Искри между Вашингтон и Москва заради Сърбия

Американският официален представител Брайън Хойт Ий заяви, че държавите трябва да изберат един от лагерите, на чиято страна да бъдат, колкото и да е тежко това.

Обратно в новината

Коментари - Искри между Вашингтон и Москва заради Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква позиция ще взема суверенна страна е единствено и само нейна работа. А не на сащ-исаните отрепки. Ало о о о това не е демокрация , а тероризъм.

руснаците преди 70г. и избра Запада, но Милошевич вместо да продължи неговата политика реши да се прави на завоевател и русофил ???

Сърбите са като нас, но не ги управлават помияри и майкопрдавци като нашите

затова се разпокъсаха, орязаха и скоро ще остане само белградския санджак.

Поредната демонстрация на генетично вродената у американците наглост - явно не могат да разберат, че светът не е техен. Ако бяха малко по-културна "нация" може би биха попрочели световната история, за да узнаят, че няма вечни империи и че стремежът за световно господство винаги е свършвал по един и същи начин. Е, ние вероятно няма да доживеем това време, но бъдещето ще го докаже..

Сърбия, както и България, може да има офицялни позиции по въпроса, но подкрепата на голяма част от населението към Русия са повече от очебийни. Все пак сме посрещали веднъж "агресора " Русия с Хляб и сол въпреки състоянието на Война. Моля западнячето да няма илюзии по въпроса, каквато и да е офицялната позиция.

неграмотно, присъщо за русофил.

Болшинството русофили сте в Орландовци и Малашевци за редовите членове а младите не ходят в русия дори на екскурзия камо ли за нещо друго а точно от тях чакате да ви заработят пенсиите за да може да храчите тук след това-ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ но всяко зло се заплаща по един или друг начин

Туморът на Земята наречен САЩ , трябва веднъж за винаги да бъде заличен.

12 хиляди години обеднения уран и радиоактивен стронций ще бъдат обезвредени от само себе си

То и при нас има остатъчен уран още от Чернобил,има и в питейната вода в Южна България,Хасково населени места около урановите мини,не са ги обезопасили,така че имаме дори повече от съседите!Любимия уран на Р.Овч, реактора,дето тръгнали да строят уранови ядрени централи,щото много " умни" ,че и пари няма,а ще търсят някой външен да ги внедри и подлагат на висок риск!

Все пак, Сърбия помни жестоките бомбандировки и избитите мирни граждани.... Нещо, което България, забрави. Върху нас също са падали анго-американски бомби, но не и германски или руски. Техните бомби сринаха София, така както .. и Белград. Сърбите са в правото си да избират.... те поне могат да напрявят реферндум за това, кой "лагер" избират , нещото което при нас не се случи. Все пак ЕС е икономически, а не военен съюз... и защо членството в ЕС е пряко свързано с НАТО. Каква точно е пряката зависимост, още повече, че сега се говори за европейска армия и т.н. Защо страни членки на ЕС, си позвозляват да имат външна политика, малко по различна от тази на НАТО - Франция, Великобритания, Италия и т.н.

Абе и Сребреница помни сърбите и Босна и Косово,много добре ги помнят!В Сараево има още 2000 сръбски пехотни мини необезвредени и тук там надписи да не се преминава!И българите в Македония помнят сърбите,как ни накараха да забравят етническия си произход с мъчения!Спомени много ,мурзилке!Пусти копейкажии!

сърбите винаги са били "ако може тако и вако", но на американците не им минават разни балкански номерца от селски вечеринки.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ ПОПРАВЯМ! Искри между двама значи съвсем друго!!!

Щом някакъв си незнам кой по ред зам. държавен секретар на САЩ отговаря за послушанието на страните от определен ройон на света и има наглостта да държи такъв тон на суверенна и независима страна, може ли някой да си представи какво биха направили американците ако в България инициираме РЕФЕРЕНДУМ за членството ни в НАТО ?! . . . Всички видяхме как се случват референумите в демократична Европа- Просто щом резултатът от референдума не се харесва и не може да бъде манипулиран, то той е незаконен!

Не е казал кой знае какво?То се и вижда,де!Сърбите се умилкват на всички,абсолютно безпардонно,за да печелят дивиденти,колкото могат,уж че Русия ,уж че Турция,уж ЕС,никога нямат точна позиция!Някакво шикалкавяне!Те и не искат да имат ясна позиция,съвсем умишлено!Как навремето правеха мили очи на цар Фердинанд,приспиваха го,че е велик,че армията му е силна,дори и така да е за армията,та да прати войски към Турция и превземе Истанбул!Е," превзе го"!А то било,за да отслаби позиции на запад към тях,за да ни нападнат в гръб!Това е положението!

vasil

Правели са мили очи вкл.и на албанците през Балкансккте войни,за да си осигурят тила,воювайки с България лятото на 1913,а след Букурещкия договор се обърнали и против тях - след броени месеци.

