Каталунските власти: Няма да следваме заповедите на Мадрид

Каталунските власти няма да следват заповедите на испанското правителство, ако Мадрид тръгне към отнемане на автономията на областта.

Обратно в новината

Коментари - Каталунските власти: Няма да следваме заповедите на Мадрид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не се дава независимост на хората? Нали запада и САЩ за това се месят във всички държави!? Ето, раддадоха България, отделиха Косово, също така отцепиха Съветските републики. Ами хората в Каталуния искат същото. Няма ли да им помогнат?

Нема- нема. Нема да следвате, ама ония със зализаните алаброси, с квадратните чейнета и изкуствени зъби само това и чакат. Вместо с домати на Томатос лас кетчуп фест, да не ви замерят с бомби , на които пише- за вашия Томато-фест ?

поначало не следвате "заповедите" на испанското правителство. Иначе нямаше да се правите на по европейци отколкото сте.

Най добре е от Мадрид и от Барселона да спрат с простотиите и да се разберат спокойно кой какво иска. Проблема е за пари, най вероятно! Няма нужда да развалят хубавата Испания и да радват Шорош и Путин ....

мирно се разпадна ссср дано и мирно мине този разпад!!;)

разпадането на демократичната източна федерация. Все пак е необходим пример.

сега са наред татарстан със- столица казан и дагестан. отделят се направо и ония плачат

тия га ги назначаваха не плакаха, а сега плачат

На каката с жълтата блъзка и плакатчето с призив за помощ бих и помогнал с удоволствие...

Рахой при Милошевич!

на конфликта и кротко да постигнат разумен консенсус. Излизането на Каталуния не е добро ни за нея, ни за Испания, ни за Европа.

Е, това е демокрация по европейски - докато си трайкаш - со кротце и со благо, щом си потърсиш правата - со коьотек. Каквото и да се случи сега, на Европа и европейският съюз започна да им се разпада кочината.

Мислите ли, че испанската армия се кани да изравни със земята Барселона, както стана с град Грозни?

Аз

А кога каталунците са избили 200 000 испанци и кога са им навивали червата по дуварите?

Очевидно разединението на европа е СТРАТЕГИЯТА на евреите ционисти. Те подтикват към това простите европейци.Хубаво,ако успеят те ше благоденстват.Ами ако не успеят.Ако европа запази единството си.Тогава какво ше прават евреите.Не вервам че могат да се надяват на милост.И не вервам че евреите не са калкулирали тази възможност. Какъв е извода.Ми те играат ва банк.Какво ги подтиква към такава стъпка не знам .А риска за тех е огромен защото ако загубат тази ВОЙНА СРЕЩУ СВЕТА,тва освиенцим бухенвалд треблинка, гулаг....ми тва ше са като санаториуми в сравнение с тва дето ше бъде.Явно има някаква причина за да поемат такъв риск.И едвали некви призиви за хуманност ше бъдат чути.Нали знаете:"каквото повикало такова се обадило".

ти не изкара ли вече надника за днес, че още продължаваш да драскаш?

Още не са открити парите с които подобаващо да се заплати това което пища

Много е тъжно, когато се вижда колко заблудени души има не само у нас !! И какво - мислите, че тази независимост я искат и са я платили тези от улицата ??? Не, те са използвани от умен кукловод, с цинични кукли на конци....Това е бунт на богатите, които искат само да са по-богати и да вземат "Солунската митница". После като бедните станат още по-бедни, ще им подават кокала за лошото наследство от Испания, както нас ни лъжеха с наследството от фашистка Б-я, и отнесоха всичко под носа ни.....Спокойно, в тази битка ще има само един губещ - плебса

Но ще последва РАЗПАДАНЕ на статуквото е ЕС, което ще е много полезно за паразитите в БГ. Следва спиране на помощите за мангалите и пенсиите на пенсионерите. ЗАБАВНА СИТУАЦИЯ!

