Магистралите са измислени от Хитлер? Не е вярно

Мнозина вярват, че магистралите са измислени от Хитлер. Само че това не е вярно.

Обратно в новината

Коментари - Магистралите са измислени от Хитлер? Не е вярно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност най-важното е че аутобанът е иамислен в Германия. Хитлер просто го прави масов продукт. Хитлер, е виждал перспективните неща и ги е развивал - това не може да му се отрече. И всеки, който с еопитва да го прави в един момент лесно може да стане смешен. Не само с аутобаните, и с кварталите за работници, и с почивните станции - всичко това е авангардно и с еприлага днес масово. Но само защото Хитлер го популаризира името му не се споменава. И не само Хитлер, и Мусолини е имал много авангардни идеи. Но просто италианците са "лабав народ" и там не се е получило. И последно, др. Станишко пропусна да ги включи всвоя фундаментален труд "Защото сме социалисти". Защото те са си чиста проба социалисти. Даже партията на Хитлер се нарича НСДАП - "Национал-социалистическа работничека партия". И там всичките са "партаигеносета" сиреч, другари (или по-коректно партийни другари). И др. Сталин забрави да включи. Що така бе, Миме?

Наистина по-долу е казано, защо Хитлер е построил автобаните, а не селяните от Бон. А иначе една измислица се оборва с куп глупости в статията. Смислено е само описанието на дупките и каруците - все-едно сме в днешна България.

Че немците и в България са построили маса неща, много от които са още използваеми. Просто така работи тази нация, независимо при Хитлер или Хинденбург.

Той не ги е измислил а ги е направил

Знам само,че по принцип да се вярва на помиите ,с които ни заливат от DW е безотговорно към нас самите.И друго:По някаква незнайна за несемитите причина DW просто ненавижда българи.

"""""дупки, безразборно движещи се в различни посоки каруци и автомобили, които безнадеждно задръстват движението в малките населени места между двата града.""""Е, това звучи много родно и актуално ,сто години по-късно Браво.Все едно сме свидетели на някакво дежевю изместено на изток

abasador

едва ли, има човек който не знае пораженията от ВСВ следствие завоевателната и диктаторска политика на Хитлер. Въпреки това, бих искал да допълня, че освен хилядите бетонни километри магистрали построени от Хитлер, по негово нареждане са построени много обществени сгради и комплекси от световна архитектурна величина, както за времето си, та чак до сега. Предполагам, че много малко хора знаят любопитният факт, че най-голямата по обем сграда в света, до ден днешен, е построена по времето на Хитлер! Лек ден.

Първата магистрала в Германия наистина е построена през 20 те години с дължина около 20 км. Само че по времето на Хитлер са построени близо 4000 км. магистрали и затова той е техният пионер.

Хм, един-два свестни коментара тука и останалото тролска некадърщина. Боже колко сте прости. И никой, ама никой не си направи труда да провери, че първата магистрала в света не е построена в Германия, ами в Италия и то през 1924 г. Милано -Комо и Милано -Варезе.

Щом е от DW, значи е лъжа. И Доналд Тръмп им го каза.

Като се има в предвид че това е написано от тоалетната хартия DW, най-вероятно това е лъжа и е вярно точно обратното, демек че Хитлер наистина е измислил магистралите. Те комунистите сигурно за това толкова ги мразят!

За магистралите не знам, но на много места /напр. в Дрезден/ павираните пътища по които са минали и немските, и после и руските танкове /!!!/, не са мръднали ! Германецът си е германец - като прави нещо, го прави като хората. А магистралите да не би да ги е измислил Илич ?

Немските са магистрали, а нашите какво са? Целите са в коловози от минаващите тирове.

Не е вярно.Нашият Бащица е измислил манги3стралите.

никога не съм чувал, че магистралите са измислени от Хитлер!Виж за бетонните магистрали, които е строил, за да минават бързо по тях танковете - да!На места бетона е дебел до 3 (три) метра, особено в по-мочурливите местности.И бетоновози е нямало, всичко се е бъркало на ръка!Най-вече от военнопленници!Затова и Германия е държавата с най-развита магистрална мрежа!

Повечето магистрали са построени от Хитлер преди войната и не имал военнопленници. След започване на войната не е имал време за строеж на магистрали.

на фалшивите дирници, неграмотни :))

Разбира се,че не е вярно.Магистралите са измислени от един "гениален балкански дипломат",заради когото млади маики изоставят децата си,за да го пипнат под дрехите.

Магистралите са измислени от Дойчо Велев, а не от Хитлер, както се твърди

кога е първата германска, а кога първата руска?? Или там не трябват? Ще вземе да ги завладее някой иначе.

Ти ходил ли си там?Магистрали има в европейската част на Русия-предполагам че знаеш че магистрали не се строят при -40 или -50 градуса Целзий.

При Хитлер правят май метрото там. Но много обичат да споменават от Доче Пропаганда, а и соросоидите половината истина. Доколкото знам, Хитлер влиза в партията като агент. Застава на власт 1933г. Първото което прави е да избие левите в собствената си партия. Както и същата тази 1933г. е подпален Райстага, за което се предполага, че са го направили сами. В следствие на това обвиняват комунистите и забраняват комунистическата партия на Германия. Първият враг на Хитлер са комунистите. За примера евреите първоначално ги гони, само че разни като Франция не ги щат. За самият Хитлер се твърди, че единият му дядо е езреин.

