КНСБ скочи срещу орязани болнични и вдига национален протест

КНСБ категорично възрази срещу намерението на държавата да намали на 50% обезщетението за болничните през първите три дни, които плаща работодателят.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ скочи срещу орязани болнични и вдига национален протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

плащане на първите 3 дни болничен от работодателя се каза, че е временна мярка на правителството. Когато приемеш едно временно нещо в БГ, то ти остава за постоянно. И тук е голямата вина на работодателските организации, които се съгласиха на този дуслук, товарейки средните и малки фирми, които хем плащат осигуровка на работниците си, хем болничен- Така че държавата да бъде така добра чрез НОИ да доплати на работника горницата до 80% от болничните, и да си поеме задължението за изплащане на обезщетения при временна нетрудоспособност, в противен случай всеки работодател трябва да заделя някакъв процент от осигуровката, която иначе отива в НОИ, за да посреща изплащането на болнични, което е АБСУРДНО да се прехвърлят на раблотодателя несвойсвени функции по обезщетяване на временна нетрудоспособност, след като вноската за това обезщетение не е у него , а е отишла в НОИ.

работодателят да плаща болнични, след като осигурява служителят за временна нетрудоспособност. В случая той е внесъл в НОИ вноски за обезщетяване при настъпване на болест. С големия мозък Симеон Дянков тази отговорност бе прехвърлена от "болната" глава на НОИ на здравата на работодателя. И какво излиза, че дори когато плаща болничен, работодателят плаща и осигуровка върху този болничен. Кой ще каже на народонаселението истината, че няма такава държава за едно и също нещо да плащаш два пъти.

не могат да растат само защото на Пламен Димитров му се иска или го е сънувал. За това трябва да има определени икономически условия, да се създаде здрава икономическа среда и контролните органи да не са майка за едни, а мащеха за други. Това се учи в първи курс на университета, но той горкия с неговия рабфак явно си е спестил ходенето на лекции.

Пламен Димитров кога и какво е работил?

Под кой камък спахте повече от 20 год ,бе? Какво направихте за този измъчен народ. Това е поредният ви лицемерен акт,подлоги на властта. Никой вече не ви вярва. Нямаме нужда от вас. Писна ни да ви хрантутим.

на ГЕРБ , съставено от откровени аутсайдери в мнозинството си, не могат да си представят какви грипни епидемии рискуват да предизвикат с това малоумно решение

Б.Б.и ГЕРБ много се страхуват от стачки и демонстрации през нашето европредседателство през 2018 година и затова трябва да се бунтуваме за да отстъпват.

Ако институциите /НОИ, Здравна каса, комисии и комисийки в цялата държава/ впрегнат многохилядния си персонал и спрат издаването на фалшиви болнични, нещата ще си дойдат на мястото. Защото сега много болни ходят на работа, а много здрави си лежат вкъщи и източват социалните фондове.

А защо работодателят трябва изобщо да изплаща болнични? Нали парите, които се удържат за общо заболяване и майчинство от работниците и тези, които превеждат работодателите отиват в бюджета на НОИ? Работодателят не формира фонд "Болнични". Той е длъжен да изплаща РЗ за положен труд.

ПРАВИЛНО!Защото 90% от болничните са фалшиви, издадени от високоморалните "лекари+.

Тиквата започва с подаръците: болнични, винетки, такса битови отпадъци, газта, млечни продукти и др. Да им е честито на печелившите и да тежи на съвестта на изродите гласували за ГЕРБ.

В частния сектор никой не ти признава болничните! Ходиш болен! Ако си толкова болен, че си на смъртен одър, пускш си неплатен! Ето това ни е капитализма - дикенсов!

Ами ако за последните 2 години броят на болничните рязко се е покачил, защо причината да не е във рязко влошеното здравеопазване, бе, умници?

или пък от "здравословното" хранене с ГМО продукти набутани ни за употреба поради факта , че сме европейци ...

Режима на ГЕРБ пак ли ще разказва притчи за успехи и излишъци, а се чуди как да вземе от парите на хората.

Да не очакваш да бръкнат в техния джоб. Там само се слага, къде от кражби, къде от евро проекти то си е пак / кражба/.

голяма част от леко заболелите не си вземаха болнични за да не паднат на 70% от надника, кихаха, кашляха, пърдяха из офисите и цеховете, докато разболеят и другите, а сега за вече 50% изобщо не виждам как ще си седят в къщи.....!

