Лондон въвежда нова такса за старите автомобили

Британската столица въвежда днес нова такса за най-старите и замърсяващи автомобили в опит да подобри качеството на въздуха в града, обяви кметът Садик Хан.

Обратно в новината

Коментари - Лондон въвежда нова такса за старите автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бедните няма да карат коли ! После бедните няма да имат деца (пренаселеност). После богатите ще увиснат по стълбовете (справедливост).

Добре че му отвори очите Данчето н този кмет. Тя му рекла вдигни таксите за старите автомобили да видим как ще реагират лондончани. Демет пилотен проект на София ама се тества в Лондон. И ако мине успешно - СОФИЯНЦИ лошо ви се пише ...днес в Лондон утре в София. И Софията от най-мръсен град ще стане най-чист. Честито софиянци!!!

Майсторе, никой не се мори да сменя сегменти. Като си купил цялата кола за 500 лева, какъв ти е интереса да се набутваш с ремонти? Караш докато не рухне, продаваш я за скрап и купуваш следващият таралясник. И защо всички пушещи автомобили в София са с регистрации К, Х, ОВ, ПА, ПК, ЕН, Е, В, ВА? Защо са се довлекли да димят в София, а не димят по родните им места? Дошли били да работят в София защото при тях нямало работа. Докато работят тук и димят с таралясниците си, софиянци да мрат ли?

Да не пишем глупости, а да тръгнем да броим и измерваме, а??

Излез от канала и виж реалното движение. Най старите и пушешти коли са с рег. С не СВ или дори СА въпреки, че и от вторите има. Другия трафик е под 20 %, а измерванията ги правиха наскоро след затварянето на Житница.

колата и нова да е ако няма добра подръжка е се тая... може и 5годишна да замърсява 10 пъти повече от една 25годишна... всичко опира до задкормилното устройство...

трябва да са наясно, че седят зад сплескания си дърт волан кратко. Чака ги спокойната бяла стая без пердета, и тя усмърдяна на оловни изпарения.

по твойта логика 90% от българите са глупаци..... но свъщност си само ти....

20-ти век и влез в 21-ви. От 20 г. оловни бензини не се продават. Дизела не е бил с добавяно олово никога, а тези на газ (повечето бензинови кои са на газ) замърсяват по-малко и от електромобилите.

Дъртите български кочини смърдят на изгоряло моторно масло. Толкова са износени двигателите им, че покрай горивото изгарят и изхвърлят във въздуха дим от моторно масло. За лумпените-собственици на кочините това не е проблем; те казват - не смърди на нас, а на тия дето карат след нас или пък са около нас. Така че, това не е наш проблем, оправяйте се както знаете. Българските управници от своя страна не смеят да засегнат интересите на лумпените возенето да им е евтино, защото били ценни като гласоподаватели.

Глупак, сменят се сегменти. И масло гори празната ти кратуна. Да измерим, а?

Комунизма ще побеждава, явно. Комунистите са яростни противници на личния транспорт, но само за простолюдието, за велможите може, те все пак, важна работа вършат.

То, англичаните са най-големите комунисти, и аз така мисля!Ама от друга страна пък, в скандинавските държави има социални придобивки, за които и комунистите не са мечтали.Но дали това е комунизъм? Съмнявам се!

PekoHcTpykTop

Да, особено за черните хлебарки социалните придобивки са супер яки.

От Маркс и Енгелс, вторият не беше ли англичанин? А ако е какви глупости пишеш тогава?

и са ко ша прай милорда гени мунчев с Ролс Ройс от 1967г. ?

българи да емигрират в Кралството, а не обратното. Има ред, той е за благото на всички. Който не го спазва е аут. И така стотици години.

Миналата 2016-та 7000 гангличани са се преселили в БГ, глупи!!!

работят и учат във Великобритания. Тук идват само, само пенсионери. Схващаш ли разликата, схващаш ли проблема, умнико. Затова си на този хал.

Поредното малоумие. Вместо да се измерват отпадните газове и да се въведе норма, спираме колите, щото били стари. Значи нова кола замърсител - може, а стара кола незамърсител - не може!

старите коли.

Аха. А новите коли парфюм изпускат.

Вече ще замърсяват само богаташи.... всичко хубаво на тая скапана планета се случва с пари....

това е начинът старите коли да се спрат от движение в големия град. Това е единственият начин.

разбирам че ако имаш пари ще можеш да замърсяваш ако нямаш не.... закона трябва да е равен и за бедния и за богатия... Ако колата ти замърсява то трябва да и се заабрани влизането в гъсто населената част на града. Ако си богаташ и си плащаш глобите да си баровец със хамъра в центъра тоя закон помага ли? или просто разрешава да се замърсява срещу определена сума?

Я не сакам кола с десен волан,дори да е ,,нов внос...Ролс Ройс...каран от наборка на Елизабет. един път седмично до пазаря и назад,,.Без пари да ми я дават...НЕЕСАКАМ!

В Бургас всяко 3'то дете е с алергични проблеми или бронхиална астма и това благодарение на Кроношпана - завода за преработка на дървесина в дървени плоскости намиращ се в рамките на града, който си работи комфортно защитен от община с кмет общинари ГЕРБЕРИ, правителство от ГЕРБ и РИОС и РИОКОЗ- пак от ГЕРБ! Убивате децата ни бре свине продажни, заради тлъстите си комисионни. И по това ли ще се сравняваме с Лондон? Или се чудите какъв пореден данък пак да измислите за да си го излеете по бездънните джобове??????????????

пич, маписал си си домашното, разбрал си че в този район някой трови! дотук добре. Някой спира ли те да се преместиш ? или като мохамед - чекаме планината да дойде (завода да се премести?) кажи сега, вместо да се оплакваш, нямаш ли по-постижима възможност?

Пак ли ти бе? Айде върви...и не си пъхай смръдливата гага тук бе мекере!

значи,плащаш ли не замърсяваш,ебати логиката,либерална,а?

Има равни и по равни. По равните са тия с огромните камиони на порше марцедес и бмв дето са евро 10 но харчат по 15 на 100 и не плащат нищо.

не бе, глупи, плашаш ли, вземаш решение че е по-евтино с метрото да отскочиш до центъра вместо с кола. сешшшш лисе а ?

Айде пак ще се сравняваме с Лондон. А качеството на улиците и градският транспорт ще сравняваме ли? А работата на лондонската и софийската полиция? Може и заплатките да вземем да сравним а?

Ами да сравняваме и бай хой според който катализатора само "спъва" колата, а гтп може да се мине с една пеесетачка без да ходиш?

ами спъва я щото в Лондон катализатор и ДПФ се сменят на 150 000 - 200 000 км а у нас ако изкарат и 50 000 е цяло чудо. А и като си купиш нова по-висока кола а на сутринта я намериш без катализатор ще разбереш как МВР се бори с престъпността

В България има 3млн. автообила, а две трети от тях са над 20г. Какво дишаш в големия 2млн град, вдишваш, издишваш, всяко издишване е една година , издишваш си живота, ти, родителите ти , децата ти. А имаш метро,градски транспорт, вело алеи.