Мъж умря на тренировка в търновски фитнес

47-годишен мъж е издъхнал по време на тренировка във фитнес зала във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Мъж умря на тренировка в търновски фитнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой замислял ли се е, когато избира фитнес инструктор, дали той е компетентен, дали има завършена спортна академия, където пет години се учат биомеханика, анатомия, функционални тренировки? Прави ми впечатление, че в повечето фитнеси наемат "инструктори", без опит, без диплома, ......самозванци, които ходят и копират упражнения от опитните инструктори, и от ютюб ,ама дали тези упражнения са подходящи за тях...

Иначе ми е странно как хората тренират по фитнеси. Някога особено в училище бе мания, но и аз като съм тренирам винаги си бе вкъщи. Май само веднъж съм влизал във фитнес и то защото познат тренираше там. Ако иска човек може за начало да тренира лицеви, обратни такива, набирания и подобни упражнения. Може да дига и туби с вода. Ако се запали много да мисли да си взима лежанка, щанга, тежести и дъмпели. Само трябва да се пази, когато е под тежестта, да не е сам. Сигурно това е голямото предимство на фитнеса. А и може би има някаква мотивация. Ама да ме гледат хора как тренирам, никога не ме е влечало. ;) Уредите за трениране и без това се отхвърлят от много от културистите. Счита се, че правят движенията прекалено чисти. Така растат мусколите повече от жилите и следват контузии. В реалният свят условията не са идеални. Но най-големият фактор е приспособяването. Човек трябва да се приспособи към новото си тегло. Не е ли способен на това, все едно се пука балона и се връщаш на старото сътояние. За по-слаб типаж това се проявява. Все едно стигаш предел над който не може да отидеш. Ако не се съобразиш с вътрешното си усещане, може и да си навредеш на сърцето. Ако изведнъж станеш по-масивен, всъщност се чувстваш зле, макар и по-силен. Случвало ми се е покрай ударна трениров, след която за седмица качих примерно 5кг. Без да съм имал никога проблеми със сърцето, просто усещаш, кък то се мъчи да подържа тази по-голяма маса.

Улисани в ежедневието дребните интрижки, алчността и други слабости просто забравяме,че не сме безсмъртни. За наше щастие в своето мнозинство не знаем какъв и кога ще ни е краят. Бог да прости човека

нещо е спорта. А 1 комшия умря върху жена - като мъж! Яко! Не като тюфлеците тука, дето се хвалят колко ядат, пият и пушат! Тва всеки го може!

Някой умрял във фитнес зала - благословена новина за всички мързеливи тюфлеци, които мразят фитнеса и повод да го заклеймят. Ако бяха малко по ограмотени, щяха да знаят, че фитнесът е преди всичко здраве, а след това - сила и добър изглед. В леглата си умират безкрайно повече хора, но това е нормално и за него не се пишат статии! Предпочитам да умра във фитнес-зала, защото това означава, че ще съм бил в достатъчно добро здраве, за да отида там!

На мен ми прави впечатление че повечето юнаци във фитнеса са големите бабаити ама защо не са почнали реанимационни действия като са такива тарикати!?

Фитнес ли, какви хубави лопати и мотики мога да ви дам . . . . .

Ама на моята градина.

каскет селски комунист - само копане му в главата... другото го няма за работа...и кат копаш, кво?нещо бачкатор ми се праиш? Виждамете на клавиатурата къв си бачкатор! ако беше, сега щеше да копаш, не да ръсиш тука тва, дето го нямаш...

А ти по-добре не пипай клавиатура, че веднага си проличава колко си грамотен.

А случайно да е вземал добавчици, или "билки", както казва моят фитнес инструктор? Аз му се бях доверил и вземах това, което ми препоръча и един ден също щях да умра в тъпия фитнес, а след всяка тренировка бях пълен парцал. След като спрях всички "билки" съм като Робокоп - правя си тренировката и след това излизам освежен от там.

почва се... не е взимал, не пише. почвате сега филми..

малко ми е жал за тия момчета дето дигат 10 пъти щангата и после 3 минути пият някакъв разтвор от едни малки тубички... почти всеки уикенд правя крос по витоша, шмъркам 2 линии и се изтрелвам по баира.... и се чувствам супер...

