ДАЕУ: Електронното гласуване ще бъде факт за изборите за ЕП

Електронното дистанционно гласуване ще бъде факт за изборите за Европейки парламент през 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - ДАЕУ: Електронното гласуване ще бъде факт за изборите за ЕП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До тук беше демокрацията. :((((((((

Аман от ОлИгофрени. Те в САЩ се опитват да докажат намеса в изборния процес, наще ВЕЛИКИ ще правят електронно гласуване!!!!!

Не се опитват, а я доказаха. Има заведени дела срещу поддръжници на демократите. Щяха и повече да са, но спечели противникът им.

Гласуване по интернет = 100% възможност за купуване на гласове. Естествено в циганската махала, тарторът събрал всички кодове гласува за всички. Така и в Турция - 100% активност. Имама гласува за целия град.

Кодове :D Тук счупитъпомера :) Да си чул за електронна самоличност ?!С нея ще се гласува , но това е за грамотни хора , а не такива като теб и мангасарите ! Въпроса дали до тогава ще има действаща система за издаване на електронни самоличности !

То и тези неща са някакви кодове. Най вероятно тип SSL сертификати и обвързани с тях неща. С електронни подписи и подобни глупости не съм се занимавал. Но за тях се плаща. Имаха май и срок на годност. Изведнъж за да гласуваш в чужбина, може да се окаже, че трябва да ходиш до България и минеш през неясно какви процедури. След година изтича и отново. Накая ще си мечтаеш да гласуват по обикновеният начин. ;)

Две неща ме интересуват. Първо - как се удостоверява самоличността на този, който гласува? Второ - как ще се гарантира, че гласуването е тайно и моят/твоят/нечий друг избор няма да стане публично достояние? Отговори ми, ако можеш, а после аз ще ти обясня защо не може да се случат нещата.

Май ти не си чувал. Или изобщо не разбираш какво е това.

Нашите тарикати нямат нужда от нещо евтино и прозрачно - така че гласуването през интернет остава за "друг път".

Ще, ама надали. Тогава няма да има ЕС!!!

А по колко пъти ще можеме да гласуваме през ай-фона?

Свободата на човека свършва с въвеждането на Електронният Концлагер! Е, поне вече няма да има пречка, богаташите да си избират тези, които им са удобни ...

Какви предимства, какви глупости? Има поне 7 огромни недостатъка! Може да значи при попадене под контрол и на край на демокрацията - народа не избира. А още по-лошо да попаднем под чужд контрол. Едва ли не да се освобождаваме после с бунт и кръв, като например ДОСТ спечели 60% на изборите и после прави закони! Тук са решили с това: "може да гласува в деня на изборите на хартия или машинно, което ще отмени вота по електронен път" Нововъзникващият проблем с двойно гласуване - електронно и неелектронно. Но на 100% имаш нов проблем - вразката гласуване-човек. Могат после при желание да извадят на всички как са гласували. Примерно: !. Бойко Борисов гласувал за БСП; 2. Местан гласувал за Обединени патриоти. ;) Нарушава се сигурно Конституцията с нарушаване на тайността на вота. Тоест дали ще го извадят е въпрос просто на избор на контролиращите гласуването. Ще трябва да се доверявате като овце на това което ви казват.

При електронно гласуване, по никакъв начин не може да се докаже, дали не са манипулирани резултатите. България няма ресурсите да си произведе сама и контролира целия процес по доставка и инсталация на оборудването.

България може да произведе и достава оборудване , но въпрос дали има политическа воля това да се случи :)

Цвъцко ще скучае, защото работата му ще намалее.

За да манипулират направо от Брюксел. НЕщастна Работа. Аз пък няма да гласувам за Чантаджии с връзки

Каква ще е далаверата, след като ръчния вот отменя електронния? Нали някой трябва да проверява. Бахти измамата...

Зарежи далаверата. По-добре се замисли за механизма на отмяната на електронния вот от ръчния. Електронният вот ще трябва еднозначно да свързва конкретно волеизявление с ЕГН-то на избирателя, за да може да го сторнира, при повторното му явяване. :))))))))))))))))))