Триумф на милиардера Бабиш на изборите в Чехия

Чешкият милиардер Андрей Бабиш спечели огромна победа на състоялите се в петък и събота парламентарни избори в Чехия.

Обратно в новината

Коментари - Триумф на милиардера Бабиш на изборите в Чехия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам никъде не се споменава, че всъщност на първите три места са пропутински партии, против санкциите с Русия и против бежанците.

Санишевите ПЕСове се провалят на всякъде в ЕС,но той по комсомолски продължава да се перчи с глупави изказвания по медиите!Няма никаде такъв тотално губещ ,т. н. политик,нахално да се натрапва и безсрамно да се нагажда с фантасмагориите си!

"социалистите" и тук се сгромолясаха шумно. трябва да има нещо много сбъркано в съвременния "социализъм", който е повече лобизъм. но пък все повече се потвърждават съмненията ми, че който има нещо "популистко" в заглавието на партията си, той ще печели изборите в бъдеще. ето ви и съвет: ако си кръщавате/прекръщавате партията, то непременно слагайте думата "популистко" в слово-съчетанието. напр: Първа Популистка Партия за Европа. Първи Популистки Брюкселски Комитет. Европейска Народнопопулистка Партия. Социалдемократична Популистка Партия на Растежа. Зелени Популисти Напред.... така ще отнемете популисткото на сегашните системни, антинародни популисти, които управляват от и в името на международните концерни и банките.

Напълно си прав! В Германия в момента най популистка е партията на Меркел. И всички се радваха, че нейната партия е спечелила най много гласове на изборите, т.е. 30 процента.

да познаят от три пъти - чехите православни ли са ???

Няма нужда да се "познава" соросоидиота, обаче, той сам е обажда.

Чехите не са православни, а явно не искат да стват и мюсюлмани, за разлика от тукашните либерали. То добре, че мигрантите не са удовлетворени от местните условия и гледат да се изпарят.

Чехите са католици, умерено религиозни, като нас. Този Бабиш е с много съмнителна биография на доносчик, но вероятно е успешен популист, като нашите мошеници лъжепатриоти. В Германия Меркел е протестантка с баща пастор, единственият избягал от Западна в Източна Германия, вероятно по заповед от КГБ.

И тия май са зомбирани бая щом вярват че милиардера ще да им раздава от своите милиарди:((((

А, той това ли е обещал?

Добре, че този не се е родил в България! Щяхме да му разкажем играта!

Колкот сме я "разказали" на нашите олигарси.

"Популист" е тоя, който казва, че има лесно решение на тежките проблеми. Примерно: казва, че ислямското нашествие може да се спре, като затворят границите, се спрат им се "помощите" и соросоидиотите се подведат под отговорност за трафик на хора. Или пък, ако каже, в България, че като спрат неплатените ток и вода на циганите, вземат им се фалшивите книжки и дипломи, спрат им се фалшивите "инвалидни", "самотна майка".... Почнат да се дават помощи само за второ дете. Почнат да ги съдят за педофилия. Бутнат им се незаконните къщи и те сами, бързо бързо ще се изнесат къмту по"толерантния" "запад".

"Либерал" пък е политикът, който ви убеждава, че тези неща няма как да станат и ви носи от девет кладенеца вода в стила на "експертите" от "Америка за България", като ви казва с много думи нищо.

Значи, ЕС е съставен от Евроатлантически гейове и Популисти. Други няма.

Популист е този, който ви убеждава да приемате Бежанци, за да живеете по-добре.

преди двадесетина години, по някаква телевизия излезе един, дето е бил по високите върхове в енергетиката (още не бяха разделили енергото). Водежата го попита - възможно ли е царя (мадридския комарджия) да стане президент или премиер. Тоя вика: България е разделена от енергийната мафия на 4 части. Ако тея 4 мафии се съберат, могат и магаре да направят президент. Повече тоя ни се чу, ни се виде. 100% са му спретнали некое инфартче.

Ами познал е. Имахме си магаре за президент.

пък имаме катър ли е муле ли е,нещо хермафродитно,абе вървим от трън,та на глог

ВБА

Че то един от мафията направи Плевела президент, а вие говорите за 4.... Ето как един направи магарето президент. Дай Боже вече бивш...., че с магарешкия си инат обърка политиката на държавата. А това за магарето може би са думи на баш един от Герб.... Нищо лично, но фактите си бяха на лице за магарето президент....

Че то и нашият милиардер триумфира след три мандата а простия народ му вика "Вива" както на Цезаря в Римската империя. То това е демокрацията, да използваш простия и глупав народ в гладиаторски битки за кеф на велможите.

"Демокрацията, това е да спечелиш мнозинството глупаци на своя страна".

Ей, тия да не видят нещо от Америка... Но за това САЩ и Чехия са добре и ще стават още по-добре. Защото там първо ставаш милиардер, а после печелиш изборите.

