Двама мъже са прегазените от влака Перник-София

Двама мъже са прегазените от влака Перник-София. Инцидентът стана в София на около километър преди жп гара "Захарна фабрика".

Обратно в новината

Коментари - Двама мъже са прегазените от влака Перник-София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гламава е държавицата скапаншка!

От години подаваме сигнали! Прелез там не можело да се направи, защото е завой, няма видимост и от НКЖИ отказват. Подлез не можело, защото тунела отдолу е много плитко. Пасарелката, четно казано и аз съм скептичен, ще се се ползва ако не се огради здраво, че да е по трудно да прескочиш, отколкото да минеш по нея. Някакви проекти се правеха преди година-две. Общината даде една торба пари и НИЩО. Района в транспортно отношение е критичен обаче ОПГ ГЕРБ начело с УчелЬницата си правят оглушки. Ама те овцете са за това, за доене, стригане и трепане!

А дали не е интересно да отбележите, че мястото не е обезопасено според изискванията за такова в населено място..,но всъщност това не е новина. Може да е новина фактът, че същите двама безименни за вас пенсионери съвсем активно събраха подписка за регулиране на този подход към парка, но общинската администрация ги отряза... Или и това не е новина? А нещо по-пикантно като за вас: че човешки органи се търкаляха по линията два дни по- късно, пред очите на минаващите както винаги оттам хора и на разположение на стопанствени и безстопанствени животни? За вас те са двама пенсионери, но са нас са бащите ни и имаха активна гражданска позиция, но заплатиха с живота си за безхаберието на управниците. Някой ден, случайно, може някой да реши и край вашите домове да прекара жп линия, може там да се разхождат други бащи, майки с деца, ваши близки пенсионери или вие самите. Запомнете, този случай е трагедия, която може да постигне всеки от вас в тази държава! И между впрочем, те бяха прекрасни хора и носеха прекрасни имена- Иван и Асен. Имаха злощастието да живеят в добре администрираната община и сега ги няма...Но кой ще изтегли следващия жребий,остава да разберем...

Трябва ли да има протести , за да се оправи това нелепо преминаване на железопътната линия за влизане в Западния парк!

другата версия е че са се самоубили заради мизерията

Не съдете възрастните. Откога хората от квартала молят да се направи подходяща пасарелка или прелез за преминаване.

А каква е гаранцията, че ще се минава от там? Тези са го направили на нерегламентирано място, поради което и се е спънaл човека.

Така ще е, докато линиите които разделят София някой ден не се вкопаят в земята както във всеки нормален европейски град. Отгоре могат да се направят паркове, велоалеи и пътища и да се премахне най-накрая тази бариера за развитието на северната част от града. До тогава ще има такива нещастни случаи и всичко де що е инвеститор ще се трупа между релсите и Витоша...

То хубаво ,но когато ти кажат колко от данъците ни трябва да идат там друга песен ще запееш.

виж колко години живеят,тоя на 95 е имал поне трийсетина годинки още да ни смуче кръвчицата с тлъстата си пенсия,но тоя път е имало господ,да има всеки ден повече такива новини,да се очистим от тая смрад пенсионерска и тогава държават ще тръгне напред и няма да им кой да ни спре

Лека им пръст! Нелепа смърт! Нещастен случай!

до 95 години и да те блъсне влак...И това ако не е нелепа смърт...?!

Все от нещо трябва да се умре, дори на 95 или над сто години ако ще да си. На едни познати дядото загина на 98 години, живее сам на село в къща с два метра дувар, близките го посещаваха го през два три дни а той се справяше добре живеейки сам. Една сутрин през зимата излезнал в двора да прибере една овца обратно в кошарата, препънал се и се оплел в един жив плет трънак и не успял сам да се освободи от тръните и храсталака, викал е явно за помощ но зад високия дувар никой не го е чул .След два дни при поредното посещение близките му го намерили починал оплетен в трънаците. Аутопсията показала че стареца е починал от хипотермия .... така че каквото ти е писано това ще е, а смърт без причина няма.

Докога през града ще минават влакове? Колко хора помнят катастрофата между влак и трамвай в Люлин преди има няма 25 г. в която имаше много жертви?

В Люлин никога не е имало влак, може би имате пред вид катастрофата на прелеза в Красна поляна, бул. Вардар и бул. Възкресение, преди 30 и нещо години

Тези хорица са били със старческа деменция най-вероятно. Иначе нормален адекватен човек няма да направи такава глупост. Бог да ги прости!

Тези хора със сигурност нямаха деменция. Баща ми беше с две висши образования и инициира подписка за регулиране на мястото, внесе я в общината. Защото страшно много дементни според вас хора пресичат на същото място и винаги е било така. Те искаха да го променят, но бяха убити от безчуствие и безхаберие на общинари!

