ЕС: Българските мъже живеят най-нездравословно

Българските мъже живеят сравнително най-нездравословно сред представителите на силния пол в ЕС, отчита анализ на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Българските мъже живеят най-нездравословно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спорт, здравословно хранене и феминизъм- колко скучно. Като добавим, че скандинавците виждат слънце веднъж в месеца, а нема нужда.

Бг мъжете сме най яки, силни и мощни и затва може да си позволим да живеем как си щем ! Ха, наздраве !

Ало. защитниците на науката и плюещи нещастния българин, що не видите статистиката за благоденстващия, прекрасен американец, а и най-вече каква е тенденцията в световен мащаб. Изводите после, но не по избрани показатели и по подбиране на обектите и участващите в изследването!

Това , че и други са зле трябва да ни успокои ли?

не може да е верно. та нали българина винаги яде салата с ракията. зелена, шопска, зеле с моркови, мешана, и т. н. не вярвам някой европеец да изяжда повече салати на година от средно статистическия български мъж.

Сега българина яде готовата салата (снежанка или руска) с ракията, защото жена му е мързелива и не може да направи една салата а купува готовите. А в снежанката е пълно с транс маргарини и други не здравословни съставки.

От тая измислица ЕС.Писна ми от техните статистики,които нито с нещо ни помагат,нито нещо променят. Само допълнително ни смачкват с неща,които ние самите си знаем.

Истината те смачква ли, пич? Нищо чудно, че ти е мъчно за "доброто старо време".

Българският мъж е наследник на най-здравите мъже И НАЙ-СТРАШНИТЕ и НЕПОБЕДИМИ воини в света, на най-добрите ездачи и воини на кон и на земя в древния свят, най-добрите воини на самолет и "на нож" и векове пазили кръста си с пояс. Затова е олимпийският шампион на тежката атлетика в света - щанги, борба. Че и на азиатските бойни изкуства! ДНЕС БЪЛГАРСКИЯТ МЪЖ: 1. Яде храни с консерванти и стабилизатори за дълъг срок, соя за пълнеж, колбаси с оцветители и овкусители, поради заетостта на жените и късната им манджа. Затова е с подут шкембак и дебел врат. Всичко това - произведено от него с цел печалба като хитрец на дребно. Защото останалите мъже го развалят с ниска дисциплина, докато го товарят, транспортират, разнасят, редят по рафтове. Но компенсира тези отрови с истински чушки, патладжани, праз, лук, люти чушки..., плодове пък рядко консумира. И турски домати, твърди като ябълки с дебели люспи - в големия град. Лютеницата-основна храна на него и децата му, също я пълни с нишестета и пюре от развалени домати и развалено пюре.Селскостопанската си продукция тори химически, без правила, защото мрази учените и не вярва на науката, осигурява си реколтата с химия, поради дълбока мнителност към наука и хора. За сравнение европейските мъже ядат добри колбаси -контролирани, но също от месо с хормони, от безвкусно месо. Нашето по вкус държи първенство в Европа /според чужденци/.

С една дума БГ-мъжът не обича учените мъже и по традиция ги нарича пед-раси. Затова си тори, химизира и имитира храната, но пък Бог му е дал златна земя и природа, по-скоро си е усвоил, облагородил и завоювал. За шкембака на БГ-мъжа - пие вино от хилядолетия, което лично произвежда, пие и ракия - не по правила, поради неверие в науката. Иначе уважава науката, изучва децата си, но не търпи друг мъж да му се прави на учен или да го поучава. Поради днешната бедност, БГ-мъжът започна да пие достъпен по цена уж с нисък градус алкохол - бирата. Бирата, която прави меки пи-ките на европейските мъже и в СОЦ-а техните евро-жени харесваха потентността на БГ-мъжете. НО.... в големите градове мъжете пият вина от химикали и оцветители и ракии и твърд алкохол, сварен от ЦАР КИРО ЦИГАНИНА в казана с битума - през деня топи битум и асфалт и прави покриви, а през нощта в същия казан вари ракия. Също така едни от най-дебеловратите БГ-мъже произвеждат всякакъв алкохол от спирт с цел печалба. Затова БГ-МЪЖЪТ е с тумбак, подут, с пулс, с кръвно..... щото преди векове от него трепереха и ядоха як бой и араби, и византийци, по-късно -и турци, и французи, и синегалци, и англичани, и сърби,гърци, и румънци, та даже и руснаци. Но днес Киро Циганина, българският мъж не може да го спре да го трови, та даже и официално го нарича ЦАР. Затова, пиейки неговия алкохол, БГ-МЪЖЪТ днес страда от болести като рак на дебелото черво, подагра, ослепяване...... импотентност.....

