Петкова: Най-сериозният интерес към ”Белене” е от Китай

Какъв е интересът на инвеститори да изградят втора ядрена централа у нас ще стане ясно едва, след като бъде обявена процедурата за продажбата на проекта.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Най-сериозният интерес към ”Белене” е от Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама тази жена продължава да " строи" ядрена централа с чужди инвестотори в сеизмична зона!Никой не ти иска централата,Сийке!То бива типигьозлук,ама това е уникум!Ало,другарко това не е прясна вода ,а ядрени реактори !Някой да я натиска да строи или хората да са скочили да искат?Изобщо никой!Каква отговорност имала , щом сме ги платили?А защо не обжалвсхте,клявки с клявки!

Тези нормални ли са. Навлизат електромобили, това става златен бизнес. Чужденци да печелят а ние да носим рисковете. Русия предлагаше изгодни кредити и варианти, защо ги отказахме. Сега да приемаме неизгодни предложения. САЩ са пред фалит, трябва да изчакаме малко, после да работим по въпроса с Русия, или ще издухаме супата. Както с Южен поток, като добри послушковци сме в загуби.

Продайте ни , кръвчицата ни и въздуха ни само и само да се налапате със комисионни . Явно Китай дава най голяма комисионна...

До сега можеше да бъде построена и да произвежда ток по около 0.10-0.15 лв и да покрива разликата от 1.56 лв на произвежданата от ВЕИ-тата.

Строежът на АЕЦ " КОЗЛОДУЙ" започва на 6 април 1970 г., а официалното откриване е на 4 септември 1974 година.

Боклуциииии, разпродадохте държавата.

Боклуци ама руски ограбиха и ограбват Народа и държавата!

"... има инвеститорски интерес за изграждането на централата ... на най-голямата ДЪРЖАВНА ядрена компания в Китай." ЧЕЗ - чешка ДЪРЖАВНА компания... Закрийте нашата държава, г-да гербери!

Тлъсти суджуци-----защо затривате атомната енергетика на България!? Още има ,има бе---има друго за крадене! :((((((

Ми то само това остава комунизмът да победи в България отново. После както в Камчия има руска държавна собственост, така и в Белене...И не можете ги мръдна до края на света.

Ми то само "комунизма и ДС " са ти в главата болен мозък . Нещо друго имаш ли акъл да напишеш ?

само руската военна техника ми е в главата...щото крият формулярите на двигателите на миг-29 за ремонт и не ги дават..а без документация айроплан не може да бъде пуснат в полет..

да сте дУволен.

Не им вярвайте на тези боклуци другарки и другари ! Няма да построят никаква АЕЦ повече . Нашите селски мутри ,които сами си избираме нямат нито идея ,нито планове за развитие на българската икономика ,нито прогноза колко електроенергия ще ни трябва в бъдеще !? Ако нямаме намерение да се развиваме ,тогава за какво ни е тази АЕЦ заобиколена от цигански катуни в бъдеще ?? Десните талибани на прехода ви казаха .."Нямаме нужда от нови мощности ,особено руски "..

Селски=пролетариатски, нали тъй, другарю?

Ами ще градят, ще я изкупят за скрап!

Явно от тези управляващи толкова. Дай им да продават и крадът, но да построят не могат!

лесно е да ползваш стари, вредни технологии- то означава лесни и бързи пари. -това не изисква нищо. трудно е да измисляш нови , безвредни технологии, трудно е да чакаш възвръщане на инвестициите, които си направил в бъдещето на децата си. -това изисква много.

Сетила се Мара, да се побара. Край. Нищо повече няма да се направи при този обществен строй.

Тя отбеляза, че има инвеститорски интерес за изграждането на централата и най-сериозен до този момент е този на най-голямата държавна ядрена компания в Китай. Като чуеш от политиците едно такова изказване, разбирай, че няма никакъв интерес, защото когато никой не ти се е обадил, дори и едно обаждане по телефона от Китай, може да означава, най-голям интерес.

Идеално.

Имаме площадка - сертифицира и със разрешително. Това струва повече от реакторите. Да не говорим, че такова разрешение се вади за десетилетия. Имаме и реактори. Остават още постаменти, оборудване и най-неприятното - преносна инфраструктура. Но нямаме нужда от този ток, нито можем да закрием американските Марици. Износ - тцъ. Съседите се оборудваха отдавна. "Кой каквото си направи, друг не може да му го направи".

а кои го направи това бе цървул ??? за да идем в европа , от която няма никакъв хаир затворихме реакторите, заводите ,хората избягаха ... а сега да видиш как сърбите хем ще са в европа хем няма да им струва нищо !!! продажно племе ...

Е що ги затворихте, бе ;)) Кой ви е крив?

Чакат ченгетата от БАН да напишат правилния доклад и пак да започне голямото точене. Накрая резултатът отново ще е едно голямо нищо и едни големи милиарди платени за нищо.

а ядреният риск се носи от държавата, на чиято територия е тази мощност, обясни тя. Не искам ядрен риск.

ами тогава ще купуваш ядрен риск на 3на цена от турция

И тяхното строителство ще закъса. На бас.

Ако я бяхте построили тази АЕЦ вместо да спорите 20 години , досега да са се върнали инвестициите. Държавата и народа щяха да са на печалба.

Откакто спряха държавните заводи, Козлодуй и Мариците дават близо 60% излишък на ток. Щеше да се е изплатил, ама друг път.

СИриозно?! За т'ва ли миналата зима системата достигна критични нива и бързо се договори опция за внос на ток?!

Да сечем горите тогава, докато остане гол камънак. Кухолейке, държавата има пазарни механизми да промени това, но не и с дебили на чело.

А братушките как ще си пълнят гушите? Не помислихте ли, другари? За Р.Овч. не помислихте ли, за Таско, Богомил, Делянчо? Техните деца гладни ли да стоят?

Абе тея от ГЕРП били гуеми енергетици ! Шегаджии !

ей не се отказахте всичките които бехте и сте на власт да продавате това от което държавата може да печели.и предишните продадоха всичко държавно на алчни частници и сега се чудите и извивате ръцете на всички с нови и нови данъци,на това му се вика тъпотия по български,защо държавата не си направи тая централа и с приходите от нея да си покрива бюджета,а не само частните компании да рупат кукуруза,то не бяха продадени енерго,бтк,все компании които можеха да са държавни и приходите да текат директно в бюджета,ама пуста лакомия за комисиони

Колко поколения българи загинаха "под зоркия поглед на експертите от Москва"? Все милиарди смучат, все не им стигат.