Сингапур спира регистрациите на нови коли

Сингапур, едно от местата в света, където излиза най-скъпо да притежаваш автомобил, ще спре увеличаването на автомобилите си от февруари.

Обратно в новината

Коментари - Сингапур спира регистрациите на нови коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София 2 милиона 700 000 регистрирани автомобила.

Цингапур, циганска държава, под ръководството на китайския сульо-пульо Ли Куан Ю, за 20 години увеличи своя БВП 20 пъти! Русия, под ръоводството на своя сульо-пульо, за 2 години намали своя БВП наполовина и от 5-то се затири на 12-то масто, душейки зазника на нещастната Южна Корея, с територия 170 пъти по-малко от Русия и без никакви природни богатства, но с много, много мозъци и много работлив и не пиянстващ като за последно народ!

Аха, а знаеш ли колко руснаци туристи има в прескъпия Сингапур? Ходят си там все едно идват у нас на Слънчев бряг. Така че недей да съжаляваш бедстващите и гладуващи руснаци, информацията ти е доста сгрешена.

Бях в Сингапур тази пролет. Впечатленията: двуетажни модерни градски автобуси, едно от най добрите метра в света, евтино при това, евтини таксита, малко на брой частни коли, платени булеварди. Булевард широк като самолетна писта празен посред бял ден виждали ли сте скоро? Там видях. И не някакъв накрай града, а точно до Гардънс бай дъ бей и Марина сандс. Много паркове, много зеленина, навсякъде, разкошно аранжирана. Резултатът: кристално чист въздух, с мирис на цветя и растения, нисък шум от трафика, задръствания не видях.

Без силна власт няма просперитет. Демокрацията ражда 33 пола. Минимум.

за последно бях в Сингапур през не толкова далечната 98 год..тогава видях там неща които не бях виждал никога през живота си.невероятна чистота и ред невероятна организираност и както чета сега хората там продължават в същият дух мое мнение е че ако има раѝ на земята то непременно е в Сингапур

Сингапур и сега изключително чиста и подредена държава. Най-"зелената" държава - навсякъде има паркове и зеленина. Това се дължи на: -високото равнище на образованост на населението - толерантността между многото етноси и религиозни общности (будисти, конфуцианци, мюсюлмани, християни и т.н.) - безкомпромисна политика по отношение на престъпността (ако открият в урината на някого следи от наркотици - 2 г. в пандиза; ако открият, че има в себе си до една доза - 6 г. в зандана, ако дозата е повече - зелката пада. Няма изключения).

Знаеш ли защо нямаш плюсчета? Щото българинът по принцип обича рай в който никой не го закача за нищо.

Как за 50 години (независимост от 1965 г.) от западнало село се създава богата и развита Държава ! Цитат от Wikipedia: Singapore ranks 5th on the UN Human Development Index and the 3rd highest GDP per capita. It is ranked highly in education, healthcare, life expectancy, quality of life, personal safety and housing. А площта му е 2 пъти по-малка от площта на област София-град ! На всички български политици трябва да се купи по една "История на Сингапур", дано нещичко им влезе в главите!

А на вас трябва да ви се подари атлас. За да видите, че Сингапур е на пролива, през който минава 1/3 от световната търговия. Та няма смисъл да ни го давате за пример, не е за България.

Е България не е ли на кръстопът ? Всичко стоки по земя минават през границата с Турция.

slavy_@abv.bg

Прав сте, но ако нас ни сложат на пролива, дали ще станем и ние богата държава? Или ще сме пак бедни, с изключение на няколко контрабандисти и една дузина митничари?

Както и други "процъфтяващи" места по света. Олекотен или липсващ контрол над пари и занимания, включително международни сделки на по-високо ниво, в съчетание с достъп (комуникации и логистика) до и от силните държави.

За съжаление в главите на нашите управници е абсолютен вакуум!!! За толкоз години какво направи общинската администрация за средата, в която живее 1/3 от населеието на България.

5.6 милиона сингапурци - 600 хил. коли 7.2 милиона българи - 2.6 мил. коли.

5,6 милиона сингапурци - 600 000 нови коли!!!! 7,2 милиона българи - 2,6 милиона трошки и боклуци,буквално кенефа на Европа!!!! Разликата е от небето до земята!

Митата на автомобилите там са такива, че да имаш нова кола е сериозен лукс. Една кола е на цената на апартамент, а апартаментите са на зловещи цени. Нови, ама друг път - казвам го по-просто, че да ме разберете.

Това е така защото ние сме бедни, а тези "нещастни" сингапурци са богати!!

"бедността е най-справедливото наказание за глупостта"

Сингапур - 719.1 кв. км. България - 110993.6 кв. км

Така е с тази глобализация! Накрая всички на едно място,хората ще започнат да ходят по главите си...

Заминавай в Монголия - там няма и помен от глобализация, ще ти е идеално!