БГ-мъжът обича да пуши, но вече все по-малко. Цигарата успокоява гнева, неудовлетворението му от живота и маниерниченето при пушене задоволява суетността му. Намали пушенето си нашият мъж, поради недостиг на финанси. Но пък пие некачествено кафе над 3 пъти от долнопробни непочистени машини с отровни киселини от всякакви будки, лафки, автомати с нес кафе, което е причина за ранни сърдечни инфаркти.

дъртият навърши скоро 63 и пуши над 40 г.,не съм ги намалявал. 173/73 ми е мярката.Ям и пия каквото ми хареса....все още със секса е същото. Сутрин си пия кафето с приятели в кафенето където все още се пуши. А живейте си вашия живот и ни оставете ние да живеем нашия.

Господа? С какво не сте съгласни? С какво плюскате ли?

сексуален, но комплексиран и притиснат от живота. Никога не бих го заменила за европеец, колкото и добри любовници да са и майстори на любовната игра като овертюра. Щото гена на българина е над всичко. Той просто е смачкан от комплексите, създадени му от медии, филми, Сл. Трифонов. Пяха му песни за "бял мерцедес" и "едно ферари с цвят червен" и бг-мъжът се втурна да преследва тази мечта, която е реалност в света до 5%.Ппоради тази причина Бг-мъжът шофира, изпълнен с комплекси, реализирайки се на пътя с показност и важност, компенсирайки анонимно неуспехите си от живота и .... прави катастрофи. Също така поради същата причина за важност, не толкова от убеденост за здравословен живот младият Бг-мъж ходи на фитнес, бръсни си всичко и се думка с анаболи. За синтетични мускули, голяма противна тиква и релефност. Но изкуствена и отблъскваща. Което пък му опростачва психиката. Няма нищо по-слабо от суетен мъж. Ттой е толкова раним, че е страшно за партньорката му. Дори когато е на път в колата му. Разбира се- има изключения. Те са интелигентни и психически силни мъже и са основно от по-старото поколение, зачитащо истинското и стойностното.

Бг мъжът е понякога грубиян и простак. Освен това е отглеждан от майка си като инвалид и много често това му пречи в брака, защото не може да порасне и да носи отговорности и се прави на Жените търсят мъже, а не синове в леглото си и в живота. Затова нашият мъж е зарязван и изоставян. Ние, българките си отглеждаме децата като мамини синчета и сме вредни, но си има историческа причина - вероятно, заради робството, треперим над децата си, пазим ги, жалим ги. И им вредим.Често пъти БГ-мъжът е неуравновесен, слабак, който се мисли за силен като упражнява домашно насилие, вкл физическо, също и психо насилие. Истината е също, че мъжът у нас, поради манталитета на бг-жената много често е жертва на домашно психонасилие от жена си.Подчинен е и търпи тормоз от жена си и тъща си, поради отговорност към поколението си, поради отговорност към родителите си и общественото мнение. Напоследък младите мъже стават все по-цивилизовани, за разлика от младите еманципирани и грешно разбрали свободата, млади жени. И заради това са жертва на женски изстъпления, основно психо-невротични и лишени от човешко зачитане, както и от полов, каквото се полага на силния пол. Много БГ-мъже са наказани от любимите си, заради омразата им към майките и сестрите им.Този факт, както и стреса от живота, реализацията, финансовия недостиг и шефа, стресира БГ-мъжа и влияе на здравето му. БГ-ЖЕНИ, зачитайте, уважавайте мъжа, но не го отглеждайте като син!

