Франция ”цензурира” паметник на Йоан Павел ІІ

Полското правителство възнамерява да се договори с Франция паметник на папа Йоан Павел Втори да бъде пренесен от Франция в Полша.

Обратно в новината

Коментари - Франция ”цензурира” паметник на Йоан Павел ІІ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЪПАЦИ, като махнете кръста сигурно ще го замените с полумесец. От тъпотията си страдате и ви гърмят орките и ще продължат да ви трепат.

Явно пак ще трябва да минат кръстоносците ...

"Джамията Парижката Света Богородица: 2048" от книга антиутопия започва да става реалност!!!

Не да го цензурират заради кръста, а да го съборят, заради личността на самия полски папа - агент на ЦРУ!!!

Да не забравяме, че този папа целуна в поклон корана. Питаме на чий Бог се кланяше Карол Вайтила (Йоан Павел ІІ)???

zeddd

А ще си цензурират ли Нотр Дам? :D

Като нищо , а с цел обединение на странната нация от чернокожи гали и франки може и едно минаре да вдигнат

а има ли нещо, което да не се цензурира и фалшифицира от неолиберастките фашисти на сорос и ротшилд. заради чиито борсови спекулации децата в африка гладуват.

Шилo

Европа, която доброволно се отказва от устоите на християнските ценности и ги заменя с някакви измислени ценности за толерантност, ще се сгромоляса с гръм и трясък! Много жалко, ако стане това, но това сочи логиката. Странно, че основните играчи в този процес - европейските политици, не забелязват очевадните тенденции. Те са заети да топят алчните си ръчичики все по-дълбоко в кацата с европейски мед и пет пари не дават за бъдещето на същата тази Европа, която им е дала и им два ВСИЧКО!

- В САЩ махат паметниците на конфедерацията - в Полша и Украйна махат съветските паметници - във Франция махат паметниците с кръстове Светът се е побъркал да си пренаписва миналото. И всичко се прави от соросоиди. Само те махат и боядисват паметници.

и все пак, някак си, животът балансира в унищожението на паметници... и не само... qko подозирам, че жужо пак е настроил европейските, най-вече френски гей власти. трябва незабавно да се търси връзка между руските хакери и решението за свалянето на символите на поляците в оландско-макронско - ротшилдска франция!!!

Тази снимка на е на френския паметник! Научете се да давате правдива информация, без да фалшифицирате нищо!

Ако не можете да намерите снимка на истинския паметник в Бретан - да ви пусна линк!

Може след някой и друг век нациите да се смесят и да няма ни етноси, ни религии, но странно, че и след 250 години Щатите не са хомогенни в това отношение. Да, всички се пишат американци, но пак живеят италианци с италианци, евреи с евреи, поляци с поляци и т. н. Кому е нужна тази евротолерантност, която затрива такъв могъщ културен пласт в името на това на нашествениците да им е добре? Те трябва да знаят, че са в християнска страна и толкова. Ако искат да имат джамии, да ходят с бурки, да живеят по своя начин - обратно в къщи. И няма да се учудя, ако някой ден евротолерастите приемат някоя дирекривка да си свалим кръстовете от църквите. И ние пак покорно ще изпълним.

Събитията са описани ясно в Новия Завет и си следват пътя. Предтечите на антихриста се умножават бързо...

Не се връзвайте на коментарите на червените тролове. Комунистите са онези избили най-много християни в историята на света и са съборили най-много червки и манастири. От друга страна е либералният Запад, който води към нравствен разпад. Единственото спасение е в крайно дясното.

1. Кое е крайно дясното? 2. Как то се отнася към христ.религия и нейните ценности = морал? .. Щото и Меркел е християн-демократ, "дясна" и т.н. ама....

Ето ви я "западната" цивилизация. В целият си блясък. Не мога да разбера какво толкова ѝ се прехласвате....

Културния марксизъм изисква европейското културно наследство, традиционната семейна структура и християнската вяра да бъдат разрушени.Това не е нещо конспиративно или противоречиво , а добре отразено в марксистката теория от Франкфуртската школа.Целта е масова деморализация и дегенерация на едно смесено общество, загубило своята идентичност.

извадиха кръста от ръката на Папата, ебаси нахалството

Като католик мога да кажа само, че това позорно деяние и опит за подправяне на историята.

Аз като евреин мога да кажа, че работите вървят според нашите планове.

Господ от началото на света изявява краят му за да за укрепи вярата ни. Вашата спекулация е нечестна и няма основание.