Прилича ми много на Стефан Тафров, бившия шеф на отворено общество в България. Дан би да са рода нещо.

от малко прасе и нов началник не знаеш каква свиня ще излезне

"Не знаеш", ако си сляп или прост, или и двете.

що е чех все е лайно

По-голям Популист от Меркел няма. Народите от цяла европа вече я разкриха. Защо в Германия и Австрия не чухме думата Популист, а сега в Чехия се Използува ?

"Не чухме" щото общата медийна стратегия на соросоидиотските медии в Германия беше1 за "АзГ" да не се говори изобщо. Все едно не съществува.

Чехия са постигнали успех като направи първите действия закриването на службите на комунистическия режим, въвеждането на лустрация още през 1991 година и обявяването на режима за незаконен през 1993

основният успех на чехите е техният манталитет по-различен от този на ганьо. без този успех тяхната действителност ще заприлича като у нас. всичко друго е политически локум, който разтягаш в момента по нашия си манталитет.

Бжежински още деветдесетте години каза, че новият враг номер 1 на САЩ, след разпада на СССР и православието. Справка: Сърбия, Македония, Украйна, Грузия, Армения, Гърция, България... Русия, разбира се, най-вече. Да се готвят Молдова е Беларус. В Ирак и Сирия ИМАШЕ милиони християни. Ливан е бил 90% християнски през шейсетте години. А, сега дали са 10%.

Бабиш израства в семейството на чехословашки дипломат. Началото на кариерата му е обвито в мъгла. В началото на 90-те години той се сдобива по неведоми пътища с пражкия филиал на концерна "Петримекс". Освен това се знае, че навремето е сътрудничил на Държавна сигурност. Преди две години беше открито картончето му на сътрудник с псевдонима "Агент Буреш".

Ма кат има уфци да блеят и балами да скачат по площадите, що не.

приличат по надеждите, които възлагат на поредния спасител-оправител, както мадридският симо оправи българския народ за 800 дни, та и чехите у кюпа ???

Има само една "малка" разлика - че мадридският дойде, за да забогатее, а този си е богат!

"Си е богат", по рождение, може би!? Или е хванал риба в мътната вода, демек са му дали куфарче, позиции, чадър от чешкото ДС.

abasador

винаги, съм се очудвал на политици и представителите на медиите, които посочват или определят (само като пример), че... "популисткото" движение на Бабиш АНО получи над 30 процента, управляващите социалдемократи са с едва 7,4 процента, Крайнодясната антиевропейска партия "Свобода и пряка демокрация е с повече от 10 процента. Защо това движение не се назовава от медии и политици "демократично "а не "популистко"? Нека да задам въпроса в обратна посока, коя партия не е "популистка"? Лек ден. P.S. плурализъм- определения; потвърждение или допускане на множество мнения, възгледи или гледни точки по даден въпрос. Принцип на обществено устройство, който предполага множественост на мнения, становища, изяви, политически организации и др. Плурализмът е основен елемент на демокрацията.

Плурализмът е допускане/наличие на повече от една гледна точка, на повече от едно мнение, организация, партия, движение. Популизмът, обаче, е метод за привличане на голям брой привърженици/избиратели/мечтатели чрез гръмки обещания за лесно и бързо постигане на непостижими, но силно желани от хората неща- примерно-висок стандарт само за 800 дни / а може и за по-малко!/ Лек ден и лек живот и от мен..

Концепцията е още от времената на Древен Рим - дву партийно управление, като едните защитават традиционните ценности и утвърдената аристокрация (оптимати), а другите се правят на хора от народа и защитават бедните и онеправданите (популари). Всъщност и двете групи, мислят само как да оправят себе си, децата, внуците и правнуците, а избирателя, да се оправя както може.

управляват света, парите управляват и у нас. И нека се "борим" с корупцията!

При демонокрацията е така - първата, истинската власт е финансовата, банките, демек. Те стоят зад т.нар. "олигарси". Що "олигарх" без пари не се става. Олигарсите отговарят за втората истинска власт - "медиите", които на практика назначава политиците. Останалите там "власти": "законодателна", "изпълнителна", "съдебна" са само за парлама и прикритие на истинските.

Нем. Първата власт е търговията, т.е. посредничеството м/у консуматорите, парите идват после. В тоя ред на мисли- ти кога за последно сам си сади и копа домати или пък си направи домашен сапун- м/у две дисертации ли? :)

Пореден успех на агитсаботажната програма на Кремъл, няма съмнение. Като не е техен поне да е някой дето ще оплеска нещата (пример - Тръмп). Обществата ни все още изграждат имунитет срещу злоупотребата с днешните средства за комуникации, няма как. Такива неща се научават само по трудния начин, като ги позаболи ще се научат.