Понеже имало спекулация с болничните, дай да орежем всичките болнични за да ни излезе сметката...! Тъпо, та чак дрънка! Ами нали ако спекулацията обхваща ДОРИ 50% от всичките болнични , ти, държавнико, вместо да впрегнеш държавната машина да залови злосторниците, ТИ наказваш всичките РЕАЛНО заболели!?? Схващаш ли колко си тъп??!!

Колегите ми не вземат болнични! Щот са МЪЖЕ! Седят и бухат в офиса! Полсе всички дружно боледуваме! Казваш им "Отивай си вкъщи", той не!!! Добре съм! Сега да видим как цели етажи ще се тръшват заради такива изроди! На такива им викам "биологични терористи"! Българинът няма разбиране за разпространението на вируси и болести!

Колегите ви не вземат болнични, щото хранят семейство. В повечето западни страни хората си ходят на работа, а децата на училище и градина с кашлица и сополи. А пък вие пийте шведска горчивка и вирусите ще ви подминават. Гарантирам.

Няма да се разболявате бе, глезльовци! Абе, нали болнични даваха само за работни дни, тоест ако цял месец са празници, независимо от това, че сте болен, няма да получите един лев.

Правилно се намаляват болничните на 50% даже трябва да се занулят. Така и не е ясно защо работодателите след като осигуряват работниците трябва да плащат и първите три дни болнични. Нали осигуровките включват и болест.Понеже държава и синдикати не могат да се справят прехвърлят контрола на работодателите. Я синдикатите да се заемат с тази дейност и държавата като техен партньор да си поеме плащанията.

осигуровките са преизчислени от заплатата. Вместо да поемете лечението на работника си искате и болничните да се нулират. Алчна пасмина.

Може ли малко разяснение, че нещо не разбрах за това преизчисление. Явно има някакъв член от закон ,който съм изтървал. Никой не иска нулиране на болничните. Искам нулиране и плащане от държавата тъй като се внасят осигуровки за болест. Кратко и ясно.

...изабравят да си спомнят да обрезат и протестансткия свещпоп...

Ясно. Всички болни или да мрат, или да ходят полу живи на работа и да заразяват колегите си....

Не е това. Да плаща държавата. Да стриже може ама да се грижи не може.

синдикатите могат да участват в усмивки от старите ленти.

glasuvash za boko zimash 200 pensiq i 460 zaplata svalqsh boko glasuvash za drug nov premier i zimash 1000 zaplata i pensiq 500 pone

Нещо ти се е откачила главната платка, помоли някой да ти я запои отново за болното тяло!! Бързо забравяте келеши про3ти какво беше по време на серГЕЙ, царчето-комарджия, агент Гоце и Иван КОстов.БСП/ДПС и НДСВ ви таковаха МАМИЦАТА-ама вий пак ги зовете! Ненормалници!

Твоята глава се е откачила малоумна ако боко даваше по 2 бона заплата на секи хората щяха да го обичат и да стой премиер до 2045 година поне ама не затва да се маха искаме заплата 1/2 бона поне

Стига с тея болнични бе, мамавистара!!Кво пискате, всеки 3 мързел и никаквец си вади в годината поне по 10 пъти болничен за по 5 дни от мързел или за да направи напук на шефа си, щото бил гаден?!?! Къде го има това по света и защо трябва работодателя да плаща от джоба на фирмата за да може някъв мързеливец да левтуни на воля няколко дни или да ходи на почивки с чаветата?!? Виждал съм нахалитети, които си вземат болничен щото шефа нещо им бил казал накриво,и то не за грип примерно-ами за дискова херния?!? Представяте ли си каква дивотия е това, а докторите даващи подобни фалшиви болнични са за затвор!! И какво пискате, вашия любим фюрер Путин вчера се изказа че руските пачи ще си доплащат 5 % за медицински услуги и никой в Раша не смее да се обади!! Стига пискахте , а вземете да бачкате-няма кой да ви помогне!!

Пий си хапчетата и не се пени тука.

Иди да копаш дупките за 300 лева по цял ден да те вида и си пии хапчетата

Ккопай дупки ти бе, галош! Като си с основно образование кво искаш-благодари се и на минимална!! Неграмотник!

гугутка.За 40 г.работа нямам и 40 дни болнични....само в краен случай ако не мога да се вдигна от леглото. Я сложете и пет лева такса за влизане във фирмата....после и на излизане. Той пеликана с голяма гуша се наяда вие все сте гладни вашта....

