Светът губи голям брой горски площи

През 2016 г. светът е изгубил рекордно голям брой горски площи, предаде Франс прес, като се позова на организация Глоубъл форест уоч.

Обратно в новината

Коментари - Светът губи голям брой горски площи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новата биологична война в действие

Махатма Ганди---Ресурсите на планетата са достатъчни да ЗАДОВОЛЯТ ПОТРЕБНОСТИТЕ НА ХОРАТА,,,,те НЕ са достатъчни да задоволят ЛАКОМИЯТА !!!!!!....

Капитализъм на бедствията>>>много губят ,други/по-малко/ печелят....

Шепа алчни кретени ще затрият прекрасната планета, за да си начешат егото, да си возят дебелите задници в лимузини, да гледат лошо зад бронираното стъкло, да живеят в златни клетки и накрая като пукнат да ги заровят в златен ковчег.

Някога, по линия на междудържавен обмен, имахме в института доста виетнамци. Хм... Бяха свестни момчета и момичета, но много ги вземахме на подбив, което не ме кара особено да се гордея, но да си изложа спомена: Наши момчета, подпийнали, развеселили се и ... един от нашите хубавци се повеселил по интимно (бе, направо се отпуснали и двамата). Обаче, диаспората научила за безчинството и представители посетили нашето момче в квартирата му. Нашият, вече изтрезнял, се стъписал. А виетнамските момчета, се групирали пред него и един през друг, на "чист български" започнали да го обсипват с обвинения: "Ти -много льош! Много льош ти! Наше момиче няма жени! Ти развалил наше момиче!" И т. н. Та, да знаеш, нищо няма да спаси планетата от алчните олигарси, докато си повтаряме "Ти си льош много!". Онези, освен с трактори и щилки, разполагат и със стелтове.

Оставете Конго и Калифорния, а вижте какво става у нас. Огледайте се като пътувате колко е голо вече. Сече се на поразия, но защо не се залесява? Криво или право, но по со соц. време имаше акции по залесяване и горите се възпроизвеждаха. Сега само се унищожават. Решението е който иска разрешение да сече, да е задължен да отгледа жива гора на малко по-голяма площ. Ето работни места, ето заетост, ето поминък за слаборазвити райони.

Кой от онези, отговорните, ще е заинтересован да се потруди в тази насока, като днешното статукво го обогатява (предимно с корупция), а знае, че пребиваването му във властта е кратко и след него, този приход се пренасочва към друг някой?

Много разбирачи в дир-а. Някакви Ганьовци щели да карат бразилците да садят дървета. Докато в нашата руска губерния мафиотски фирми около ДПС секат на поразия. И докато същия Ганьо ходи до кварталния супермаркет с нов внос лимузина с изтърбушен катализатор. И докато се радва на Лукойл, които не зачитат никакви еко норми

Светът харчи безумни милиарди хартийки за войни, а за природата колко? Създаваме бомби за унищожение и технологии чрез които да мързелуваме, но не сме целеустремени към естествена среда и прогрес. Защо?

С малки изключения, човек е едно алчно и мързелива същество.

Сечете да сечем, браточки, палете да палим, бетонирайте да бетонираме! Не ги слушайте тез зелените дето само си пискат! На кой му трябва чист въздух, вода, насЕкоми и животни?! Имаме си Бедрум, молче, бариери, сергийки, шампанско, певачици, бело, кафево! Удри и да има далавера! Кинти брат ми!

Още колко ни остава? Един живот -за кое по напред? Удри муйо! Това ще ни остане. Колкото вземем -вземем. След нас -потоп! Дреме ми! Да живеем днес, че утре и без това ще умрем. За жалост, това не е проблем, който можем ние с теб да решим. Разбирам иронията ти, но "спонтанните" протести, подкрепящи нечии интереси, включително на дървената "Ла пиовра" с глава някъде високо из властите, която днес лишава българското население от отопление, но не спира да унищожава българските гори, изнасяйки дърерсината по съседни държави, са добре платени с парите, произхождащи от това унищожение. Комунизъм няма да има. А капитализмът ще унищожи Земята.

