ЧСИ продават 6 фабрики във Великотърновско

Шест фабрики и производствени цехове във Великотърновска област се продават от частни съдебни изпълнители след дела, спечелени от кредитори.

Обратно в новината

Коментари - ЧСИ продават 6 фабрики във Великотърновско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Световната криза превзе града. В близките села като М. Чифлик и Леденик кръчмите затварят. В МV Чифлик вече и магазин няма. Какво да говорим за по-отдалечените от града села? В нашия рад е пълно с обяви за продажба на имоти от всякакъв вид.

Що за икономика имаме -да се присвоят някакви пари

ви коментарите, как описвате разни схеми и се чудя защо не я прекръстим тая страна Далаверия? То май само това умеем, а сетих се - и да бетонираме също го можем.

Какво да се прави ..от някога сме били продажен и крадливо племе

Те затова ЕЦБ и всички мафиотски банки реват срещу виртуалните валути. Иначе няма как да дерат хората с банкови такси и лихви по кредити.

така е - ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ ЕТО ВИ ГО НА ТЕПСИЯ...!!!!!! Който е некадърен фалира и то веднага... Бяхме 45 години и в социализъма на бай Тошо и там се фалира и то от цялата държава, па макар и по късно...!!!!!! Угодия немаааааа...

За да ти дадат кредит, трябва да имаш вуйчо директор на банка. Ако нямаш, отиваш при финансов консултант, който има вуйчо. Даваш му 5% от отпуснатия кредит, който той си делка с вуйчото. Ако си читав и ти се работи, влагаш парите в бизнеса, работиш, харчиш умно и прогресираш. Мислиш си, че си успял и си доволен. После идва представител на управляващите, иска ти 30% от печалбата ( в най-добрия случай ) и те връща в забавачницата.

"Кредит", вълшебна думичка, панацея някаква :) Не вземаш кредит, нямаш проблем.

Къде ги тия, дето искат 30% и то от пелабата, бе?! Тези са не от добрите, ами направо от най-добрите. Хората на Боко, на дебелия Делян или на Киро Гела искат поне 30% от оборота, щото няма да те следят как си формираш пелабата, а оборотът е много по-явен, или директно ти искат фирмата, като ти остават опция ако си обичаш работата да останеш и да движиш нещата, като те ще ти плащат процент. И двете хипотези горе са от лични наблюдения.

да им приседне

Че още не са изтъргували Царевец и Света гора.

Това са стандартни схеми за източване на фирми и показване на среден пръст на кредитни институции. Ето пример: Вземаш заем, започваш бизнес. Развиваш го. Рефинансираш на голяма сума. Източваш сухата пара, и фалираш. Така кредитодателя остава с една сграда и оборудване, което в повечето случаи е специфично, и няма кой да го купи на стойността, на която е отпуснат кредита. Идва ЧСИ, прави 2-3-5 търга, и никой. Така по закон цената му спада. Оттук следва-ако собственикът не му се занимава повече с нищо, тъй като егушнал милионите, се смеее отстрани. Ако му се занимава, с подставени лица си купува бизнеса обратно на безценица, и всичко започва отначало. Е, има някой изгорял, но в БГ всичко е ОК.

Изгаря шибаната алчна банка, която чудесно знае схемата, но в алчността си отпуска огромен кредит без необходимото обезпечение! И в повечето случай управителите изтеглили кредита са и солидарни длъжници като физически лица, т.е. Банката ги гони после за лично имущество. И разбира се лихвите се държат високи точно заради такива играчи!

Схемата си е супер, а на кердиторите - каквото повикало, такова се обадило. Когато ти дават кредита ти свличтат 1000 кожи. Като ги питаш що е толкова висока лихвата като основния лихвен процент е НУЛА те ти обясняват, че РИСКА е много голям. Е ..... така е голям е. Като забравиш, че и кръстника си има кръстник. НО - за съжаления винаги го отнася онзи, който не е в схемата и иска да прави истински бизнес. Това е - то го носиш на гръб, че е болно и не може да ходи, а то ти оглежда задника и се чуди как да ти го сложи. И кедито и играчи си оправят схемите, а чиляка с бизнеса - до халите и обратно ...

И банковите служители са в играта, която се върти още отпреди 96-а. Преди време купих страхотен огромен производствен имот на цената на една нова кола - 10% от стойността на първоначално отпуснатия кредит. ЧСИ-то го беше обявявал няколко години, като го беше пускал по 3-4 пъти годишно и на всяко обявления цената намалявана с 20%. Предишният собственик явно с годините беше забравил за него и не го беше следил докъде е паднала цената, за да си го вземе на безценица чрез подставени лица и пак да извърти схемата. С времето се сприятелихме и ми разказа как е платил 30 000 на директорката на местния банков клон, онази му е дала щедра оценка със завишени кваратури на РЗП-то и си е затворила очите за още сума неща. Понеже той си има и в момента бизнес, тези пари са му трябвали за дейността, ама разни гербаджии са го завлякли като подизъплнител и на него му е писнало и решил да източи парите, да остави банката да се разправя, след като прехвърли фирмите на подставено лице, а имуществото на жена си. Определено съжалява, че с времето е престанал да следи какво се случва с този имот и не е извъртял същия номер още веднъж, щом схемата и в момента си работи безотказно.

