ВАС окончателно отхвърли жалбите на собственици в „Бедечка“

Върховният административен съд се произнесе окончателно по 11 дела, заведени срещу забраната за строителство в парк „Бедечка“.

Обратно в новината

Коментари - ВАС окончателно отхвърли жалбите на собственици в „Бедечка“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

адекватност от българския съд.

И да добавя. Преди няколко месеца по бтв Хекимян точно разглеждаше как някакъв баир в района на Ст.Загора го изсекли тъмнолилавите и никой нищо не прави. Та това става с общественото и общото, дето толкова много се загрижили тези, дето не са собственици и ги гложди завистта, че някой би могъл да направи нещо хубаво. Общинарите там да се ангажират със създаване на хубав жилищен квартал, а не с прецакване на собствениците.

Хубаво, хубаво - колко да е хубаво - поредната бетонна джунгла. Не че соц строителството е китка, но поне кварталите са планирани с отстояния между блоковете, градинки, детски площадки, тротоари, паркинги. А те искат да наблъскат блок до блок, без места за пакиране. После ще реват чче нят къде да паркират, нямат детска градина. Е как да стане? Що не искат терена за обезщетяването? Ами щото няколко алчни строиетелни предпиемачи са си направили сметката, че ще продават апартамент срещу парка и ще пълнят алчните гуши. После ще хванат следващия терен и за него така ще казват - ето ви в парка сте. После следващия - докато се осере тотално пейзажа, както стана в Манастирски ливади и Витоша в София. А алчните строители ще си харчат парите за чалга, беемвета, бело и ку*ви. Е точно, за да не става лочина е редно общината да спре мераците и малко да се погрижи за общността, не за няколко алчни реститути и строители.

Нещо ми прилича на манипулирано резултата за коментара. Нали точно затова съм записал, че от общинските чиновници зависи да одобрят нормален облик за подобен квартал - ниско строителство и едно-друфамилни къщи с повече % за озеленяване в парцелите. А тези, дето казват, че по социализма някой ги били обезщетили да кажа, че в Горна баня навремето са ни били взели земеделска земя от два парцела като едра градска собственост, никакви пари не са давали, а само е имало някаква оценка, а след това единия го дават на офицер от мвр, а другия на активен борец против фашизма. Та много добре ги разбирам тези хорица, как държавата ги мачка и ограбва.

Влезте през гугъла и разгледайте доколко това е парк. Обаче със сигурност са ограбили тези хора, като ги лишават от правата на собственик. Нищо не пречи на общинарите да им разрешат ограничено по площ и височина застрояване, но както обикновено става в България, закона го усукват според както повее вятъра на настроенията.

Ограбват ги ако им го отнемат без никакво обезщетение. В случая им дават други терени. А повечето са си го взели и по времето на соца веднъж обезщетението за същите терени.

тати шъ ми купи колело ама друг път

Дали е бунище - не знам. Но ако го застроят е сигурно друго - никога няма да може да стане парк. Време за облагородяване има, пари - ще се намерят.

И студент по право ще Ви каже, че общ план не може да се оспори. Да видиме обаче какво ще стане след като се приеме подробен утройствен план...

"Собствениците на земи ще бъдат възмездени с нови терени от бивши военни имоти" Обмислено, справедливо решение. И парка е спасен, и собствениците обезщетени.

вас?! отхвърлил жалбите на СОБСТВЕНИЦИТЕ?!!! Конституция на България: чл.17, ал. 2 пише: частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА!! ще има страсТенбург, пак ще плащаме всички заедно!

Чл. 17 няма юридически смисъл, и е без действие. Това означава, че няма какво да се изпълни във връзка с този "член". Как пък от цялата Конституция извади този недоносен член? Като съвкупност тя призовава за крадене от обществената собственост и превръщането и в частна. Обаче колко глупаво е конституцията да има такъв дух! Този лозунг се самоунищожи за първите 5-6 години, докато имаше какво да се краде. Конституцията ни, рожба на демократите, е явен призив да се краде и не може да има продължително и устойчиво действие, дори на територията наречена България.

а бе магаре, инатливо, преди да се пръкне съветският ви комунизъм, нямаше такова нещо като обществена, обща, собственост! собствеността вина ги е нечия! на някого! никога не е обща, защото тогава няма да е собственост!! а да кажеш, че кой да е член от Конституцията е без действие, и няма юридически смисъл, си е висша форма на идио.тизъм, и прос.тотия в най селектираният и комунделски вид!

Доле Гроб!

Толкова патърдия за тоя кенеф Бедечка!??

Хайде сега в Страсбург!

Идете да видите това дали е парк, едва ли ще пуснете там да ви играят децата, там е бунище , никои не го подържа тоя парк То изобщо думата парк не е правилна

Браво. То трябва да се сложи край на алчността и спекулата. Колко от тези имоти са изкупени за стотинки като земеделска земя, за да реализират огромен доход после. Така трябва да се прави навсякъде - и по морето, и в София, и навсякъде. Само така ще им мине мерака на алчните далавераджии.

Не всички собственици са "далавераджии" и както там ги наричаш. Навремето там са били зеленчуковите градини на града. Дядо ми е имал земи там, които комунистите са одържавили без да за възмездят собствениците. А това как ще го наречеш? За мен е пладнешки обир.

Айде, айде. Излязоха документи, как са обезщетявани собствениците тогава с пари. После ги обезщетяват втори път с връщането на земите. Сега искат трети път - не е ли малко нагло?

ако ти ги върнат, ама с условиете че може да ги ползваш само за зеленчукова градина, дали ще ти е толкова интересно, просто ми е любопитноБ

дядо ти е имал зеленцъкова градина за ползване когато се е появил в стара за да има с какво да се ижранва не като собственост.

Светлинка в тунела!

Поредната простотия, г-да управляващи, ама не ви ли е срам бе, тея хора са собственици и им се е отдал шанса да препечелят нещо.Вие си лапате едни милиони и хич не ви дреме за другите, ама споко де, то няма да ви се размине.

дали са отваряли конституцията.... и тва ми било държава....... най бързо западащата територия в света !

Само така покажете на еснафите кой командва парада.

Ето това се нарича грабителство-вместо земя в добро место и висока стойност ще ти дадат земя извън града която не става за нещо!

Да, но за сметка на това децата ще има къде да си играят

то не може всичко да се застроява. Ще бъдат възмездени собствениците на земи. Верно, естествено няма да ги удовлетвори, ама да видят как е, когато ни взимаха нивите, лозята, стоката без нищо. Боли ли, боли ли както казваше Христо Бисеров.

Бедечка не е най-доброто за застрояване място - има река, заблатени места. Река Бедечка прилича на вадичка, но има моменти, когато приижда. Построили са там едни безумни, еднотипни блокчета, сякаш излезли от 50-те години, и от прозореца си можеш да видиш какво са сложили на масата съседите от другото блокче. Жал ми е за новите граждани, които ще си купят апартамент там. Така че, алчните вече се настроиха и сега ще скубят прииждащите от по-малките населени места...

Супер.