А, стига бе! Ама верно ли?

АЛЧНОСТТА ЩЕ ЗАТРИЕ СВЕТА!!! КАЗАХ!

Удобно е да си бършеш гъза с първокласна тоалетна хартия. Алчен ли съм?

е бива ли за един гъз да затриеш цялата планета?

Не се претиснявайте , на хората с бентлита и ес класи им дреме за това. Ще помогнат с изсичане на още много гори и разпродаването им за хорене.

Викаш, дойде един с бентли и насила ти продаде 10 кубика изсечени дървета. Ти много се дърпаше, ама той беше силен.

Човекът с бентлито не ми ги продава на мен, зашото нямам с какво да му ги платя. Продава ги на гърка, на сърбина, на румънеца. И да -точно човекът с бентлито ги продава и си търси да си купи хеликоптер и ракетна площадка за полет към Марс.

Растенията съставляват 99.5 до 99.9 от живите организми на Земята. Всички хора и животни заедно са по-малко от половин процент от живота общо. Не можем да унищожим растенията, ние сме изцяло зависими от тях, дори малко да разклатим баланса и последиците за нас са много по-страшни, отколкото за растенията. Те са организми, които се възстановяват бързо и напълно.

Зависи...Бързо и напълно се възстановяват плевелите и бурените.Както и при хората. При дърветата не е така. Едно дърво го "духваш" с щилката за минутка,примерно. Да израсте ново-трябват около 30 години!Да не говорим за дъба,бука и чинара...

Всяка събота около 18часа тежкотоварни камиони с вековни дебели дървета се отправят от склоновете на Стара Планина в посока Гърция. Олигарсите унищожават с бърза скорост националното ни богатство. Най-циничното е, че това е "законно", а ако някой се оплаче на властите, отнася глоба за фалшив сигнал!

снимай ги

няма какво да ги снима, мини по пътя Ловеч - Троян или по към Тетевенско да видиш камионите как шетат всеки ден се повтаря.... местните мутрички извозват за Гърция нон стоп...

Приятен ден

БОГ---ДА ...Ама НИЕ????....

В определени държави-колонии горите изчезват,а в други не.

Човешката алчност и взривното размножаване на хората са основните проблеми, които ще унищожат Земята. Жалко, но решение не виждам.

Просто, в природата нищо не се губи. Бързо размножаващите се видове, винаги си "намират майстора" -стават храна за други, по малко размножаващи се, но по агресивни хищници. В природата, всичко се случва необратимо, но изключително бавно. Например, ако планетата ни изпадне в невъзможност да изхранва човешката популация, ще се възроди (поради неизбежност) канибализмът. Не че някой е го узакони, просто в пустощта няма да има нищо друго за храна, освен наплодените в излишък създания, които май бяха "сапиенс" единствено по времето на "социализЪма".

другари, модераторите в дира се включват в дискусията. хванах един преди малко! изтри си мнението и моят коментар под него! а нямаше никви обиди или от сорта! хахахаха!!!!:-)))) тея са ТОТАЛНИ ЦРЪВУЛИ, модераторчетата!:-))))

сега пък модераторите са ти виновни. ти си бати и тъпака.

Началник

а ти си много умен, щото. за колко работиш? кво изкарваш месечно? а кажи, като си толкова умен? язе мога да ти кажа какво плащам месечно, осреднено, на 45 человека, божи раба, ако сакаш? но само след като ти ми обявиш колко изкарваш, щото ПОПИТАХ ПРЪВ!:-)))

Ще цитирам един известен учен: "Когато уловим последната риба, когато убием последното животно, когато отсечем последното дърво, едва тогава ще разберем, че парите не се ядат." Решете сами дали е прав или не...

Ама дотогава има много време...И дотогава всичко е кинти,кинти,кинти,кинти...Безогледно да се трупат, унищожавай природата, продавай, да не те интересува! Fuck fuel economy, майната му на света! И накрая-ами заслуженият край! Ама не за него, а за децата му...

Той поне е признавал и собственото си участие в унищожението. Това като за първа стъпка е добре. Повечето хора въобще не могат да осъзнаят, че и те са участници.