Тази "частна държава" е докарана дотук от такива прости селяндури като вас които си помислиха че демокрацията ще ги посипе с долари и седнаха на диваните в очакване. Но отгоре за съжаление паднаха турските баклавички "пишмание" дето се става пишман от тях.

цъфтим и връзваме

B "частната" държaва е така, всичко е частно! Bласт, съд, прокуратура, частни съдебни изпълнители и.тн!! BG-Eоод.cоm!!;))

След като не работят и дължат предприятията трябва да се продадат.Работата наЧСИ е полезна и ги има във всички нормални държави.Ако влезат в ръце предприятията ще тръгнат

милион и триста хиляди лева са 700 хиляди долара ..това дори е по-малко от къщата ми в Калифорния която дори не е скъпа за стандарта ...явно в България дори и без пари да ти дават бизнес никой не иска да се набутва защото мафиотската съдебна система ще ти разкежа играта

785$ са 1,3млн лева. Обаче България не е щатите и България няма 20 трилиона външен дълг или пък над 220 трилиона вътрешен дълг. Но пък за останалото си прав.

като имат такъв външен и вътрешен дълг да им вземат къщите и фабриките бре?? или....там частните съдебни изпълнители... и те имат дълг?? ;))

... явно наричаш коптора си къща... мечти...

За да се занимава човек, с частно съдебно изпълнение - за мен, трябва да е малоумен ИДИОТ! Не ме кефят, и не им искам доброто - това са плазмодии!

нямаш ли 'свои' хора на високо, не даваш ли рушвет, не взимаш ли еврофондове и субсидии - много трудно ще правиш бизнес в българия, особено среден и над среден.

"Видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак" ! ? "Ако от всяко дърво ставаше свирка"!?

Нормално, на ГЕРБ не им дреме за провинцията или за предприятия, които не са на техни хора. Това, че хората остават без работа, а страната се обезлюдява, също не им е проблем. Важното е далаверите да вървят.

Нищо, ще дойде БСП на власт и нещата ще се оправят.

Какво общо има ГЕРБ с частния бизнес ? Всеки частник сам решава съдбата на бизнеса си ! За всичко ви е виновен ГЕРБ ! Държавата не е ГЕРБ ! Държавата сме ние всички българи и за всичко сме си виновни ние !

Времето идва когато и даржавата ще фалира модела на САЩ е ялов времето им изтича както и нашето да видим следващия строй какво ще донесе.тая демокрация НИЩО

Това го измисли, докато обявяваха фалита на обединената машиностроителна компания ли?

Това са фалшиви новини. В Републиката всичко е по мед и масло, икономиката процъфтява, инвестициите нарастнаха с 99%, имаме най-сигурните граници в Европа и сме пример за останалите държави в региона, а и в света. Това каза Бойко а аз на него вярвам, не на очите си. Той е нашето Слънце.

Близо 1 милион и 300 хиляди лева се очаква да постъпят от търговете за фалиралите бази. Интересно, а колко безработни очакват.

николко. очаква се безработните да изберат една от 3те опции: 1. да енигрират 2. да отидат в София или някой от големите градове 3. да сложат край на живота си. последната опция е възможно да върви в комплект с някоя от другите 2.

Ами какво са тия пари..километър и 200 метра ограда

петров, ти , вероятно още си мислиш, че водата е за еднократно употриба! не е петров! от как свят светува, се върти една и съща вода! та и тия предприятия, дето ги продава чси, пак ще си са предприятия, щото който ги купи, няма да ги направи музей, а производствени предприятия! и там ще работят почти същите хора, само че ще викат на някой друг шефе!

Ти говори с новия собственик? Щото който ги купи може да ги събори,да направи я собствена къща (малки са по размер),я мол,я магазин, я жилища и за всичко това работници или не са нужни или почти не са нужни.

А колко ще убягнат на хазната кото ДОД, ДОО, и ДДС и другите косвени данъци? Питам и отговор не чакам!

Хм, какви са тези фалирали фабрики? Нали всеки ден ден ни обясняват как процъфтяваме, финансово стабилни сме, дават ни за пример, ръст в икономиката.....

фалита, друже, е неизменна част от бизнеса. това е нещо като смъртта и живота! неразделни са! когато със заема одобрен за бизнесначинанието ти, първо си купиш кола и си намериш любовница, после на гости ти идва чси!

Хайде , хайде 6 фабрики на куп и то само във Велико Търново. Има нещо гнило в тази наша "финансова стабилност". Нещо май не е баш така, както ни ги приказват, май?

Собствениците на фабриките членове ли са на работодателски организации?