ВМРО-ДПМНЕ иска анулиране на ”вредния” договор с България

ВМРО-ДПМНЕ смята, че на македонските граждани трябва да бъде разрешено да кажат мнението си за "вредния " договор за добросъседство с България.

Обратно в новината

Коментари - ВМРО-ДПМНЕ иска анулиране на ”вредния” договор с България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без коментар какви са македонците. Едни и същи с българите, с хората в Северна Гърция, Румъния и Молдова и забележете - много близки с албанците, Сравнителна голяма близост със Средна Италия и Сев. Италия, Хърватска, Босна.... А Ердоган засекрети резултатите от такива проучвания, защото интелигенцията и красивите им артисти, ползвани за визитна картичка са с наше ДНК. БЕЗ КОМЕНТАР ЗА МАКЕДОНЦИТЕ. Също така прото-македоните се оказват процентно с най-голямо присъствие в България и нашето ДНК. Та дотук с величието и Ал. Македонски - научно проверено, в кръвта. Там няма лъжа.

Понеже все още има коментари защо подаваме ръка на нашия народ - македонската провинция на някогашна България, да ви подсетя - Гърция и Сърбия имат претенции териториални. Но и Турция, заради албанското население там. Да не се окажете с нови-стари съседи, докато се сетите. Ако Македония и Албания станат членове на ЕС, както и Сърбия, тогава вече инженерната роля на Русия с линийка и пергел да чертае граници тук, повече от век и винаги в наш ущърб, ще е затруднена . Ще трябва Европа да цензурира промяна на граници. А пък като добавим, че Вучич, Ципрас и Ердоган се прегръщат с Путин и посещават...А пък маслото в огъня на македонизма, сипан от Путин, естествено дипломатично, относно кирилицата... Така че, скъпи съфорумци, без злъчна пяна към ББ и към нашия, убиван в миналото македонски народ, за да се откаже от корените и името си!!!! Мислете по-дълбоко!

трябва да осъзнаят, че животът се отдалечава от политическото минало на Балканите и традиционното вмешателство на Русия да не допуска голяма и силна България. Днешното поколение не иска да знае историята, иска да живее и не му се занимава с архаизми. Балканските младежи гледат към Европа. Тито-мито и т.н. вече ги няма. Нашите български младежи също растат, без да са възпитани с руски филми и не учат руски език.Така, че Путин да остави у младите доброто чувство към руския народ, според разказите и спомените на родителите им.България е обичала, обожавала Русия, а е получила най-якия ритник от Русия. Много пъти сме предавани. Дори със СИВ, дори днес с българските про-руски олигарси, ограбили народа ни. Нека Русия се заиграва и гони интереса си с Турция, но винаги знае, че има едно "но". Както и едно наум за другаруването си с Гърция, Сърбия - да не забравят предателството им, спрямо България в Балканската война. Щото днес съюзници, утре - това, което в историята си са го павтаряли.

ДОГОВОРЪТ Е ВРЕДЕН, защото вашите политици са вредни за народа си!!!! Искат още дълго да ви крадат, както нашите политици ни крадоха - е, по това ще познаете, че сме един народ. Обичаме да ни крадат и търпим, а има такива дето няма да вземат за 3-ма или десет, а десет души искат да откраднат дажбата на цял народ. Има ли други такива народи в Европа и да мълчи народа - няма. Само ние сме, щото сме еднакви - един народ.

А като се замисля ... подарихме им 150 танка (от запаса), за борба с "косоварите", а макетата ги продадоха в Мозамбик и ... Судан. Ужас. Утре на кого ще продатат "договора за добросъседство" .... "зелената" им карта за ЕС.

са некадърници които не могат да произведат нищо градивно освен да лапат траншове ту от ЦРУ ту от КГБ и да прявят дебел гъз.

Коментарите на читателите на ДИРа показват нагледно правотата на позицията на ВМРО-ДПМНЕ. У българите няма и капка уважение към македонците. А причината е ужастно проста - пълна липса на елементарно възпитание. При тази липса всички опити за нормални взаимоотношение са предварително обречени.

Много си ги обичаме македонците и те са мъчен народ като нас, а общото между нас е че политиците и партиите ни са крадливи и корумпирани и манипулират народа с цел да ги държим на власт. Ако се появи финансова изгода за ВМРО ДПМН то от тях по-голям приятел на България няма да има.

Светлозар Елдъров "Сръбската въоръжена пропаганда в Македония", та да ви светне за що иде реч ???

За да разберем сегашното ВМРО трябва да знаем, че сега партията е превзета от ДС заклели се на Тито Те знаят истината Виж Любчо Георг. предишен Председател на ВМРО си взе български паспорт, но са се про- дали на събски.ДС , така е и у нас БКП.ДС.БСП.КГБ са провокатори и затова сме последни в ЕС , а те Македония и Сърбия след две по- коления ще мислят европейски......