Българина живее най-нездравословно, защото работи най-много, за най-малко пари. Когато пие, не бие персонала в хотела, не се написа като за последно, не се държи като педераз по заведенията, не го ебат където сварят, той е нормален човек и когато избухне и защитава своите интереси става неудобен. Е има и още неща, поради които живее не здравословно, но е мъж.

Вие ни направете заплатите европейски пък ние знаем как да живеем здравословно.

има да чакаш

Те мъжете от другите държави щтото живеят много здравословно идват да се напиват като свине по черноморието хахаха умря циганката дето ги хвалеше и започнаха сами......

Забравихте да споменте, че българският мъж е и най- мързеливият, най- глупавият, най- простият, най- комплексираният, най- крадливият и най- страхливият от мъжете в и извън ЕС.

Средностатистическият, да. Но не всеки.

Също най-миризливият и най-импотентният.

Аз като прост човек, мога само да се възхищавам на стройната фигура и трезвеността на шведа, който издумка камериерката в главата! Истински модел за подражание!

Ще обиждат те, тебе и Пеевски, че сте били дебели, а?!? Вие просто си тежите на мястото! Всички шведи - престъпници, всички българки - камериерки!! А ти, мъжаго къде беше, че не я защити жената? Нали всички българи са мъже и половина?

Що не се застреляш! Аз съм висок 183 и тежа 80 кг.

На другия полюс - най-активно спортуват поне веднъж седмично, както и се хранят здравословно с плодове и зеленчуци представителите на Дания, Финландия и Швеция - близо половината от мъжете там спортуват активно, както и 70 процента от тях консумират до 4 порции дневно здравословна храна... а колко порции алкохол седми4но ...на другия полюс

Статията дава и отговора, защо в Швеция, Дания и още там мъжете били добре. Я, иди там и си купи алкохол и цигари? До 40 години българинът с алкохол, тютюн и лоша хранителна хигиена разсипва здравето си , а след 40 го търси по докторите. Какъв спорт за българина? Хайде не всички българи, ама много, много от тях. Традиция било? Дали е така? Може би оправдание.

Ти чувал ли си за алкохолен туризъм? А чувал ли си, че зверското пиене един път на 2 седмици за 3 дни е много, много по -вредно от ежедневното умерено пиене? А чувал ли си, че японците са едни от най-върлите пушачи в света, а живеят най-дълго? А чувал ли си, че статистчески данни могат така да се подбират и тълкуват, че да доказват това което е нужно в момента? Така, че ти си вярвай на статията и изводите, защото така е по-лесно и не са необходими знания и мисъл!

Да, понеже българският... така наречен мъж, чака за всичко на жена си.

алооо иванова , ия не умуваи много а отиваи да гладиш и не даваио акъл кои какво да прави ... мамето ви разпарчосано женско ... само ви даи кафе и цигари ... я питаи тук колко жени умеят да готвят ... да ви се серем на еманципацията и на еврогеищината ...

Така е брат. Виж във Фермата например тая Елена само пуши цигари сутринта и се чуди по кои мъже да плюе и да си излива омразата. Красива но мързелива. Такива са сегашните българки. Омразата им към мъжете е отвратителна. Дето каза и Божидара като беше фермер, че на кокошките няма кой да изчисти, горките спят в курник пълен с коришки, всичко е било подгизнало и мирише коришки от няколко дена, а Елена и другите знаят само да пушат цигари сутрин и кой мъж да оплюят, вместо да вземат да почистят на кокошките и другите животни. Ето такива са сегашните млади българки. Мързеливи.

