ИД изгуби още един стратегически град в Сирия

Силите на сирийския режим изгониха терористичната организация Ислямска държава от стратегически град в сирийската провинция Хомс.

Обратно в новината

Коментари - ИД изгуби още един стратегически град в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като "опозицията" преди завладя Хомс, католическата църква питаше, къде са христяните там? Как набързо от 58 000 са намалели на по-малко от 1000. Като това е от отдавна.

само платени от русия драскачи изроди има тук. не си заслужава да се чете. драскайте си.

Така е , всеки истински българин уважава своите двойни освободители. А винаги ще се намерят малко продажни душици продали се на американските империалисти.

Не са двойни, а тройни! 1/ Царят ни освободи от турско робство! 2/ Сталин от монархо-фашизма! 3/ Горбачов от национал-социализма! Да живее Руския ИМПЕРИАЛИЗЪМ!

Толкова години минаха и някои хора все още не разбраха че идил е създадена от САЩ и служи за техните интереси. Чрез тях въртят и голямата игра в Средния Изток. А кой създаде Ал Кайда?,Еш Шебап и Боко Харам? Ха научете и се замислете!!!!!

А коя гад създаде "Дюнер Кебап"?

Да ама за да продължат оръжейните компании дейноста си тия терористи ще ги преместят на друго място. В Афганистан, Африка и тн.

Тежко жежка новина за наглосаксите и техните тъдявашни луди крави! Вперед, Россия, и мачкай наглата сган!

руснаците и Башар Асад бяха спечелили войната?Пък още водят битки град за град.Бах,мааму.Разпарчедосаха хубавата държава.И американците - завоеватели и руснаците-поканени гости "освободители".Путя и Шойгу що лъжат от една година,че са спечелили войната.Нали пушкаха ракети даже и от Каспийско море,че и самолетонасач закараха там на буксир.

американци в идил няма, но има 5-10000 руснаци.

По официални данни към 2015г. имаше общо около 500 американци и канадци. Лидерът за видео продукцията на ИДИЛ беше американец от сирийски произход, баща му е известен лекар в САЩ.

Добре че са руснаците, иначе в Сирия щяха да вилнеят все още умерените терористи на САЩ! Ако ги нямаше руснаците, Сирия все още щеше да бъде поробена от ИД и умерените терористи на Америка!

"Умерената" опозиция дето призовават за джихад, викат Алах Акбар, обезглавяват и убиват цивилни.

от Сирия на ФАЩ им трябва само петролеца Едно църно нагло негро размахваше епруветки в ООН а друг урод с показалка показваше къде са заводите за производство на хим оръжие Не намериха нито Антракс нито хим оръжие но за сметка на това черпят черпят черпят -петролец В Ирак им се получи измамата, но в Сирия удариха на камък Няма ли кой да ги срине и изтрие от лицето на земята тия уроди пезпардонни бе

куре, знаеш ли коя държава произвежда наи-много петрол и газ и не и е необходим чак толкова?

путко знам коя произвежда най много ама таман съм са надървил що не ми се одупиш за да ти обясня нагледно коя точно е

кардите на путлер (ид) бити и изгонени.

В Сирия срещу терористите се борят само самите сирийци, руснаците, иранците и ливанците. Ислямска държава е творение на САЩ и Израел - както показват фактите и двете държави + т.н. Запад подкрепят терористите от ИДИЛ с оръжие, логистика, разузнавателна информация и напоследък често директно атакуват сирийските части в помощ на Ислямска държава...на сирийска територия! Чиста проба агресия и необявена война против Сирия!

Тоя и за дописник не става, камо ли за журналист....

Насименто пак се е оакал. Не се казва "сирийският режим", а "сирийското правителство", набий си го най-сетне в тъпата кратуна!

А известно ли на автора,че така наречен "режим" е легитимен и е представен в ООН както и "режима" на САЩ? Но защо ли не се казва режим в САЩ? Може би от страх?

Само как започва статията "силите на сирийския режим" , а по-надолу се споменава "демократичната опозиция" а народа на изборите си избра ... "режима". Понякога и с много пари - не става.

Наглостта, безочие и безнаказаността на САЩ няма граници.Неканени са влезли в чужда държава и се опитват да приберат Сирия за собствените нужди. Разпореждат се навсякъде, погазват международни закони и човешкия морал. Обезценили понятието общочовешки ценности. Те им трябват за потребление за да лъжат и да прикриват истинските им мръсни намерения. Според тях всичкото им било демократично и добро за други държави без да питат самите държави дали те искат да бъдат демократизирани чрез кръв и страдания. Тази напаст някой трябва я спре. Дори и ЕС не може да се защити.

ах летете ескадрони -тоест руски ракети В устрема ви милиони са вперили взор с надежда и любов ---и към САЩ към САЩ и с повечко килотончета та никой да не пърха после

ФАЩтистите губят матрял.

Преди няколко месеца арабистът Владимир Чуков твърдеше,че някакъв шеф на ИДИЛ и шефа на въпросното СДС са братовчеди...

"... Другата се води от подкрепяната от САЩ арабско-кюрдска коалиция Сирийски Демократични Сили..." Там където има някакво СДС, без значение сирийско или сороско, нещата отиват към провал.

браво момче ! рака не е дамаск ...а когато го вземат американците да доидат и да ни се обадят :))

еее браво на американците !!! освободиха ирак , сърбия , либия , северна кореа ...краино време беше да освободият и сирия ! мамето им англосаксонско ... лешояди мръсни ! пари не им стигнаха , искат целият свят да е техен ... но нещо маи удариха на камък ... не е възможно една страна съставена от сбироротока на цял свият да е нация която да е за пример на останалите ! отидохме и видяхме с очите си американската мечта ...а има и интернет !

"Преди началото на конфликта в Сирия в Ал Карятейн имаше 30 000 жители" те преди конфликта имаха повече хора отколкото мюсюлмани в Русия - т.е. над 20 млн. Сега обаче в държавата има под 13... така че едва и в "града" ... или по-скоро селото е имало над 10 000 сега

Абе, идиотче, какво " ха-ха" , когато там избиват хора? Да не мислиш,че ти си вечен, че весело гледаш как други отиват?