Омбудсманът помогнал на 62 012 граждани за 2 г.

За две години 62 012 граждани получиха съдействие от институцията на омбудсмана, а постъпилите жалби и сигнали са 22 607.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът помогнал на 62 012 граждани за 2 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази кариеристка явно се цели по-нависоко, непрекъснато подчертава какво е направила.....ако помагаш на хората, прави го без лична облага г-жо Омбудсман (по-известна като "плямпалото").

Това е единствената институция, която прави нещо за гражданите. Или не си информиран, или си твърде тенденциозен.

За моя спор със Софийска вода не помогна. Продължавам да плащам допълнително разпределена вода, която не съм ползвал. Тази бройка е инициирани проверки, а не реално решени проблеми.

То и за това в съда всичко пада при тях. Консултирай се с безплатен адвокат. Има такива в нет-а.

Аз съм на принципа помогни си сам, за да ти помогне и онзи горе, особено с/у Топлофикация. Арогантно-законодателно-неграмотно АД/АД -заради др. паразити/, която не признава влезли в сила съдебни решения.Стига да поискаме, може да ги пратим съвсем законно да гонят Михаля за пари!

На толкова ли помогна да емигрират ма

проста ,грозна ,лъжлива червена лелка, явно е решила че малко евтин PR ще и дойде добре!!!!

pompai

Ако е пиар на мен ми харесва.Бойко с увеличаване на заплатите дано се справи ,че наистина ни писва да сме на опашката.

pompai

Харесва ми . Нямахме за народа до сега Пит Бул . Повече такива политици ще се качим на друго ниво.

Модераторът, деликатно отстранява тъпите и цинични коментари, включително и някои мои, все пак трябва да има филтър за спама, браво МОД!

Чудя се на акъла на пишещите тук... Ача честно. Абе хора, та ние сме в ЕС, помислете малко с главите си, та ако имаше и 2 сантиметра полза от дадена институция за обикновения човечец в Ес, то тази институция да е закрита още преди тук да сме разбрали, че я има. Сапикасайте се - живеем в капитализъм.

Капитализмът не противоречи на гражданските права. Много от тях са се появили точно в капиталистически страни: - избирателно право за жените; - право на сдружаване в профсъюзи; - 8 часов работен ден и 40 часова работна седмица; - медицинско обслужване на работното място; - платен годишен отпуск; - бонуси за постигнати резултати; - служебна здравна застраховка; - ваучери за стоки и услуги. За някои от тях дори не си и чувал.

Напълно си прав, но забрави едно - това не се отнася до ЧЕРВЕНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ.

много бе,посмали малко,то направо майка тереза са извъди

Ако това е вярно, тя е помагалана 120 човека на ден! Това прави по един човек на 4 минути! Уаооооо!!!!

Омбудсман е Институция, там има сътрудници, които обработват жалбите, ако не си запознат.

Така е, но аз бих желал да разбера как е помогнала на 40000 повече отколкото са жалбите. При 22607 жалби как точно се помага на 62012 човека? Ходи по домовете да пита има ли някой нужда, но е забравил да подаде жалба?

мая костинбротскаяская - представи си кво?

Това са пълни глупости!!! За какво и на кого е помогнала??? Това означава ,че живеем в държава без закони !!!!

Баш си е така !

оказва се, че все пак другарката Манолова върши работа. Много приказва но си гони делата за разлика от останалите институции които също трябва да работят за хората в тази държава но малко се попипват и те гледат в ръцете като клошари.

Писах до Омбудсмана против незаконна практика на мТел, реагира адекватно, наложи санкция срещу мТел, чрез КЗП, прати ми писмо, лично подписано, още го пазя. Познайте какво последва, юристконсултът на мТел ми отговори, също лично, че има нарушение от тяхна страна, но са променили условията, и в бъдеще правилата вече ще са такива ;-( Дълговато го обясних, касае се за реактивиране на Прима, преди на 1 год., вече на 3 мес. и номерът ти се заличава, ако не платиш. Жената си върши работата, ама акулите са гладни :-(

Всички Прима-джии сме така. Активираш минимум 6 лв, получаваш 3.50 в сметката, останалите 2.50 губиш, ако не си ги ползвал до 1 мес.

Мая премиер!

А колко препрати към други инстанции- напр. към съда, където никога нищо не се разрешава. Не провери КФН, която укрива нереднсоти на застрахователни компании....

Аз пък си харесвай Майчето! Тя наистина работи, вярно е, че помага на хората. Защо не я сравните с предния омбудсман, който нищо не правеше. А дейността й е видима, при това само за 2 години?! Успех на Мая Манолова, здраве и лично щастие!

Не я харесвах докато беше в парламента, даже ме дразнеше. Но си признавам, че в момента ми е симпатична дори! Явно си намеря мясото и се зае сериозно с това. Поздравявам я за това!

Видяхме я с 10-годишната абсолютна давност. Бачка на партия с банките и монополите. Има Господ и за нея.

Жалбите са 22 хиляди, но тя епомогнала на... 66 хиляди! Браво на устатницата, която помага само на думи.