от тъп по-тъп си станал :))) пускат си хората нет-а, ако знаят как въобще и браузерът ги отвежда на страницата на кремъл и те лапат ли лапат кат шарани, хахахахахахахах :)))))

Триумф на Бабиш! Триумф на АНО - "Акция на недоволните граждани". Поредният недоволен от Брюксел и от политиката на мама Меркел за бежанците... ПП: Бабиш, чешкият Тръмп, е проруски настроен за ужас на еврозелките.

Урра за Бабиш!!

Популизъм - що е то? Или какво не е популизъм! Например политик да каже какво наистина мисли? Всички сме популисти - постоянно лъжем и рядко казваме какво наистина мислим! Хората искат да ги лъжат за да гласуват за този, който ги лъже!

Не всички лъжем. Аз не съм лъгал с десетилетия примерно. За политици не мога да гарантирам, че никога не лъжат разбира се, аз не съм политик. Не знам има ли такива няма ли, ти също не знаеш.

Tюх, баба Меркел се шаштиса! Ся къде шъ пласира орки? Май само Боко слуша началниците!

Сто процента популист, сто процента лобист. Като всеки богаташ.

Брекзит, Каталуния, Чехия - краят ви наближава стремглаво, алчни лицемерни еироатлатнтици ! Почвайте да се криете по дупките, плъхове ! Започнете сега ! Играта започва - хвани дебелия мазен плъх ! хахахахахахааааааааа

баш Грух ще ми говори за "дебели и мазни"...хахаха

Ха на бас, че съм по фин от теб - не се подлъгвай по написаното, пиле ! Никнеймът ми е такъв за едноклетъчни като тебе - както се и хвана, мушичке !

А на Путин краят наближава ли? Чехите и каталунците ще предпочетат ли неговият Евразийски съюз пред ЕС? Питам санки.

Чехите си избраха чист комунист според мен, но де да знае човек. Такива популярни приказки на такива много богати хора никак не ми се виждат правдоподобни. Както у нас, така и в Чехия навсякъде управляват комунисти по начина, който разбират, за да имат пълния контрол над обществото си. Когато идва такъв популист значи обществото е изгубило съзнание от недоволство или алчност.

Позна, Бабиш е словак и бивш кадър на Чехословашката ДС.

Мръсни прозападни подлоги, нормалните родолюбци не са популисти !

Като Марешки, Жорж Ганчев, Иван Костов?

ДОЛУ НАТО ! ДОЛУ ЕС ! БРАВО НА ЧЕХИТЕ ! ПОЧНА СЕ ! Няма да има реваншизъм - обещавам..

Леко в прасешки екстаз да не си обърнеш паничката с помията.

В екстаз съм, макар и прасешки, а на теб ти е тъпо с теб си, нали ?

По принцип всеки политик се явява "популист" ! За неолибералите и техните медии всички ,които не са съгласни с либерално-идиотските им мантри са "популисти" !? В България реалния бизнес също трябва да се обедини около Марешки ,или някой друг и да създаде своя партия !

Че тя Меркелица е дърта популистка! Излъга всички с крилатото "Щъ съ спраим!" Ама гледа как да пробута масата "инженери" на другите!

Е, този какъв е?

Ха, популисти? Щом ще се "бори с имиграцията" са РОДОЛЮБЦИ и ПАТРИОТИ, не популисти.

Чехия няма проблем с имиграцията. Нито е близо до турция, нито е на пътя на искямските навлеците. Те искат в германия, скандинавските страни, англия и холандия. Така че да, това е много евтин популизъм. Този е абсолютно същия като оранжевия клоун. Богаташ, говорещ нелепици, предназначени за лековерни лумпени.

Нямат проблеми с имиграцията, защото застанаха твърдо и отказаха да приемат. Иначе Меркел щеше да им е изпратила вече едни 100 000 навлека, ей така само за начало, при това с най-голямо удоволствие. Същото важи и за Словакия, Полша и Унгария. И понеже Запада продължава да ги притиска и опасността все още не е преминала, народите в тези държави гласуват за още по-радикални политически движения.

Милиардер, популистка партия. Чехите ще има да се вайкат какво им е дошло на главите. И... повечето едри бизнесмени, милиардери са успели да станат такива не с ум и акъл, а с агресия.

Крайнодясната антиевропейска партия "Свобода и пряка демокрация" на родения в Токио бизнесмен Томио Окамура отбеляза голям успех с повече от 10 процента от гласовете. Друга протестна партия, на Пиратите, също е на път да спечели места в долната камара на парламента с недоволните либерални гласове. По последни данни девет партии ще спечелят места в парламента. а после- балканците били такива и онакива, м?

Така е. Отсега нататък Източна Европа ще се управлява от милиардери и милионери.

честни, трудолюбиви, родолюбиви и щедро загрижени за бедните свои сънародници...

И настанала всенародна радост. Три ден яли, пили и се веселили.

Бабиш, Тръмп, Порошенко, ..., а ние на втора скорост ли ще се мъкнем? да направим ББ милиардер!

Мислиш ли, че той стои и те чака ти да го направиш милиардер?!? хахах :-0