Майка: Не е нужно да си луд, за да имаш 4 деца, но помага

Държавата не стимулира българите да имат повече деца, а работодателите не обичат често отсъстващи родители. Въпреки това всяко дете е вселена, която е подарък.

Обратно в новината

Коментари - Майка: Не е нужно да си луд, за да имаш 4 деца, но помага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да е лудост? В богатите страни разждат доста деца, а в бедните дори още повече. Защо само в България се счита за ненормално да имаш повече деца?

За мен, ако не създадеш деца или не оставиш нещо на родината си или на света, не си живял. Нищо друго няма смисъл, животът е миг и на онзи свят не отнасяме нищо.

Да сте живи, здрави, щастливи и успешни всичките!

Тази новина е най-добрата от месеци наред! Дано медиите по-често излизат с подобни публикации. Възхищавам се на това семейство. Това е пътят на промяната на България. Вашите деца ще ви бъдат благодарни за братчетата и сестричетата повече, отколкото за новия лаптоп или смартфон, които остаряват много бързо и не носят никаква полза в дългосрочен план.

Чест и почитания за всички ДОСТОЙНИ многодетни родители, които отглеждат децата си без да мрънкат, без да просят и без да разчитат на ничия помощ! Да сте живи и здрави! За съжаление семейство Гошеви не е от тях, и не знам защо дир.бг не проверявате предварително хората, за които пишете, а създавате фалшив имидж на незаслужаващи хора? Убедена съм, че има стотици семейства, които могат да бъдат истински пример за възхищение, не точно тези... използвачи.

Умирате да се ч##кате и то без предпазни средства, правите си кефа, децата идват, а после почвате да проповядвате - лицемери!

Ето едни истински богати и щастливи хора! Децата са най-голямото богатство и никакви материални ценности не могат да ги заменят. Голямо щастие е едно дете да расте с братя и сестри, един ден то няма да е само в живота. Братя и сестри българи, раждайте поне по 2 деца :)

защо се прави реклама на една професионална използвачка? Пак ли ще се събират пари? Прочетете за Цоцоланка във форумите.

Живи и здрави да са !!!

честно казано за нашата страна три деца не са много за семеиство със средни доходи. средният доход в софия е околко 1500 лева. мисля че доходите вече доста се покачиха - не е като едно време с з00-ч00 лева заплата деведесетте години. лошото е че народа свикна с лесното да има едно дете. в америка 3 деца са нещо нормално. брокерката ми имаше 8. много обичаше да ми казва истории за синовете си. и аз наи накрая я попитах ти само синове ли имаш - 4. не имам и дъщери - за дъщерите никога нищо не беше казала. та общо 8. беше добре образована католичка - те не се пазят от забременяване. верно съгласен съм че е много. но 3 са съвсем по силите на средно семеистов в българия.

Ти в космоса ли живееш, ако твоите доходи са добри, не значи, че всички са такива, младите ми колеги с висше образование в държавния сектор чисто взимат 600 лв. хайде да те видя с тези пари на квартира с режийни в отоплителния сезон, жена по майчинство и три деца - ти наистина падаш от космоса! И не ми казвай да си намерят друга работа, защото приятелите ми са в частния сектор и са с много малко по-добре финансово, но експлоатирани и постоянно уморени за спокойното отглеждане на едно, камо ли на три деца. Ти си извънземно бе, огледай се и влез в час с действителността!

Държавния сектор е за хора на които не им се работи

Абе то хубаво с децата ама да има и кой да ги гледа. И аз не искам заради други да гърба аз.....

Браво на тези родители !!

Всеки е свободен да има колкото си иска деца и да ги гледа както му е добре. Просто престанете да поучавате и да давате съвети, писна ми от вас! Живеем, поне по конституция в свободна държава, така, че всеки решава сам за себе си - точка!

Супер! И ние сме с 4 :)

Ние ги докарахме до 3. За четвърто вече напреднахме с годините и надали ще се пробваме с жената. Нощните смени с бебето към 40 са доста тежки. Да са живи и здрави цялото семейство, да се обичат и уважават. А на тези които могат, но съзнателно са взели решението да нямат 1 или повече деца мога да кажа, че решението си е изцяло тяхно, но не осъзнават какво щастие изпускат. Към управниците ни мога да дам съвет - вместо да стимулирате размножаването на паразити и готованци помислете как да стимулирате възпроизвеждането на работещи и произвеждащи. Вместо да давате помощи на потомствено безработните, събирайте по-малко от работещите с деца.

Чета коментарите и се чудя, да се радвам ли, да плача ли . И ние сме с три ( момичета ) и не, не сме карали до момче. Убеждавам се че е време и ние да напуснем милата ни татковина. Толкова злоба и неразбиране, лежала била, плодили сме се като зайци, и т.н. . Хора който пишат такива коментари си личи, че нямат деца, а и няма да имат ( не би било добре да имат ). Браво на всички. Имащи и нямащи деца. Успех на всички. Бъдете живи и здрави .