защо шведите и финдланците не пият у тях а у нас се насират ??? защото там бутилка водка е ч0-50 $ ... ха ха ха

...в тези страни има строги правила. В Случихме се в Стокхолм през едно горещо лято. Разхождахме се и ни се прииска да пием по бира. Беше десет минути преди 12 на обяд, а преди този час продаването на алкохол е забранено. В павильон продавачката разбра, че сме чужденци и ни даде в чаши за чай. В магазините - специални щандове за алкохол. За цените да не споменавам - друг го е писал. А тук всичко е достъпно.

Вярно е,че българите, особено мъжете, не обръщат внимание на това как изглеждат отстрани. Младите хора рядко спортуват, затова пък заведенията са пълни. Но това не е само въпрос на желание, а и на възможности, които държавата създава за своите граждани. Къде са достъпните спортни съоръжения, където младите родители да спортуват заедно с децата си? Това носи здраве, възпитава, сплотява семейството, но очевидно не е приоритет за политиците. А имаме цяло министерство на спорта, което носи отговорност и за здравето на нацията.

а бе брачед , ако ти харесва североамериканският триъгълник ( работа - магазин - къщи ) ... ела тук и друга песен ще запееш ... ела ги виж в мазето като правя винцето и ракииките как се напиват като смоци ...

На бай Ганьо му дай ракия и салата и това е. Не знам каква е статисктиката, но като излезе човек навън и може да види резултатите. Млади хора пуснали шкембета и като минат 40те вече изглеждат като дядовци, а жените като баби. Онзи ден бях навън из центъра на Варна, на 100 човека има няма един, двама, които изглеждат подържани и добре. И най-жалкото е, че като кажеш на някой, че не е хубаво да се пуше, примерно, почват с едни теории, че дядо му пушел цял живот и живял до 90 год. Повече какво да се каже на такъв човек.

А въпросните дядовци, които пушели и живеели до 90 сме ги чували, но едно е ясно - не са ги палели една от друга. Само съвременен наркоман може да пуши като комин цял ден.

Жените в днешно време една манджа не могат да сготвят. Само им дай кинтите да ходят по мола и да си правят кифленски селфита във фейса!

Защо смяташ, че жена ти трябва да ти готви? Тя не ходи ли на работа също? Суровите плодове и зеленчуци пак тя ли да ти ги купи и сложи на масата? А не искаш ли бутилката бира да те фрасне през физиономията, а цигарите да ти ги завре в г.за? Намерили, та премерили... Ще го карате на ч.кии докато не ви дойде акъла в главата!

Човека е прав. Сегашните млади българки не могат една манджа да сготвят на мъжете си. Толкова сакати. Нашите родители и по старото поколение майка ми винаги е готвела и то през ден на баща ми. Трябва да се научат младите българки от майките си. И те ходят на работа но готвят. Всеки ходи на работа, но жената готви и намира време. Това е от както свят светува. Мъжа изкарва парите жената готви, пере и отглежда децата. Не става въпрос да вземеш готова храна от магазина или плодове и зеленчуци и да ги фраснеш на масата, а да сготвиш нещо! Боб ли е, леща ли, супа ли, гювеч ли, пълнени чушки ли, яхния с месо ли, мусака ли, нещо сладко ли да му направиш, но това ти трябва да го правиш. И да го можеш. Това се предава от майка на дъщеря. И не си мисли сега, че западните жени не готвят, защото готвят много повече от българките. Живял съм в полско и германско семейство и всеки ден има готвено от жената която също ходи на работа! Че и деца има!

Когато двамата готвят = Щастливо семейство Когато единия готви = Нещастно семейство Когато никой не готви = Кой откъде е

Когато двамата работят = Щастливо семейство Когато единия работи = Нещастно семейство Когато никой не работи = Кой откъде е

Българските мъже са три категории: мухльо, педеаст, простак. Не искат деца, не искат брак, не искат и съвместен живот...само скс без ангажименти.....и то от време на време, че нещо не им се вдига самолета.... В общия случай българката си взема някой мухльо с ясното съзнание че ще гледа и него, и децата, и ще работи и ще домакинства и т.н

И чака италианеца.