Предполагам знаете че Римокатолицизмът не е християнство. Матей 23 "1 Тогава Исус продума на народа и на учениците Си казвайки: 2 На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите; 3 затова всичко що ви заръчат, правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат. 4 Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат."4 Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат.5 Но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората; защото разширяват филактериите си, и правят големи полите на дрехите си, 6 и обичат първото място при угощенията, и първите столове в синагогите, 7 и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: учители. 8 Но вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител, а вие всички сте братя. 9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният. 10 Недейте се нарича нито наставници, защото Един е вашият Наставник, Христос. 11 А по-големият между вас нека ви бъде служител. 12 Но който възвишава себе си ще се смири; и който смири себе си ще се възвиси."

Напротив, християнство е. Едни им казват инославни, други ерес, но СА християни, па макар и със серизно отклонения.

Толерастите да опитат да премахнат източно-православните символи в Гърция,напр.Ха,ха,представяте ли си какво ща настъпи.....

Победата на популистката АНО на милиардера Андрей Бабиш е удар срещу американската стратегия в региона и върху наднационален Брюксел Още не бяха отшумели отзивите от изборните резултати в Австрия, където партиите, противопоставящи се на брюкселския мултикулти модел и миграцията от Близкия Изток спечелиха вота, когато либерална Европа отново беше шамаросана. Една от най-устойчивите демократични системи на Стария континент, Чехия, беше застигната от политическо земетресение, което изпрати на резервната скамейка цялата досегашна политическа класа в страната. Повече от 60% от гласоподавателите дадоха вота си за несистемни и протестни партии, а близо една трета от тях предпочетоха популистката партия "Акция на недоволните граждани" (АНО) на милиардера от словашки произход Андрей Бабиш. Водещите европейски експерти веднага заговориха за "десен завой" на Източна Европа и засилване на "източноевропейския евроскептицизъм". Стигна се дотам словашкият премиер Роберт Фицо, който нееднократно е критикуван в Брюксел заради особеното мнение на страната си по почти всички важни общоевропейски теми, да заяви, че Словакия е "проевропейски остров" в региона твърдение, което предизвиква усмивки. То обаче е напълно вярно на фона на правителствата в Будапеща, Варшава, а както може да се очаква скоро и в Чехия. Резултатите от изборите в Прага преобръщат цялата политическа карта на страната. Водещата сила в сегашното правителство, Чешката социалдемократическа партия на премиера Бохуслав Соботка, се срина със скорост, по-голяма дори от тази на Социалистическата партия на Франция. Едва 7,2 % от избирателите дадоха гласа си за социалдемократите, а даже ортодоксалните комунисти изпревариха формацията на Соботка в предпочитанията на чехите. Втора политическа сила след АНО стана антимигрантската партия "Свобода и пряка демокрация" (СПД) на бизнесмена от японски произход Томио Окамура, която настоява за референдум за напускане на ЕС.

Трета сила пък е друга екзотична политическа формация Пиратската партия, за която гласуват много от недоволните млади чехи. Резултатите от изборите водят до появата на изцяло нова политическа карта на Чехия, в която международната политика на страната ще бъде все по-зависима от настроенията на чешките граждани, а не от волята на традиционните елити. Победата на популистката АНО на милиардера Андрей Бабиш е удар едновременно върху американската стратегия в региона и върху наднационален Брюксел. Чехия се отдалечава от натрапваната ѝ подчинена позиция спрямо Полша. Съединените щати преследват своята стратегическа цел за сдържане на Русия и вбиване на клин между Берлин и Москва. За целта на Вашингтон е нужна могъща Полша и осъвременен вариант на стария проект "Междуморие" на Йозеф Пилсудски. Според замисъла Варшава трябва да се превърне в неформален лидер на страните в пространството между Черно, Адриатическо и Балтийско море. Полските стоки ще доминират на източноевропейския пазар, а с реализацията на газовия коридор "Север Юг", свързващ терминала за втечнен природен газ (ВПГ) в полския град Свиноуйсце на Балтика с този на хърватския остров Крък на Адриатическо море, Варшава ще се наложи в енергетиката на Източна Европа. Военната компонента е засегната от вече създадената военна бригада "ЛИТПОЛУКРБРИГ" между Полша, Литва и Украйна, към която трябва да бъдат привлечени и други източноевропейски държави. Така консолидирана под полско икономическо, политическо и военно лидерство "Нова Европа" ще бъде едновременно инструмент за сдържане на Русия далеч от топлите морета и в същото време бодлива тел, спираща укрепващото сътрудничество между Берлин и Москва. Без Чехия за експанзия на Полша към Адриатическо море трудно може да се говори. Победата на популистката "Акция на недоволните граждани" представлява сериозна спънка за реализацията на този замисъл.

