МВР търси открадната кола 3 г., тя се оказа на паркинг

МВР издирва 3 години обявена за открадната кола на пенсионер. Автомобилът се оказа на наказателен паркинг, а сметката, изпратена на собственика, е 16 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - МВР търси открадната кола 3 г., тя се оказа на паркинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има единна информационна система между всички институции, както е в повечето развити страни. Това спестява много време, нерви, пари и подобни безумия.

Поредната тъпотия на държавните институции! Хеле пък, когато участва и полицията, нещата са още по-тъпи!

Защо няма координация между институциите?! Докога българският гражданин ще се бори с поредния абсурд?!

Няма, защото статуквото има интерес от това. В мътна вода се ловят най-големи шарани, нали знаеш...

и аз веднъж, тъй се бях напил че не помня къде съм спрял колата и си мисля че са я откраднали...

3 години ли си изтрезнявал, бе?

Питам и отговори не искам: 1. Защо се чака 3 години, за да се потърси собственикът, а не например 3 месеца? 2. Как разбраха кой е собственика (ако е справка от МВР...)? 3. След като кола е обявена за открадната и дори е прекратено търсенето, заличена ли е от регистрите на общината/МВР? 4. Регламентирано ли е издирвателните процедури какво точно включват, колко време се водят и изобщо формално описание има ли или просто се чака един срок да мине и да прекратим издирването на документи (не че някой се е разхождал да търси или е проверявал нещо)?

Конкретно на въпрос 1 - ми щото не е глоба! Иначе веднага щяха да го издирят. В другите ти въпроси не ми се иска да задълбавам, че ми се доревава. Няма такива разплути тюфлеци просто.

Не е трудно, предполагам общински съвет или там каквото е, да приеме правила, че непотърсена кола до месец изисква предприемане на действия по издирване на собственика и след 3 или 6 месеца да има процедура да се разкомплектова подобно на изоставен автомобил. В тоя ред на мисли и изоставените автомобили имат нужда от нов норматив - не може да трябва да са МИНАЛИ 2 ГОДИНИ откакто е изтекъл техническия преглед (стикера на прозореца), за да тръгне процедурата по залепване на предупредителна бележка и т.н., общо още 3-6 месеца докато я вдигнат. Миналили ли са 3м от техническия (да не говорим, че трябва да се гледа и ГО) - слагаш бележка, след още един месец се маха. Който ще каже, че може да е в чужбина собственикът - ами да се погрижи да си прибере автомобила на частно място

"Издирвачите" в МВР не си отлепят задниците от стола,а очите от компютрите.Ако някой патрул засече крадена кола,веднага се задействат и отчитат дейност.Ето така работи МВР.Казвам го от лични наблюдения.

Бас държа, че междувремнно ще му пратят съдебен изпълнител да му иска ония 16 бона. Както "признали" от МВР и ЦГМ - абсурд, но факт.

Така е в Абсурдистан!... Тотална липса на връзка с главния мозък... Проблемът е, че все по-зле ща става - Тъпотията, Глупостта и Мърлящината са на мода и на власт... и това не е само наш, роден, но и глобален проблем!

Какво има за коментиране. Добре позната мила родна картинка.

Ети тъпите, говеда!! И сега след като ги осъди, дали се сеща, че за всички разходи ще бръкнат в неговия и нашия джоб!! Да се санкционират шефовете на съответните ведомства!!

Дедото да не губи време, ами да ходи да си плати 16-те бона, щото и по-големи приключения ще види.

Защото в България така се издирват откраднати коли, с много мъка и пот на челото се чака следващата заплата и поредните протести за увеличение на работещите в сферата на МВР. Идеята е, че ако не е от "нашите" хич не им дреме, не си дават зор и не трябва да се бърза. По интересното е как от общ. Искър са разбрали кой е собственика?

