БСП: С 2000 лв. по-висока заплата на зам.-министри е цинизъм

Борисов вдигна драстично заплатите на всички заместник-министри и доверени чиновници. От БСП определиха това като цинизъм.

Обратно в новината

Коментари - БСП: С 2000 лв. по-висока заплата на зам.-министри е цинизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля ,че отговарям на изискванията за зам. министър. Но не ми е ясно как и къде се кандидатства?!??!?!?!?

Така си е! Повечето от хората на такива позиции са там не заради качества, а заради верност и целуване на ръка. На Борисов, разбира се! А да не би да не е вяно, че парите Борисов не ги вади от джоба си?!Това са народни пари, които раздава по свое усмотрение! Безобразие от всякъде. Какъв е резонът да се увеличат заплатите на зам. министрите с 2 000/две хиляди/ лева? Мога да си представя каква е заплатата на министър. На какво отгоре? Много сме добре, така ли? НАИСТИНА СИ Е ЦИНИЗЪМ И ТО ОТВСЯКЪДЕ!!!

Най- големият цинизъм е, че всички назначени фабриканти ( работодатели) са членове на БСП !

А когато Боко увеличи депутатските заплати миналият и по миналият мандат с по 500-600 лева не беше ли цинизъм?Или при депутатските заплати увеличенията са изключение?!Също така при тройната коалиция имахте възможността да премахнете увеличението,но го оставихте.

стига ревахте вие от БСП-то! Нали вашите стратези създадоха Борисов, вкараха го в политиката, направиха му и партия, в която преляхте част от вашия потенциал? Каквото сте надробили- сърбайте си го сега !

Онова царче нагло което направиха премиер го вкара по-точно казано а след това той излезе по нагъл и от царчето

че не ги получават те, не за друго :)

Геноцидът ние си го правим като даваме възможност на вихрушката да се гаври с нас,а това също си е чист мазохизъм.

Каква е обосновката за двукратното увеличение на заплатите на шефовете на кабинети? Да получават към 4000 месечно само защото са нископокланящи се на Шефа не е аргумент. Каква, впрочем, е официалната мотивировка на безумното увеличение точно на техните пари?

Как каква, да треперят за заплатките!!! Да са винаги готови за ШЕФА! и т.н. Такава смрад идва от главата на управлението та се не трае вече

Защо този народ не се пробуди, когато Нинова е приватезирала най-апеъитните външнотърговски организации на БГ!? Защо не се напълниха пенсионните фондове? Защо не се надигна при фалита на банките, когато се отидоха и последните спестявания? А Лукановата зима? И много много други неща могат да се напишат! Както и за анализа най-богатите в БГ! Сега декларациите пишат! Лицемерни твари!

Първо трябва да подхванат сорос и со и после всички правителства подред... и всичко до шушка да се прибере, няма роднини баби и лели. Всичко! и мнооого камъни ча цукат за магистралите.

Щом ще е следващия президент начи около 2030 ще се махне еми екстра

Аз пък съм убеден, че няма да е! Радев реши ли да се кандидатира за втори мандат, Тиквата ще остане на 20-25% минимум зад него.

Надявам се да си прав и следващия мандат да го кара в централния софийски в килията 2 на 2 или там колкото беше :д и компания да му правят Сидеров Каракачана Симеонов Цветанов и Цацаров

Защо изключватв съдиите и прокурорите там наглостта е още по голяма да не говорим за качеството и на работа и състоянието в което се намираме.

Този човек и всички около него кога ще получат заслуженото за отношението си към народа. Защо този народ най-после не се пробуди и не изгони и осъди тези престъпници. Защото те са точно такива.

Защо този народ не се пробуди, когато Нинова е приватезирала най-апеъитните външнотърговски организации на БГ!? Защо не се напълниха пенсионните фондове? Защо не се надигна при фалита на банките, когато се отидоха и последните спестявания? А Лукановата зима? И много много други неща могат да се напишат! Както и за анализа най-богатите в БГ! Сега декларациите пишат! Лицемерни твари!

Чудя се при толкова омраза към този олигофрен как така 10 години няма край този геноцид който упражнява срещу народа и все още си стой на влас можеби и 2030 и 2045 все още ще е на власт .

Защо не сме Свободни ,а Контролирани поданици !!

Той ще е следвашият президент. 2020-а спират еврофондовете, няма да има за крадене. Ще се кандидатира и ще го изберат, дори втори мандат. Та ще му гледаш физиономията още дълго, за жалост...