в същност богатите позабогатяха още повече след идването на Рахой на власт, особено след втория път. 2 млн могат да платят цената, не ги мисли

Мизата е много по-висока А пък истината е много по-гадна, отколкото платени защитници като вас се опитват да я наложат. Защо не пишете за фондовете от Венецуела и останалите големи "свободни" общества ! А може и за "големия благодетел", или английските анонимни холдинги, зад които има още мнооого големи финикийски знаци. Да, ама толкова власт по тези земи никой не е виждал, защото ние се даваме за много по-малко

Учудвам се,колко лесно някои хора взимат страна в този процес. Трябва да си много навътре в ситуацията,за да изразиш категорично мнение. Само общоприетите правила и клишета не са достатъчни,поне за мен.

Много добре, следвайте заповедите на Русия!

ДАНО ДАЙ БОЖЕ ГОСПОДИ, ПО СКОРО ДА СЕ РАЗПАДНЕ ТОЗИ ЕС.... ХРАЧА СЕ С ЕДНА МАЗНА ХРАЧКА НА ГРОБА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ТОТАЛИТАРЕН СЪЮЗ

Този съюз, на който искаш са плюеш е единственото обединение в света, което всъщност дава спокойствие на населението си. Това, че нашите политици не могат да си защитят позициите си е наша вина, не на ЕС.

ти си плюл и на гроба на майка си със сигурност

тези от Мадрид си нямате на идея, колко бързо могат да будат усмирени от Руската войска! КАТАЛУНЯ Е НЕЗАВИСИМА, ДАЙТЕ СВОБОДАТА НА ТЕЗИ ИЗТРАДАЛИ, КАТО НАС БЪЛГАРИТЕ ХОРА....КАКТО НИЕ ИСКАМЕ ДА НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ТУРЦИЯ И ТЕ ТАКА ОТ ИСПАНИЯ!

ку - ку - ку ! Има още до достигане на зенита на простотията !

И как ще стигне руската войска до Испания? Колко много недоразвити във форума!

ТЕ ДО КОСМУСА ОТИДОХА, А ТИ ДО ИСПАНИЯ МИ ГОВОРИШ, АМА ГЛУПАКА В ФОРУМА СИ ТИ

Доста е "интересно" как един човек или някаква група хора ей така си решават да поемат такава отговорност-ДА ХВЪРЛЯТ ЕДИН НАРОД В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.Ей така на своя глава като знаят че цивилизована европа е против това.Нещата са прозрачно ясни. Някой стои зад тези безотговорни хора.Щото иначе само едни напълно побъркани идиоти могат да предприемат такова нещо.И винаги ми е било необяснимо покровителственото отношение на някои умници с :"еврейски заговор ли- хаха.Това е абсурд...".А в края на краищата изгода от ВСВ има ЕДИНСТВЕНО еврейската ционистка общност.И не става дума за израел.Изобщо. Господи каква наивност-израел... Става дума че след ВСВ ТЕРИТОРИЯТА ГОСПОДСТВАНА от ционизма се РАЗШИРИ С ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА.Разбира се с посредничеството на ционистката собственост наречена съветска русия.

И не ми говорете за освиенцим или за 4,5 милиона избити евреи.Щото така само ЛЪСВА ГРОЗОТАТА НА ТЕЗИ КОИТО ЗА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ СА ПОДЛОЖИЛИ НА УНИЩОЖЕНИЕ СОБСТВЕНИЯ СИ ЕВРЕЙСКИ НАРОД. Спомнете си "inside man" с дензъл,клаив оуен и джоди фостър.Тогава "любовника" уейнстейн и "другарите" му трябва да са си ги е изяли със сол

до 55 Дрън дрън, конституцията е погазена от правителството на Рахой. В Испания според конституцията и ЕС, всеки гражданин има право на глас. Независимо дали този глас ти харесва или не. Правото на свободно гласуване на каталутци беше погазено с брутално насилие, а с това и конституцията. Рахой е вреден и за ЕС. А ТИ КОЛЕГА ПРОЧЕТИ ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

Бе каква свобода на словото, то това е приказка за деца. Такова чудо нямаааа! Като те обвържат финансово, говори ми за свобода. Сободен е само финансово независимия, принципно независимия, но все някак зависиш от другите. Та това е само за вярващите.

