Експерти съветват как да си направим непробиваема парола

Британски експерти съветват как да си съставим непробиваема парола, която ще отнеме на хакерите 227 милиона години, за да я разбият.

Обратно в новината

Коментари - Експерти съветват как да си направим непробиваема парола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моята парола е Бат Бойко сме е ли някой да я разбие

Само Чък Норис....

това са си чисти простотии. тия милиони години как точно ги сметнаха?ако са се пробвали ръчно може би... но като цяло броя символи които могат да бъдат изпозлвани в общия случай са само 256 ако махнем ония които ги няма на клавиатури или са забранени за ползване и тн - намаляват драстично...от тук нататък почва просто едно проба грешка... сега ако си знаеш работата и позлваш аски кодове = символи дето номално не съществуват, нещата ще станат интересни.  k и каквот о още се сетите... а ако си поиграете и паролата ви бъде вместо с латински букви с кирилица - когато само латиницат ви е расрешена...

интересно - ботът не примеа символи с аски кодове 255,254,253 и тн... за непосветени да обясня - когато натиснете бутона "алт" и го задържите с числата пишете така наречените аски кодове - числото което съответства на дадения символ. например алт + 71 = G. е може просто да си го напишете. но на много от числата съответстват символи дето ги няма на клавиатурите... например алт+255 е празно, но не е клавиша спасе/интервал... та такива ми ти работи. да видим сега как бота ще прегхлътне тия кодове...

С този софтуер, всичко е въпрос на хардуер: https://link

Passware наитина е страхотен продукт!

Ами, сега като измислят "квантовите" компютри и вече всяка парола ще се разбива за секунди. Не сте се образовали добре. Само малко още пари трябва да се отпуснат, така ако може "учените" дето ги разработват да стигнат до пенсия с милиончетата, пък после ще започне един такъв квантов век за компютърните технологии че шапката да ви падне. Вервайте ми!

Това перпето мобиле, наречено квантов компютър, доста трудно ще прокопса. Аз не успях да разбера как 3-те му състояния го правят по-бърз, та чак всички пароли да разбива за секунди.

"чичковитечервенотиквеничета" и да видим как я хакват.

Паролите трябва да са на хартиен носител, тефтер и да са рандом букви пр. mkgh6vdfr4UC&GBVH, максимално трябва да се избягват електрони услуги свързани с банки, дебитни карти и прочее.

СралоМе4енАПъте4е-КоиГоЯдеТИ!!!

Никой вече не разбива пароли. Просто я "вижда" в бисквитки на браузъра. А до там се достига лесно.

Като знаят много защо постоянно реват, че руските хакери им го сложили в командният промпт?

Голяма простотия.

Че и почти всички й се вързват и влагат собственото си "експертно" мнение... На почти всички коментари, а и на самата статия единствената ми реакция е "няма нищо общо". Абе хора давате ли си сметка колко разнообразни методи за верификация съществуват, колко различни начини за пращане на съответната информация, ограничения при пробването, какво може да се прихване и какво не, какво се пази в бисквитената кутия и хилядите начини, по които се практикува ... абе като не знаете за какво говорите четете мълчаливо какво казват съветските уче... опа, британските учени и не показвайте колко сте наивни.

Мда . . . Ако обаче си напишеш паролата като коментар, гарантирам 100% непробиваемост.

Твоята поне е лесна: rakovska134.

16 символа -13 букви, 3 цифри и една главна буква. Да заповяда който иска да я разбива.

glfon_Pesheff

Ах, мамка ти, как разбра, бе!

Няма такъв филм "непробиваема парола". Каквото и както измислите, то е вече ясно за оператора на системата, към която сте си включил интернет абонамента. Така че, спете спокойно деца, Биг Брадър ви пази!

Това може да го изръси само един пълен лаик по материята.

Глупости е това което си написал;-)) Сложи си парола свързана с природата, или с някое забравено село в планина, в името сложи няколко главни букви + 2-3 цифри и щя разбият след 1 мл години!!! Например: schIrokA Laka roDopite _ 1881G

Нали има програми, които записват това, което набираш с клавиатурата.

"Експерти'' ама май само на заплата ама седнали акъл да дават на хората които на 80% имат повече познания от ''експертите''..

Ясно е че ако са думи хакерите ще се сетят Затоеа използвакте първите булкви на нещо познато Например Ала Нала Ницс Попова Лъжица Хайде Бе Ванчо Наш Калпазанчо АБНПЛХБВНК Нещо такова Разбира се добавете и цифри Рейса Спря На Светофара Настъпи Гробна Тишина На Пътя Бавно Се Стовари Девойка Хубава Една Лощото е че тука са само съгласни ...