Комунягите сте тумор навсякъде по света,Хитлер ви почна, Бойко ще ви довърши!

Във Франция са мразили по онова време (днес ги обичат) авреите повече от колкото в Германия.

Добре ,че в германия няма прост червен матриал, иначе нямаше до имат нито една магистрала! През 2013 дрогарите не признаваха тракия за магистрала ,защото Бойко не им беше сложил достатъчно нужници и се стискаха чак от Позитано до бъзаците на Бузлуджа !

Но истината е, че магистралата става масово явление в Германия по времето на Хитлер.

Това е истина,а причината е не само транспортните връзки а и възможностите автомагистралите да се използват и за писти за водената авиация на Германия-това е изискване на техния Генерален щаб на Вермахта и Гьоринг.

Е Хитлер пък Аденауер ... - не беше ли Бойко Борисов, който измисли магистралите ?

DW?! Край на коментара!!!

Нали , като РИА Новости.....

Когато американеца правил перални а германеца магистрали , червения ганю от задунайская е викал -Да живей СеСеСере и ТеКе Зе Се! Сега иска от Бойко американска заплата и германска пенция ,ама Бойко пак ще му даде суджука да го лапа ! КОЙТО Е СТРОИЛ ЦОЦИЛЪЗЪМА ,НЕМА ДА ЕДЕ!

Протестър гладен,ние тогава сме били царство бе,това протестърите верно сте тапири

Ти поамериканчения вместо да се вайкаш от комунизма и да сереш по него, се радвай, че го е имало СССР и че е спрял и унищожил нацизма(не ги слушай американските ти господари като ти казват, че те са го спрели), защото ако Хитлер беше победил щеше да започне с изтребването на безделниците, мързеливците и нищо не можещите. Нали си наясно, че ти си такъв. Съответно досега щях да съм те изтъркал под душа на оная си работа :))

Няма значение дали са направили първата.Важното е че още немците се возят пожмафистралите направени от 3я Райх

Тъпи платени списвачи и преписвачи (както в случая). В стремежа си да отречете и заклеймите всичко, което е направено, казано или измислено от Хитлер и неговата идеология, ставате смешни и жалки и освен това олеквате като специалисти и като хора. Старите хора знаят много добре кой започна да строи магистралите и кой започна възхода на Германия.

уж сме най големите преводачи - всичко се наглася на български, но този път или щото не знаят как, са пропуснали и са написали както се чува на немски! Леле какъв пропуск!

Пълни лъжи, първата магистрала е построена от Александър Македонски, свързва Скопие с Египет, после замира, защото по трасето започват да се използват в началото самолети,а после космически совалки. Всичко това може да се прочете в разширена история на Македония, историческия труд е е ботао илюстрован, струва 200 евро и съсдържа 25 илюстрации и 80 страници текст.

Когато България се е освобождавала от Османско робство, в Лондон са празнували 12 годишнината на МЕТРОТО си! Първата магистрала в Германия - 1930 година. Първата в България...? Първата отсечка на метрото ни..? ..и после се питаме като Тризначките "ама защо сме толкова зле?" Не сме зле, направо сме екстра за толкова бавноразвиващи се ;))

Добре че дойде тиквун,та проядохме асфалт,а хорат си имат магистрали,а не тиквени тролове

Ако в Англия се бяха изсипали орди потурнаци през 14 век и си бяха тръгнали в края на 19, без да оставят и една зграда след себе си, Англия сега да е по-зле от нас. Нямаше да има зад гърба си векове грабителство от целия свят. Повдига ми се от нихилисти.

Оправдания ;)

Ордите са се изсипали в испания. Испанците сами са ги изгонили и не са чакали някой да дойде и да ги освободи.

Айде само за Лондон и за англичани да не ми говориш, че роман мога да напиша за тези паразити. Аз познавам хора лондончани кореняци, които като си признават чистосърдечно, че се къпят един път в месеца(единият е университетски преподавател, другият продава книги) и двамата твърдят, че не се налага да го правят защото били вегани и не отделяли такива неща като другите хора. Отделно от това господата, дето им се възхищавате като видят алкохол на аванта(както казваме ние), пият докато умрат. Руснаците пият докато паднат, англичаните пият докато умрат. Лично съм изкарвал със шутове познат от заведение, защото ако нещо му се случи си виновен ти, защото не си му помогнал.

Когато ние сме имали държава англичаните са си играли на стражари и апаши! 200 години византийско и 500 години турско робство си оказват влияние! Продажниците се личите отдалече.....

Когато Рим е бил Империя, ние сме били по клоните на дърветата ;) Хайде стига с това биене по гърдите. Само между другото - за цял Свят България е държава на 112 години. Вижте Уикипедия. Само ние ги смятаме към 1300. Защо не смятаме и историята на траките, не знам..

Аре бе, дежурните плювачи по DW спите ли, кво?

Дреме ми и за аутобаните, и за Хитлер.