Остра реакция на Валери Симеонов заради дипломатически гаф

Вицепремиерът Валери Симеонов изразява в профила си във Фейсбук позиция относно неуредици по време на посещение на официални лица в България.

Обратно в новината

Коментари - Остра реакция на Валери Симеонов заради дипломатически гаф | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Журналюги, ще ви изстинат и на вас столчетата като на Ани, нищо че триете коментари и браните Ската, който освен да бие бабичкио, да обикаля по кръчми и дискотеки или да развежда туристи не е свършил за 5ст работа. А да, вози войници да спят в хотела му до границата или прекарва бежанци със син буркан.

Не е имало за крадене, за това никой от общината не е присъствал

Като се замисля, че подобни прояви в малки общини се организират по-добре, и то между другите задължения от някой общински служител, читалищен секретар или директор на училище с 600- лв. заплата, ме хваща срам. Та в Софийска община сигурно има цяла дирекция или отдел с гръмкото име "Протокол и обществени прояви". То са директори, началници отдели, експерти, специалисти - безброй. И единствената им функция е всеки месец да прибират хилядарките заплати и всеки четвъртък да надуват новите си коли към хотелите в Гърция. Че петък по принцип не се работи.

- Как настъпи този обрат в отношенията Ви с ГЕРБ? Първоначално бяхте яростен критик на Бойко Борисов, а сега сте заедно в правителството... - Не. Не е точно така, защото през 2009 г., когато ГЕРБ стана първа политическа сила както е и сега, "Атака" беше с 21 народни представители и тогава ние дадохме парламентарна подкрепа на Борисов и неговото правителство без да искаме постове в кабинета. Поддържахме тази подкрепа може би 2 години и половина. Оттеглихме подкрепата си, защото не бяхме съгласни например с това, че АЕЦ "Белене" бе обявен за проект, който няма да се прави, а преди това имаше такава идея. Имахме несъгласие и по други политики, което ни накара да свалим подкрепата си. Не сме били в някакъв страшен конфликт, или ако е имало остри моменти... Политиката е жестоко занимание, тя не е Виенски бал, а занимание, за което ти трябват много здрави нерви. Понякога някои не издържат и се сриват. В това жестоко изпитание се стига до остри моменти и сблъсъци. Но както подобава между мъже, ние сме изчистили тези сблъсъци и противоречия, по същия начин както със Симеонов и Каракачанов. В един момент разбираш, че е излишно и пречи на работата, с която си се заел. Това е обществена работа, нещо да свършиш. Ако се поддържа между всички политически фигури ето така заради спорта остракизъм и конфликтни отношения, кой страда от това? Като цяло държавата! Когато го осъзнаеш си казваш: "каквото било било". И си стискаш ръцете.

руцете ,главата,краката и отива да върши работа.прецакал се с работа за туж тъж маж гневно.горкичкият добре че мне умрял от мързел... малтколетник

Валерко, вкусна ли е на Баце близалката? А на Волен фикусов стафидките хапваш ли ги с апетит?

Евала Валери!!! Единственият, който си е на място в цялата държава! Прям, точен и принципен. И хората това го оценяват. Човека просто им разкатава фамилията на случайници и некадърници!

Прав е Валери Симеонов. "Протокол и обществени прояви" към СО са некадърници и некомпетентни. И не само те. Но тази структура винаги е била слабо място. А зам.кмета "д-р" Чобанов винаги се е смятал за велик. Но както се казва "рибата се вмирисва от главата !

Контактуването с този селски простак, докопал се до министерски пост (и то заместник ма баш мутрата), е достатъчно неуважително , за всеки човек! А от столична община може и затова да не са изпратили представител - да не се излагат с присъствието на Симеонов!

Те щото от СО са 100% култур-трегери и хвърчат в хайлайфа! Ххаха а бе душко в гнусната ни държава рядко може вече да видиш и да говориш с възпитани хора! КАКВО ОБСЪЖДАТЕ ДЪРДОРЕНЕТО НА БУРГАСКИЯ СМОТАНЯК? ТА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ГРОБ УДАРИ ПО ПИЩЯЛА ВАЛЕРКАТА!

даи ни да ,,приватизираме,, и ,,дезорганизираме,,...!!! сорос навсякъде си е ,,намерил,, място ...при нас...!!!

Типично за управление на мутри, независимо на какво ниво. Никой не се интересува от това, как България изглежда в очите на другите държави-важното е да скроим номер на някого, да го злепоставим и после дни наред журналята да си пълнят новините. А после що сме имали лош имидж в страната. ние не знаем какво е нормално поведение-или се мазним или се държим грубо.