след като се сече, трябва да се залесява. с грижа. да хване. който печели от изсичането трябва да залеси х2 или х3 площа на изсеченето. фиданките трудно хващат. виждал съм до 100% смъртност в некой години... с грижа означава това - да фване фиданката. това е. решението е просто.

ми...действай. Онзи ден беше ли на залесителната акция?

Началник

не. карах колело на лозенската планина. аз си садя соло. по организирани засаждания вече не ходя... квото сам си произведа - тава е.

Юнак вино пие, ахмак лозе копае.

Може, манго, защото така си намерил! Ама така ако я карате/караме/, децата ти ще ми пият на дедовия...

У нас Циганьоците изсекоха всичко, Зелените Кхмери нищо не правят по въпроса, само протестират, за лифтовете. Защото за там им се плаща

Ами изсекоха! Като няма законност и контрол! Нали ходиха горските, и циганите ги набиха! Какво повече?

За какво са ни горите? Важното е мастити "бизнесмени" като Миню Цеков да си правят лифтовете из планините!

На лифтовете се возят такива като тебе. И лифтовете хранят такива като тебе.

Така е, в Африка се изсичат гори, ня тяхно място засажсат какаови дръвчета, над които се потят деца на 7,8,9, 10 години. Големите компании ни пробутват така наречения Fairtrade шоколад, докато някои от нас си правят терапии я във вана я масажи кой от кой по-ефикасен...После нека коментираме горите...

А за това че в Канада, например, продължават да си стрят къщите от дърво нищо не се споменава. Що не сметнат колко дървета са изсечени само за тях.

Що? В Куба от кво са къщите?

Шило

От листа.Кирпич, тухла, има и леки дървени постройки. За направата на които е необходима само 1/7 от дървесината на канадските. Ако не и по-малко. По разбираеми причини.

А защо не се споменава с какви темпове изчезва Амазонската джунгла? Навсякъде се сече безогледно! Навремето, докато "западните приятели" грабеха Русия по времето на Елцин по 80 влака на ден напускаха Сибир, натоварени с дървен материал! ПО 80 ВЛАКА!!! Добре, че Путин сложи край... Нали се сещате, че това в един момент ще свърши? Същото е и с обработваемата земя. Тя намалява със същите темпове. Защото освен простия африканец с 10 те деца, които искат да папат, презадоволеният европеец не мисли за храна, но иска да има паркинги, молове и тенискортове...

Шило

Хм. Земеделска земя се губи и поради климатичните промени. Киселинни дъждове, промяна на температура. Със сигурност Ви прави впечатление, че навлизат нови, тропически болести, както и гадинки от там. Няма да е далеч времето, когато в Добруджа, вместо жито, ще сеят маслини. Ако шистаците не видят сметката на земите дотогава.

" така и обезлесяването, дължащо се на земеделието, на дърводобива и на минното дело." Дължащо се на нечовешки безогледната алчност движеща съвременната "цивилизация" с флагман сащ. Алчност обусловена от демоническата хипертрофия на егоизма изразена с думите:"След мен и потоп".

Къв САЩ бе дебиле? Бразилия нали са от вашите - БРИКС? САЩ ли им режат горите. Тъп си като гъз.

Шило

Хм, няма да се учудя, тъй като има раздадени площи на концесия. И не само на бразилски концесионери. Така че, по-леко с костатациите и словесните изляяния

Дебилът си ти - макдоналдс са един от най-големите унищожители на бразилските гори. Садят картофи, за да могат дебилите като тебе по света и нас, да се кефят на това завоевание на "демокрацията" и циЛИвилизацията.

И вие соросоидите сте основната причина за това!

изсичането на горите е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за затоплянето на Планетата. няма нужда да режете дръвото. отидете под сянката му. измерете температурата. след тава отидете на слънце и измерете отново. разликите могат да бъдат до над +15 градуса... нямам какво повече да ви обяснявам, защото сте тотални малоумници, повечето. седа добавете, че НЯМА КОЙ да произвежда О2... и СО2 се натрупва. никви слънчеви активности не са виновни за затоплянето, откачалки прости...