Изобщо не ме вълнува съдбата на далечна, чужда и безкрайно враждебна към нас страна. Високомерна империя, властвала с векове над половината свят и с претенции за още властване. С претенции за морална висота, която нахално налага правила и ценности. Присетили се някакви съмнителни фактори да демонтират пола, културния код на вековна цивилизация, базисни общочовешки ценности и да натрапват нови, измислени норми. По същия начин не ме вълнуват историите с Каталуния, Брекзит или някакви германски измишльотини и вълнения. Не сме принадлежни към техния свят, освен формално и временно, по силата на геополитически гешефти. Тревожа се само и единствено за България. Ще позволим ли да махнат кръстовете от нашите Храмове? Въпросът не е дали сте вярващи, а касае базисно начало на нашата нация. Ще позволим ли да продължава дирижираната от НПО безнаказаност към изстъпленията на един "етнос"? Ще позволим ли всеки втори на нашите улици да е със забрадка и шалвари? Ще се съгласим ли децата ни да са съученици със забрадени и ще сме спокойни ли? Ще продължаваме ли да сме апатични към суджуци, цветановци и техните кохезии и консенсуси на наш гръб? Тревожа се за България.

Емоционално и на мен не ми дреме, даже ше ми е кеф да ги видя как ше паднат. Но ние бая се вързахме с тея, даже се "изхитрихме" официално да обявим Русия за заплаха. Ако ЕС се разпадне ние ставаме част от Турция мноооо бързо. Да не говоря че без еврофондовете и парите дет идват от ЕС тук ше стане неуютно (меко казано). Т.е. чисто по човешки и като русофил ще съм щастлив да видя как ЕС отива нахуй. Но след това и България ше го отнесе много сериозно, даже мисля че фатално.

За мое съжаление от няколко години, имам леки подозрения, че американските ни "приятели" са продали цяла Европа на арабите срещу много, много пари. За това ни се налага такаква криворазбрана толерастия. Всичко отдавна е решено. а сега ни "сваряват" бавно и полека, за да не се усетим.

Преди, руските а, сега американските прители ни серат в гащите, а? И къв е проблема ЕС да престане да се надупва, (за Бг не говоря, това си ни е постоянна поза) ми да се оправи сама. Пари ли нема? Сила ли нема? Воля? Воля май няма.....

Подозирам, че успяват да си прокарат идеите, защото управниците във всички западноевропейски държави са назначени от същата клика. Всички, които имат различно мнение са популисти, нацисти или там каквито сруги брътвежи успяват да пробутат в зависимата преса. Общо взето "демокрацията" по репресии и манипулации на гражданите изпревари с няколко обиколки комунизЪма.

"Предлагаме той да бъде пренесен в Полша, ако френските " - съмнително е дали ще се случи. Паметникът без кръст в Бретан е по-полезен, от паметник с кръст в Полша, защото целта е да се напомня на бретонските келти по най-силовия начин , че са част от неделима глобалистка Франция.

Да махнеш религиозният символ от паметник на духовен водач?!? Това вече е прекалено.

Никога не съм харесвал този папа мафиот, той застъпи на престола след съмнителната смърт на предшественика си. Но да се уйдисва на евреите и мюсюлманите в християнска Европа с това не мога да се примиря.

2014 в центъра на френския град ЕВИАН стърчи огромна 5м глава на Луцифер арт инсталация от изсъхнали лакирани в кафяво клони на400м от него артинсталация на огромен архи-дракон(символ наСатаната)пак маскиран като вид изкуство

Преди известно време имаше седмица на Гърция в ЛИДЛ,там пък бяха с фотошоп премахнали кръстовете на кубетата на някакъв манастир,даже и в момента на едни кутийки с гръцки лукум пак няма кръстове.Не съм вярващ ,но ме дразни безкрайната толерантност/толерастия/.Добре ,че на Сорос не му е хрумнала идеята всички мъже да бъдат задължени да си направят сюнет.Лично аз предпочитам да ми направят нещо при,което първата сричка,от послед дума на предходното изречение да отпадне и да заместена с третата/ между "ре" и "фа"/ нота от нотната стълбица

Господ да ги накаже продажниците долни. Ако беше полумесец нямаха и да си помислят да правят цензура.

