живее в нормална държава за която всички мечтаем/но трябва и да поработим за да я има/.

Кой сложи минус тук бе тролове...

Повечето от децата ни са умни... за разлика от повечето от нас! :-(((

Просто нямам думи! Браво!

Със същия успех можеш да си дресираш маймунка на същото упражнение. Детето със сигурност не осъзнава нито значението на това, което прави и дори може би факта, че на снимките има хора.

Добро начало. С времето ще разбере, а маймуната няма да може.

PekoHcTpykTop

Когато дойде времето да разбира, всичко това ще е отдавна забравено и фокуса на интересите ще е съвсем другаде.

Само че маймунката като порасне ще ги гледа по същия начин, а човекът ще носи България в сърцето. Ако разлика между човек и маймунка не правиш, какво да ти обяснявам повече.

gadinka_mila@abv.bg

Я се запитай, ти какви спомени имаш от 1-та си годинка? И не ми говори глупости, че имаш такива, защото тогава човешкият мозък няма дългосрочна памет. Помни до месец макс и после в кофата. Развитието си му е точно като на маймунка. А като порасне си е друга бира и тогава ще видим майка му на какво ще го научи.

Твоята маймуна я няма на клипче, за да те подкрепим.

има лаф, че ако дадеш на маймунка достатъчно време, пишеща машина и листа, съществува ненулева вероятност да получиш в резултат напечатана "Война и мир"... аз на голи лафове и точно такива вероятности не се основавам, нито съм почитател на маймунките - предпочитам новокаледонската гарга. та виж в тубата клипчета за нея (New Caledonian crow) или направо иди на видеото Are crows the ultimate problem solvers и пак ми кажи, че детето на тази възраст разбира значението на думата патриарх, за да вникне в същността на израза "патриарх на българската литература"

бях тръгнал да пиша коментар, но като видях твоя и най-вече минусите дето са ти дали се отказах...

И аз така! Точно за маймунка се сетих :)

Човешкият мозък, няма функцията дълготрайна памет, до 3 годишна възраст. Т.е. ще е забравила всичко до месец. ... Ахкат и охкат, само невежите, които си мечтаят, че се става умен без труд. Ей така с фунията докато си дете и после лайф из лайф. ... Само отнемат детството на децата с големите си очаквания.

Добре де! Според теб на какво да ги учат родителите - как да се бият, плюскат, оплюват всичко, грубиянстват, затъпяват?! Много по-добре е да събуждат интелекта им, за да не казват един ден, че Левски е отбор. Браво на тези родители!

Добре де! Според теб на какво да ги учат родителите - как да се бият, плюскат, оплюват всичко, грубиянстват, затъпяват?! Много по-добре е да събуждат интелекта им, за да не казват един ден, че Левски е отбор. Браво на тези родители!

Браво на тази българска майка. Дано повече млади хора са като нея и наистина бъдещето на България да са повече дечица като това. Прекрасни сте!

Браво на тези патриотично настроени български родители! Вместо да пилеят времето си с ВИП Брадър, са се постарали да научат невръстното си дете на нещо ценно! Такива млади хора крепят още жива надеждата ми за бъдещето на България!

Денят на народните будители е един от най-хубавите общобългарски празници. Безспорно детето от клипчето усмихна всички ни. И все пак, не е ли малко тъжно, че в този ден благодарим преди всичко на писатели и поети? Моралният подем на една нация е принципно зависим от познаването на природните науки, математиката, технологиите...Тяхното овладяване изисква повече воля, постоянство и въображение. Големите български лекари, математици, предприемачи от онова време заслужават в по-голяма степен нашето признание, защото са създавали блага, подобряващи качествено живота ни. Словото облагородява, но само трудът и познанието движат нацията напред. :)