Тоя жълтур с американски паспорт защо не си гледа работата.

Най-голямата ирония е, че точно това му е работата.

Знам, но имах в предвид преносния смисъл на това.

Подозирам че Сърбия ще избере да бъде свободна да си живее както иска.Със риск да бъде отново бомбардирана.Но този път няма как да мине без патаклами.Зад Сърбия стои КНР както и Русия а и ЕС този път няма да се намесва може би.Тръмп също няма да се реши защото основната му най близка съветничка е от македоно гръцки произход тоест балканка и християнка при това православна.

"""""""Сърбия, която иска да стане член на ЕС, трябва да изпрати много ясно послание, като не балансира между двете страни. Важно е за страната тя да направи този стратегически избор и той да бъде официална политика оттук нататък", добави американският правителствен чиновник,""""""Размахват пред лицето на сърбия членството в ЕС, като тлъст кокал пред поса на гладно куче.След като бъде вкарана в кошарата наречена ЕС ,ще започне нейното опитомяване, но като първоначални изисквания ,за да бъде окончателно обезличена и за да стане послушна ,тя трябва самостоятелно да разгроми своята индустрия ,селско стопанство ,като всички тези стъпки се наричат с благата дума препресъединителни глави.Същите тези глави , които ние с неистов ендусиазъм изпълнявахме и преизпълнявахме.След това циклично на управлението ще се сменяват угодни както на ЕС ,но също така и на САЩ правителства , /което си е едно и също/.Всичките тези правителства ще имат една основна черта ,безпрекословно подчинение на "началниците ",както и тотална продажност към собствения си народ

пъпната връв със сталинската азиат-болшевишка империя и интегрира Югославия със Западния Свят.

вече няма Югославия ! Ако имаш САЩ и НАТО за съюзник - не ти трябват врагове .....

Не знам какъв тлъст кокал размахва ЕС,но без да я вкарат в кошарата нато сърбите няма да видят Ес, не че им пука,те бяха в ЕС още при Тито ама този йух не знае,много е млад. "руската визия за сърбия била различна от европейската"- грешка в превода- различна от тази на САЩ.

Този бай сър ЙуХ да отиде да го каже това на съименика си Хии-Ксии в Пекин веднага ще му изтрепят целият останал род в КНР.

Да припомня на форумците. Хойт Ий предизвика скандал в Италия, Албания, Косово и Хърватия. В Албания е персона нон грата. В останалите изброени държави го гледат на кръв и го посрещат с освиркване. Затова и избягва да ходи там. Прочетете за дипломатическите "върхове" на Ий!

"Бихме искали да напомним, че САЩ не е член на ЕС и поради това най-вероятно не знаят, че много от страните-членки на ЕС провеждат ползотворно и цялостно сътрудничество с Русия на основата на взаимна изгода. Никой не трябва да възпрепятства Сърбия да има такъв подход към отношенията, които съответстват на нейните национални интереси" Много точно и ясно казано: СРЪБСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, а не - краварските!... "Бихме искали да напомним, че САЩ не е член на ЕС"...

Сърбия винаги е била верен съюзник на Русия. България също. Сега временно продажни управляващи в БГ се представят за евроатлантици.

Тия американци се оказаха по нагли и тъпи лъжци и лицемери от нашенските партийни секретари по Тошово време! Гнусни гьонсурати, отвращават с дебелоочието си и ни карат заорлем да заобичаме комунизма!

По-спокойно, лелче! Я, сега ми кажи какво точно те възмущава? Може би точното и ясно послание, че от две крави мляко не може да се пие едновременно? Вашият коментар свидетелства за вродена тъпота!!!

Сукалче, ти това ли си правил, от две майчици искаш да цоцаш??? Малък си още и не можеш да разбереш!

От както Русия ни извоюва свободата, как "нашите" управляващи нито веднъж не застанаха на верната страна ?! Може би това е последната грешка на третата Българска държава .....

Голям глупак!Ами нали застанаха на страната на Сталин,те пък ни убиха царя.писле дойде Червендалестата армия ,когато нямаше германци,та малко да ни поосвобиди от тях и както са свикнали бродягите обраха всичко,банки,селски имоти,изнасилвания,чак Георги Димитрив беше възмутен и изорати писмо на Сталин!