Те това се нарича СИРОМАХОМИЛСТВО. От една страна : защо не дават на учените големи заплати а от друга : защо им дават. Да се разберат какво искат комунягите които ограбиха България.

Комунизъма в България не е мръднал , само си е сменил кожите и се е раздвоил !

Бойко, ако ме направиш министър /къв да е/ не искам заплата, даже ще внасям по 5000 лв. на месец в хазната!

Това е направо цинизъм. Дори и на един зам.министър Борисов да е увеличил заплата, заслужава оставка при наличието на данните, които са изнесени за бедност в БГ. Безобразие!

Нека Борисов да Ни обясни Как се става Зам . министър ? За 3200 лв. Заплата + 1500лв. ДМС !? Какво трябва да направи човек с супер образование, езици и опит За да кандидатства ?

И имайте предвид, че министрите и заместник-министрите не остават само на заплата. Те получават доста пари и от участие в комисии, консултативни комисии и бордове.

Изрод

Да де и Аз това питам как ги избират за да им раздават от Нашите Пари ! Това Си е чиста Кражба !

Никак не е много 3500 лева заплата за един зам,министър.И не размера на заплатите е проблема.Лошото и гнусното е, че пенсии и заплати са мизерни за сметка на Домузи, Герговци, висичайши вдовици и съпруги, на Огнян Доневци и цяла кохорта бесепарско-гербаджийски олигарси и назначени без конкурс бизнесмени.Пари има достатъчно, но власт и закони -ЙОК.А мутрокомунистите как дават.Те когато са се родили вместо мама са казали-няма.

Някои бъркат Държавната заплата от нашите пари с тази от частния сектор от Собственика. Тука няма справедливост и на МРЗ.

Все още учащ съм и ако скоро когато завърша образованието си не си намеря работа за около 800-1000 лв а ако може и 1500-2000 ще напусна тази държава просто не искам да бъда следващия роб жертващ здравето си за 460 лева и да гледам как робовладелец от Банкя взима 5/10 хиляди на хартия а не на хартия се говори,че е милионер/милиардер

то па като идеш там, с хляб и мед ще те посрещнат, червен килим ще ти постелят.... особено ако си от мързеливите...

Не съм от мързеливите и знам,че няма да е рай но поне ще съм далеч от тиквения бог

Прав ти път - аман от глупаци, които заплашват, че ще напускат държавата!!!

Ти може да си глупака не заплашвам никого просто искам да кажа на младите хора ,че е по-добре да се борят в живота от колкото да са примирени роби

Путин намали заплатите на правителството с 10%. Така де. Нали са руски олигарси - имат си. А българските олигарси са най-бедните (гладните) олигарси в света и Боко им съчувства и се грижи за тях.

за това на кого и защо Боко удвоява заплатите. По данни от в-к Труд Р.Бъчварова досега е получавала "мизерните" 1700 на месец. Сега нейната заплата става 3628 лв. И тя не е единствена. Всеки може да си сравни заплатата/пенсията с тая цифра и ТРЯБВА да си направи извода.

За първи път съм съгласен с БСП , Не може да е такава огромна заплата за длъжност за която няма КОНКУРС а хората се назначават от някой си !

Само това ни остава - Народен съд за тези изедници- треперете, защото наближава! Бесилки и на площада, вашата ма*а Гробарска !

БОРИСОВ,БОЙКО!!!! РАЯТА!!РАЯТА!!!РАЯТА е ГЛАДНА!!! НАХРАНИНИ КАТО ЗАМ.МИНИСТРИТЕ!!! ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН !!! ГОРАНОВ!!

имайте предвид, че тия НЕмъже и подлеци ще взимат 3000 лв като зам министри и 5000лв за депутати -т.е. общо ще точат всеки месец от нас з заплатите си по 8000-9000 лева

Кажете един зам. министър който е депутат. Аман от простакели, които не знаят устройството на държавата, а гледат да се изкажат по всяка тема!!!

Устройството на държавата е ясно. Една тълпа плужеци, гласуват това, което едни дупедавци, по нареждане от техните покровители им нареждат и го превръщат в закони, за сметка на тълпата идиоти, дето са гласували за тях.