Na chovek s edno ili dve vishi ako ne my dadat pone 1000 zaplata ili 2000 po dobre da se maha ot taq durjava

Ти и без това не знаеш да пишеш на български ,така че може да се махаш. Че и 2000 лева сънува. За сън пари не се дават.

Ти не можеш да пишеш бе смешник аз взимам добри пари за които не можеш да сънуваш ,явно си поредния лизач на тиквата иди на нивата да работиш за 200 ,че и това ти е много,нямаш и средно камо ли друго образование.

НИЕ У ПАРЛАМЕНТО СМЕ ЕДИНОДУШНИ ,ЧЕ ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ НА ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО. КОЛЕДНИТЕ И ЛЕТНИТЕ ДЕПУТАТСКИ ОТПУСКИ ТРЯБВА ДА СА ПО 45 ДНИ. ДЕПУТАТСКАТА РАБОТНА СЕДМИЦА ДА Е ТРИДНЕВНА. ЗА ДРУГИТЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА НЯМА НИТО ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НИТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПУСКИ И БОЛНИЧНИ....

Пак ли Кирчо Гела и ченгето от ДС Данев!

Да ги махат..... Имам колеги (едни и същи) които през свдмица за "болнични" докато се тагват по разни бунгала и плажове.... След "болнава " седмица пускат и отпуски....

Както винаги решението е много просто и както винаги няма политическа воля. Разпишете само едно изречение в закона "отнемат се лекарски права за издаване на фалшив документ" и проблемът престава да съществува. Но къде ти реални действия от политиците, само и единствено скандали.

Защо смяташ, че лекарите издават фалшив документ? Защото съдиш по себе си, нали!

Е то болничен друг не издава.

Лидерите на левите и социалноангажирани партии спешно да се съберат и да създадат нов отечествен фронт. Първанов, Румен Петков, Калфин, Дончева, естествено и БСП ако все още минават за лява партия. Това безобразие и геноцид трябва да се спре. Долу крадливата десница. ЕНП - ебаси изродите - убийци.

Аре у лево - ми не ви искат хората, бе! Потвърждава се на всички избори!

Бизнеса не бил доволен? А доволни ли са когато сключват договори на по ниски заплати и доплащат на ръка? Хора ва дадени специалности работят за 500-600 лева на месец уж за да се плащат по-малки осигуровки и допълнително плащат на ръка още толкова, но когато излезеш болнични тогава взимаш пари по договор минимум? Когато оправят заплатите да са реални тогава да се повдига този въпрос!

Se taia

Договора, драга има две страни, които го сключват. Това МНОГО ви убягва нещо. Като не ти харесват условията, ми не подписваш бе м..ма му с.ара!!! Това се казва пазарна икономика - квалифицираш се достатъчно в пбласт, в която има търсене на кадри и бачкаш (ако искаш някой да плаща заплата за труда ти). Ако пък си придприемчив, слагаш си главата в торбата и ставаш работодател.

Като станеш на 55 и все още си наемник, тогава ми разтягай локумите!

Ало гражданката, малко разяснения. Ако стане така заплата под 1000 лева няма да има. Ама ти ще вземаш по-малко от сега. Или искаш да кажеш че тогава ще си струва да си болнични, а сега не.

повелята на европата: "мрете и освободете терена требе да се изпълни предсрочно!" гасни пост комунистически славяно подобни и руско подобно езични туземци! мрете бе! евопата не ви иска!

Първо да спрат "мургавите" помощи , после болничните

най-сетне да си кажем истината - пълен провал на крадливата десница. Исторически, сивилизационен провал. Трябва също така да се узакони крепостното селячество, робовладелството, правото да се продават хора-работници, да се позволи на мутрите да не плащат заплати, а само да дават 1 хляб дневно и никакво здравеопазване - кой колкото издържи. Гласувахте за десница - яжте чепа сега, че и аз покрай вас.

Срам и позор! Как може Министерството на труда и социалните грижи да се поддаде на българските феодали-кръвопийци? Защо последните не опитат да поживеят със заплатата, която дават. Цял свят ни се смее, че сме най-бедните в света, а те ....

имаше избори. Народа сам си избра съдбата.

Не съм убедена ,че народа ги е избрал

А ти защо не опиташ да станеш работодател и да даваш по 5000 лева. Да те видя колко дълго ще бъдеш работодател. Аз това което върши моят работник мога да го правя, но това което върша аз ,той не може.

обединение на левите и прогресивни сили, както и най-сетне БСП да покаже дали е лява или дясна партия и да обедини около себе си читавите социалноангажирани партии.