Колеги от София, някой, някъде да е виждал такова чудо, каквото е на ул Раковска, в участъка между Цар Освободител и Първа градска болница. Разчертана е като бейзболно игрище! Освен че там е много натоварен трафика, сега "лепнаха" и велоалея с ширината на улично платно!? Чудничко! Така се грижи СО за облекчаване на трафика и чистотата на въздуха! Пълни идиоти ли има там. Задръствания при които колите работят на масто и се стеле един чистичък въздух! Красота! Да не говоря че коли и тролейбуси се разминават на "боя" разтояние. И за какво, питам!? За да мине идин или двама велосипедисти. Колите спират стотици коне за да минат един два коня! Ами зимата? Пак ли ще карат колела? Ама колите ще се движат. Относно тези велоалеи. Да правиш велоалея на улици и булеварди с натоварен трафик е пълно безумие. Отчитане на дейност и харчене на държавни средства. Това първо. Какъв е статута на велосипедистите!? Нека от Пътна полиция да отговорят. Ама те мълчат като г.....е. Защото те нямат такъв. Те си карат кадето си искат, по тротоари, по градинки, по пешеходни зони и т.н Сега им отстъпваме и уличните платна!? Тогава да ги принудят да си плащат пътен данък и ГО. Щом е участник в движението ЗДП е валиден и за тях. И проверки за алкохол и наркотици. Това е. Аз не съм длъжен да пазя някой който сам не се пази. То не са бус ленти, ограничения, стеснени участъци, дупки, сега пък и велоалеи. Мястото на велоалеите не е на уличното платно, а на тротоара. И това умишлено сгъстяване на уличните ленти, създава опастност от ПТП -та и противоречи на ЗДП. Има си регламентирана ширина на уличните платна в градски условия. Но едва ли някой ще прочете, освен вас, този пост. Жалко за "барута" както се казва. Но както пише тук един, ние сме овце и такива ще си останем. За това ни "клатят" както си искат.

Ако от Градска мобилност не разбират, че непотърсената кола може да е била обект или средство за престъпление, тогава директорката на тази служба не е за тази работа. Нещо повече, тя може да е била съучастник...

Трябват уволнения!!!! Той ще съди човека и си е прав, ама тия немърливи служители на сладка заплатка без да вършат нищо трябва да бъдат глобени и изгонени като помяри. Само тогва ще се научат да си вършат работата

Баси. Ей така работи полицията. Не знаят, не могат. А могат да искат екстра заплати и ранно пенсиониране.

Ще му дам парите за таксата за съдебния иск. Ако спечели - да ми ги върне - без лихва. Ако не - няма да ги търся!

Свих колата на жената , и ме засекли с 65 км при разрешена 50. На третият ден жена ми получи глоба, за превишение от 15 км. = 50 лева. Аз казах , че нямам нищо общо.

Абе ще ги осъди. Ама са НАШИ ПАРИТЕ!

Директорката на ГРАДСКА МОБИЛНОСТ е за изгонване! Тя е трябвало да изпрати съобщение на потърпевшия, че колата е при тях! А не да си чопли ... носа и трупа насказателни точки.

Още един проблем за разрешаване от омбудсмана!!! ПРИЕМНА НА ОМБУДСМАНА: адрес: София 1202, ул. Георг Вашингтон 22. телефон: 02/81-06-955; факс: 02/81-06-963. e-mail: priemnaombudsman.

Трябва да им иска наем. 32 000 например. От които да си приспаднат разходите за паркинг в размер на 16 000.

Кой събира колите без МВР? В София да не друг законът?

Съд до дупка! Съд за всяко чиновническо безхаберие и произвол! Няма друг начин да се оправи държавата!

В кой съд? Вие влизали ли сте в съд, че говорите така? Че там Вас ще осъдят за такова нещо, а дедото по-добре да си плати 16 те бона, да не си загуби апартамента.

И дай поради тая причина да се откажем да търсим правосъдие? Смешно е. Бой до дупка. В началото ще е тегаво, но искат не искат ще почнат да работят.

При такъв случай, в западните държави, министърът подава оставка на минутата....

Чак до оставка няма да се стигне, но човекът ще бъде солидно компенсиран.

Странно двете служби не комуникират помежду си,а компютрите им сигурно са повече от плочките на пода.Още помня един офицер,който навремето казваше,че иска служба,а ако е искал работа,щял бил да се захване с друга професия.