Руските подлоги в Мaкедония нaдигaт глaвa:) Явно пaк е имaло трaнш от рубли:)

Писна ми от тия сбъркани хора. Първо им се ядосвах, после ги съжалявах а сега вече не ми пика за тях. Заради тези хора Българската държава е загубила толкова много че трябва да се отървем от тях колкото се може по-бързо. Факт е че заради тях губим всичко постигнато в Балканската война. Ако не бяхме настоявали толкова много за тези чукари както и за няколко тъпи солунски квартала сега щяхме да си имаме Беломорска и Одринска Тракия. Все плодородни земи и подходящи за туризъм и търговия. А ние вместо това ...македонско та македонско. Чукар до чукар с криви хора. Абе теглете им една майна най-сетне и да си трошат главите. Като ги нагъзят албанците да ходят да ревът на сърбите дето където ги хване албанец там ги пердаши.

Слaвa богу, че си нямaме Беломорскa и Одринскa Трaкия!:)) С нaшия туризъм вече щяхме дa сме й рaзгонили фaмилиятa!

След като сръбската клика на ВМРО ДПМНЕ иска да анулира договора, значи договора е добър. Сърбите губят влияние в партията и скоро ще ги изметат.

Русия и българските комунисти създадоха в угода на Сърбия македонската нация, Русия и нейните български копои винаги са действували против България.

Фердинанд е този, който разчленява и договорира подялбата на Македония между Сърбия, Гърция и България. България призна държавата Македония първа и Вардарското Българско наречие за държавен език. България от първите призна Косово и така отново предаде българите в Македония на главорезите от АОК, създадени от шефа на ЦРУ Джорж Тенет, по баща албанец-Тенети

Фердинанд има вина, че се е предоверил на "съюзниците" сърби и гърци, човека е европеец идва , от Германия и ориенталските нрави ви изиграват лоша шега. Виновен е и за свръх амбицията си да вземе Цариград сам без подкрепата на някоя велика сила като Великобритания например. Докато ние изнасяме главната тежест на Балканската война 1912 г на изток, на запад сърби и гърци подло ни взеха безспорни български земи. Историята на Балканите е пълна с подлости. България кажи речи сама побеждава многовековният ни общ поробител, за благодарност всички наши християнски съседи Румъния, Сърбия и Гърция ни нападат. Колкото до Косово, сърбите първо си продаваха земите и къщите на албанците и заминаваха, за Белград а после се сетиха, че там било Сърбия.

македонците си показаха истинското лице. в българия много хора наивно вярват, че много ни обичат.

Ужас, тукмо си помислих, че са започнали да се цивилизоват и да мислят с главите си. Това тяхното ВМРО все повече и повече заприличва на Сръбска партия. Това извращение с този македоноизъм направи направи толкова поразий в последните десителетия и тъкмо се подписа нещо дето що годе става и хоп сега отначало да мразим, да гледаме за война с България, да вземем пиринска Македония и да ги направим македонци. И като се има на предвидм че тези съседи са преобладаващо Българи направо ми се повдига.

Тия са баси канцерогенните злокачествени диви твари. Толкова години ни правят сечено и сега пак нещо тъпо се сетиха. Дето се вика един век да ги оставиш в тъмница, като свърши и излязат нищо няма да усетят, защото те и без това си живеят в средните векове. Ама ББ така им го втъкна другарски, че ем им е вътре, ем не могат да преглътнат, ем крият какво им се случва и искат нищо да не им се е случило. Те са там таман като нашите "социалисти"- шибат народа си и го успокояват колко хубаво ще му стане след години. Дето се вика македонците, колкото пъти не ги изберат , толкова пъти ще са на кяр, както у нас с бсп-то.

Никога един договор за добросъседство не може да бъде вреден.Вредна е омразата и войната.

Tuk простичкият въпрос е, може ли договор за добросъседство, чакан толкова дълго време и от двете страни (Социалдемократите не случайно победиха на местните избори), може да бъде вреден. Бих казал, че за вредни хора , може и да е вреден, но реално е крачка в бъдещето. По-доброто бъдеще!

Българското ВМРО за какво мълчи. Или им затъкнаха устата с някой пачка. Шумадийският Груйчо съвсем се разпаса. Готов е и на всичко да запази властта. Макетата, като истински българи, се люшкат налево-надесно. Гледат силния на деня. Палачинката се обърна. Ей, сега е момента, Carpe diem -улови мига. Сърбите сами са си виновни - война с хърватите, бошняците, албанците. Що народ избиха. Получават гратис оръжие от Русия (Боже прости им,пак заложиха на грешна карта), а искат в ЕС. Никога не съм мислил, че българският народ, може да удържи 100 години терор и тормоз и да запази някакви искрици в жарта, които скоро ще се разгорят в буен огън. Сега е наред и да разпалим искриците в Чувашия. Татаристан Бащкористан - Останките от Великата Волжска България. Това не са монголци, а истински арийци.

