Синдикатите: Хванете поне един лекар за фалшив болничен

Представителите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в НС на НОИ ще подкрепят бюджета на ДОО само, ако проблемът с болничните бъде решен по друг начин.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите: Хванете поне един лекар за фалшив болничен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Половината от болничните са фалшиви.Но въпреки ,че закона позволява работодателя да обжалва ,няма как "гарван на гарвану око да вади"Лекарите вного добре са запознати кои фирми признават болничните/а това са изрядните/и срещу заплащане можеш да си вземеш болнични колкото си поискаш ако ти трябва отпуск /я да гледаш болната свекърва,я да цепиш дърва на село,да си свариш ракията,да изкараш някой часмаг,а бе за всичко/Даже тези изрядните фирми са принудени да държат на работа и такива които цяло лято са в Германия при съпруга си с фалшив болничен издаден от д-р хасан/Защото вече има недостиг на кадри. Какво следва от това ,не е виновен работодателя ,а лекаря издал ФАЛШИВИЯ болничен.Кого лъжим?Себе си. В тази държава ред не може да се сложи,защото примера от високо е заразителен.Сигурно сме на първо място по болнични даже може и за рекордите на "Гинес "да се борим. Първо орежете болничните, които издава джипито.Та някой хора си ги следят и 40дни си ги правят всяка година,без да им мигне окото.Това с комисиите е пълна заблуда.Никой от разписалите се срещу такса ,не познава и не е запознат с проблемите на пациента.Труден казус ,мисля ,че вече е нерешим. Синдикати?Моля?

Болничните се заплащат на лекарите, и както е казал Мечо Пух - колкото повече толкова повече. А ЛЕКАРСКИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ СА КАТО МИНИСТЕРСКИТЕ . Затова всичко се движи в порочен кръг.

Не мислите ли че повишаването на болничните е РЕАЛНО . Трябва да се викне Световната Здравна Организация в България да направи Анализ . От 10 години се увеличиха случаите на ГРИП за няколко дни , Увеличиха се със 500% заболелите от РАК ?

Не знам колко това говорене е правене на дупка във въздуха, но като цяло са абсолютно прави. Първо, защо държавата е решила да облекчава работодателите за сметка на работещите като намалява обезщетението за сметка на работодателя. То, да не говорим, че няма логика въобще да има болнични, които се плащат от работодателя, защото вноски в ДОО се внасят за по цял месец, а не от след третия ден. И второто вярно и важно нещо е - борбата с фалшивите болнични трябва да е насочена към издателите на фалшиви болнични, а не към получателите на обезщетения за болнични. Защото иначе ще се получи така че реално болните ще получават по-малко обезщетение, за да има за фалшиво болните. А как въобще е лансирана тази идиотска идея не знам.

Айде дайте и един синдикат който не е фалшив

това с фалшивите болнични хич не е най-малкия проблем.има толкова добре здравословно хора които всеки месец вземат по 5 дена ето така да си помогнат на бюджета - за самоосигуряващите се се касае най -вече.Направете проверка но в дневниците на личните лекари а и на ортопедите...там има едни дископатии и навехнати уши ....

уважаеми това донякъде ми е работата лично съм се възмущавала и съм разговаряла с колеги от НОИ като съм им обръщала внимание върху броя болнични кото вземат хората които обслужвам....те ми отговориха че нямат отношение към това.... т.е. този който работи и представя болничните в НОИ веднага може да индикира фалшивите болнични.това е проста работа нваправете справка при който и да е личен лекар и ще видите как за една година има хора на абонамент???!!!!с диагнози от неуточнена диария до проблеми с горните дихателни пътища... в същото време майки с деца получават по 3 дена парадокс..... проверете и вижте как личните лекари издават болнични всеки месец като само сменят датите ...и ще се ужасите....да злоупотребява се с болнични....

ще останат ли доктори ненаказани?