и при бай Тошо. Откраднаха ми мотопеда в гр. Варна 1987г. където бях студент. Написах жалба в районното РПУ и зачаках резултат. След 2 месеца,баща ми се обади и каза,че милицията ме издирва за да ме глобят за това,че съм предоставил мотора на лице без книжка. Отивам при разследващия милиционер и го питам къде ми е мотора след като ме издирват в родния ми град и отговорът беше,че не знае. След два дни се разбра,че моторът ми стои в КАТ-Варна от два месеца и че при тях изобщо не е обявяван за издирване,а те ме издирват защото, малолетния престъпник им казал,че аз съм му го дал да го кара.Заловен е бил още в деня на кражбата.

ДА СИ СЪДЕ НЕ АМИ НАПРАВО СЪС ШУТ ОТЗАД.....ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА ДЕТО ТАКА И НЕ СА Я НАМЕРИ (ТЪПИТЕ ШПАПКАРИ) ДА ОТИВАТ НА СЕЛО ДА КОПАТ ДОДЕ ИМ СА ЗАПОТЯТ "УМНИТЕ ГЛАВИ" ПОД ШАПКИТЕ

Я го вкарайте в затвора тоя нагъл пенсионер ! Откъде накъде ще пести 16 хиляди лева и няма да ги даде за благото на паяка, а?! Я виж само колко добре е охранявана колата му, 3 години без застраховка и не са я откраднали от паркинга , къде дават така безплатно да се паркира ? Бързо да вади 16 бона и да черпи мобилните за добре свършената работа .

мда от моя опит с полицията - скъсали са да я търсят караха ме аз да ходя да питам съседите и да разследвам една кражба... щото им казвам - има съседи, магазинчета - може да са видели и те - питай като махнеш пушилката и празните думи навсякъде в държавата остана една голяма некадърност и демотивация животът ни е чалга доказва го изборът на борисов и радев

Когато "разследваха" взлом у нас ми казаха да си търся откраднатото по фейсбук групи и сайтове като продавалник, понеже те няма да го направят (?!).

Трябва да съди "Паркинзи и гаражи" за умишлено укриване и съучастие в схемата. Факта, че са чакали 3 г. без да съобщят на собственика, че колата му е вдигната говори достатъчно ясно за политиката на фирмата да се скътават за да нарастват сумите и после да рекетират собстваниците за плащанив на тези суми. На всеки му се е случвало да му вдигнат колата и ако не си я потърси сам фирмата злонамерено никога не праща съобщения. Това си е схема между КАТ и Фирмата.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Интересно как от паркига са открили кой е собственика (вероятно по номера), но пращат съобщението 3 години по-късно. Само че не той е направил нарушението, че да искат пари от него за паркинга.

Всичко е ясно. Чакали са бедния човечец да намери пари и връзки, с които да си плати връщането на колата.

Цялата им работа е такава:(((убиеца пред тях ама те търсят ''неизвестно лице'' и така по няколко години си ''уплътняват'' времето с това търсене ама си прибират големите заплати..След всичко това продължавайте да твърдите че ''има'' държава

Каква държава само!!!! Какви управници - интелигентни, знаещи можещи! Цветът на нацията! Кражби, убийства, отвличания, изнасилвания. Цветът на нацията се заема сериозно с тези престъпления. Работи усърдно 10-15 години и накрая няма осъдени, защото нямало доказателства и делата се прекратяват. Все повече се убеждавам, че народния съд, може би е бил необходим. Така са се изчистили и престъпници, и цвета на нацията, който вероятно е бил престъпен, като сегашния.

Така е! Само с АК-47 в ръка, иначе овце. Защото държавата нехае, само пари да точи и пропагандни лъжи в устата на политиците.

Това е съвременната ни полиция.... Да ги питаш онези тюфлеци защо не са прочели справката за деня изпратена от центъра за градска мобилност към полицията, касаеща всички извозени автомобили за деня. Идиоти харчещи държавна пара и криещи се под разни анревиатюри.

Статистици. Всички в МВР с втора длъжност в НСИ!

Мисля, че леко бъркате. Първа им длъжност е статистик, чак после са към МВР. Евентуално, защото доста работята за противниковия отбор.

" Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова. " Как да е нямало бе овца, нямате ли база данни на крадените коли да ви вземат мътните, с един клик на мишката би трябвало Юда разбирате" овце с овце шугави!

