ЦРУ купи апарати от БАН за космическа радиация

Централното разузнавателно управление на САЩ е купило три апарата от Българската академия на науките за измерване на космическата радиация.

Обратно в новината

Коментари - ЦРУ купи апарати от БАН за космическа радиация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За колко долара- 5-10 ? или ББ им направил подарък да могат от цру да следят опонентите му.

Не че нещо, ама.....абе нямам думи. И виж ти Теодосиев ли го е продал? И като какъв се изказва? Председател на НС на ИКИТ- БАН? Големия учен Теодосиев! Продава дозиметри на ЦРУ.

ако е вярно - браво - зна4и можем несто - дано и на екипа саздал уредите се заплати подобавасто че и другите от бан да заработят ефективно!

Теодосиев не е от екипа и незнам както какъв се изказва. С чужда пита помен прави- ама те са свикнали така.

Ами, купили! Нашите са им ги подарили - нали трябва да се надупят сладострастно на новия Голям Бял Брат...

хахаха... ЦРУ няма да лети да Марс, дори 1 път, камо ли три пъти. Трите апарата се слагат на спътници и се насочват към Земята. Понеже са чувствителни, всички ядрени бойни глави и ракети светят като крушки на тъмния фон.

апаратурата ще се ползва за шпионаж срещу Русия, Китай и Сев.Корея...., а не за програмата Марс.

Бъркаш ЦРУ с НСА.

А РУСКИТЕ АГЕНТИ В БАН Я ПУСНАХА ТАЙНАТА В ИНТЕРНЕТ :)))

За къв чеп му е на ЦРУ апарат за космическа радиация? БАН-аджията да не се е объркал с НАСА, като е лъготел, за да се издокара, че има файда от тях? Или обикновена фалшива новина?

Много си прав човек, ама народът е като лапни шаран. Като им чета коментарите как им се точат лигите. Абе моля ти се.Става ми дори жал за тях.

на ЦРУ може....да не е на КГБ,щото ще има бой

е те са свикнали да се дупят на разузнавания. Келепирът е важен.

Предвид практиката на ЦРУ, интересен е фактът, че ЦРУ си набавя нещо с прозрачна процедура и публично обявяване, така че всички да разберат. Вероятно апаратурата на колегите от БАН сама по себе си има всички необходими достойства, но намесването на името на ЦРУ звучи малко съмнително.

Ако ги познаваш тези, въобще не ще ти звучи съмнително. Ъхъ-да.

ЧЕ ЦРУ СИ Е ПЛАТИЛО МАСРАФА!!! КОГА МЕТРОПОЛИЯТА Е ПЛАЩАЛА НЕЩО НА КОЛОНИИТЕ СИ?!СТАВА САМО ОБРАТНОТО!!!ИСКАМ ДА ВИДЯ КОПИЕ ОТ ПЛАТЕЖНИЯТ ДОКУМЕНТ!!!

ЗАЩО ЦРУ ???? .... АМИ ЦРУ РЪСИ С РАДИОАКТИВЕН МАТЕРИАЛ БЪЛГАРИЯ И СЕТНЕ МЕРИ ОСТАТЪЧНАТА РАДИАЦИЯ ПО БЪЛГАРИТЕ :)))) ... ПОДГОТВЯТ ТЕРИТОРИЯТА ЗА ЦАРТВО НА РЕПТИЛИТЕ :)))) ... А НАСА СА ПО ИЗБИВАНЕТО НА ЖИВОТА НА ДРУГИТЕ НЕБЕСНИ ТЕЛА :)))

Наръсили са те здравата като те гледам колко умствено изостанали са ти постовете. Защо ли са някому дозиметри или спектрометри, виж как на тебе освен едната ракия в кръчмата друго не ти трябва.

Не знам какво са купили и дали, то може да е от дозиметър (най-елементарно нещо) до спектрометър с висока разделителна способност (най-сложното в тоя контекст). Ако е първото или нещо по средата (примерно нещо за NaI детектори) имма хора в БАН способни да го направят. Ако е за висока разделителна способност не е да няма в БГ, върховата апаратура е разработена и се прави именно у нас, но не в БАН, частен предприемач е (БАН са един от клиентите му).

Дир-а, ще се научите ли да не вярвате на фалшиви новини?

Смяташ, че са фалшиви защото си проверил или защото ти е непосилна мисълта, че в страната има и други хора освен съселяните ти по кръчма.

Със сигурност е фалшива защото нито цитират точните названия на апаратурата, на разработките, на проекта, нито се позовават на конкретни независими източници. Една истинска новина се основава точно на тези неща.

Фалшива новина. ЦРУ освен агенти друго не купува от колониите.-

Нъцки, и това не позна. ЦРУ набира само такива агенти, които са граждани на САЩ и ако са натурализирани са положили клетва за вярност. Дори да знаят руски език. А за другото съм съгласен, вярно е.