Абе направо бутайте всички черкви за да не дразнят новите ви господари от Африка и Азия

Християнството се самоунищожава. Това все едно турците да махнат полумесеца, за да не обидят християните, защото са символ на тяхната вяра. Глупаци. Явно в общината повечето са мюслита

Слугите на лукавият воюват срещу християнството и целта на създаденият от тях религиозен екстремеизъм и тероризъм действащ под фалшивият флаг на ислямската държава, е да могат в подходящият момент с подкрепата на изплашенето и несигурно мнозинство, което не познава Божието слово и предупреждения, и е възпитано от техният социален инженеринг (притежават духовно) в любов към преходните земни неща и плътски страсти, да наложат своята престъпна воля чрез консенсус и да обвинят тези които разпространяват Божията светлина в света, (защото християните имат тази мисия дадена им от Бога), в тероризъм, екстремизъм и да ги нарекат публично разрушители на социалният мир и спокойствие. Но Господа Исуса христа каза че бне е дошъл да донесе мир, а меч - словото на Отца, която ясно и категорично раделя правда от неправда и добро от зло. Създават религиозният тероризъм и екстремизъм за да могат в псоледствие да го осъдят за целите на папският икуменизъм - обединението на света в сатаниските заблуди. В действителност Сатана е най-големият глобалист и когато светият Бог разбърка езиците на зидарите на вавилонската кула, когато градяха още тогава царството на Сатана замислено за грешници, и разпръсна народите по лицето на Земята, създаде големи главоболия на лукавият. И сега чрез неговите хора Сатана се опитва отново да обедини света за да може по успешно да мнозинството чрез своите лъжи чрез единна световна езотерическа реглигия под шапката на папството и подпечатана с белегът на авторитет на звярът - неделният закон, който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед, започваща не случайно с думата "Помни". И който примеме този белег на челото си, което символизира съзнателните решения и вярата на човека или на ръката си, която символизира действията според вярата и труда, ще пие от виното на Божият гняв, което е приготвено чисто в чашата на гневът Му и ще бъде отписан от книгата на живота на Агнето. Такива хора ще ги сполетят последните седем язви.

абе зевзек, не ти ли прави впечатление че скоро ще стане 100 години без изпепеляваща световна война, как се постига това без най изострените противоречия да се заглаждат и разликите между хората да се намаляват, да си чул случайно за принципа на свободно движение на хора и капитали който прави войната излишна, ... там където ти виждаш конспирация всъщност има ясно написани директиви за развитие и сътрудничество, нарича се "Агенда 20 30" чети

Господа Исуса се нарича още Господар на съботата, защото проповядваше в синагогите винаги в събота. И дори в смъртта си спази святата събота на Господа и възкръсна в неделя. В Библията няма и намек за преместването на святата събота в недяла, но се казва че този ден е утвърден довека и ще се пранува вечно в Божието царство. Нашият Свят Спасиел Господа Исуса Христа казва: Матей 5 "17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня. 18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. 19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство. 20 Защото казвам ви, че ако вашата правда не надмине правдата на книжниците и фарисеите, никак няма да влезете в небесното царство." Бог не се променя, а Божият свят закон е отражение на Неговият свят характер и по своята същбност е любов към Бога и ближният. Неделният закон е белегът на авторитет на папството (звярът), за който негови служители с гордост си признават. Но мимолетният тленен и грешен човек няма никакво право да променя законите на светият вечен Бог, Създател на всичко видимо и невидимо. Тука големият конфликт е между това кой авторитет ще приеме човека в неговият живот и според този избор зависи бъдещето му през вечността.

това сектантите са подлоги на мошетата и затова плюят Папата

На човек не му трябват емоции но разум за това най-важно решение в живота и не му трябва светска мъдрост, защото с нея мнозинството не познаха Бога, но несмислените им сърца са развратиха, а Божието слово записано в Библията.

Явно пак ще трябва да минат кръстоносците ...

следващата стъпка е да забранят свинско по ресторантите щото на шебеците н им харесва миризмата, впрочем в самолет ял ли си свинско

Може пък Йоан Павел нещо да има лични заслуги за това отношение. Това да е намек свише, така да се каже.

Йоан Павел ни отърва от интернационалистите, чакаме следващия дето ще ни отърве от глобалистите

Страх ги е да махнат целия паметник, та поне ще го лишат от кръст, за да не дразни гости. Дали ще имат смелост да посегнат на мюсюлм. символи? Едва ли, защото ще ги обвинят в обида на религиозни чувства, ксенофобия и всички световни грехове. Гнусно.