Много активен е този ВИНКЕЛА бе. Кога стана циганин, кога му почерня заднико.

По-важното е, че в случая е прав.

...а не е ли по-важно ,че е прав в случая ...

Не разбрахте ли, че освен сшефовете ни от руската пц, други контакти не разрешаваме!

И Столична община и Светия синод са абсолютни неграмотници по отношение на дипломатически, държавен или обществен протокол при общуване на хората от различни страни, народи, култури или вероизповедания! Какво друго може да се очаква от самовлюбени дебили, които си мислят че собствените им задници са центъра на света и всичко се върти около тях и зависи само от собствените им виждания, хрумвания и интереси?! Като самоковската даскалица, тя и кметица на столицата е неграмотна в това отношение то какво прави и защо не го е имало зам кмета Чобанов, който е и с научна степен като историк, или и той е толкова "велик", та не може "да преглътне" някои исторически истини за отношенията ни с унгарците, в това число и тези, че тези хора са приютили и тази, бягащата от турските произволи и гнет част от нашия народ?! Или пък поповете са толкова вторачени в догмите си, че не могат да обърнат внимание на хората с предимно католическо вероизповедание, но в същото време могат да празнуват заедно с тях не един и два християнски празници?! Срам и позор! Само това може да се каже за действията и на поповете и на общинарите!!!

Ако бяха турчуля наште щяха краката да си счупат да ходат да ги посрещат обичат и т.н

По искане на светия синод ли?! Поповете в тая (номинално светска) държава откога могат да се месят в организацията на прояви на дипломатически отношения по такъв едностранен и безпардонен начин? На мястото на унгарците аз направо щях да си замина от подобна подигравка, ама те и така едва ли ще забравят подобна простотия. Евала, свети ролексджии, добре сте ни представили!

Храмът е собственост на СВ. Синод, а те искат да откриват плоча на територията на храма...

А, аз съм наясно, че храмът е на синодаджиите и че не плащат лев данъци за имота, само че какво от това? Попчетата са поискали в последния момент да се мести организирана сигурно от месеци дипломатическа проява със замесени цял куп официални и неофициални лица - общината просто да ги отреже и да се оправят с молитви. Или като толкоз не им стиска на общинарите да ги отрежат, да вземат съответните спешни мерки за реорганизацията. Това не ти е селският събор.

Никак не си наясно що е то държава, управление, разделение на власти и отделяне на религията то държавното управление! Преда да дадеш мнение убаво прочети какво пише! Просто попандрелите са решили да му врътнат номера на бургаския предател! В добавка да те светна сегашния синод начело с сегашния началник на БПЦ си харесват Бойко! Та ако се замислиш Боката подля вода на неговия слуга Валерката! Хаххахаха смях! А БПЦ са всичко друго но не и религиозни пастири!

Ти повтаряш същото като мен, но според теб аз не съм наясно що е секуларизация? Или смяташ все пак, че църквата участва в държавното управление и затова такива реваншистки изпълнения са в реда на нещата? И тая твоя теория никак не променя факта, че искането на попчетата е минало през общината, от която зависи организацията на въпросното дипломатическо събитие. Нито съм казвал някъде, че БПЦ са пастири, даже ако прочетеш внимателно, ще забележиш точно обраното. Въобще, преди да дадеш мнение, в което сам спориш със себе си, вземи да не се отпочваш от сутринта!

Простотията българска е безгранична, тъй наречените им пиари са неуки и самовлюбени. Наскоро бях в една детска градина в Унгария. На 20 м от градината не се чуваше звук. като влязохме вътре - децата тихичко с учителките играеха и се занимаваха на килима. Учителките бяха в спортни екипи и не пушеха цигари, не настройваха децата по между им да се мразят, не крещяха. Директорката също беше в спортен екип. В училищата в цяла Европа е също.

Абсолютно е прав Симеонов, такова поведение от страна на организаторите у нас е меко казано недопустимо. И виновните лица да си понесат наказанието, Фандъка да провери за какво иде реч или това е пак саботаж от страна на БКП, щом Йотова е присъствала то ясна работата.

Каквото и да говорите ако политиците правеха и малко от това което прави Симеонов, България щеше да е друга... Може да прави и грешки, но всичко го прави в името на България и българите иот сърце..., а другите са мишки и крадци... съсипаха България

прав е човека, какво скачате?

