Орбитална атомна електростанция ще зарежда спътници

Руското космическо ведомство планира конструирането на орбитална атомна електростанция, която да зарежда спътници с помощта на лазерни технологии.

Обратно в новината

Коментари - Орбитална атомна електростанция ще зарежда спътници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще могат да зареждат и на земята с лазера.... подбрани обекти само... строго сикретно...

Така ше зарежда с този лазер, та спътниците чак ше светят.... преди да се изпарят.

Улучи десятката. Остава да уточним кои точно спътници ще светят, че чак ще се изпарят... Те, Руснаците, вече нямат военно-въздушни сили, ами въздушно-космически или нещо подобно. Та, да си дойдем на думата де...

ЩЕ??????? направят анти сателитно оръдие и ЩЕ разположат атомна бомба в Космоса ама га пръдне гущера!

Ако не бяха те, оЩЕ щяхте да скачате по клоните.

Пичове, нали знаете, че преди тримата холивудски актьори, водени от Армстронг, да " стъпят" на луната, е имало други трима, които са се взривили на площадката, по време на тренировка, както са си стояли?

Аз пък гледах филм, излъчен по БТВ, в който се доказва, че няма човек стъпил на луната, а един несъвършен филм с много грешки.

Ти пък!!! Остава да кажеш, че Исус не е възкръснал навремето, да видиш какво става... Остави простолюдието да вярва в митове и легенди.

А кога човек , ще стъпи за първи път на Луната? Мен това ме интересува.

Ето ти РУСКАТА ВИКИПЕДИЯ малоумнико: Аполлон-11 (англ. Apollo 11) американский пилотируемый космический корабль серии Аполлон, в ходе полёта которого 1624 июля 1969 года жители Земли впервые в истории совершили посадку на поверхность другого небесного тела Луны.

Ето ти Северно корейската Уикипедия: Ким Чен Ун, кацна на Слънцето.

за разлика от американците , които са спонсорирали всички световни и несветовни воини , и с парите от тях купуват умове от иял свят , се радвам на руснака че след толкова понесени разрушения , се надигнаха и показаха на света че мечката е жива ! Hе я учете какво да яде и пие и за нищо на света не я канете на геи парад ... хца ха ха

поредното - ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ... което дори още не е ЩЕ... ами ЩЕ се разбере дали е ЩЕ тези дни. :)))

Като пиШЕте някаква новина и използвате минало време за МИНАЛИ събития, какво ШЕ ми говориш!! Тъпаци - има ли факт или няма - и какво е паднало над Канада в 18и коя година забравих- прах, радиоактивен?? Да ти напомня за Чернобил - когато това стАна /а не станА и не е СТАН/ облаци се завъртяха в ...коя сфера, заравих, заравих, ох заБравих се появи ДЪЖ и заваля радиация, бе тъпако! 1986р а имаше и повторение през 1987.

Да си го кажат направо - ще бъде слънчева електростанция, но по стара традиция тя няма да работи, ако не е оборудвана с необходимия брой бойни глави.

Абе тия построиха и комунизма та една атомна станция няма да пратят в орбита,...ей това пиенето на люсион за миене на вани до какво води,...е и нашенските путлериски гниди са същите, какво а се прави едноклетъчни мозъчета, толкова си могат!!!

Лосиона го пиете вие, опозицията на Путин. Ние путиноидите пием шампанско.

Нормално. Руснаците вече изпитват реактора за своя ядрен ракетен двигател, с който може д асе стигне до Марс за 2 до 3 седмици!! Другата година, протоптипа на ядрения йонен двигател трябва да бъде готов.Пък лудите крави и Мъск с неговите анимациики нека си строят гърмящи пиратки като совалките им Челинджър и Колумбия!

МЪСКОНАВТИТЕ СЛЕД 6 МЕСЕЦА КЛАТЕНЕ ДО МАРС И 6 МЕСЕЦА КЛАТЕНЕ ОБРАТНО ЩЕ СВЕТЯТ КАТО РАДИАКТИВНИ КРУШКИ:))) .... А ИВАНУШКА ОТИВА И СЕ ВРЪЩА ЗА 60 ДНИ :))

ха ха ха... миличкия.. .те на луната ще ходят едва 2049та... ти обаче на Марс ги прати... какво ли не прави лосиона за вана... :)))

Бе за лосиона за вана не знам...Ма какво прави лудо гояведо с М-16...много 5,56мм кръвоизливи в много деуги луди говеда:) Мухахахаха....и така почти 600 фрага:) А лудите говеда все Ще ходят на Луната..че нали Стенли кубрик им го снима...Щ е кацат на Марс да садят картофи..Мъск лично ще ги сади...Ще се качват сами на орбита до МКС а не с руските космически кораби Съюз..само детп НАСА купи още места за тях...Ще имат собствени ракетни двигатели..а все купуват руски! Абе кравите все са Ще..Ще..щЕ МА НАКРАЯ НЕ БИДЯ ! ФАКТ:)

човече, гордостта руска, кузнецов не можге за три месеца да преплува преиз вътрешното европейско море, ти за 3 седмици до марс ги пращаш?

Бе Кузнецов поне си плува..А краварската супер пупер стелт щайга Земволт за 10 милиарда долара..Едва не потъна в Панамския канал...добре че гребна туземна лодка го домъкна добрега да се изхвърли като полуиздъхнал кит:)

По перспективно е да си ушият ватени долни гащи , за да не им лъщят задниците...