а бе що не вървиш на майната си с тия леви и бесепарски дивотии

Шибаната, ялова , крадлива десница трябва да бъде изметена, но няма читава лява партия да защити работещите от мутрите-бизнесмени.

Един вид да не работят и да карат само на болнични.

Прехода не е свършил. Сега при третия мутрогробарски мандат минаваме от феодализъм към робство. Нямате право нито на здраве, нито болничен, нито заплата. За единия гол хляб се бачка и кой колкото оживее. Няма и пенсии да има естествено.

Що за стока сме трябва милиони да излезнат иначе си заслужаваме орисията

За какви милиони бълнуваш. Кои са КНСБ - държавните служители. За тях са и увеличение на заплати и всички екстри. В частния бизнес - ниски заплати и много работа .

а бе а защо това кнсб скача за процента болнични,а не скача за ниските заплати давани от аверчетата им от бизнеса,нали ако са високи заплатите и 50% болничен ще е доста добра сума

Постоянно поставят въпроса ама българските работници са повечето малоумници. Бедни, а гласуват за десни партии, от което естествено обедняват още повече.

айде у лево баце,наслушали сме на леви идеи и партии бая време

Народа въстана - с чук в ръката, или със чаша, обсипан със сажди, и каша, Айдье бе, знаем ги тия! Туй хора на черния труд ся.... с безглаголно търпение - да чакат отнейде нещо да падне (не гении таланти протестери, а не протестанти оратори, карбуратори и прости дихатели, агитатори фабриканти почти ?!? въздухоплаватели педанти, писатели, генерали, съдържатели на локали, музиканти, и черносотници) и 3ма пияни IT-та по потници. Искаме си болничните! И то в пълен размер - че иначе може да стане кашмер ...и да образуваме кълбенца.... Ни бой ся... туй обикновена е лудост! Venseremus! NO PASARAN!!

Ей, малоумен народ... Значи, като се разболеем, да ни плащат 10% бе, щото има подкупни лекари :( МИ оправете си лекарите да не издават фалшиви болнични!

Нашите синдикати са долнопробна МАФИЯ!Дянков,преди тристранка,им поиска декларация имоти и доходи и познайте/те не влязаха на тристранка,а Тиквата освободи Дянков/.

Бьлгарският модел на демокрация е всьщност криминализация на икономиката и политиката. Поради това криминалния контингент заел позиции вьв властта и бизнеса не отделя и стотинка за работниците и служителите.

за заплащане дали да не я изпробват най-напред върху депутатите

Това с дните за сметка на работодателя е нещо като каско, при което част от щетата да се поема от сервиза. Нали се сещате, че сервиза ще си я избие тази част. Мислите ли, че работодателят не го прави? Тези дни изобщо трябва да отпаднат и да се търсят други механизми за справяне с фалшивите болнични.

В основния закон е записано че здравеопазването е безплатно вчерашните Комунисти днес Най-алчни капиталисти ни превърнаха в РОБИ Благодаря ти демо фашикация

Дааа имам предрожение - болните направо да си плащат щом се разболеят. Какво е това " болен" няма такъв филм. Работа и плащай че работиш защото държвните мъже няма да имат какво да откраднат с гъ.а си. А и пари да издържат мургавия електорат им трябват щото после няма да има мандат. България вече не съществува като държава и българите нямат права.

Аз работя в офис "open space",където минимумът хора е 40-50. Един болен като има, който не вземе болничен, става нещо страшно. Вируси постоянно има и е един омагьосан кръг. Съответно като лепнеш нещо си го носиш в къщи и заразяваш цялото семейство. Отпуск се пуска 5 дни предварително. Тоест, за да ползваш отпуск вместо болничен трябва да знаеш 5 работни дни преди това кога точно ще си болен. Хората по министерства и държавни организации живеят в 90-те години.

Ако не искат да се взимат фалшиви болнични да затегнат контрола при ДЖПИТАТА, а не да ни ощетяват по този идиотски начин.

А,ВИЕ КАКВО СИ МИСЛЕХТЕ ЗА ЧОРБАДДЖИИТЕ ИЗЕДНИЦИ.СИГУРНО,ЧЕ ЩЕ ВИ ДАВАТ ПО 5000хил.МАРКИ.

Хора, незнаете ли? Вече не живее те в Комунизма. Това свирепо и лошо време мина. Сега живеете в най перфектната и съвършена система Капитализъм, в Капитализма нетрябва да има болнични!!! Само незнам какво ще стане с парите от общо заболяване и майчинство.