сички метки китки на Испания всъщност са каталунци, щом така драпат да ги ...опне Рахой!

Ако ще е гарга, да е рошава. Ако ЕС ще е обединение на народите в Европа, ако ще се премахват граници/унифициране на институции и т.н. - то несъмнено трябва да се стигне до Европа на регионите. Разпадане на модела държава и създаване на множество региони, обединени в единна структура - ЕС. Другото си е отделни/самостоятелни държави с някакви взаимни договори помежду си.

Кой е заинтересован от "брекзит",от случващото се в испания,от това подобно нещо да стане и в италия И белгия...Кой е зинтересован от отслабване и разединение в единна европа. Повърхностния отговор е съветска русия.Но тя горката си има собственици вече 100 години,които с парите си ,си осигуриха възможноста да съсипват света чрез своята собственост-съветската русия.И това не са обитателите на кремъл.Хаха, милиционера е само едно чучело една пионка в рицете на тези които са го сложили там.Доста е забавно да се мисли че путин е президент защото това е била детската му мечта.ДА, ЕВРЕЙСКИЯ ЦИОНИЗЪМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ САМО СПРЯН НО И ЛИКВИДИРАН.Това което той причини на човечеството,и най вече на руския народ е достатъчно за да не се подбират средствата за неговото унищожение."Заслугите" на евреите ционисти са такива че никакви средства срещу тях не трябва да се разглеждат като пресилени или антихуманни. Всички мерки срещу тях са заслужени и оправдани.

ЛЕКУВАЙ СЕ!

В Каталония харесват борбата с бикове, но този път трябва да се подготвят за нашествие на мечките. ( визирам борсовите символи ).

Bullfighting was banned in the Spanish autonomous community of Catalonia by a vote of the Catalan Parliament in July 2010. The ban came into effect on 1 January 2012. The last bullfight in the region took place in Barcelona in September 2011.

До сега каталунската криза да беше решена в полза на двете страни на конфликта, ако не беше учудващата недиалогичност на Рахой, граничеща с глупост. Заплахите за сваляне на Каталунското правителство са безпочвени. Ако утре Каталуния обяви независимост, тя е нова държава, и Мадрид може само да подсмърча.Диалог а не мадридски диктат ще реши проблема, но да заплашваш цял народ е висша глупост. Рахой е вреден за Испания.

"Диалог а не мадридски...". Дрън, дрън! Когато се наруши основният закон на държавата - Конституцията, не се води диалог, а се търси сметка и отговорност! Ако утре община Кърджали заявят, че престават да изпълняват законите на страната и конституцията, ще те видя каква песен ще запееш!

ХА, ХА, ХА И с какво ще ги спрем, С двата танка или прогнилото корито??? Ако все още не сте разбрали СЪВСЕМ скоро няма да има никакви държави, а само населени пунктове и няколко империи.

Тази Ромева дали не от същото циганско село от което е и Стойпичков.

Шило

Нищо не е вечно. Държави са изчезвали, появявали са се други. Граници са се променяли. Няма причина, поради която това да бъде преустановено. Въпросът е за това, каква цена ще се плати.

Тези, които са за отделянето ще я понесат стоически, но другите ще бъдат прецакани.

отменят санкциите, срещу Pусия, ще спрат и референдумите!!!;))

Хахахаах, ти си знаещия???

вярно е, а ти си незнаещият, но ще видиш и чуеш, скоро!! хахахаха

Правителството на Рахой да подаде оставка ...не чувам думата диалог ...така или иначе има някакъв проблем и трябва да се седне на масата за преговори ...И без крал....

Чисто хипотетично. Ако дойда у вас да открадна нещо Вие готов ли сте да преговаряте с мен?

Шило

Кой е крадецът в случая?

