В Гърция ще отнемат книжки за говорене по GSM и хвърлен фас

Министерството на транспорта в Атина внася за гласуване промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат много по-тежки санкции.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция ще отнемат книжки за говорене по GSM и хвърлен фас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако постъпят така, то на половината шофьори трябва да им вземат книжките. И пак на изпит.

Ще купувам гръцки храни и ще почивам там, където се чувствам човек!

Едно от най-противните неща, които виждам по нашите пътища е хвърлянето на фас през прозореца на колата. Толкова е долно и селско това. Гледаш хубава кола, готина жена и изведнъж хоп--фасът се хвърля през прозореца. И не са само те--повсеместно се практикува това. С една дума казват--моята кола е по-важна, аз съм по-важен/важна от вас. Няма да си цапам пепелника я... Кога ли ще се промени това?

Една кифла няма да остане с книжка ако тук почнат да взимат книжки за говорене по телефончето, по време на движение. Жените със смартфони са като зомбирани .Не говорят само когато спят и се е....т ,като за последното не е сигурно, Лошото е ,че шофирайки са като луд с картечница.

Ха, аз пък повече кифладжии виждам да говорят по телефона и да шофират! Ама ако искате да ги разделим водачите на МПС и на българи и др.?

Мълчи ма уруспйо.Не съм сигурен дали не разговаряте и с по два телефона, като другия е на оная миризливата ви слива.То въобще трябва да ви се забрани да заставате зад волана.Къдв св врете се на мъжете между топките.Жена -шофьор-арменец -миньор.

jingiby

Селяндурите в Чалгария най-много да се присмеят на гърчолята, които искат да наложат ред по пътищата си. У нас анархията на пътя се вихри с пълна сила...

ако има ПТП със смъртен случай с такива утежняващи вината обстоятелства като говорене по телефон, пушене, гонки и подобни... до живот! Само тук мат'ряла си праи квот си иска и никой не му пука от масовите смъртни случаи!

А у нас простите Тиквочи кога ще приемат нещо смислено и ще направят един закон да е валиден за всички, а не да мислят как да се заобикаля още преди да е приет закона, за да може техните малоуми копеленца- синчета и щерки да го нарушават безнаказано.... Всички, които ни управляват и осъждат крадат безобразно.... Защо се държим все едно нищо не виждаме и не ни касае?

И у нас закони има достатъчно! Проблемът е , че не ги СПАЗВАМЕ! Така ли е? Така е! А не ги спазваме , защото , първо, генът ни е такъв, мошенически. И второ, пак заради генът, трябва да има контрол, и то як контрол и яки санкции.А контрол - НЯМА! Санкции - символични. Хванат те без книжка, 300 лв глоба.И то ако те хванат.(за последните , сигурно, 10 години, съм спиран 1 път за проверка, без да има видима причина!). Плащаш и пак караш.И колата не могат да я спрат от движение, щото не е регистрирана на твоето име!

Мислех, че дивия популизъм и тъпотворчеството са само български патент!

И тук има закони, но няма кой да следи дали се спазват! КАТ дори си купиха нови автомобили, но почети ги няма на работа!

Саямо у нас в България може някой да те блъсне отзад, докато караш в насрещното......

Няма проблем, в България ще си караме в бус-лентата и без книжки! ;)

Нашите 240 недоносчета няма ли да препишат от тях- като не могат сами да измислят нещо смислено?

Закони има! Няма кой да ги прилага!

Това са половинчати мерки, разстрел на място трябва. И на цялата му рода до девето коляно. Как не са се сетили досега се чудя?

Охооо.. Значи от другото лято ще има доста български олигофрени дето ще се прибират пеша от почивката си... Е хубаво е това....

последния коментар ами за какво работят хората хм ами чи полицията иска 15% увеличение затова работят хората

Винаги и във всички времена, изобщо в цялата човешка история, всички репресии са били оправдавани с грижите и за благото на хората.

Винаги обаче остава въпросът - при тоталитарните режими или при свалящите ги революции е имало повече насилие.

В Гърция наистина не спазват ограничинията за скорост, масово. А българите в чужбина - карат си както си могат, е може би леко по-внимателно.

боцето,, да ни направи заплатите по 3000-3500 като на зам.министри и чиновниците паразити и започваме да "опраскваме" джигитите на пътя!!;))

Голям смях. Живея в Атина от три години и мога да ви кажа, че няма по-нагли, безразсъдни и рискови шофьори от гърците. Дори в София се кара по-цивилизовано, може би в Букурещ също е долу-горе толкова зле, но там поне не карат бързо. Тук няма никакъв контрол и каквито и да са обявените санкции всичко е само прах в очите (също като в БГ).

опа...!!! явно не си свикнал на такова движение...!!! само при нас съм видял движение в насрещното по магистрала или изпреварване в авариината лента...!!! толкова ,,ромски,, коли ...също...!!!

Браво на гърците. Дано в МВР си размърдат мухлясалите мозъци. В Англия за убит при ПТП при употреба на алкохол ще имат доживотни присъди.

Не е работа на МВР, а на НС да предвижда наказанията. А овчата ти радост на какво се дължи? Син на милиционер ли си, та да имаш полза от увеличение на произвола на МВР? С какво те радват репресиите срещу неизвестни за теб извършители?

Трябва широко да ползваме гръцкия опит при управлението на МПС и ударно са копираме от техното законодателство. Мат'ряла е същият - балкански, мърляв и безотговорен.

Защо българите карат в Гърция по правилата, а тук са някакви джигити? Толкова ли е трудно от МВР да вземат опита от гръцките си колеги?

Изобщо не е трудно, невъзможно е.

В Гърция наистина не спазват ограничинията за скорост. А българите- карат си както си могат, е може би леко по-внимателно.

Това не е вярно. Българите, които карат в Гърция се държат точно по начина, по който се държат тук, дори по-нахално. Имах скандал с някакво човекоподобно от В. Търново това лято, защото карахме 2 коли с ограничението от 60 км/ч, а въпросното същество висна до дебелия си търбух от прозореца, за да поздрави майките ни. Така, че специално за Гърция това са легенди.

У нас в БГ кога ще стате това да отнемат книжки?.Циганите си говорят карат където си искат,мигача не го имат за нищо?Дано стане навсякъде ,че шофьорите да спазват закона! Да се надяваме!!!

Когато КАТ започнат да си вършат работата! Сега има достатъчно закони, но не се прилагат, защото липсва контрол, а се прави някаква имитация.

КомунизЪма скоро ще диша праха на "демокрацията" по репресии. :-) Държавата отдавна не работи за хората, а за себе си и собственото си възпроизвеждане. :-)

А хората за какво работят ?