Глупако, Сърбия има с над 25% по високи заплати и пенсии от нас.Да не говорим за цени на стоки и услуги. Я иди сега на Калотино и наблюдавай колко български коли се връщат от там с покупки.

Тези като видяха че албанците признаха наше малцинство ги хвана шубето и решиха да заложат на лъжепатриотизъм.

Зеленчуците от п българската провинция македония да си налягат парцалите и да си оправят БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, -да не лежат!!!

Не е вярно - и ние не сме били запознати със съдържанието на договора! На края след като го подписаха ни го показаха, колкото да не е без хич! И за БГ тоя договор е вреден защото признава и легитимира изкуствено създадената смешна "държава" Македония, което е целта на Сорос. Всички управляващи в Македония в момента са соросоиди! Сорос бая пари пръсна там!

+1 Освен това този договор е гавра с историята, защото как иначе ще разберем на какъв точно конституционен македонски език Аристотел е учил Александър Македонски навремето.

Сложих ти плюсче за алегорията, но Аристотел е учил Александър на правилен гръцки, не на македонски, защото Александър е говорил някакъв селски гръцки диалект.

Закачка: Я пуснете преводача на гугъл да преведе "вреден" от "македонски" на български! Да е пълен смехът! :)

Ако си пуснеш преводача от сръбски, ще ти излезе, че вреден значи полезен или имща стойност. Това не е автентичен македонски, койот си е един прекрасен български диалект, в който различното са само сръбските думи, които ние българите не разбираме.

Още по-добре, защото на РЕФЕРЕНДУМ македонците ще гласуват за договора и ще натикат в газа на историята вредни за самия народ политически тарикати !!!!!! Като са толкова велики в политиката , защо Македония е в най-бедния регион на Европа?

Е па, с рефердума ще разберем. какво точно искат македонците .... добросъседство с нас, или ... какво точно искат от нас

Тия сръбски мекерета нямат право да носят четирите свещени български букви - ВМРО. ВМРО е най-яркият представител на българщината в Македония. Груевски е едно противно дребно джудженце произведено от сръбдските служби, наяло се с феодална власт и пари, нещо като нашия Мутрафон само че в друг вариант. Този нещастник, ако бяха живи истинските воеводи на ВМРО щяха да го кълцат на парчета, така както воеводата на Скопие, Величко Велянов - Чичето, кълцаше Стамболийски през 1923, за предателския договор със Сърбия.

vasil

Участието на Чичето е спорно. ВМРО е изцяло в историята и връзката му с днешните - и в двете държави ,също е спорна.

И сичкото македонци да си върнат българските паспорти, с които джиткат спокойно из Европа. Да си издадат албански, че и без това станаха вече шиптерски подлоги.

Бандата на груевски ВМРО и глутницата на лъжкинята БСП са машите на Смърдия и Империята на злото на Балканите ! За една тенекия рубли са зомбирани да саботират и подриват единството в Общия европейски дом ,стража на мира-НАТО ,третия мандат на народната партия Герб и бранителя на Европа -Бойко Борисов ! Особенно гнусни са червените дупедавци от бордея на позитано,за 1 боза от 6 ст ще продадат не само Бойко ,но и майките си!

тва бмро не беше ли пометено на изборите?

И преди и сега ВМРО са мафия! Тъпи дървени глави !

Да почнеш да викаш на един диалект "език" е смешна работа, ама доказана полит-технология. Кофти става обаче, когато в едни земи се ограничи достъпа до всекакви източници на "литературен" език. При ситуацията на затворени граници този диалект свободно става "език" и воала: нов народ - нова държава. Просто и тъпо, но... практично за някои.

Аааааууууиуууу...

Да бе. Прав си. Това,че България е най- бедната и разорена държава на стария кинтинент ,вече и света, е ясно доказатекство за неговата компетентност по всички въпроси. Спор няма.

Всичко това може да се определи като "Москва отвръща на удара".

Какво ще се изтропавеликият европейско- банкянски дипломат по въпроса? Лидерът на Балканите?

Мисля, че ще изкоментира нещата доста по-компетентно от тебе.

Мнооооооого ви падна нивото на Позитано. Разбираемо е. Червените кхмери не са на власт от доста време и парите са късички, респективно, елементарните частици подвизаващи се в нета в тяхно име, също получават малко. То много мозък не трябва, но все пак, за да осъзнаваш нещата около теб и да ги "коментираш", се изискват поне 5-6 гънки.

