Румен Радев: Будителят е българска духовна категория

Будителите са мисионерите на културата, на морала и свободата, заяви президентът Румен Радев по повод Деня на народния будител днес.

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Будителят е българска духовна категория | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ са : Кеворк Кеворкян Нора Стоичкова Георги Атанасов Велизар Енчев и други,които се мъчат да отворят очите на НАРОДА заспал,и да му кажат,че в БЪЛГАРИЯ се задава НОВ тоталитарен режим и НОВ култ към личността,поставени като първостепенна задача от ГЕРБ на ГЕРБ!!!!!!!!!

Нима , ....след като МАТЕРИАЛНОТО ПОБЕДИ ДУХОВНОТО В БЪЛГАРИЯ , с любезното съдействие на Бг-управници и политици ,които докараха България до най-бедна и най-корумпирана държава ?

Денят на будителя, е ден на будния, на разумния, на трудолюбивия българин, на българина - лидер, който дава от себе си за добруването на другите.

В България, във всеки град и село има такива духовни хора, българи и християни, които "благодетелстват" без да очакват признание. Също толкова много има и в чужбина немили-недраги и дано пази Господ, тези хора да се наредят до официалните лица в Бг, които могат да се определят само като наглеци.

Това е невярно твърдение. Будител е деец от епохата на Българското възраждане, който е работил за просвещението и националното самоосъзнаване на българския народ. Будител в съвременния български език със смисъла на човек, който през целия си живот активно популяризира и извежда в приоритет знанието за националната история и правилната употреба на майчиния език, както и преклонението към родната култура и национален дух.

Я ги разкарай тия комунистически определения

Всички писали по долу са от категорията която и с топ не можеш да пробудиш от простащината в която са потънали.Така ,че празнувайте си най добре хелоуин и не словоблудствайте.

Комунстка целува ръка на Патриарха....?!

Щом е пълно с кумуняги и руски кавали значи будителити не са успели.

На 9 сиптември кога руската армия окупатор на привзе и до ден днешен нема будни хора сичко е заспало

Успешни Будали

По точно , будителя е била българска духовна категория някога , сега бездуховенството поразило най вече младите е на мода!

Слово далеч от българската действителност! Празни приказки от 1001 нощ!

"... почетни журналисти"! Къде са те!?

Кучките на Сорос отбелязват вчера Хелоуин-тиквения празДник-не ги дразнете.

Най-доброто на президентското слово е, че се коментира думата будител в правилното си значение. Щото, горката му половинка освен демонстрираното напоследък в социалните мрежи раздвоение на личността - хем ще създава сдружение против шльокавицата, хем ей така непринудено интелигентно и подходящо за високия стандарт на любимата позиция "първа дама" поздравява "Ай честито на имениците!", бърка понятията будител и благотворител. Като истински радетел на българския език, тя дори името си изписва на латиница. Милата.

Сегашния Български прецедент е дразнител, защото върви срещу народа си.

Празни приказки. Кои строители на "съвременна България" почитаме,Радев? Изброй ги по име,за да ни разсмееш.

Прав си, нека президентът да посочи поне няколко имена на съвременни български будители, за да разберем дали това, което казва ги мисли и какви а представите му за будител дума, която явно той счита, че отлично разбира!

Дядо Добри!?

Едно време са били будители, сега са дразнители. Заспалия народ нито се буди, нито се дразни..

Аз си спомням едно интервю на журналистка със Стефан Даналов в дома му, където на въпрос той (Данаилов) какъв е всъщност - депутат, политик и член на ръководството на БСП, преподавател... той "скромно" е обяви и самоопредели за ... БУДИТЕЛ! Та се питам защо президентът Радев го е пропуснал като е изредил имената на българските будители. И също се питам дали според дефиницията и съдържанието на думата будител според тях влиза човек, който не е грамотен (пише Сбогом със "З" например, или е член на ръководството на престъпна партия и организация, но въпреки това се наема да е преподавател, професор, че дори и да е министър на ... КУЛТУРАТА!!!!)

Литературните опити на фатмака са инфантилни и смехотворни, няма ли кой да му каже да не си отваря устата; защото става за смях и съжаление.

Лакомията е резултат на корупцията във всички държавни корумпирани институции .

Питане? ---Когато в България всичко е ПОЛИТИЗИРАНО и КОРУМПИРАНО , то има ли почва за нови будители ?

Честит Ден на народните будители! И днес, както и преди два века, имаме нужда от Възраждане на българската народност и култура. Тъжното е, че тогава нямахме своя държава, а сега имаме, но положението ни е такова..........Но това не бива да ни отчайва - историята помни смелите и мъдрите, не примирените! Нека отново да пишем сами своята история и да направим така, че един ден децата ни да се гордеят с нас! Честит празник и да живее България!

СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ са : Кеворк Кеворкян Нора Стоичкова Георги Атанасов Велизар Енчев и други,които се мъчат да отворят очите на НАРОДА заспал,и да му кажат,че в БЪЛГАРИЯ се задава НОВ тоталитарен режим и НОВ култ към личността,поставени като първостепенна задача от ГЕРБ на ГЕРБ!!!!!!!!!

Освен едноличните ''нови'' будители , като Р. ОвчЪ., И. Й. Костов , Пеевски , Бисеров , Брендо , и подобни , имаме вече и тълпища от ''будители , даже и всички държавни институции , които докараха държавата до : ---НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ! С такива ''будни'' институции , държавност няма , няма и държава . Време е някой да изхвърли боклука !

Аз съм събудител. Сутрин събуждам жена си. За съжаление днес няма истински будители. Много от тези, които се правят на будители, като се събудят първата им мисъл е за пари, а не за Родина.

А ти кога ще се събудиш ?

Но будителите не са само хората от портретите. Често това са и тихите герои на нашето съвремие. Учители в селски училища, пазители на правописа в социалните мрежи, почтени журналисти. На тях днес искам да благодаря, подчерта още в изказването си президентът. Благодаря и аз, господин президент!

ами другите хора са будни, а ти си прост фатмак

днес е ден на будителите ни ,а останалите 364 са на приспивателите ни .

Какви будители са фатмака и фатмакесата му,дето ни пак международна изолация! ? Будител може да е само Бойко- три пъти освободител на България от червената чума,бранител на Общия ни европейски дом ,Обединител на Балканите ,Геополитик- триумфатор,Совалка на мира и безжалостен Гробокопач на швестерите на рада дълбоката и курнела паралелната!

Чувствам се значително обогатена и направо пробудена от речта на Обединителят на Нацията. Призовавам всички задрямали от скучната му реч да се покаят и самобичуват. Затова гласувах за Радев - да ме просълзява с речи, а не защото обеща да пребори битовата престъпност, да съживи икономиката, да върне внучетата..

Ами, българска е.Кой друг народ е толкова заспал, че да има такава духовна категория?