А ако някой дойде във вас и каже че това е негово, кво ще правиш???? Ще се опрачеш на чичо милиционер хахахах

ДО ВСИЧКИ ЕВРО-АТЛАНТИК, ЛИБЕРАЛ- СОРОСОИД ГНОМИ И ОТРОВНИ ГЪБИ: - И ДА ИСКАТЕ, А И ДА НЕ ИСКАТЕ, КАТАЛУНЯ ЩЕ Е НЕЗАВИСИМА РЕПУБЛИКА..... ЕС ЗАГИВА, А ВИЕ СТЕ БЕЗПОМОЩНИ! НО НЯМА В ТОЗИ СВЯТ НЕНАКАЗАНО ЗЛО, А И НЯМА НИЩО ВЕЧНО!

Cега е ред, и заграбеният Tексас да си поиска автономията и да се върне в Mексико!;))

СКОРО, ОБЕЩАВАМ!

Искам да вкарат в затвора всички метежници сепаратисти. Да живее Испания.

Испания ще живее, но като отелна държава от Каталуня!

ХА, ХА, ХА! Точно в десетката!

Шило

Със затвори работата няма да се оправи. По-скоро ще ескалира. Насилието ражда насилие. По-добре да си поговорят и да убедят каталунците да останат. Поне засега. Пък, бъдещето ще покаже.

Шило

И там ли ще пращат танкове?

ще им изпратят зелени човечета !

знайко, хванах те! Ах как познаваш само....

Cъветвам ви, колеги европейци, "референдумите" ви да минат като моят в Kрим: без да гръмне пушка и без да има жертви!! Tова, е приятелски съвет от мен!!;))

те не са ти колеги

Hапротив, те са ми колеги, а не ти, бедни цървуле!!

Държавата е на ВСИЧКИ които живеят в Испания. Някой, днес може да работи в Барселона, утре може да отиде да работи в Мадрид. СЪщо и фирмите се местят... Такива отцепници са ВРЕДНИ за Испания... Когато е имало такива отцепници- боляри в БЪлгария, страната ни е била слаба, точно ПРЕДИ да паднем под ТУРСКО робство... Когато е силна централанта власт, тогава е силна и държавата. Когато хората са мислели за Държавата си, тогава и държавата е НАРАСТВАЛА.. Иначе, нямаше да я има Испания... Нали от Каталуния са тръгнали и са ОСВОБОДИЛИ цяла Испания от Арабско робство, при което столицата им се премествав Мадрид... Ако някой идиот богаташ в Барселона, преди 800 години, беше мислил само за себе си, нямаше да я има Испания ( нямаше да завземат Южна Америка), а още щяха да са под Арабско робство. А и в малката държава няма кой да спре някой Крадец и Предател Корумпиран Кмет, крадящ от своите. Тоя може да купи гласове в селото си, но не и в цялата държава. Там хората ще са бедни просяци.

Ами то и Германия на Хитлер имаше силна централна власт, много силна, и германците можеха да работят в Полша, Франция, Англия, че и в СССР...

ХА, ХА, ХА! А КОЙ ТИ Е КАЗАЛ. че ще има ИЗОБЩО ДЪРЖАВИ?

Kво, става сега, с новият E-CCCP???;))

Каталония е развита област, но с над 200 млрд. дългове и след напускане на фирми и банка, колко развита ще бъде утре ?

МНОГО ПО РАЗВИТА ОТ ТЕБ И БЪЛГАРИЯ...НИЕ СКОЧИХМЕ ЗА 10 ГОДИНИ ВМЕСТО НАПРЕД, НАПРАВИХМЕ СКОК 100 ГОДИНИ НАЗАД С ЕС !

Гениално откритие, но не се знае дали Пучдемон, няма да се превърне в унищожителя на развитието след подобна стъпка.

ИСТИНАТА Е, че след напускането на Англия ес и други , като Каталуня прогледнаха и не искат да са икономически РОБИ на Меркел и Макарон...Макрон извратемяка сспящ с баба си!

ПУТИН: -ЩЕ УСМИРЯ МАДРИД , ТОЧНО ЗА 6 ЧАСА И С ДВЕ ДУМИ !

3ащото, америка и хато, могат само с бомби да усмиряват!!!! виж сирия, ирак, либия и.тн!!! разсипаха маса държави и превърнаха населенията в бежанци и имигранти!!