Обаче забелязвате ли, че един да умре във фитнеса - и става на новина :) Демек това е изключение - човек дето тренира, да умре по време на тренировка. Всеки ден умират десетки хора от инфаркт пред телевизора, почесвайки дебелото шкембе, обаче никой не пише новина за това.

Абсолютно си прав. Много мразя когато някой чичко с голямо шкембенце, стоейки на масата с една биричка или пред компа започне да дава съвети на спортуващите, кое как се прави и кое е вредно и не, докато с виличката си набожда поредата панирана хапчица.

Новината е че умрял на 47 години, при средна за мъжете възраст над 70 г

това се случва когато се тъпчете с животински продукти - месо, яйца и подобни отрови, с които си гарантирате преждевременна смърт.

Симонооооооооооооо, Симоно, вятър те вее на бял кон

я иди да блъскаш във фитнес на зеленчуци... гоуеми спецове...

симоно, тоя е бил веган, и е умрял здравословно! всички растения празнуват!

с твоя начин на живот си гарантираш ранно затъпяване + алцхаймер...

Толкова сте неграмотни и прости че сами ще се затриете. Болниците са пълни от месоядни изроди като вас. Айде по-бързо отивайте към гроба че сте безполезни лайна така или иначе.

Симона, няма нищо лошо да ядеш това което ти се яде, да работиш това което искаш и да е.еш това което искаш. Важно е да не се прекалява. Това означава, че максимално живота ти е без ядове. Защото Народа още е казал, че и "Всички болести са от нерви, само срамните въшки са от любов!" :))) И те така ..................... !!!

Колкото и минуси да ми слагате по-умни няма да станете. Не сте си направили труда да се образовате поне малко. А това че убивате животни си е на вашата съвест.

-Г-н Чълчил, как постигате това да сте в кондиция на тези години? -Пуша по една пура на ден, пия уиски Бушмилдс, пия червено вино от Блгария от някакъв град Мелник, разглеждам еротични списания вечер! - А забравих най-важното и никъкъв спорт!

Любимото уиски на Чърчил било Hankey Bannister иначе в общи линии си прав. Друг пример е Джо Бонано, който починал на 97 г. като от 12 годишен пиел по бутилка уиски на ден пушил по няколко пури. Останал известен със страстта си към хубавите пури.

Видя ли? пукнал е на 97. А ако не беше пил и пушил, още щеше да е жив.

Лека му пръст на човека ! Всичко прекалено е вредно. Спомням си за Джим Фикс. По възрастните няма начин да не го знаят. Той пропагандираше бягането за здраве в световен мащаб. Даже издаде книга за това. И на 52 години по време на сутрешен крос почина от масивен инфаркт. Аутопсията установява, че инфаркта е резултат на прекомерно натоварване. Та всичко нека е по умерено, защото и Народа е казал - "Кон дълголетник няма!" И те така ................... !!!

лека му пръст на човек! И за каквотоя зор? За една "красива"вечеря на червеите!

Района бил отцепен от полицията, няма ли кой да отцепи тези малоумници, които вместо да гонят престъпниците, чоплят семки, пият кафета, гонят курвите, рекетират хората, протестират за по високи заплати и отцепват райони като умре някой? Не са се сетили да отцепят всички гробища в София, деба и малоумните катили.

Лека му пръст на човека. Правел е каквото му харесва и дано да е постигнал по-голяма част от мечтите си.

Ами ако беше умрял в сладкарницата? Тогава пастите ли щяха да са вредни. Бах тоя малоумен народ.

протеини, анаболи, шарени, бомбони... След като е ходел да тренира няколко пъти седмично, значи е бил анаболист. Един мой познат от анаболи получи инфаркт на 20 години.

Не може ли да не се вземат лекарства и просто да се правят разходки ?

Може, обаче тогава няма да можеш да заприличаш на 120 килограмово говедо, което ходи с таралежи под мишниците и гледа лошо.

Верно ли всички, които тренират 4 пъти седмично взимат анаболи?! Падам от смях. Мързеливият българин прави заключения

И аз спортувам 4 пъти седмично. Но не съм пия никакви добавки. Странно, сигурно ги пия без да зная.