Всички са малоумници и откачалки, само Ивомир Жанков е хубав.

Началник

налъм покасан, че сте абсолютни глупаци се вижда по ДЕЙСТВИЯТА ВИ! колко дръвета си ЗАСАДИЛ, бе орворко? а? може ли да приказвам, щото ЗНАЯ и САДЯ, в сащото време? възможно ли е?

Шило

Според мен е прав. За да има равновесие, флората и фауната на планетата са от особено значение. Няма как, един от елементите да търпи някакви промени и това да не се отрази на останалите. Горите са от съществено значение за климата. Всяка една промяна при тях, неминуемо се отразява. Не съм глобалист, но в тази насока е необходимо глобално мислене и действия.

Шило

Абсолютно съм съгласен, но нищо няма да се промени.

Ей тези глобалисти на новия световен ред нямат мира, набиват в главите на човечеството въглероден двуокис, та въглероден двуокис....глобално затопляне..., за малоумници ли ни смятат....много са "загрижени" и затова непрестават да съсипват въздуха, със самолети ръсят отровите си в небето, замърсяват, нарушават слънчевата благодарна светлина, толина, слънчевите лъчи, ултравиолетовата емисия, умишлено вършат това престъпление, за което се дават луди финанси идващи от гърба на трудещите се хора...ей сатанисти, слуги на дявола треперете, защото идва края ви, ако не се покаете, ще горите в неугасимия огън на Божия гняв

смехо смехо, поне чети като друго не можеш ... чети в Книгата защо са създадени небето и звездите, чети и ще разбереш, защо ги крият от нас. Аз поне като дете помня какво беше небето, какво се виждаше, а наскоро си направих операция на очите, съответно и отново виждам почти като дете. Нищо (буквално нищо) общо няма небето. Дори в София се виждаха повече звезди, отколкото тези дни от Чуйпетльово.

Истината е че станахме много хора на планетата Гората свършва Рибата в морето свършва Плодородната земя не е достатъчна да ни изхрани Изхода е че не тряябва да сме повече от милиард Затова семейството трябва да е с до две деца Семейства с над две деца трябва да плащат високи данъци Това вече е проработило в Китай

Наистина сме много...Но не се притеснявай-някой вече мисли, кои са излишните. И ние май сме в тая група. Малки, слаби, без надеждни съюзници-но със слабонаселена прекрасна територия! Две деца три деца-дрън,дрън...Това се спазва в цивилизованите общества. Нюгера-ОСЕМ ДЕЦА!!! Е как да стане?! Жалко е, че ще трябва да се реже живо месо...

Е и...

така ще е. 7+ милиарда искат да си бършат гъзъ с мека, ароматизирана тоалетна хартия.

На запад пожари а у нас цигани

У нас пожари и цигани!

Неочавано добра комбинация

Епа много лесно се решава проблема. ООН да приеме некоя резолюция която да задължи всяка държава да има някакъв % гори от територията си. Ако се случат пожари, залесява се изгорялото в срок от 1-2 години примерно. А то се приемат всякакви глупости, за СО2, данък въздух, перки, соларки, забрана на ДВГ.... А най-важното, интересно що, никой не го интересува.

И кво? Ако държавата не залеси, нападаме и я бомбардираме.

Епа санкции. На Северна Корея и на Иран щом може, значи на всеки може.

Ти наясно ли си, че Бразилия и Либия имат много различен процент гори на територията си. На такива глупендъри кат тебе,, които едно дърво не са засадили в живота си, всичко им е много лесно на думи.

Къде съм писал че за всяка държава процента трябва да е еднакъв?? Да можеш да четеш, още не означава че си грамотен. За начало стига да се фиксира и подържа съществуващото положение, па в бъдеще може и да се увеличават горите. Но поне да се запазят сегашните гори.

Живеем на тази планаета сякаш за като последно. Все едно като я унищожим ще може да слезем от нея и да се преместим на следащата. Ще си хапем някой ден задниците за това, което сме причинили на Земята, но ще е късно!

Но не ние...Децата ни горчиво ще ни проклинат. А за внуците да не говорим...