Орбитална атомна електростанция ... нещо ме съмнява!?! До колкото знам спътниците се захранват с електрическа енергия от монтираните на тях слънчеви панели. Да не се окаже нещо друго. Например "студен резерв", който да се ползва при необходимост от локално или глобално затопляне.

Бравос, атомна електростанция над главите ни! И да не забравите да ѝ сложите Чернобилски реактор! Много били безопасни и ефективни!

Най-важното: Пиян мужик на пулта за управление.

Уестингхаус такива яки Фукушимки ще ни избаца, че и гамасианците да се отрупат с тумори като коледни елхички.

Космическите наводнения ли са страшни? Или земетресенията в Космоса?

ееее.. не! това си е терор както и да го погледнеш. при работещ EmDrive (и не Само!), братушките мъкнат атомна бомба в небето понеже, нещо си.. но пък, да де.. защо не!? само си представям какви неща са замъкнали американосите

Някой да те информира - ВСИЧКО Е ЗАСЕКРЕТЕНО и това е НОВАТА ше ВИДИМ ВОЙНА - о да бе, Междузвездни войни - аз досега не съм ги гледАла, нито една серия, но то започнало ли се е в Киното, не е далеч и от Реалността, ама коя - се пита в Задачата?

ОЩЕ ЗА РУСКАТА КОСМИЧЕСКА АЕЦ 1 МЕГАВАТ - :))) Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса Материал из Википедии свободной энциклопедии ...... В началния етап ЗА напредъка на работата по проекта е отговорен за Анатолий Перминов който настоява за международно сътрудничество. .... Опитите за установяване на сътрудничество със Съединените щати, извършени през 2011 г., и отново през 2016 г. ... След това отговорници за проекта са Сергей Кириенко и Дмитрий Рогозин. ... През 2016 г. Китай е проявил интерес към участие в програмите, свързани с инсталацията. ... През същата 2016 година САЩ и няколко страни налагат санкции на редица компании, участващи в проекта ... а Канада, които са паднали отломки "Космос-954" предложи да се преразгледат правилата за използването на ядрената енергия в космоса :))))

леле мале, мале... какъв прводач си дет, какво си чудо на енергетиката, не е истина.. та, мегаватовата електроцентрала съвсем не означава, един мегават. ш знаиш..

3.5 МВт ТОПЛИННА МОЩНОСТ 1 МВт ЕЛЕКТРОМОЩНОСТ .. РЕАКТОРА СЕ ОХЛАЖДА С КСЕНОН И ХЕЛИЙ И СВЕТИ :)) 1200 ГРАДУСА ЦЕЛЗИЙ - МОЛИБДЕНОВИ ТРЪБИ , БЪРЗИ НЕУТРОНИ :))

"предизвиквайки радиоактивно заразяване на площ от 100 хиляди квадратни километра" Леко с пропагандата, че да не казваме за ЯДРЕНИТЕ ОПИТИ НА САЩ ВИСОКО В АТМОСФЕРАТА, които пък повишиха радиационния фон на ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА!

Аматьори. Друго си руснака. С Чернобил зарази цяла Европа,

И според теб кое е по-голямо: планетата или Европа?

Тия един читав спътник не могат да направят. Тръгнали централа да качват. Малоумна работа.....

ЗА РАЗЛИКА ОТ ДИВИТЕ АЗИАТЦИ НИЕ В АМЕРИКА ИЗСТРЕЛВАМЕ АСТРОНАВТИТЕ С ПРАШКИ :))) ... ИЛИ ГИ ПЕЧЕМ В СОВАЛКИ :)))

Направо ги кремирате още докато са на земята, Не е смешно. Тъжно е.

гибелта на Комаров. Щото и той си отиде като моряците от Курск.

Електростанция е доста силно казано. Ядрен материал, който при естествения си разпад отделя топлина, а тази топлина чрез елемент на Пелтие (използван и в авто хладилните кутии) се обръща в електричество. Няколко десетки вата, колкото да се захрани една крушка примерно. Живот - няколко десетки години, като енергията непрекъснато пада с времето. Ядрени реакции в това нещо няма, доста е елементарно.

ПО ЯДРЕНАТА УСТАНОВКА С МОЩНОСТ 1 МЕГАВАТ СЕ РАБОТИ ОЩЕ ОТ СССР ... А СЕГА ОЩЕ ОТ 2010 ГОДИНА .. ПОЧТИ Е ГОТОВА :)) Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса Материал из Википедии свободной энциклопедии

През август 2017 стана известно, че проектът е напълно готов, И ще бъдат разпределени 17 милиарда рубли за производство, а до 2019 г. ще има готово изделие :))

Атомна бомба на орбита? Не, мерси.

Не помним да сме ви питали.

ама поне не може ли да ни кажете къде е Бункера? Щот аз нямам БейзМент

с тази статия насименто надмина себеси! ние няма какво да коментираме!!! хем задание за днес, хем отхвърлено още от ссср!

Истината е че тази атомна електростанция няма да произвежда "лъч" за зареждане на спътници ,а за унищожаването на вражески спътници !

До тези технологии твоите хора нямат достъп.

sulio@mailinator.com

Един ден ще разбереш какъв глупак си,но понезе си тъп,няма да поискаш да се обесиш. Даже не подозираш какви технологии имат руснаците,които им стоя из лабораториите и чакат някой да ги използва...от съветско време ги имат още

:)

Както ще ги зарежда така може и да ги поразрежда зависи каква ще е командата от щаба.

Познато, нали ? И ти пишеш, каквото ти заповядат.