Ами остатниците Карабаджакова и Кунева , помогнаха много повече

Въпроса ми госпожа Манолова е ...Как с пенсия по болест от 159 лв се живее (издръжката на едно куче ,помияр е по голяма и сметката за ток зимните месеци е над 200лв) отделно Топлофикация и софийска вода водят дела срещу мен за хиляди .левове .... с какво един по Чудо оцелял човек ,който е бил на косъм от смъртта , може да плати непосилните сметки и да живее ? АЗ съм дала 3 деца Българи на тази страна ,която умиплено ни затрива ..ако Рака не ни убие ,то управата ще го стори ..това не е България на Българите ,човешкия живот тук е само Статистика .... тези които се имат за Богоизбрани ,скоро ще отговарят пред самия БОГ ! ВЪЗМЕЗДИЕ ИМА !! ДНИТЕ НИ ТУК СА ПРЕБРОЕНИ И ВСИЧКИ имаме еднакви права на живот на тази страна ! ИМА ВИДОВДЕН!! КЪДЕ ГОСПОДА ЩЕ ОТНЕСЕТЕ МИЛИОНИТЕ СИ ?

Ами сами прецрнете за кого работи Мая. Ако не сте почувствали облекчение от нейната дейност , не се чудете тя работи за големите играчи, промените са козметични и само външно и лъжливо са представяни , че са потребителите.Преди търсеха длъжникът три пъти в рамките на цял месец, сега с промените , ще го търсят един път в рамките на само седмица- гориш , ако те няма мседмица, а не месец , както беше преди. Твъди, че таксите за съдебните изпълнители ще намалеят .Ами това улеснява пак кредитора. Досега високите такси го отказваха да търси безкрайно длъжника, сега ще ви търсят до гроб , а съдебните изпълнители ще станат още по-услужливи и верни на кредитора, за да привличат повече кредитори , да увеличават събираното още по-безскрупулно и да вършат повече изпълнителни действия, за да избият намалените такси, ако въобще става дума за намаляване, което силно ме съмнява. Намали юрисконсултското възнаграждение . Ами тъпо , щото сега вече вместо юрисконсулти наемат адвокати и ви излиза още по-солено . Преди делата на Топлофикация се водиха с променлив успех , сега са стонпроцента за тях , защото има решение на ВКС в тяхна полза благодарение на Майчето. Майчето в жалбата си до ВКС за таксите топло умишлено пропусна да иска противоречие с европейската директива за потребителите и съдът се произнесе в полза топлофикациите само по противоречие с посочените вътрешни закон, а не се произнесе за противоречието с директивата, която е над тях, просто Майчето умишлено не гп поиска и така бетонира монополистите със задължително решение в тяхна полза. Кажете сега за кого работи Майчето и ского се подиграва?

26 реда глупости! що не пишеш в един ред колко дължиш на топлофикация??

Не 60 000, а на 6 000 000 граждани лично е помогнала пчеличката Мая - хахахах! Медиите се оляха да я хвалят, дори повече от мошеника Радев я хвалят - готвят я за нещо! В скоро време май ще има едно свободно председателско място!

хем си прав, хем не си! ще има нов председател, нали ще има конгрес, но няма да е мая, а ленчето.

Готвят-я-от-преди-за-нещо.Щом-Бо-БО-и-позволи-да-заеме-тази-позиция,явно-е-измислено-вече...

USA, краво!!! Цункай ѝ ....

Браво, Мая!!!

на тях помогнала, а аз една свирка исках, и не!

... помогни си сам, де...

62 012 граждани От Кюстендил получиха съдействие , другите ще почакат !

Тъпанарите от село, селенията, новоизлюпените граждани, все селски одитори, не могат да оценят направеното от ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАЩИТНИК НА ХОРАТА!!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА СКЪПА МАЯ!!!

тъй им помогна че вече няма да се сетят да търсят помощ,една проста тъпанарка като тая мая или как беше там,какво може да помогне

-- --- -.. . .-. .- - --- .-. .- . - .--. .- -.-

Момче не така бе, счупи ми интернето.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" и "свобода" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин за много години напред - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" и "свобода" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЯМАТ право на власт, тук и сега, всеки ден. В представителната "демокрация" и "свобода", гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо фашизмът, това е представителната "демокрация" и "свобода". Представителната "демокрация" и "свобода" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал, и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" - ЛИДЕРИ. Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" и "свобода" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

След около 250 години ще е помогнала на всички българи.

Че да не е Господ, че да огрее навсякъде и да свърши рабоата на сума ти министри, депутати и експерти!

Само на КОСТИНБРОД не помогна майчето

В Костинброд, ГЕРБ им помага доста добре. Там яко са се окопали, а 30-40% от хората са назначени на граждански договори в общината. (Знам го от близък роднина) . За съжаление, май това е положението във почти всички по-малки общини. Ако имаш симпатии, към друга партия, те смачкват. После нека пак се питана, кой и защо гласува за тях. Ако не им симпатизираш, няма място за теб в България...