Разбира се,че такива като вас се плодят като зайци.Да не си въобразявате,че всеки ви ръкопляска за това?Лично аз нямам против децата,когато се възпитават както трябва.Но сега виждам разсеяни майки,които не гледат децата си,а те пресичат безотговорно и внезапно.За какво го е създала тази това дете и за какво се размножава?Да вкара в затвора някой невинен човеец?Айде ще ме прощавате,но раждането не е най-красивият акт на тази земя,за да очаквате фойерверки за това.Аман от промити мозъци!

Не е нужно да имаш 4 деца за да си луд но помага. Ако държавата налива тъпо пари просто по признак за раждане на деца, то тогава хората които раждат повече ще станат мнозинство, но те не непременно имат високо IQ, а единствено се множат повече. Всяко дете е просто генетически експеримент който си правите с нищо неподозиращи елементи от менделеевата таблица събрани в този момент следвайки матрицата на ДНК, които трябва да оставите където им е мястото, в почвата. И всичко това за да има кой да ви наследи, да ви бъде подчинен, да се погрижи за вашата старост, да ви накара да се гордеете и да си мислите че сте осъществили мисията си на този свят и всякакви други егоистични подбуди.

Хубавата новина е, че не всички мислят като вас

Не те знам дали си същество от мъжки или женски род,за да се обърна,както трябва към теб,но искам все пак да ти кажа,че ако и твоите родители(не вярвам да си...някакъв експеримент)са мислели като теб,то едва ли щеше да имаш възможност да ръсиш...мозък в ефира,макар че като се замисля...,не знам,кое от двете би било за предпочитане?!?

Тъжен човек, който никога не е имал щастието да обича дете. :( Искрено Ви пожелавам да се сдобиете с такова! Животът Ви най-сетне ще се осмисли.

Тая на 44 години щом е разбрала, че работодателите не обичат често осъстващи работници пак не е от най-простите

Според мен е хубаво човек да има деца, това е най-мисленото нещо в живота на един човек, това е и най-голямото богатство, но и това е според разбиранията на всеки дали иска и може да отгледа деца в тези мизерни условия у нас. Това че жената е молила за помощ за да запише детето си в колеж не е престъпление, ако искате помогнете но не я корете. За съжаление много млади двойки не могат и по едно дете да имат, къде по здравословни причини къде че не могат да си го позволят. И тях не корете, не са виновни че живеят в най-бедната държава в света. Браво на родителите че се правят с отглеждането на децата си, независимо колко са на брой и най-вече на тези които ги възпитават в духовни ценности. За съжаление според мен те са много малко и именно поради недоимъка и грижата за хляба ние изпускаме поколение след поколение. Държавата трябва да е социална а не обратното. Така с тези 37 лева детски тя не поощрява а направо принуждава хората да не раждат. Живи и здрави всички и дано повече семейства се радват на повече от 1 и 2 дечица.

Значи за циганките помощите работят, а за фригидните български жени дето нещът да раждат не работят. Я се стягйте и започвайте да раждате че се замотрихме бре. Нашите баби и дядовци са имали по 10 деца и нито лев помощи. Всичко е едвало с пот на челото....... марзелани недни....

Ти колко деца отглеждаш? Предполагам повече от три, нали?

3 и 3/4 ама щото жена ми не е българка. Иначе щеше да мрънка и ореве света още на първото.......

Като казваш, че се затрихме, твоите деца с чужденката какви са - българи, тук ли ще останат и работят или утре ще си отидат в другата държава, ако вече не са там. Та.... какво ни поучаваше че нещо не разбрах.

каква си взел? американка с ирански проижод или немкиня с полски проижод...за паспорт ли се жени, а, или за детските пари?

Оригинал: "Не трябва непремено да сте луд, за да работите при нас, но все пак помага." Кърт Вонегът

Благодаря! Скоро не бях чела по-смислени думи. Да са живи и здрави цялото семейство. И уважение за решението и смелостта.

Ми що не си ги гледат, като им е хубаво, ами пак се усукват за пари.

Тая и тук ли изгря? Как просеше пари за такса на сина си в Американският колеж писаха ли?

Съгласен съм с теб, ако си от бедно семейство и си сам учение няма, но ако си от средно семейство по доходи, все пак бащата има частен бизнес, че с инвалидната пенсия на майката щях да ги видя тогава, но имаш няколко други братя и сестри образованието ти е гарантирано, че къде е справедливостта и равният старт, едното дете може да е по умно ама другото с привилегии ще учи щото не е само, абсурд някакъв! Аз какво съм виновен, че съм едно дете с тежки финансови проблеми и разбито семейство и едвам издържах финансово, учението си, независимо, че работих - за жълти стотинки, но нямах избор, и не съм молил за подаяния никой!

Според мен оправданията на хора без деца или с едно дете са смещшни. Нямали пари. Обаче имат пари за куче, жилище и скъпа кола? Ходят по екскурзии,а не са пенсионери? Държавата трябва да измисли начин на подкрепа на многодетните български семейства без да подкрепя циганските и същевременно да не могат да я обвинят в расизъм. Например образователен ценз или друго нещо.

Наистина помага!