Важно е да не се претоварваш. Аз лично когато ходех на фитнес гледах да не се претоварвам и въпреки това понякога се увличах, веднъж ми стана много лошо и след това спрях, защото честно да ти кажа много се уплаших, а реакциите на хората във фитнеса бяха много неадекватни, нямат си и идея как да окажат помощ на човек в нужда, общо взето, ако бях получил инфаркт като човека в Търново, край и защо за малко по-стегнато тяло, голям праз, спазвай си добри хранителни навици и няма да се разплуеш, ходи повече пеша, качвай стълбите пеша и организмът ти ще е предоволен.

Я ти си стой зад клавиатурата и остави бузите ти да се разливат отстрани на стола, че току-виж може и ти да пукясаш, ако тръгнеш да правиш нещо.

Проблемът не е във фитнеса, а в химията, която гълтат практикуващите го батки и която се продава свободно, и според мен безконтролно на място.

Бе тоя си е в критическата може и да се е пресилил, химията също е възможна макар и да е специалитет на тинейджърите при които мозъкът васе още се оформя.

Спортът е вреден! Радвам се, че все повече българи отбягват като чума тези изтезания над телата си.

Спорта е полезен. Но трябва мярка, както при всяко нещо.

Нека да припомня,че този който е измислил бягането за здраве (джогинг) през 80-те години също е покосен от инфаркт по време на бягане. Просто не трябва да се прекалява. И тези износвания на ставите са безмислени.

Че това да вдигаш железа без никаква друга цел, освен да се помпаш, спорт ли е?

Напълно си прав ! Просто трябва да поемаш толкова калории колкото изразходваш. Това е простичка математика. И когато е удобно може да се разходиш, но не да бягаш или да скачаш.

ми не е вярно, ходя на фитнес в различни зали и нямаш представа колко е пълна всяка зала всяка вечер, абсолютно всяка вечер, без изключение, буквално не можеш да се разминеш...хората тренират та се късат, сякаш животът им зависи от фитнеса, зорът е много голям да изглеждат добре, българите са много суетни, особено кифлите, явно нямате представа наистина

Е как да има представа, като всеки ден раздрусва ведро сланини пред огледалото с мисълта "добре, че съм здравословен".

какви кифли бре, и аз ходя но от 50 човека 2-3 са жени във фитнеса, виж на канго-манго спининг и др. такива по има жени

Добро утро! Отдавна е доказано за тези фитнеси че са вредни! Сина ми ходи но аз съм против, само се измаря и дава грешни пари. С мъжът ми сме с идеално телосложение без да сме стъпвали във фитнес. Той е 170 висок и 98 килограма което е перфектно за мъж а аз съм 161 висока и поддържам 71 кг което също е супер. Храним се нормално, ходим на планинам но не се подвеждаме по модерни глупости!

При тия данни мъжъ ти е бъдън а ти каца но щом се харесвате няма нищо лошо! винаги съм ускал да еа дебела жена защото тлъстионите съм чул че натискали питката и и тя ставала по-тясна!

ахахах аааа хахахаха

Ако не се шегувате, тези данни са свидетелство за лоша форма..... Това, че около вас има може би по- дебели хора, не означава, че вие сте в добра форма.....

ми не е вярно, не сте добре, мъжът ти е нисък, а ти си дебела, ти не трябва да си повече от 50кг...

Много се извинявам госпожо, обаче не е нормално при ръст 161 да сте 71 кг. Това не е идеално телосложение, а затлъстяване.

Мъкааа,мъкаааа...170см/98кг?!? 183см/85кг....Всяко мускулче ми се вижда:)

Щом с тези габарити се чувствате добре - Ок. Но за мен сте си дебелаци. Моите параметри - 183 см. 90 кг.

При тези параметри съпругът ти сигурно е малко дебел, но ако те чука редовно и качествено и сигурно си го харесваш. Вероятно се храните добре.

" Средна продължителност 20.10.2017 11:17 ( нерегистриран ) Ми не е редно човек да мре на тез години, пък къде ще мре си е негова работа наистина." Тук си права. Аз като видях , че шкембето се е уголемило реших да тичам. и понеже отдавна не бях го правил бая се затичах и после като ме сецна кръста...Така, че на тия години по-полека дами и господа на 22 еях по 8 пъти на ден сега 2 шпъти в седмицата и то ако е рекъл господ:)

Принципно навсякъде може да получи инфаркт. Но силно физическо натоварване също може да допринесе. Само че до инфаркт води и липсата на физическа активност, надебеляването, тютюнопушенето, много алкохол, стрес и така нататък. Май иначе в момент преди сърдечен инфаркт алкохол май помагал. Но това е само в такъв момент. Съзтезателният спорт е вреден, защото се отива на пределите. По-скоро считам за добре, отвреме на време да се потренирва. Важното е човек да не се запусне, ако има такива наклонности. После става много по-лошо. И почва да се оправдава, че го болели стави и така нататък. И инфарктите сред дебелите са много. Правилно е да не се допусне изобщо надебеляване.