Обществените поръчки в щатите са публични, можеш да провериш вместо да се напъваш със селяшки мъдрости.

Ето 2 адвоката на ЦРУ.

Всеки,който може да мисли и твори у нас, трябва да бъде оплют,унижен, оставен в немотия- или да загива или да емигрира.Защото ни управляват титани на интелекта,които не търпят разсъждаващите!

По принцип си прав, ама не и за този случай. Големите творци- след тях нищо не остана.

БОЦАААА, АЙДЕ СЕ ПОХВАЛИ КОЛКО МНОГО СИ ДАЛ НА БАН БЕЕЕЕ, БОЦА !!!!!!!!!

Яяя, то и в България още имало умни хора ?!:}

въпреки услилията на 'демокрацията'...

Въпреки имитацията на демокрация и многопартийна система разигравана от съветската агентурна мафия все още ги има, да.

Ти прочети внимателно изявленията на банЯджията, пък после ги говори такива. Освен ако е било сарказъм, де.

Добре, ние ще купил за 15 милиарда годишно софтуер от американците и нещата ще са квит. Ще платим и 2-3 милиарда отгоре за ел.енергия и централата и всичко ще е у ред. Не може само схеми с белене и само Русия да намазва старото желязо с милиарди надценка ... трябва и САША да захлеби ... и боко ще се погрижи и ЕЦБ и тя да ни пороби ... всичко по реда си.

На врага не бива да се продава.

лесно се купуват мозъци и после се биеш в гърдите че си номер 1 на планетата ... да де но те имат парите нали ? да де ... да , но парите са у евреите , и са получени от всички световни и несветовни воини , които те са финансирали ... воините в които са избити милиони невинни хора , взети са им парите и с тях са купени мозъците ... USA - NUMBER ONE

Абе хора! Оставете го ЦРУ-то на мира. Дайте да видим за НАСА кое е вярно и кое измислено. За кой ли път казвам и пак искам да подчертая: Не търся поводи да се заяждам, а просто искам да проверяваме всички факти преди да ги обявим на някой български сайт като бомбастична новина. Защото така ще ни се смеят и кокошките. Както вече разбрахме, руснаците са измислили кирилицата, нали? Това последното беше под формата на ироничен въпрос. Така изглеждаме ние българите за чужденците. Абе кажете, цитирайте точно какви космически апарати се използват от НАСА. Както вече казах, за ЦРУ-то даже не ми се коментира. На ровъра който ще бъде изпратен на Марс през 2020 година има един научен комплекс от измервателни прибори който се казва MEDA. Съкратено от "Mars Environmental Dynamics Analyzer" и е разработка на испански учени от испански научен институт. В тези прибори е включен и прибор за измерване на марсианската радиация. Къде е българският прибор в тази програма? Как се казва точно??? Питам, защото аз лично не го намерих, не че искам да се заяждам. Знам, че един такъв български прибор вече имаше в сондата която беше пратена до Марс и имаше добри и интересни резултати от събраните данни. Така беше и с "новинарската бомба", че българин бил участвал в програмата Аполо. Която после се оказа партенка.

Имат телефон, питай ги? Ако си от София фащаш транспорта и отивай да питаш! Къф ти е проблема в момента! Още по соц време в БАН се правеше, храна и техника за космоса. За оранжерията щоне питаш дали е вярно или не? Питай НАСА пращаш им едно писмо и те ще ти отговорят! Къф ти е пролбема? Виж какво ти казват имат външно финансиране !! А и както знаеш БОКАТА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА НАУКА А ЗА АСФАЛТ!

Няма какво да ги питам, всичко ми е ясно. Майка ми работеше в БАН и им знам много добре далаверите които правят. Но аз не коментирам тук БАН а поредицата фалшиви новини за "български учени" които били по-умни и от Алберт Айнщайн и открили н'ам си к'во, само дето светът не го признавал, защото искали нарочно да ни дискриминират, понеже сме били "колония на САЩ". Извинявай много, но това е в сферата на конспиративните теории и пропагандата на фалшив национализъм. Да, знам за космическата програма на БАН. Да, знам за космическата храна, но нека разграничаваме лъжата от истината. В областта на "космическата кулинария" сме по-добри и от Ути Бъчваров, спор няма. Също така знам, че всеки по-умен научен сътрудник в БАН работи по някоя европейска програма която се радва на европейско финансиране. Всичко това ми е ясно и не го отричам. Но голямата част от "учените" в БАН са бивши членове на БКП. Преди години още си "приватизираха" БАН, не в буквалния смисъл, а в смисъл че си работеха на "часпром" с държавна апаратура и техника. А в лабораторията в която беше майка ми приютяваха бездомни кучета от улицата и ги хранеха и забавляваха. Така че всичко ми е ясно, по тази тема точно. Писането на фалшиви патриотични новини води до инфлация на доверието в българската наука, техника и култура. Не бива да я отричаме, но трябва да говорим и пишем само верни неща по тези въпроси.