""""Причина за това е решението на френските власти да демонтират кръста от монумента.""""Това е илюстрация на неолиберализъм в действие.Лично аз смятам ,че това е политика на физически и душевни кастрати,несъвместима с желанието на народите

Много точен коментар,браво! Тук има поредната порция примитивен толерантизъм-да не дразним"останалите". Кръстът,като цяло,е символ в Европа от десетки векове.Явно,покрай новите тенденции,ще трябва да се отречем от него.Може би и от свинското,заголените красиви крака на жените,от ракията и мн.др."екстри"на съвремието.В името на "толерастията"на една новодошла и не на място догма,наречена Коран.

До колкото разбирам, ще отрежат кръста и ще остане тоягата, а това е обезобразяване, който е виждал папата той държеше точно такъв кръст, никога не е държал тояга, ако това е проблем да преместят паметника в двора на някоя черква, защо ще се гаврят така и с него и с паметта и с изкуството. Явно проблема е някакъв друг, не е в закона, като слагаха паметника там не знаеха ли, че има такъв закон.

В случая,позоваването на Закон от 1905г.е напълно извратено. По същата логика,да се махнат вснякакви религиозни символи изобщо-никакви полумесеци върху джамиите,да няма бурки и чадори,шалвари и чехли по улиците....всеки,който дръзне да носи кръст на гърдите си,да бъде незабавно арестуван.....Франция полудява докрай!Паметник на един от най-достойните Папи,без кръст!?Все едно,да премахнем този от ръцете на Мъченика Патриарх Евтимий от неговия Паметник.....безумие.

КОМУНИСТИ!!!

"кОМУНИСТИ !!!" --- Много по лошо , демократи либеристи !!!

Такава заповед дори и Сталин не би издалЗападния ислям вече става все по агресивен

Какви са тези л...а бе дира??Тази новина е от 2015.Просто потърсете в Гугъл на английски и ще видите.Честно,някой път направи се чудя защо изобщо си губя времето да ви чета публикациите....

ПРИ НАС ВЪВ ВИРДЖИНИЯ ПЪК МАХНАХА ПАМЕТНИТЕ ПЛОЧИ НА ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН ПОНЕЖЕ БИЛ РОБОВЛАДЕЛЦ :))

Ами той е бил робовладелец,нали?

Е да но отскоро си имате паметник на Бафомет някъде из щатите, а от него по-голям робовладелец няма. Което е един пореден парадокс създадед от политкоректните, коитоп живеят според двойните стандарти.

За християните ще става все по-трудно, френската революция също започна с опожаряване и оскверняване на църкви и гонения срещу монаси и свещеници.

Има една бълг. народна приказка, където много хубаво е казано: Кой каквото прави, на себе си го прави. Т.е. с това, което прави, или не прави, човек сам наказва или възнаграждава себе си. Това пък обяснява смисъла на библейската повеля "Не съди, за да не бъдеш съден." човек не може да бъде съден два пъти, при това никой не може да си присвоява прерогативите на Висшата справедливост. Законът на човека е нищо пред онзи Висшия закон. Така че се успокой. Всеки един от нас си е послал и ще си получи заслуженото. Не трябва да се съмняваш в това. А за да съм съвсем ясен ще добавя: истинските престъпници остават ненаказани (от закона на човека); тяхното наказание е похабеният им живот а това е най-страшното.

ГОСПОД ОТЕЦ ( А ТОЙ МОЖЕ ДА СА И НЯКОЛКО ИЗВЪНЗЕМНИ ) НЕ МУ ПУКА ДАЛИ ТИ ЩЕ ПУКНЕШ ИЛИ НЕ ... И КАК ЩЕ ЖИВЕЕШ ... ТОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА КАТО ЦЯЛО ДА ОЦЕЛЕЕ ... И МАЙМУНИТЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ КОМУНИЗМА :)) ... ИНАЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СЕ САМОЗАТРИЕ И СЛЕД НЯКОЛКО МИЛИОНА ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НОВ ЖИВОТ :))

И все пак никое от тях не пада на земята без знанието на вашия Баща. Дори и космите на главата ви са преброени. Така че не се страхувайте! Вие сте по-ценни от много врабчета! Откъде си правиш извода,че не си скъп на Бог Отец?

новината е от 2015/05/06 от уебсайта на en . radiovaticana . va

"Според експертите на съвета кръстът е религиозен символ и знак по член 28 от закона от 1905 година за отделяне на църквата и държавата и присъствието му на обществено място противоречи на закона." ... Че сваляйте кръстовете от всички църкви тогава!!! И те са на баш обществено място!!!