На този другар ще му кажа, че не случихме да ни управлява ГЕРБ от края на '89 година, а дойдоха престъпниците от БСП/ДПС на власт, които ни доведоха до два фалита и две национални катастрофи, след това Костов и пак престъпната партия БСП/ДПС и НДСВ. Как искаш да не сме последни по доходи? Как малко срам нямате да говорите, че сме последни по доходи след като най-голямата вина за това е в твоята партия!!

Коя партия, бе, емотикон нахилен? Да не би да е тази, в която в споменатата от теб 1989 великият вожд "Винету" беше активен член? Аман от недорасляци и хора с къса памет!

Г-н Гьоков не е поглеждал какви са стойностите на коефицианта GINI по света. Според него ако неравенството у нас (същото важи за цяла Източна Европа) ce увеличи с малко, ще стигнем повечето европейски държави, а ако се увеличи с много, тогава ще стигнем Русия. Просто в ЕС имат повече средства, защото са нямали комунизъм или на някакъв етап са го разкарали.

Ето това е популизъм и демагогия. Колко са замесник министрите?? А колко са пенсионерите и майките?? Знае ли този. Но по-лесно е да се каже за замесник министър с 2000 увеличение, а за пенсионер 30. Заплатата на зам. министър става 3000 лв, което е нормално заплщане за този пост!!!

А стига бе! Ама там и заплати ли дават?

Подписа закон за намаляване на заплатите на правителството с 10%...:Р

Браво бе, безсрамници! Кое точно се е подобрило, че вашите заплати да се увеличават?! И това на фона на ГРЕШКАТА с пенсиите на нашите баби и дядовци! Няма такава наглост като на нашите политически лакомии!

Оставка на цялото правителство и избори !

Много поздрави от кабинета на Борисов 4.

и борисов пак ще спечели. Целия държавен апарат и техните близки ще гласуват за него за да останат на работа. добре е измислил схемата

Моля, моля . Да не псуваме -ние си ги избираме - и тия и ония .

Ей тези гробари , съвсем станаха нагли и лакоми за пари ! Крадете с Афери ,НДК , Суджук Гейт , Калиакра ,Хасковските Дрийм Тиим , сега и Гранична Ограда !

Е, що да е цинизъм - така ще отчетем, че заплатите в България средно са нарастнали с 10%. Пък кой ял, кой гледал - това са подробности!

Бял ден да не видят тези.

На туй крадене и лъгане, сега и двойни заплати! Ужасссс!

Освен че с най-високи заплати са бюджетни хрантутници, също те са начело и при средните заплати. Там трябва да търсиме причината защо сме най-изостаналата страна в Европа.

Бравоооо, на министрите с 2000 лв, а на пенсионерите с 10 лв. Как не ви е срам. Ще дойде и при вас видов ден!!!!!!

Спасението на давещите се, е дело на самите давещи се - ТОВА Е ИСТИНАТА КАЗАХА ВИ ГО.

Драги Гьоков, вие сте в Парламента а не на партийно събрание. Вашето изказване е цинизъм-това е така ,защото твърдите че партията ви се бори с корупцията Не ви ли е ясно, че корупция се получава от неадекватно заплащане? Дайте си отговор защо наскоро заловените полицаи си дорабатват с продажба на дрога .Дали ако разпределят тия две хиляди лева на посочените от Вас наистина бедни някой ще почувства и стотинка-не раазбира се Ами спечелете следващите избори,станете министър,вършете си работата така че държавата да рипне нагоре и вземете и по-голяма даже заплата! Тогава ще бъда съгласет с Вас но сега да ме прощавате! Това е демагогия и изказване от митинг Всъщност Вие от борческо комунистическо семейство ли идвате?

Всички управляващи през последните 25 години идват от такива семейства.

Точно пък тези от БСП се намериха да говорят за цинизъм. Нека си спомнят за Р.Овч., за Белене, за Цанков камък и още един куп проекти, от които смъкнаха милиони.

Какво те грее това и ще си получиш ли увеличен доход като зам. министър? И тия са като ония.

Ако в този народ е останала поне капчица разум, то трябва да измете това правителство в най-скоро време!!! В противен случай догодина, тази статистика ще бъде още по-зловеща.