Този синдикалист и тези назначени "работодатели" в кой свят живеят, защо демонстрират некомпетентност? Всеки работодател е задължен по закон да има Договор с фирма от лекар и инженер по безопасност и трудова медицина, който е задължен да следи болничните листа и да прави анализи на временната и трайна неработоспособност. Вероятно договорите им са формални, фиктивни и са без пари, защото само това ги интересува Ако може да им плащаме, че им работим ще е най-добре..

Аман от права другарю/ко, защото си казал/а нещо, за което си абсолютно неподготвен/а. Та дори, напълно бос. Изказваш мнение, което най-малкото е глупаво, без да познаваш материята, като то е базирано на това, което сте обсъждали на ракийка или по време на болничния ти, написан от ЛЕКУВАЩИЯТ/ЛИЧНИЯТ тИ лекар, който само той на база на анамнеза или епикриза, е в правото си да издава. Та преди да напишеш нещо, погледни, провери, пък тогава. А, работодателят те наема, за да работиш, а не те наема, за да ти плаща, все пак обърни внимание на разликата. И също така, когато те наема, за да работиш и такива мишки, като Бойко, синдикати и всякакви други му вменяват, че ще трябва да ти плаща и тоалетната хартия, за да си избършеш г.за, то накрая, той те уволнява, защото не излизат сметките, ти ставаш бреме за същия този бюджет и свършваш.

Ако поемем по този път - следващата стъпка е спиране на всички болнични! Тогава фалшивите ще са нула! Има болнични - има проблем! По сталински!

Въпросните 70% не са от осигурителния доход, а от среднодневното възнаграждение за месеца. Разликата е съществена. Някои получават по-малко от осгурителния си доход, а други значитлно повече.

Са противопоказни за българите. Те са просто поредните хрантутници и патерици на управленците.

е противопоказно за всички. Трябва да се забрани.

ТОВА С ФАЛШИВИТЕ БОЛНИЧНИ Е НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ А ПИТАМ КОЛКО ПАРИ СЕ ИЗТОЧВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ФАЛШИВИТЕ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ИЗРЯДНО ЗДРАВИ ХОРА.А БОЛНИТЕ РАБОТЯТ И ГИ ИЗДЪРЖАТ ?

Ами фалшивите болнични кой мислиш, че ги плаща? При това хич не са малко!

Колко хора си заминаха от този свят заради за лекарски грешки някои от тях дори ги осъдиха за смешни суми и пак си практикуват а те искат за фалшив болничен да вземат правата Колко родилки починаха ! Няма значение важно е болничните да се ок

Хванете поне един истински Синдикат

Право казват, ама кой ли ще ги чуе?

Но някога имаше държава, а държавата не може без държавна сигурност, сега заклеймявана като ДС и унищожена за да могат неграмотници като джебчиите управлявали България след 1989 г да крадат необезпокоявани.И затова тези ,,калинки" постоянно плюят по ДС, страхуват се, че ако я има не може да се краде. Погрешно правят описание какви злодеи са работили там, лъжат, мамят, а за незнаещите пропагандират неверни неща.И така всеки с малко повече пари на тази територия може да си прави каквото иска - няма орган, който да установи далаверите му и да раздаде правосъдие!

хващане е само в твоите сънища. Нищо не не е променило. Мързеливия винаги се е стремил да се скатае, вкл. и с БЛ.

Синдикалните лидери дадоха пример, че в Полша, ако бъде хванат лекар, който дава фалшив болничен, му се отнемат правата завинаги. Работници, които ползват фалшиви болнични пък се наказват в някои страни по Наказателния кодекс. Е ,да предложат и тези нещо умно.

Гого е толкова съвестен, че може да му се лепне някоя рецидивистка.

Грешка в изказването и заглавието! Хванати може и да видим, но ОСЪДЕНИ... Както и тия ,които продават децата ни за проститутки... Както и тия ,които ограбват и нас ,и държавата ,и.... Но този ,който се е опитал да продаде костенурката... Мамка му!!!