И ние сме с четири деца, само че при нас момичетата са три, а момчето е едно, третото поред. Нямаме подкрепа от държавата, но честно казано, не съм и търсила. Оправяме се някак си с Божията помощ. Работим, възпитаваме си децата, забавляваме се заедно, радваме се на успехите им. Това се нарича смислен живот. Дай Боже всекиму!

Имаме 3 деца и никога не съм мислел че е грешка, дори в най-трудните моменти.

Въпросът изобщо не е колко деца да ИМАШ, а колко можеш да ОТГЛЕДАШ в НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ. Ако имаш финансовия, интелектуалния и емоционалния капацитет, може да имаш и 40 деца.

Ти с тая мека и дребна пишка...кой да ти каже и твоите дали са твои.

Дядото

Пишката не ми е дребна. Просто на теб ти беше голяма устата.

Може Дир.бг да направи едно проучване колко струва и колко е трудно да стане детето ти Българче като двамата родители са такива . За нас хората живеещи в чужбина не защото искаме а защото Държавата ни изгони и толери Малцинствата Ромите.

Тази ли жена събираше пари от всички форуми, фейс бук групи. За мен пък е неморално да лежа вкъщи и да се плодя, да прося пари, а после гордо да се правя на майка героиня и да набивам канчето на другите, които работят за моята издръжка защо не раждат и те по 4 деца. Ами, госпожо, някои работим - за това раждаме по толкова, колкото можем да изхраним

КО... НЕ!

Жената само допреди няколко месеца се лекуваше от рак! Не е лежала да се плоди само. Преди това работеше.

Поклон пред тези хора. Възхищавам се на такива родители.

това е майка-героиня, в България трябва да си мазохист за да отглеждаш едно дете, какво остава за четири, от както имам деца съм с усещането че съм се превърнал във враг на държавата, води се политика на геноцид и се прави всичко възможно да се ограничава раждаемостта

"Лудите, лудите- те да са живи!" /чорбаджи Марко, "Под игото" ,Иван Вазов/

Бъдете здрави, обичайте се, сем. Гошеви! Беше ми много приятно да прочета и новината и положителните коментари под нея. Благодаря ви! :)

Майка съм на 3 деца - планувани, желани и гледани до момента с много любов. Поздравявам това семейство за смелостта, за желанието, за нервите и търпението. Няма нищо по-хубаво от пълната и вечно разхвърляна къща, от лудницата и от емоциите.

Да сте жива и здрава, госпожо, и вие , и съпругът, и децата ви. Относно това, заради което сте пенсионирана по болест, да ви пази господ- задължително трябва да си праите черен бъз/бъзак/ със захар. Всяка година!

Искахме най-малкия член да стане Българка като и двамата сме такива и дадох ме сумата от около 600 лв ;) ако бях от малцинствата няма ше да е така :)

И ние сме със 4 деца като най младия член е на 3 месеца а едното сме осиновили поклон пред тези жени мойта за мен е Богиня !!! България над всичко .

Прекрасно семейство!Умни и интелигентни хора!Бъдете здрави и само успехи в живота!

И ние сме със 4 деца като най младия член е на 3 месеца а едното сме осиновили поклон пред тези жени мойта за мен е Богиня !!! България над всичко .

Браво! За любовта,с която възпитават децата си. За съжаление, в тази държава,единствените многодетни,които биват подкрепяни,са кърлежите,които паразитират на наш гръб,децата им не ходят на училище и растат същите паразите,като родителите си

Свалям им шапка! Да са живи и здрави.

Открай време българският народ вярва, че което семейство Бог обича, го дарява с много деца и това е определението за богата къща - пълна с челяд!

Семейство Гошеви са едни съвременни будители. Създали са и са възпитали четири красиви и образовани деца. Освен това подаряват знание и култура на всички останали чрез семейната си книжарница.

Респект към семейството! Децата са едно богатство. Дай Боже, България да има повече семейства, като това.

Браво на тези хора, но нее проблем д имаш 4 деца а е проблем да ги отгледаш и възпиташ. Те и житаните имат по 3-4 чавета но от тях освен да крадат и ровят по кофите рядко става нещо. Редно е държавата да диференцира нещата и да осигури стимули само на децата за които се грижат и които учат аз за номадите да ядат камъни докато научат че трябва да се трудят и да имат толкова деца колкото може да издържат с труда си!

Някой беше казал - "Децата са цветя, подарявайте цветя на жените" !!! Е, ако жената си струва :):):)

Затова сме на този хал, много мъже искат да "подаряват деца на жените", вместо да станат бащи и отговорно да отгледат поколение.

Браво! И аз съм многодетна майка, и аз знам затрудненията и ллипсата на подкрепа от държавата, но всичко това не може да бъде толкова важно, колкото щастието да имаш повече деца и по-голямо семейство. Не се страхувайте да имате деца, парите никога няма да стигат, колкото и да печелите. Страхувайте се, че може да пропуснете времето за деца в чакане на пълната сигурност, от която "се нуждаете" за отглеждането им.

пред вас многодетни майки, но отказвам да раждам деца, които да слугуват на крадливите политици и моите деца да издържат техните в чужбина, иначе респект към такива като вас!