Мили хора...често чета супер реклами за изваяното тяло, за мотивираните хора, за хранителните добавки и др. подобни....не бъдете жертва на рекламата и на търгашите, които печелят на ваш гръб и за сметка на вашето здраве...след 45 години...тялото се променя,карайте го по спокойно това важи и за мъже и за жени...всеки е роден с край на годност...при всеки е различно, но..неминуемо, щадете се, никой не е умрял млад, без бръчки с перфектни мускули...е този случай във фитнеса явно прави изключение...

Напомпани мускули пък празна глава. Много са ми смешни такива.

И защо реши, че човека е бил с напомпани мускули и празна глава?!

При мозъчна смърт веднага спира мисловната дейност. Мускулите още известно време стоят напомпани, докато се самосмелят

От любов не се умира.

Разправям го на дъщерята че е вредно но не слуша защото си е наумила че трябва да с поддържа слаба което е хубаво но да не се прекалява. Освен това тя е в София в момента и разчита като ходи в по-скъп фитнес ще намери имотно момче! Дано но да не подлага здравето си на риск!

Всички имотни момчета с празни глави ходят в по- скъпи фитнеси.

фитнеса е пълен с такива, и само си ги подмятат имотните момчета

Може да е прекалявал с препарати и химия за "супермускули" те влияят лошо на сърдцето и изобщо.

Е каква тука е новината, поантата смисъла? Че човека е умрял във фитнес? Що не може ли човек да умре във фитнес какъв е проблема?

Ми не е редно човек да мре на тез години, пък къде ще мре си е негова работа наистина.

Иван Петров

инфаркти и инсулти покосява и двадесет годишни. а, да умреш можеш винаги и навсякъде.

Нема да ходиме на Фитнес в Търново. Сега кво да праиме

Ами 'ко да праиме - ще мекаме, като сме расли с козите...

Ха сега говорете че спорта спомага за вашия ''живот':((Лека му пръст на човека ама с тези фитнес зали болните стана повече от преди кога си спортувахме по стадиони и площадки..

и на площадките умират хора, в парка, на работа и навсякъде... всеки е свободен да избира къде и какво да прави. никой не те кара да ходиш във фитнеса, пий си бирата с чипса на дивана и проветрявай по-често от цигарения дим

Значи според теб само това са двата възможни варианта, така ли? Тоест, аз като на ходя на фитнес, но също така не пуша, не ям чипс, и рядко се застоявам на дивана, а предпочитам да се разхождам където и да било навън, съм някакъв извънземен ли, що ли? Изопаченото мислене на "фитнес маниаците", че само те са най-здравословни и само потенето в затворено пространство е най-доброто, винаги ме е разсмивало много.

те, г-н ритнитопков от Овча Купел:)

Този "ЖИВОТ"-ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ, не си го избрахме ние, а НАШИТЕ МИЛИ РОБОВЛАДЕЛЦИ от "Световния еврейски конгрес" през 1988 година. Тогава те ИЗМИСЛИХА "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", чрез "ХУМАНЕН ГЕНОЦИД". И след 29 години изминали от тогава, ВСИЧКО ТАЙНО, ВЕЧЕ Е ЯВНО И ЗА СЛЕПИТЕ В ДУХОВНО ОТНОШЕНИЕ. Числото 29?! - 1895 година, умира Фридрих Енгелс. - 1924 година, умира Владимир Улянов - Ленин - 1953година, умира Йосиф Джугашвили - Сталин - 1982 година, умира Леонид Илич Брежнев - 2011 година, другарят ТодЪр Живков трябваше да стане на 100 години, но почина на 5 август 1998 г. (на 86 г.)

Значи, тази година, когато станат 100 години от еврейската 100 годишнина от ВОСР /великата октомврийска социалистическа революция/, ще умре РОБСКАТА СИСТЕМА?!