американският слон- най- големият слон в стъклен магазин,американските къщи най дървени бараки от къщи отнесени от вихъра, американските затвори най демократичнично убиващите затвори. Аз избирам съединетите африкански щати.

...към американския представител ....аз избирам Русия и в нея ми е надеждата...

никой не те пита. Тъй в кръчмата лесно ама иначе.. Ония гъзове дето управляват са добре подплатени от САЩ и запада. Алчността надделява. А пък американските бази са навсякъде за да пазят системата да не рухне.

уж целта е свободен свят, а да се делим на лагери. Чичо Сам май и концлагери ни готви.

Ако Американците видят независима държава и не могат да разпънат въдици за да я грабят, веднага и измислят враг или настройват хората в самата държава един срещу друг.

Малкия Мук на когото се кланя навремето Рьоско Плювналиев хилейки се като пача каквато всъщност си е, казва следното: "На нас не са нужни приятели или съюзници, вие няма как да сте ни равностойни партньори, не можете да имате собствена външна политика и интереси, затова признайте се за наши васали и може би ще ви подхвърлим кокълче." Сега остана да видим дали сръбските управници ще се покажат мекерета като нашите.

а тези маймуни - все за лагери говорят и ги искат с все сила.

Бях в Белград през май и видях западаща Сърбия. Хората са объркани. Искат да влезнат в ЕС и вярват ,че това е пътя им. В същото време Вучич им натрапва "БАЛАНСИРАНА" политика със всички равно: САЩ,Русияы ЕС, Китай. Народа е объркан. Не повярвах,когато млад интелигентен сърбин ме пита искав ЕС но дали ще е по-добре за мен??!! Ние казва имаме 8 мил. сърби навън и 8 мил тук. Казах му,че Вучич за власта ще ги бълбука още много време и той ще загуби амбициите и живота си в УПАДЪК на Сърбия. Наистина когато мои приятели бяха в Сърбия 2016 г. и ми казваха,че тя запада видимо бях учуден. Но сега и аз го потвърждавам. Само ЕС ще ги спаси, но те са объркани и Вучич няма да ги вкара в ЕС...............!

От переспективата въобще за самостоятелно развитие и измъкване от дупката като нас ли? Нас колко време ни "спасяват" вече 10 години.

Въпреки че американските държавни терористи унищожиха почти всички предприятия и мостове в Сърбия, сърбите пак живеят по-добре от нас. Просто не ги граби крадливия европейски съюз.

ти или си луди или си пиян.Българи от нашите грнични градове ходят всеки ден до Събрия да си купуват храна, която освен чее по евтина е с порадък по качественаи вкусна /у я нас няма от 20-30 години/, и пътуват по истински пътища имагистрали каквито у нас няма.

Вече виждаме и Виктория Нюланд в панталони. За кариера в американската "дипломация" трябва да имаш манталитет и поведение на хулиган-побойник. А и нали след великата победа на "Демокрацията" в Студената война вече няма лагери, тоя за какви лагери говори-в Аляска ли, в Афганистан ли.....

Американците се оказаха по-големи комунисти (в лошия смисъл) и от сталинския СССР. Според тях всяка държава трябва да има враг, който ако не го мразиш достатъчно, значи и ти си враг.

Понеже ДИР традиционно не обиа да си сваля капаците от очите, прочетете статиите за постиженията на Хойт Йй по отношение на Албания, Косово, Италия и Хърватска. Ий вече е персона нон грата в някои от тези държави.

ма мнооо мурзилки налазили форума...

Чиба бе

Доста "дебел" намек! Начи, избирайте на чий х..., пардон, стол ще седнете, че ако не е на нашия, лошо ви се пише...Е, поне нас не ни касае, ние направихме своя избор и седнахме на "правилния" х..., пардон, стол...Само дето краката му се клатят много и се чудя кога ли ще се счупят...

Само не ми е ясно, таз м-на от позицията на какъв се явява да дава акъл, който и липсва за взаимоотношенията на Сърбия и ЕС. И второ кара ги да правят избор или наглата м-на им налага избор.

Сърбите договориха стари бойни машини и бомбардировачи с Путин и подарък получиха даже. Оня ден пяха на Ердоган, само кючек не му играха. Там дипломацията не важи, те са кръчмари-веселбари, хитреци и искат да седят пак на два стола. Отиваш и без дипломатичен тон направо им казваш да избират с кой са - с нас или с Русия и Ердо!