Недей обобщава така за всички, защото не е вярно. Хора всякакви има. Дори и в България. Аз съм мъж и искам деца (минимум 3), искам брак, а секс никога няма да ти откажа...по колкото пъти искаш...нямам никакви проблеми. Всичко ми е наред. Не пуша и не пия, не ям храна в която има Е-та, без никакви колбаси или безалкохолни. Месо само сурово което аз ще си сготвя. Може да съм мухльо отчасти, но все още нямам приятелка и жена......... така че не всичко е така както си го мислиш. Зависи и от социалните контакти има ли ги, няма ли ги, доходи, с колко необвързани жени се виждаш и т.н.

След като самите им експерти твърдят, че 90 % от болестите идват от некачествената храна и липсата на витамини, защо тогава изобщо пълнят главите на хората с кой колко пушел, пиел или спортувал? Аз пък твърдя, и болшинството тек ще се съгласят, че СТРЕСА е основният враг на здравето. А тук стресът, разочарованието и отчаянието са най-големи от всички изследвани страни. Но това не се пише.

Точно така - СТРЕСА. А той води до лоши навици, вкл. пушене и пиене. Не неглижирай смъртоносните навици.

Съгласен. Но той е първопричината.

Цитираните данни за смъртност са 2015 г. - над 57 хиляди и това е само при мъжете. Раждаемостта за същата година е 65950. Ако има данни и за смъртността при жените то вероятно ще излезе, че около два пъти повече хора умират отколкото се раждат. И като имаме предвид кои се плодят най-много то положението и трагично.

Ама не , че много умират, ами малко се раждат. Продължителността на живота ни е много близка до Турция и Китай.

Статията на ДИРа е явно тенденциозна и невярна, като в текста в нея се разбира, че заглавието й не е вярно. Защото от самата статия става ясно,че най-големите пияници са в Британия и Скандинавия (Русия изобщо е изключена от класацията!), а най-заклетите пушачи са в Гърция, Кипър и Латвия! Както и най-дебелите мъже са някъде другаде! Тогава защо ДИРа е озаглавил така статията си???

Много си наблюдателен. Клик-байт се наричат такива заглавия. Връзваш се на заглавието и кликаш - трафик, коментираш - трафик, а статията е боклук, фейк нюз, жълт цвят с кафяви окраски. Но, важен е трафика за такива сайтове, не съдържанието, иначе няма спонсори

Трагедията на българина е, не че е прост, но че не подлежи на ограмотяване.

Само българските мъже, женени за български жени, щото нямат стимул да са здрави. Искат по-бързо да се оттърват от тях.

Е, все пак сред момичетата има и много хубави, а ти заглеждал ли си момчетата! Ако нямат дебилска физиономия имат такава на долнопробни гамени, а със смъкнатите си панталони и змийски татуировки, вече нямат равни!

То Мъже не останаха, те ги класифицират...

Изпохапаха ги змиите:-))

bolyarin

Има има... все още има но не се намират по кафенетата и дискотеките. А предимно вкъщи. Или в чужбина. Колкото по темата, аз нямам нищо общо със средностатистическия българин. Не пуша и не пия. Водя живот като на скандинавците. Предимно здравословен. Мястото ми не е в България. И в това се убеждавам след всеки изминал ден. :(

Народа е казал: "Зад всяка жена, която храни мъжа си здравословно, се крие поне една любовница, която го храни с кюфтета." :))

Стига с глупостите. Живеем най нездравословно - и ако махнем ония тъмнозелените, дето я изкарат 45 я не , се оказва, че масово караме до 86-90. А като съм виждал как изглежда средния шваба или датчанин - да ходят да си рупат зеленчука с гмо-то.