От много, много години българските учени осигуряват контрола на радиацията в космическите кораби и скафандрите на всички космонавти - руски и американски. Запомнете имената на акад. Димитър Мишев и Цветан Дачев. Може и статия да напишете - памет е нужна.

Браво! Ето виждаш ли, когато човек се старае да пише верни факти и да ги проверява, а не да си измисля фалшиви новини, как всичко си идва на място! Още веднъж, браво! И двамата българи които цитираш - Димитър Мишев и Цветан Дачев излизат веднага на сайта на НАСА, с препратка към научна статия за експерменти от научен семинар в Грац, Австрия, през ноември 2002 година! Ето, още веднъж повтарям, че не се заяждам нито искам да внушавам някакви свои идеи и пристрастия, а просто държа на истината да бъде обективна, с истински факти а не от сорта "На комшията леля му чула от нейна колежка че един български учен направил еди какво си..."

Щом осъществяват контрола да вземат да я изключат, че много пречи на продължителните полети. Да не би само да я следят?

Цветан Дачев е метереолог. Димитър Мишев е инжинер. И да Цветан ДАЧЕВ може само да диша в подметките на Мишев.

Аз сега разбирам ,защо са им тези апарати на американците ! Искат първо стигнат до Марс и на връщане да минат "отново" през Луната !? Наскоро в едно сериозно руско теливизионно предаване им намекнаха ,че ще им разкрият най-голямата измама на века ,ако много знаят ! Истината е че в космоса над определена височина ..слънчевата радиация е толкова силна ,че не може да издържи нито една жива клетка ,а те до Луната ходили нашите ..!??

факт е за радиоктивният обръч , които трябва да се премине на път за луната , но това не е било невъзможно . за тези години наистина е малко под съмнение , но ако не е вярно и руснаците мълчат ...значи и те нещо крият ... когато китаиците стъпят на луната ще стане иясно кои къде е ходил :))

не е обръч ,а целият космос около всяка звезда ! Това е главната пречка за далечни пътувания . Земята е предпазена от озоновия слой ,но на другите планети и Луната този слой липсва .

ползва за втората мисия на Марс през 2020.А първата кога беше?.Да не би да сме пропуснали снимките от кацането като на луната в чилийската пустиня.

хора и направо ме е срам, как са оплювани от туземната популация.

Туземните главаначета трябва да знаят, че още през 1981г. държавният секретар на САЩ Александър Хейг изпрати покана до нас, младия тогава колектив със средна възраст 30г., покана за сътрудничество в областта на космическите изследвания.

Докато едни от БАН реват, че нямало в Българи пари за науката. Други изкарват доста с наука. Вижте за какви пари става дума 700 хиляди евро и 400 000 евро.

Фалшива новина. Тия феодални старци не могат да направят и тостер!

Служителите на Catholic intelligence agency и в космоса ли ще се "борят" срещу тероризма?

ОРИГИНАЛА Е C.hristians I.n A ction :))

Само на теория. Защото на практика повечето шефове на ЦРУ са католици, въпреки че Сащ беше основан от протестантите бягащи от мракобесието на папството в Европа през тъмното средновековие. Няма нищо случайно в този свят. Бог казва че раната на една от главите за звярът ще оздравее и целият свят учуден ще тръгне след него, освен верните на Бога хора, които ще опазят до край Божите заповеди и вярата в Исуса Христа.

Само защо го купува ЦРУ, а не например НАСА?

Защо уредите на БАН се търгуват САМО за пари, а вместо това не се договорят съвместни космически изследвания и изпращане на българин в космоса? В НАСА има няколко талантливи български специализанти - физици, химици, инженери, които с удоволствие биха летяли под български флаг.

Може да изпратим Суджук Ага завинаги във Космоса.

Ами американците летят с руски ракети бре ! Да си чул последните години някого да са изстреляли с катапулт в космоса !?

дано не си раздават патентите безплатно на големия батко

Не се радвайте много. И мотокарите ни ги купуваха с хиляди бройки само за да ги разфасоват.

Костов Циганина,ли ще прибере парите?

не парванов цигоинера

langlima

Браво! Все още сме добри в тази област! Само че сами не се оценяваме.

Все по-добри сме!!!

Не трябва ли такъв уред да се закупува от НАСА, а не от ЦРУ ? Или в САЩ са сменили дейностите на двете агенции ?

А УЖ ГЕЙПЪЛ МОЖЕЛИ ВСИЧКО :)))