Нефтът - силен инструмент в политиката на Москва

Нефтът все по-често се използва от Москва в качеството на инструмент, особено в регионите, където политиката на САЩ среща трудности, пишат американски медии.

Обратно в новината

Коментари - Нефтът - силен инструмент в политиката на Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инструмент с изтичащ срок на годност.

Тук понеже само се "работи", не искам да обиждам, но не видях нещо по интересно . . . Та,неотдавна Рост нефт получи към 49% от Китго, дъщерна на венецуелската държавна нефтена компания, като залог на 1,5 млрд кредит от Русия (другата форма на продажба). Китго държи към 5 - 6 % от преработката на нефт, тръбопроводи, бензиностанции в САЩ . . това е "зад статията" . . . . другото е бля - бля . . .

А китайците за какво се въоръжават? НОАК будет не менее 7 тыс. танков и БМТВ новых типов. Наиболее мощным из них является Туре 99, своеобразный альтер эго российского Т-90. Сейчас имеется от 900 до 1000 танков этого типа, почти исключительно в частях СК и ЦК. Танк Туре 96 (уже имеется до 3,5 тыс. его единиц нескольких модификаций), альтер эго Т-72. Количество новых БМП и БТР должно превысить 10 тыс. единиц. Количество новых САУ достигнет как минимум 3 тыс. единиц, примерно столько же будет иметься РСЗО .

Е и какво да прави Русия? Да се откаже да сключва сделки за добив и продажба на петрол за да бъде потупана по рамото от САЩ и похвалена от Ню Йорк таймс? Само, че подобно поведение е присъщо на едно същество, родено в Банкя и мърсуващо вече 10 години в нещастната ни държавица.

Чи нъл родните путопроститути обвиняват ,,ФАЩ,че разпалват и водят войни заради нефта по целият свят,а пък то ,,Роснефткойто е собственост на Путин и сиромашките му приятели бил владеел нефтените полета в Северен Ирак?! А нефтените полета и газовите находища в Сирия сигурно принадлежат на ,,законно поканените от законно избраният президентруски войски и роснефти и газпутинпроми?!

Че е силен аргумент, силен е. Но основният аргумент са казва САТАНА. Ако го нямаше този аргумент, досега на Русия щяха да са и отнели аргумента нефт.

Голяма руска томахавка на интелектуалното ниво на големите арабски аргументи, бразилската самба и индийските танци на факири със змии.

САЩ натиска с долара, Русия с нефта. Всеки както може. Ако едните го правят поне да не бъдат лицемери когато другите го правят. И едните и другите ще страдат като се установят други валути като стандарт и всички започнеме да караме електрически коли :-)

То и в политиката на САЩ нефта е силно застъпен. Що войни проведоха заради пустия му нефт! Та руснаците го използват за политика, а САЩ за войни, а сега се и жалват за това?