Всички ЖИВЕЕМ и си Храним не НЕЗдравословно, а Гадно. И тази констатация се отнася не толкова до Мъжете, а до Жените.

Не знам за мъжете, но жените са уникални дебелани. Еле па тинейджърките. Не сте за гледане Сланини, не за Секс

си нацедят дебелите гъзове в джинси ниска талия.....пада ми инструмента за дни:))

Ужасни са. И си мислят , че трябна да ги харесваме

някоя пияна или дрогирана гарга ме направи на мармалад.....живял съм здравословно. Каквото иска Душата това давам:)))

те не стават за нищо,нищо чудно

Мъжете, а в това число и жените, няма нужда да "стават" за "нещо". Живота е за живеене. А не за да си товарното добиче или личения слуга на някого.

Ами това е мъжарско, беее!! Откъде на къде няма да се тъпче със сланина, кренвирши, ракия, пръжки, бял хляб и т.н. В момента, в който почне да яде повече зеленчуци, сирена, плодове и т.н. ще го обяват за гейропеец!!!

здравословно се живе с пари, с 460 лева минимална как да стане? една качествена електрическа четка за зъби е 200 лева, половината заплата за 1 четка, отделно се пие прекалено много ракия и се ядат прекалено много тлъсти червени меса, които се считат върха на кулинарията.

Този пък с какво тръгнал да съпоставя минималната заплата. Дай ги по-добре тия 200 лв за да ти почисти зъболекаря зъбите и си купи една обикновена четка за зъби за 5 лв и търкай всеки ден до откат като всички останали.

Ако разгледате статистиките (потърсете Списъкнастранитепосреднапродължителностна_живота) ще видите, че не стоим толкова зле (за мъжете средна продължителност 69.2 г). На практика сме с групата на средно развитите страни, заедно с всички средноевропейски страни. Дори Румъния и Литва са след нас. За относително по-ниските ни резултати имат значение няколко фактора: лоша демографска структура (много необразовани роми с лоши навици, лоши условия на живот и висока детска смъртност), данните са за 2005-2010 г. а непрекъснато повишаване тази възраст. Тоест белите български мъже реално живеят средно над 70 г. За сведение: руските мъже живеят средно до невероятните 59 години!

Абе не се оправдавай, едно време българите са живеели най-дълго от всички народи. Дори американски и японски учени са идвали в България страната на столетниците да разберат защо ние живеем най-дълго от всички народи. И резултатите бяха че това е така не благодарение на киселото ни мляко, а на това че българите все още са се хранили като едно време примитивно не беше навлязла "цивилизацията" и готовите храни. Всичко българите са си правили както преди векове. Затова сме живеели най-дълго. Но откакто и при нас дойде "цивилизацията" паднахме доста с продължителността на живот и в момента сме на дъното от страните в ЕС. Това е срам и позор.

През 1939 година средната продължителност на живота в България е 47 години...

До мъжете. Още ли не сте станали ЕвроТравестити бе? Колко години требе да менЪт?

Баща ти ги докарва до към 12 промила средно на ден при тези колочества. Щом и не му личи, значи е таман работата.

вярно е че българските мъже са затлъстели, но не сме съгласни че са силния пол в тази държава

,,..Около з0 на сто от сънародниците ни, или почти всеки трети българин, консумира поне веднъж седмично алкохол,..,,??? ами ние сме били ,,трезвенници,, а не го знаем...??? спомням си преди мноого години питаха една баба от грузия на 109 години как живее...???тя каза че е пропушила на сто...!!! един друг столетник пак от там уверяваше журналиста че до три литра на ден червено вино ще го направят столетник...??? ,,шарен свят,,...!!!

Сега не са стотици хиляди тия дето си произвеждат сами зеленчуците. Какво ядете, здрав ли сте? Това е важното, ане в коя графа влизате. Но за 90% от Бг мъжете статията си е вярна, даже не е пълна.