Доживяхме ВМРО да бъде символ на антибългарска партия и македонизъм. А ксоциалисти да лобират за добросъседство. Даме и Гоце кой знае как се въртят в гробовете, с тия долни, сърбомански еничари.

То ако питаш сърбите ще ти кажат, че в САЩ не говорят на английски а на македонски. Сръбска му работа, цялата им работа е плескавица. На сърбин вяра да нямаш, доказали са се в балканските войни / предатели/, сега пак са фурнаджийски лопати, американците ги сринаха със земята те с Тръмп щели да се договарят и там виждали надежда. Македонската държава е като да направиш компот от ябълки , круши и сливи и да викаш, че си създал нов ВИД ПЛОД - ОШАВ - !!! Ошав е вид плод растящ само в Макето!

сега да видим какво ще става от тук нататък щото нашите ни надуха главата колко бил важен този договор и какво велико събитие се е състояло в Скопие! Абе хей вие акъл имате ли да вярвате на това племе безродно, което има много, ама много сериозен проблем не само с етноисторическото си самоопределение, а и със собстсвениа си манталитет!!

Аз искам всички да си припомняме И НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КОИ СА ОНЕЗИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, УПРАВНИЦИ И КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ ЗАД ТЯХ, които години наред и десетилетия се родееха с ОТКРОВЕНО АНТИБЪЛГАРСКАТА ВМРО! Защото ТОЧНО ТОВА СА "БЪЛГАРИТЕ", КОИТО ПРОДАВАТ И ПРЕДАВАТ БЪЛГАРИЯ И НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е "КУПУВАЧЪТ" - Русия, Америка, Англия, Турция,... ПРОДАЖНИКЪТ И ПРЕДАТЕЛЯТ ВЕДНЪЖ СИ ОСТАВА ПРОДАЖНИК И ПРЕДАТЕЛ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ! (както и убиецът)

Младите в Македония и Сърбия кзаха НЕ на БалканШофинизма! Искат да живеят в Цивилизован Свят в 21ви век!

Не очакваха този удар. Резултатите от местните избори ги смазаха. То и в БГ никой не очакваше такъв разгром на сърбоманския ВМРО. За какво им е референдум ? За нагнетяване на обстановката. ? Или за раздухване на истерията и граждански вълнения Нещо са се активизирали руснаците по МК- статия на руски коментатор- от "Новости", че президента Иванов е притиснат от САЩ с разцепление на МК и затова мълчи, среща на Руския Посланик със Заев, па след това опровержения на официалното комюнике на прес -службата на Заев. Отново(след 1913 г, 1934 г.1945 г) Русия взема страната на Сърбия, сега вярно много предпазливо.

Ти нали си с европа и кравария и сорос,що те е страх бе помияр страхлив сороски

Нямаш капацитет да коментираш.

Жалка картина са ВМРО от двете страни на границата!Нищо общо с някогашната ВМРО, тя пък наследница на ВМОРО!!! Пълен фарс, нещастници! И двете днешни ВМРО - руски агенти и ченгета! Ония в Македония пък още и сръбски мекерета! Само бой и ебн за тях, пика им долна!

Наще подлоги лижат всякакви задници,цугански турски брюкселски,американски,руски,а защо бе и македонски.По големи нещастници от наще политици няма!!!

Смениха се поколенията дори в шовинистка Сърбия, а какво остава за братята Македонци. Имам познати там 20-40 годишни и всички гледат на Запад и искат да забравят за този Отровен Балкански Шовинизъм! Годината е 2017!

риферендумите скоро ще бъдат забранети със закон от политиците .на там отиват нещицата.

да се бяха сетили преди да започнат да пръскат сексапил на осветена българска земя

макетата били българи?? не! не са! макетата са си сръбските ромскицигани!

ама и ти нали се числиш към тях бе мойто соросче

Стига с тия "соросчета", другарю/другарко - руски трол. Хвани едните тролове, пък удари другите. Стига сте замърсявали форумите... Вече ни призлява от Вас - не си мислете, че не сте прозрачни за всички четящи - всички сте на рубли или долари и си личите от далеч. Тук е Европа - нямате място нито американци, нито руснаци и ние европейците ще решаваме сами бъдещето си. Иначе, ок - културен обмен и т.н., но не ни се месете, особено с продажните тролове, които искат да увлича масите с някакви тенденции и въжделения...

РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА СПРАТ С ТЕХНИТЕ ПРОВОКАЦИИ. ПРОСТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ЗАГУБИХА БАЛКАНИТЕ!!!