Аз нямам деменция и пресичам линията там с колелото, защото другата опция е да мина през тунела, където е още по-опасно. Влак преминаващ през парка без никакво обезопасяване е пълна идиотия. Ако наистина има сигнал, някой трябва да осъди скапаната община.

Някои хора на 80, а пък за 95! да не говорим, са с акъл на пеленачета.

Това се нарича старческа деменция и никой млад, здрав, прав и корав не е застрахован от нея, АКО доживее до 95. Повечето български мъже не доживяват.

Проблема е с по-новите влакове които не се чуват като идват. Трябва да ги модифицират някак за да станат по-шумни като старите.

По цял свят гледат максимално как да обезшумяват влаковете заради жилищните сграби построени в близост до жп инфраструктурата ..... но бай Ганьо Балкански пак на 180 градуса се е обърнал и зове влаковете да вдигат дажнгър от километри щото видите ли на двама дърти вероятно и алкохолизирани кретена им скимнало да пресичат жп линията не където трябва и то точно пред връхлитащия ги влак. Ми така де - хиляди нормални трябва да се съобразяват с двама идиоти, те на това му се вика демокрация по Ганьовски , права си имат олигофрените и толкоз, отстояват я .... а задълженията са за другите.

По цял свят обезопасяват с огради, прелези и т.н. Само тук човешкият живот не струва нищо.

На това място хората минават повече от 50 години. Явно има нужда, но на никого не му хрумна да направи един нормален прелез.

Трогателно е, че единият не е оставил падналия, а се е опитвал да го спаси до последно, при което загива и той. Доколкото видях в коментарите дотук се говори за дърти пенсии, склерози, но не е забелязан този толкова човешки жест. А ние ще го направим ли същото за друг човек?

Зависи от човека. Ти за вашата курнелия ще го направиш ли? А за вашия гергов?

LeGrandTulup

Ти какво, ще го претегляш и преценяваш наум дали си струва, от коя партия е, какви заслуги има? Влакът ще го размаже, а ти тогава ще вдигнеш ръце и ще въздъхнеш, че не ти е стигнало времето да прецениш дали да или не. Ако противниците на БСП са все такива като теб, това значи че БСП трябва да е нещо много добро.

Ясно, били са баща и син. Ако бяха в пернишко голфче, мошеше и да преминат отвъд....бариерата.Влакове тръгват на всички страни като в песента, има за всички желаещи тръпка. Купете си къща на морето - само от три страни ще сте заобиколени с кретени.

Мир на праха им,но новината си звучи като реклама на НОЙ-Въпреки нас в България има жители на по 95 г. които се обслужват от 80 годишни младежи

Добре де, на 95 и 80 години - за къде са бързали? Да не е самоубийство? На тази възраст нямаш бърза работа. Можеш и 15 влака да изчакаш да минат!

Ти ще кажеш! Да ме извинят мъртъвците, светла им памет, но може да им се е отворил парашута. На тези години това никак не е лесно.

Така си мислиш сега,ще те питам когато ти станеш на 95г дали няма да бързаш и за къде бързаш:)Аз сега съм САМО на 52г ,но ще те изчакам да станеш на 95г. :)))

Надкей, проверявай си първо информацията!

Милите възрастни хора. Каква нелепа смърт. Направо ми се насълзяват очите. Трябва да се изграждат пасарелки с асансьори на такива места и наоколо само огради

каква съдба..доживели до 95 и 80 години и да ги блъсне влак...Бог да ги прости

доживели са,потни вода не са пили,много рано измират тия българи бреййй,колко била иначе кратка продължителността на живота им,хубаво е когато се развенчават митове,тази новина за продължителността на живота на българина,новините за измамници за фалшивата българска бедност и така,истината винаги излиза,колкото и да се опитвате да я преиначавате,явно има някий,който е над вашия български господ и от време на време ви запушва мръсните усти

цял живот ще е травмиран заради тези склерози. Всеки ден виждам някой такъв да пресича на 10 метра от зебрата, но не по нея.

Старите българи не оставят другарчето си, дори да лежи на релсите и да идва влак. Поклон пред мъжеството на един от тях!

особено когато не са видели влака!

Само едно е жалко. Двамата малоумни дърти вампира няма как да вземат наградата Дарвин. За жалост, вероятно са се възпроизвели.

тъпанар нещастен, за съжаление, вероятно ти си се възпроизвел...

ОЛИГОФРЕН

Тъпак

прав си,и на мен не ми е жал за два дърти паразита

и ти натам си тръгнал..