Тези вече не се траят. Отношението им е като към роби. Наглият от добро не разбира, извива ти ръцете, ако не го удариш, ще ти се качи на главата.

как не се срамувате от дядовците и пра-дядовците си, та толкова сте ги плюли в коментарите и толкова сте възхитени от сърбите? Тези хора от 1885 г. до края на Първата световна война са били в три войни сърбите, нападали ни в гръб. Много висока оценка сте дали на предателството сръбско! Как не ви е срам ? Същите сърби са крали земите ни, делили кръв от кръвта ни като турци - убивали са стотици хиляди в българска Македония, за да се откажат от народа си и родината си.И днес, даже миналата седмица, още бъркат с гнусни пръсти в тази рана. Как не ви е срам? Пфу!

Питам се, в тая тежка ситуация на света и Балканите, защо Сърбия рови в македонизма и създава конфликти и разделение между нас православните? Толкова скоро преживя война. Би трябвало да гледа от друг ъгъл на живота и съседите си православни.

Действат подмолно,явно такъв им е гена!Щом след ПСВ излъгаха французите техни съюзници ,че Македония е населена със сърби,какви да са?И то французите загубиха 1,5 млн.души военни!

Така е, но те за разлика от нас си уважават държавата и се борят за своите интереси, докато ние отстояваме чужди, лижем задниците на престъпна америка и ЕС. От това трябва да ни е срам.

Сърбите кога ще ни се извинят за бруталността към българите в Македония,Западните покрайнини?Кога?Кога ще признаят ,че македонския език е измислен ,дори и с наша граматическа помощ,но принудително наложен от тях,наред с фамилните имена и продължават да се врат!Тука се говори защо ги били бомбандирали,ами за това,за бруталността им,тя е пословична,не от днес или вчера!А да не говорим за Косово колко е било сръбско,след като от 7 до 13 век е било населено с българи в тогавашните граници на България !За кратко минава към Сърбия след брака на българската принцеса Анна Тертер със сръбския крал Стефан Милутин в края на 13 век,тогава в западната част се заселват сърби,а в края на 14 век е завлядяно от Османската империя и населени поетапно с албански мюсюлмани!

дядовците си служил ли е между 1940-1944 в Сърбия и какво са правили нашите служили там. Попитай също кой накара крал Милан да нападне в гръб България и каква е съдбата на този крал Милан. Прочети също кой започва между-съюзническата война, попитай и кой кого напада в гръб през 1915-та преди да клеймиш само и единствено сърбите и помни, че ВИНАГИ медала има две страни и обикновено на нито една от двете не стоят изображения само на ангели или демони.

Моят дядо е бил запас в Македония. Редник в армията, не жандармерията! Почти всички офицери осъдени от Народния съд са от списъци дадени от Гърция и Югославия! Присъдите са утвърждавани от тричленка с представители СССР, Англия и САЩ!

И те така сърбите да забравят, че ги бомбандирахме ... От ден на ден американската дипломация пропада. А имаха такива умни и кадърни хора. Кисинджър и Картър са все още живи. Да питат първо тях преди да говорят глупости и да се излагат пред света.

Картър се произнесе за "страната на мечтите": "САЩ са по-скоро олигархия, а не демокрация."

Сърбия се е оплакала от невиждан дипломатически натиск върху страната им.Тези изявления не идват от приятел и човек,който уважава Сърбия,не уважава правото на страната да избира сама,казват сърбите.Задачата на Хойт Ий била на балканите да не се допуска влияние на Русия.

Този май е ученик на чичко Ленин: Който не е с нас, е против нас! Гениално нали?

Това всъщност го е казал Иисус Христос, според библията. Ленин и Хитлер само са изплагиатствали и са приложили на практика този човеколюбив мироглед.

С тази разлика, че Христос не съгреши в нищо!

Американската политика е като варел с лайна, колкото повече се бърка толкова повече смърди.

Напротив,доста интелигентно се изразява човека,защото вижда накъде духа вятъра,че рашките единствено се възползват,а сърбите се оплетоха като пате в калчища!Гледай наш Радев,как не може да се измъкне,откакто Курна му стегна примката,а да не говорим за Вучич!Защо изведнъж Вучич се сети за Косово,след като нещата са приключили отдавна и преговорите с Косово вървяха добре,преди руснаците да го притиснат!Нали сърбите водиха близо 10 години война с Косово,Милошевич не разреши по широка автономия,а после защо другите държави признали независимистта?Ти ясно как стоят нещата и не става дума за икономически връзки само,те са проформа,а за влияние!