Бирата никога не е била 11-12 % алк. съдържание. Бъркаш с процента екстрактно съдържание.

В една подобна статия преди доста време г-н Комунягата написа нещо подобно и аз го репликирах по същия начин, който и Вие.

На това му се вика пияндета, не е повод за гордост.

"липсата на витамини, които се съдържат най-много в суровите плодове и зеленчуци" - ей, не спряха да я въртят тая тъпа мантра! Черния дроб е най-богатата на витамини храна, не зеленобоклуците с 98% водно съдържание! Половината витамини изобщо ги няма в растенията, част от другите са мастно разтворими и от суров зеленчук без мазнинка нищо няма да извлечеш... Карай, върти плочата, докато минава...

Явно имат предвид не само витамини, но и ензими, ферменти, антиоксиданти и т.н. Иначе да, със сигурност по-голяма част от зеленчуците се усвояват по-добре след термична обработка, задължително в компания на достатъчно мазнини. Под здравословна порция се има предвид и която и да е манджа, в която има бобови, кореноплодни и зеленчуци. Аз за зеленчуците мога да кажа само едно - може да е прехвалена ползата от тях, защото огромното изобилие не прави човек двойно по-дълголетен и здрав. Но едно е ясно - редкия им прием води до болести, а пълното им отсъствие - до смърт :)

Най-интересното е, че всъщност не се знае кое е здравословно и кое не, защото критериите нещо все се менят, а и химията се бърка навсякде - и в плодовете и зеленчуците също! Но истината е, че всичко се върти около парите и те определят кое е полезно и кое не и какви СТЪКМИСТИКИ да се показват на плебеите.

спортуват докато си съсипят опорно-двигателния апарат, назад към природата, в селата има къщи и дворове на безценица, гледайте си плодове и зеленчуци, може и прасенце, горките американци си гледат кокошки по балконите за да не ядат боклуците от сепурмаркетите

Ми що на село живеят 5 години по-малко от големите градове?

То защото ку.....в Северна България живеят много здравословно - 1 км не могат да изминат, а звънят на тъпкачите си да дойдат с таратайката втора употреба и да ги закарат до негде. И глупаците го правят. Това мъже ли са? Мижитурки под чехъл, плащащи си за ебането и робуващи.....

Аз по-грозно пиянство от това на "западняците" не съм виждала! Сяда, мълчи, пие и така до посиране...никакво удоволствие. Същото е и с яденето. А иначе смятам, че по-ниската продължителност на живота е свързана с повечето стрес, на всяко ниво - повече и по-натоварена работа, безумни закони и разпоредби, адът на транспорта...и т.н.

""Сравнително малък процент от българските мъже /около 30 на сто/ консумират редовно всеки ден от 1 до 4 пъти здравословни храни като плодове и зеленчуци. "" - ами нямаме пари. Ако имахме парите на скандинавците щяхме да ядем плодове и зеленчуци. Здравословната храна е най-скъпа. Химията е евтина и затова ядем нея поради безпаричие.

за здравословното хранене е по-важно да имаш мозък отколкото много пари. а ако имаш мозък не само ще се храниш здравословно но и пари ще имаш

Ами познавам хора в нашия квартал които нямат мозък (предимно роми, простовати, без средно образование) нямаха пари но отидоха в чужбина (в Германия) и сега мъкнат еврата от там и живеят като царе. Строители. Харчат по много и всичко може да си купят. И къщите си ремонтираха с парите от чужбина. И познавам и хора от нашия квартал българи умни и интелигентни с висше образование но са без пари и без постоянна работа. Повечето безработни и нямат перспектива и доходи в града ни. Все без пари за минималното оцеляване. Така че виждаш, че не е до мозък!!! Всичко си зависи от държавата и до уреждането. Връзките. Без значение с мозък ли си или не.

баи ганио без сланинка, ракиика и цигарка не може

Според мене малко джендър идваш....