Давай пич! Съд до дупка! И не само тук, а в Страсбург! Колко тъп е избирателя да допусне тези управници - плаща си данък МПС и винетка, но трябва да плащаш и за престой на улица построена и поддържана от твоите данъци. Крадат ти колата, не я търсят, но пък ти искат пари за това, че са я прибрали незаконно... Прибирането на коли, или слагането на скоби е нарушение на човешки права, ако шофьора е нарушил ЗДП то търпи глоба, но не трябва да търпи нарушаване правото да ползва своя собственост. При толкова НПО, как пък едно не се занимава да съди държавата за това?!?

Гарантирано от ГЕРБ

А кой гарантира нещо по-добро ? БСП и ДПС ли? Само веднъж гласувах за царя и повече не съм стъпил на избори.

Е няма ли кой да прерови тефтера на наказателните паркинги - хахахахахаха, щото сигурен съм пишат в тефтер

колко се "работи" в МВР!

В 21 ВЕК МВР И ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ ОЩЕ НЕ СА ОТКРИЛИ КОМПЮТРИТЕ И ИНТЕРНЕТ И ВРЪЗКА МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ!А ИНАЧЕ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПРИДОБИВКИ - БОЛ!

Десет години след като ни беше открадната колата ни търсиха данък за нея и се наложи да плащаме такса , за да я отпишат...

въпроса е ти и аз и останалите, като суверен и избирател на управниците, защо допускаме фирми рекетиращи нас, като ни отнемат колите или им слагат скоби

Защото сме овце!!!Защото сме силни и гневни само пред клавиатурата. Защото ако тове се беше случило в Англия или Германия, щяха да хвърчат глави и оставки. А хората щяха да са на улицата. А тук не чукат отвсякъде, но ние си мълчим.

Сега тези 16 000 да ги дадат на човечеца, отделно от присъдено обезщетение.

Пълна анархия и произвол! Всичко останало е - мужай куме да се лъжем.

Ние от ГЕРБ решаваме, кой да бъде уволнен, кой да бъде назначен. Вие жалка сган трябва да плащате и да си затваряте плювалниците, ще ви измислим и още глоби и такси, само почакайте.

Г-н червен Трол, без да защитавам същите другари и от ГЕРБ, не се ли сещате, че само настройвате хората с малко разум срещу тези, които Ви плащат да плюете безогледно във всяка статия другаря Бойко, Цецо и т.н. - все същите другари като червените, разбира се... Заслужавате да предизвикате още по-ниски резултати за комунистическата партийна сган, поради безочливото поведение на партийните лидери и на техните платени тролове - само лъжи и преекспониране по най-първичен начин... Жалки сте и престъпни, откакто сте се пръкнали през 1944 г. до ден днешен. Жалко и за хората, които се поддават и Ви се доверяват.

Аз не съм червен трол, аз съм от ГЕРБ и се гордея с това, всеки който не гласува за тях, си заслужава данъците и глобите. Сами сте си виновни!

Aleko

Тези юнаци от Полицията освен собствените си далавери нещо друго могат ли да правят като човек има наистина нужда от тях?

Съд до дупка за глупаците от властта. Герп е окупирал цялата държава с боклуци, с каквито е пълна цялата милиционерска партия. Не че този пенсионер ще получи възмезие - като знаем как работи "реформираната" ни правосъдна система начело с великия юрист Цеца траверса.

Бандитите от ЦГМ си имат наредба според която могат да влачат коли и да им начисляват такса за паркинг при тях. Обаче у нас е в сила Закон за потребителите казващ че този паркинг е непоискана услуга а пък в правото има принцип че не може да те накажат 3 пъти за едно нещо. Само трябва хората да почнат да ги съдят

В нормална държана този човек щеше вече да е милионер. Съдебната система щеше да има грижа за това.

Да, след има-няма 10 години след като тук съдът нищо не направи, човека ще има право да отиде в Страсбург, ако има пари да си го позволи...

Бих му дал в заем,но малко са ми възможностите! И аз разчитам на една пенсия. :-(((

Защо 3 години чакат от паркинга, а не му се обадиха след ден два?

за да му събират такса паркинг естествено

Този случай не плаче за оставки, а се дере с пълно гърло за уволнения!!! Но някой трябва да си извади тапите от ушите.

d4

правилно! съд до дупка и за дембелите от МВР и за професионалните измамници от ЦГМ! ама да ги съди дебело! поне за 50к. и ще спечели делото! сигурация!!