Гнусната американска измет е крайно.време да се разкара от БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ СТОЙТЕ СИ В КРАВАРНИКА БОКЛУЦИ ТАКИВНА КИМ ИЗПЪРЖИ ДОЛНАТА АМЕРИКАНСКА ПАПЛАЧ ОТ СВЕТА

Белград: САЩ ни натискат безпрецедентно Сърбия се оплака от невиждан натиск от страна на САЩ, информира местният сайт b92. Военният министър на Сърбия Александър Вулин коментира думите на заместника на държавния секретар на САЩ за Централна и Източна Европа Хойт Брайън Ий, който призова Белград да направи стратегически избор. Според Вулин изявленията на американския представител са "най-тежкият обществен и много недипломатичен натиск върху нашата страна досега". Хойт Брайън Ий говори по време на участието си на XVII-ия Сръбски икономически форум. Вулин поясни, че коментарите на американския дипломат представляват "натиск върху правото ни да решаваме независимо". "Не знам каква ще е позицията и отговорът на президента на Сърбия (Александър) Вучич, но съм сигурен, че ще успеем да се справим с натиска, както винаги сме успявали", се казва в съобщение на военния министър, разпространено от сръбската агенция Танюг. "Но от моя страна", продължи министърът, "мога да кажа, че тези изявления не идват от приятел и човек, който уважава Сърбия, който уважава нашета политика, който уважава нашето право да решаваме". "Сърбия сама ще си решава, без значение колко големи са тези, които мислят, че могат да решават вместо нас", заключи Вулин. По-рано Ий заяви, че страната му "не разбира" защо руски персонал за хуманитарно подпомагане в руско-сръбски хуманитарен център в Ниш трябва да получава дипломатически имунитет. Той поясни, че това "не е норма в международната общност".

Сръбския хуманитарен център не е точно хуманитарен ,а военен и а ако е вярно!че разминирват,то мините са от гражданската война която водеха сърбите със другите,а колкото до няколкото бомби изобщо не може да се прави сравнение!Защо не спряха грабданската война,а съсипаха други държави от федерацията,както са свикнали,после защо били бомбандирани!Правилно е казал американеца,че сърбите играят на няколко стола ,а руската помощ не е безвъзмездна никога!Те и на Ердоган му пяха на турски султанския рефрен,изобщо оправдават всяка политика,ако имат изгода в момента!

Правилно - единствената правилна политика е американската .

Той сигорно си мисли че разговаря с Българските мекерета ,пардон ,лидери

И защо трябва да избираш лагери, бе Маймун? Ако националния ти интерес не съвпада с лагерната школа, що ти е? Или ако не с в нашия лагер, ние ще дойдем да ти подпалим малко демокрация...????

Ще разбереш колко е важно да направиш избор, ако прочетеш за Буридановото магаре.

Приятелю, ако чакаш Жан Буридан или Аристотел да дойдат и да те открехнат на морален детерминизъм, дали си струва да се наричаш народ?

да изореш Белград с бомби и след това да искаш да направиш Сърбия Пудел ,като жалката ни родина,да вземеш парче от земята им и да я дадеш на върлите им врагове и след това да искаш подчинение,ееееее такава наглост е нечувана ,ами като толкова много искат да пратят Клинтън да говори с тях ,те много ще му се зарадват....

Не, каква наглост от гнусните руснаци да искат някой да избере тяхната страна и съответно да превърне държавата си в кочина като Просийката. Сърбите да избират, като много харесват Русия, прав им път - но да не се надяват в ЕО да гледат на тях като на равни.

Така е,руснаците използват всяка ситуация да вкленят разделение,най вече в Европа,нищо не е от съчувствие или добронамерена помощ!А и се вижда, че сърбите въпреки пословичната си хитрост са се хванали в примката,а тази примка трудно се маха!Сърбия е наясно ,че води война в Косово ,за издевателствата,не разреши по широка автономия,въпреки преговори,включителни и международни!Никой която е бил под сръбска власт не иска и да чуе за сърби!Знаеш за насилуето над бтлгарите в Македония!После защо ги бомбандирали,е не знаят ли защо!

Не е лошо този Хойт да го пратят да издърпа ушите и на нашите "балансьори" - Фатмака и Пожарникаря.

ами Вучич трябвало да му изплющи един шамар на туй америчко лайно и да го изгони - маму ти амерички мелез йебем