Тоя гомнар докога ще умирисва околното пространство!

глупаци човека е прав.Тия от столична община смятат че са над всичко. Дошли са хора от друга страна за да ни видят колко струваме

Валерката хем е станал рано хем му се е наложило да си пусне 2 СМС за синя зона. Опа поправка, той е привилигирован и може да шофьора му може да паркира безплатно

Столичните общинари присъстват само,ако има парички!

Абе тоя много се е взел на сериозно май, а? Кучето на френския президент Макрон се изпика на пода на залата в Елисейския дворец по време на официална междудържавна среща, и никой не направи проблем от това, този взел да ми вдига гири за някакви протоколни неуредици! Аре бегай у лево!

Еи левак си ти.Хората са дошли а нашите хора са важни. Това е гаф и то голям.

Този опосум пак изпълзя от дупката си. Борецът със шума сега ще поучава Светия синод. И не са униКати, а униати.

Еми нека и чужденците да разберат в каква кочина живеем.

Абе валерка да ти е идвало на ум, че никой който ти знае акъла не иска да застане до теб пък дори и на снимка???

zeddd

Но пък, ако беше някое събитие свързано с делегация от САЩ всички от общината щяха да са там :)

Този не беше ли същия, който заплашваше журналисти и се бяхте зарекли да не му осигурявате трибуна? :-) Или след като с измисления скандал успяхте да отвлечете вниманието от доклада на венецианската комисия сега вече ви е все-едно дали му публикувате пасквилите? :-)

Светия синод не е пратил поп. Да бяхте взели един поп от някоя църква в Ихтиман. Валери Симеонов не мислиш правилно. Някой на висока държавна позиция е казал на Синода да поеме орговорността и на Фъндъкова да се скрие. Това може да е само бащата на нацията.

Не харесвам Симеонов, но в случая е прав. Само не знам сега ли разбра, че коалиционните му "колегите" му не стават за нищо.

Още от Чикаго през март месец 2009 година се разбра от ЛОШИЯ МАТ'РИЯЛ, че десет години ще ядат бахура на БХ, вместо суджук, ПЛЮС още ДЕСЕТ. Например: - от 01 юли 2010 г. до 31 март 2013 г. беше суспендиран Член 100 от КСО - от 01 юли 2017 г. с Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. пък се постановява, че пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,5, се преизчисляват ежегодно от 1 юли на всяка календарна година ... тоест това означава че до 01 юли 2027 г. на 4700 пенсионера пенсиите ЗАМРЪЗВАТ на миналогодишния размер за 2016 година, както вече стана през изминалите три месеца АПЕЛ: ГЛАСУВАЙТЕ ЗА "БОРИСОВ 4, 5, 6", за да ви е сигурно "преселението" в един по-добър свят е "отвъдното".

А КОЙ, вкара пенсионните вноски в бюджета и присвои пенсионните фондове?-Защо днеска, Борисов трябва да мисли за пенсиите?-Защото, ТИЯ за които гласуваш, навремето лишиха пенсионерите от пенсии?

Действията на Юрданка Компира са продиктувани от НПО тоалетната Отровено Общество Сорос, поради напрежение с Орбан. А Тиквата е главен Лизач и изпълнява заповедихе.

Преди 4-ри месеца? Те хората забравиха вече Виктор гейт!Кажи кои са организаторите?

убава работа, ама ганювска!

Българите сме като тампоните. Живеем на едно от най-хубавите места на Земята, но в ужасен период...

Сексист! Зависи каква ти е ориентацията! За някои периодите са ежедневни ако харесват задният вход :) По скоро това е настроението в БГто хахахахаха

Напълно подкрепям справедливия гняв на г-н В.С. Забравил е, че в териториите, където се яде шкембе чорба, казаната дума не е хвърлен камък, а времето е без значение. Същевременно го призовавам да уволни писара си в мрежата, защото е неграмотен. Не напразно журналистите поместват текста без намеса. Пълен е с всевъзможни грешки. Не ми се иска да мисля, че "горе" всички са боси.

Много прост народ се навъди напоследък... Уж имало естествен подбор, а то какво се оказа...кой от кой по-неадекватен!!

Жалко! Този форум е пълен с курнелисти и путинуиди!

Защо си мислиш, че не пишат във форума и Човеци, освен "парцалите"-лумпените на партиите и статуквото????