Нищо лошо в това висши държавни чиновници да взимат големи заплати. Тези хора би следвало да имат и големи отговорности, както ида отговарят за взетите от тях решения. Някой да има спомен такава отговорност да е потърсена в България от 1944 година насам? Народът беден! Да беден и безпросветен, без образование, което се изисква за да може да си намира работа. Кой е виновен - управляващите от 1990 година на сам - всичките. Защо е така? защото бедни и необразовани хора се управляват лесно с морков и остен. Комунистите да си затварят устата защото всички големи беди идват от тях и техните производни. За съжаление държава управлявана от пожарникар, град управляван от учителка и народ, който се интересува само от ядене и пиене няма как да добрува. Там където няма традиция, няма ценности, няма силна средна класа, няма политики в която и да е област на обществения договор наречен държава, такива са резултатите. Ха честито Българи!

Това е по геерберастки. Защото по този начин той се бетонира в управлението. Неговата заветна цел. А народът нека се радва на измислените му псевдоакцийки за замазване на очите на хората.

Винаги е кофти когато чуеш, че другите взимат повече пари от теб. Още по-кофти е, когато те сами си определят заплатата. А най-кофти е, когато разбереш, че твоят доход е окраден от корумпирани политици, които се се водят на ниска заплата, но живеят богато. А как да промениш последното? Като или отидеш на тяхно място да трупаш пари по същия начин (както почти всеки би направил), или направиш така, че да не са принудени да крадат от твоя доход, за да печелят достойно. И тогава току виж, станало чудо - кражбите намалели. Въпроса е кой първи ще направи компромиса и ще остави другия да печели, в това състезание по бедност.

Давайте предложения какво да се прави за решаване на проблема!

За геноцид над пенсионерите и заради корупция,шуробаджанаштината...и всичко останало до което са се докоснали ръчичките им.

Лъжци, измамници, нагледци, не се накрадохте не се наядохте, барабар с тия от канисийбе и другите, точно по вашите заплати според нашия стандарт сме на световно ниво, готово най важното за мантата си го изпълнихте.

С увеличението на заплатите им стават 1600 евро. Колкото в Германия взема строителен работник. Ама не дръжте на фактите, ако ви пречат...

Да, но ние не сме в Германия. Кой в Германия изкарва 300-350 евро на месец? Защото тук масово хората работят за толкова.

Въпросът е принципен! След като сме най-слабата икономика в ЕС и няма пари за заплати и пенсии за "матряла", то и министрите трябва да са солидарни. А относно строителните работници в Германия - те нямат коли с шофьори и пари за представителни нужди като нашите министри, така че хайде да не си говорим приказки.

И в евро да ги казваш заплатите,та белким некой заблудиш....2000лв увеличение на зам.министрите са си 2000лв.увеличение.

Абе лейко, не виждаш ли че те не свършват работата на половин строителен работник,а да не кажа, че не вършат нищо освен да крадат!

Двама трябва да идат в небитието и България ще тръгне напред.

Къде го сърби, къде се чели.На гробарите все другите им са виновни.Нагледци, злобарите престанете с мръсотията с която заливате бедния и измъчен народ. Засрамете се уроди.

Да крадеш -е престъпление Да крадеш много - е бизнес Да крадеш от целия народ - е политика.

Националният статистически институт публикува официалните данни за бедност и социално включване за 2016 г. Там пише: с доходи под линията на бедността са 1 млн. 639 хил. български граждани 22,9 % от населението и се увеличава; с пенсии под 310 лв. са над 1, 3 млн. пенсионери 60 % от общия брой пенсионери. Относителният дял на лицата в риск от бедност и социално изключване е 40,4 %, 3 млн. лв. Бедните деца на възраст до 17 години са 384 хил. 31,9 %. и се увеличават: 20 % от децата нямат подходящо място за учене или писане на домашни в къщи; 32 % от децата нямат възможност за покупка на книга, освен учебници и пособия; 36 % от децата не могат да си купят два чифта обувки в рамките на календарната година; 27 % от децата не могат да си позволят ежедневно плод или пресен зеленчук; Делът на лицата, живеещи в тежки материални лишения през 2016 г. е 34,2 % от населението (2 млн. 460 хил.), тенденцията е към увеличаване: 56 % от домакинствата не могат и да си помислят дори за едноседмична почивка; 54 % не могат да посрещнат със собствени средства неотложни ремонти, подмяна на повредена битова техника или внезапно заболяване; 39 % ограничават отоплението на жилището си поради недостиг на средства; 35 % не могат да си позволят месо или риба три пъти седмично. Делът на работещите бедни в България е 11,6 %, със 110 хил. човека повече от 2015 г., когато е 7,8 %. През 2013 г. този дял е бил 7,2 %. Огромна маса български граждани са с доходи на границата на физическото оцеляване.