Мадрид е столица на Испания. Там е кралския двор на Фелипе, но само толкова. Бизнесът и контактите са в Барцелона. Връзките с Париж, Берлин и Лондон са по-големи от колкото на Мадрид. Каталунци са инициативни хора и превърнаха областта в цветущо място. Барцелона се движи на по-високa скорост от Мадрид и се откъсва далеч напред. Това предизвиква стопански и дори културен дисбаланс между областта и страната. Естествено се стига до искане за автономия, референдум и създаване на каталонска република-без някакъв мухлясъл крал

Калифорния и Тексас спрямо Северна Дакота и Айова...

Стига с тази БарЦелона. И Каталуня вече не е най-развития район на Испания. Старите хора са казали: Това което си направиш сам и най-големияти враг не може да ти направи.

Е и какво като не е най-развитият район?

Hали, наложихте санкции на Pусия??? Hали, разполагате войски на HATO по нашите граници???? Eто, Bи.... един подарък от мен: подарявам ви, "мирни референдуми" по моя модел във Kрим!! Tова ,е мирният ми "отговор" на вашите санкции!!;) Hе, аз, да разцепвам EC-то и HATO,... Hе, аз,... да "воювам" с Bас, а вие, да си воювате сами със себе си, със собствените си народи да се самоунищожите!! Oбръщам Bи, "приятелско внимание": Hа, референдума в Kрим, не позволих да гръмне нито една пушка!!!! A, да ви видя сега Bас!!??;)) xaxaxa...

Eвалла, на путин!!!!;)) прекрасен политически ход!! безплатно им подари референдумите "модела" Kрим!!;))

Владимир Владимирович е попитал Каталунския премиер: - Дай ми законното право да УСМИРЯ испанските Франкисти от Мадрид! ЗНАЕТЕ ЛИ, КОЛКО ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСМИРЕН МАДРИД?

вова путкин се е самопредложил ли - не разбрах някой да го е пожелал

Нека се спази закона и конституцията. Затвор за Пуча и Демона и останалата сепаратистка клика.

Вече започнаха и в Италия - Ломбардия и Венето искат разширена автономия! Меркел дава ли си сметка докъде докара ЕС? Британия гласува за излизане, цяла Европа е залята от сепаратистки движения и никоя евро-тиква не си задава въпроса - защо!!! Защото се понижава стандарта на европееца и живота му става все по-труден. Затова! Защото китайци, корейци, индийци и турци изядоха хляба на европейците! И вместо ЕС да наложи зверски мита за тези държави - те наопаки - правят митнически съюзи и слагат преференциални мита за да ползват техните много-милиардни пазари. Меркел, какво праим душа?

Спокойно, чедо. Още бежанци трябват и всичко ще е наред ;)

На оружие,братя! Ние сме с вас! Трябва да дойде на земята ни Нов световен ред,но не този,натрапен от краварите и изсралел!

Започвам да мисля, че M. Рахой иска отделянето на Каталония от Испания (версиите за това са няколко). Твърде много грешки направи за твърде малко време, дори и глупак не би допуснал такива гафове.

да да да :) от мадрид мноо го грубо влизат а трябва с перце да ги галят да няма шум кат утихне всичко давай пак на пучидемон по каската

Прилича на Брекзит, искат да са отделно щото имат големи приходи ама не си правят сметка, че отделени от ЕС приходите ще изчезнат.

ми немой ли просто да си изврънкат по-добри условия и договорки с мадрид без да се цепят примерно за пари и туй онуй да се разберът къф бюджет за каталуня къф за мадриии

СА РАЗРУШАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,НАЙ БЛИЗКИЯ МУ ПРИЯТЕЛ ,КЛИНТЪН ПРЪВ ОТКРАДНА ЗЕМЯ ОТ ХРИСТИЯНИТЕ И Я ПОДАРИ НА ИСЛЯМА,ИЗРОД ДО ИЗРОДА МИЛА МОЯ МАЙНОЛЕ.....