български обединен патриотар,и подобни групировки на герб,дпс,бсп,дост е равно на българосъветски мафиоти и мутри от поколенията на бкп и дс създадени ръководени от кпсс на москва и стават вече жалки и смешни,но и вредни за българите,според мен като,че ли тряба да не се робува на старите авторитети!да върнат откраднатото и да не продължaват да крадат!

Ако са преместили часа на осветяването поради подбуди за сигурност, тогава като незнаещ ще има право да ги укорява, но някак се съмнявам,че са имали подобни идеи за сигурност, а поради небрежност не са казали на всички и не са организирали събитието. Но пък Симеонов явно ги е отсрамил, така че даже по- добре е станало.

Никакъв гаф няма, мероприятието е на Симеонов като вицепремиер, но му се приискало общината да му го организира и да седят мирно до него заедно с Патриарха, ама на църквата той не може да заповядва, тя си е отделно от държавата и са се срещнали с унгарците, но без фанфари и речи, и без да поканят Симеонов като важен гост.

Какво повече очаквате от Столична община като там работят само плазмодии, а кметицата е една некадърница...

ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ! Недисциплинирани, с речи на популисти, лишени от всякакви свети чувства, морал и най-вече на чувство за дълг, национално и човешко достойнство! Типична родна картинка - от най-горе до най-долните слоеве на общество, лишено от себеуважение. Себеуважението си обществениците приемат като възможност за почивен ден, а църковните служители като печалба от платени църковни ритуали.!

на този човек, въпреки предубежденията ми. Това е огромен гаф според мен и от страна на Община, и Правителство, и от страна на Св. Синод. Как може една толкова важна държава във Вишеградската четворка, близка по искание и цели до нас от ЕС, да не бъде посрещната подобаващо от политици и общинари?????? СРАМММММ! А пък за Синода, просто нямам думи - едни старци,никога не направили нищо за последния четвърт век за народа и за репутацията ни като християни! Да си позволят да променят час на тържество на дипломатическо ниво - най-вероятно, заради панахиди и такси за тях. Възмутен съм до дъното на душата си. В Бог вярвам, но в Българската църква отново не вярвам.Четвърт век, от най-младата ми възраст - под 25, след 1989 г. помня възпитаният в атеизъм, народ, възторжено, със сълзи на очи как се обърна към Църквата и засипваше с пари в купонната система великденското платнище, трогателно палеше свещи в неистови бутаници във всички църкви в страната и как вярваше на тези продажни светци. Виждал съм преди 12 години от скрито място, без да искам, как свещеници на Велики Петък печат сланина на скара. Бях потресен. Защото над 15 години Църквата в моя град, уникална като изкуство, стоеше та скеле и все пари нямаше да се започне ремонта. При хиляди, хиляди дарени пари от християните-българи, за което - ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ! А тези същите свещеници вече караха западни нови скъпи автомобили и бяха издигнали 4-етажни домове. От преклонение пред Бога. Пред Христос, който изгони търговците от храма с гняв. И какво? Днес, над 10 години по-късно, когато силно се нуждае българския дух от духовност - пак същото. Дипломатически, национален, родоотстъпнически гаф, най-вероятно, заради очаквани такси от панахиди и кръщанета. ГОСПОДИ, ИСУСЕ ХРИСТЕ.....ПРОСТИ ИМ! И на нас търпящите, ПРОСТИ!

БЪЛГАРИНО НЕДОКЛАТЕН?

браво !!!

в случаия валери е прав . поне да имахте резервен план бе човек не е трудно поне един преводач да стои настрани за всеки случаи ? винаги ви е куцал менажмента на теб на вас и на всички оправленски индивиди които само се самоизтъквате ? хвалипръковци.................. царквата е като нащи доктори много важни .....престани да пишеш в фаисбук ? несъм те избирал да пишеш в американски уебсаидове ????

Фандъковица, като виден представител на ГЕРБерастката шайка/ по определението на антон тодоров/ , няма как да е нещо повече от Комуноидния мутро- милиционер, който преди години я забра от едно училищно тържество!

Този още ли не си е подал оставката?

Прав е Симеонов. Но и Бойко Борисов,Фандъкова и от Св.Синод също са прави защото Сорос им е пошепнал на ушенце че ако приемат или участватват в мероприятията на Унгарската делегация ще им се спрат комисионите. Сорос мрази Орбан и ще му пречи навсякъде по света.

Прав е Симеонов. Но и Бойко Борисов,Фандъкова и от Св.Синод също са прави защото Сорос им е пошепнал на ушенце че ако приемат или участват в мероприятията на