Аз па от край време си слагам паролата на кирилица ... успех на хакерите

ХАХАХАХАХА!

После се сетих , че за да я имам е адлинистрирана някъде от някого....

Моята е 6 букви + 4 цифри никой досега не я е разбивал.

Въпрос на време и желание ;-)

болшинството хора прекалено се притесняват, ако сте средно статистически 'иван иванов' е малко вероятно някои да се прицели точно във вас, ако ще да сте с наи-лесна парола.

Епа на Вуте паролата е непробиваема , оти е " Корни имам малко гъзе " а она има голем сръдлив гъз

И тъй като teabrownpicture е една много хубава и почти непробиваема парола, можем да очакваме през следващата година и тя да попадне в топ 10.

Моята е "putindagoduha5patinaden", ще я рязбият, ама друг път, след милиард години, щото има още 3 цифри на различни места!

Kvi eksperti imat pa tea be,alo Britanski eksperti,ot vas akal ne iskame nie bih mi vi dali na va no ne i vie tochno v taq oblast ste gola voda

А "най-непробиваема" е паролата зад която няма скрити никакви сметки,карти,бази данни...или пък като "изостаналите" руски служители в свръхсекретните им ведомства - използват механични аналогови пишещи машини. Примитиви,а???Като немците от ВСВ -със системата "Енигма".Абе глупаци немски! Да ама ако случайно янките не бяха сбарали Енигмата в потъващата подводница - НЪЪЪЦ немски тайни макар зверския труд във Флечър парк! Така че дигитализирайте,ама с мярка,хакерът дебне!

Ето как една фантастика от щатите променя историята. Не "янките, а англичани са превзели немска подводница и са се сдобили с енигма. Но така е като се чете малко, а повече се набляга на филмчетата.

Абе маймун, я прочети пак кой и как е пленил "Енигма" пък после ела да се правиш на голям!

Първата "Енигма" е закупена на някакво изложение, още преди ВСВ. Била е предназначена за бизнес кореспонденция. А иначе, първата военна "Енигма" е открадната от американците, но... от японците!

Глупастями на търкалцами. Не съществува такова нещо като непробиваема парола, когато става въпрос за обикновен компютър, свързан с интернет.

РусияБИЕпоИД непробиваема.

Създадох преди време собствена система която не претендирам че е най-добрата но който желае може да опита - в паролата да речем masterblaster - използвайте една или 2 букви които съвпадат с кирилицата /а,е/ и ги попълнете не кирилица. При съчетание на паролата от 2 езика не виждам начин как някой би отгатнал комбинацията. Все пак записвайте на хартиен носител или текст документ какво правите , често се прецакват цели акаунти от забравяне на паролите.

доста системи не приемат кирилица.но пък шльокавицата върши работа: ma$1erbla$1er

БСП.ПАК.НА.ВЛАСТ ха ха ха ха

А моята парола е Иван. Смятам, че е непробиваема!

Една баба решила за да не бърка компотите тази година да им върже различно по цвят конче на всеки буркан. Червен конец за черешите. Син конец за прасковите, Жълт конец за ягодите, Кафяв конец за малините и т.н. Направила бабата компотите и била много доволна. Прибрала ги за зимата. Дошло време за ползване и бабата отишал да вземе компот от череши, обаче се сетила, че била забравила кой конец за кой вид компот е ....

А сега и един български експерт да си каже думата - Тъй като методите за разбиване на пароли работят с речници с думи, то създаването на парола с умишлена правописна грешка в нея ще елеминира възможността да се отгатне паролата по този начин. Така в арсенала на хакерите остава само най-тежкия метод - "бrute force", но той е най-бавен, изисква множество повторения. В допълнение почти всички съвременни системи имат заключване след няколко поредни опита. С това заключване се добавя допълнително време на изчакване , което прави този метод неизползваем.

Например: елЕменира :)))

Ха. Това е забавно.Точно тази дума бе част от една стара парола, която я ползвах дълго време. И това бе умишлената грешка. Но явно от многото ползване съм я написал гешно по навик. Така че и с умишлените правописни грешки трябва да се внимава :) Но се чудя защо автоматичната проверка на правописа в Броузера, която имам инсталирана, не я е хванала!

Не мога да разбера как хакерите разбиха паролата ми. За парола бях избрал годината на избирането на папа Пий VI - 1234г.

като си направиш парола-бойко+корнела=вечна искрена любов,нема разбиване

Да, и като не си взема гинкобилобата 227 милиона години няма да мога да си вляза във фейсбука. Ша са забравим с наборите.