Срути се къща в центъра на София

Част от къща на столичната улица "Братя Миладинови" рухна. По време на инцидента в сградата не е имало хора.

Обратно в новината

Коментари - Срути се къща в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво значи :Кой е виновен?" аз ли да съм виновна, или стрина Пенка от село. Имота си има собственици по документи и да им се потърси отговорност пък в крайна сметка ...на какво прилича това ??? Както и по центъра дъртофелници живеят в апартаменти по 100 к евро , а няма кой да им оправи фасадите на блоковете, аз ли да отида да им ги оправя? Като пострада някой вече ще е късно!!!!

Собатвеника не е някакъв клошар за да не забележи някакви нередности ама май ''великите'' строители дето гледат как на всяко привлекатрелно местенце да построят нещо без да им пука за околните сгради ще да трябва да платят бая обезщетение за причионените вреди защото този път са попаднали на адвокат а не на някой дето няма как да се защити

Адвокат в такава съборетина?! А на "редактора" да кажа, че "който"(ед. число)-"коИто"(мн. ч)!!!

Това е резултат от двойния стандарт на общината, която прави акт на собственик за 8 см остатък от стена на къща, разположена на 5 м. навътре от тротоарната линия, т.е не застрашава минаващи по тротоара. За какво става дума арх. Калинов?

Ха сега да видим Путин ли е виновен или Тръмп?

единият в чужбина, добре, а къде точно в тази кочина е живял адвокатина??

Бе тя цялата държава се рути, вие от някаква къща правите новина.

добре е, че няма жертви. жалко за скъпата мебелировка и кухненско обзавеждане. дано е било застраховано. ако няма - собствениците могат да съдят държавата в страсбург... те там съдят държавите за щяло и нещяло.

"Братя Миладинови" е някъде към Женския пазар. Там пазарат на под наем на стайчета е голям - от селяни, цигани, мигранти. Но може и да греша. Моят ревир, както казват немците е не по надолу от Булбанк, НДК, Докторската градина. Ами родил съм се преди 80 години и съм орисан да живея в Идеалният център и в чужбина. Много съм си доволен от София. Когато видя панелки в Люлин, Младост си казвам - ама и тези мислят, че живеят в София!

Софиянци и тълпите пришълци ще се задавят от лакомия. Нагъчкаха се катато хамсийки в консерва. Гледат гащите на съседката, от другата страна не смеят да отворят прозореца заради шума и мръсотията.

къща за милиони,язък.

Адвокатът сигурно е "помогнал" за срутването, за да се "облажи" от строителите! Адвокат, пък не живее в палат, а в тази кочина!!!

"Кой ще носи отговорност предстои да стане ясно" Вече е ясно- както винаги никой.

А, ама то имало и строеж в съседство. Е, поне единият собственик е адвокат, няма какво да го мислим ....

Хайде стига с тези строежи. Стана къща до къща. Не остана празно място. Явно кмета и главния архитект трябва да си вървят незабавно. И пълно спиране на строителството в София.

таз къща и тя кат държавата - постепенно и начасти....

тиливизоръ

"Вина обаче имали и строителите на съседния обект..." Що не кажете на колко метра от къщата е направен изкопа (неукрепен) и на каква дълбочина?

Е, сега на адвокатчето ще му построят ново къщле строителите.

Това не е къща, а боклучарник!

Альоо, ти да не си багериста от съседният обект? Може да прилича на боклучарник но все пак е къща и май ще трябва да се заплати като такава.

Строителите са помогнали.

Явно е , че е било самозавзет мангалски коптор . Саморешил се проблем .

Това нещо прилича на стар вехтошарник, в който човек не е влизал от много години ... Не са се разбрали за продажбата - поне от терена да вземат пари, и сега ще стане дебела работата, защото ще се проточат едни дела ... Прогониха хората от родните им места, те заминаха, зарязвайки всичко на купища, а сега - кой бил виновен ... Костофф е виновен най-много, с неговите хунвейбини, които разрушиха страната и продължават да рушат, а нищо свястно не построиха никъде!

Дотам ни докараха алчните строители. Гледайки едната далавера, са готови без да им мигне шапката да разрушат нещо съществуващо. Само ако знаете колко са случаите, където на границата на имота се копае 5-6 метров трап, който подпопава улици, тротоари, бедна ви е фантазията....ама на кой му пука, важно е да се презастрои София....Да нямат хората въздух.....

Знае ли ДНСК, колко много стари къщи падат от самосебе си на ден в Германия и Австрия?И ако не знае, защо не знае?

Щом е адвокат, това му е била целта, сега ще ги отръска много пари заради струтването, а после си е негова работа какво ще я прави ;))

презастроявайте една връз друга сградите..... Лакомията не води на добре, но на кой му пука по тази територия !

уууу това къща ли било....

адвокат да живее сред такива вехтории - нещо не ми се връзва

Мислех си че копторите са привилегия само на селата но ето че и гражданите живеят в съборетини.

ами да бе, пич, ти какво мислиш е била София преди 100 години, роден в този район, моите родители също, повечето от изоставените имоти са в такова състояние, там има на по 400 кв. м. площ по 13 собственика, това е най-бедния квартал на София след Освобождението, пълна мизерия, прочети Чавдар Мутафов за Пиротска и ще разбереш, но понеже вие селяните обиждате, че софиянци са такива и онакива, просто научи малко история, да в София има много такива сгради и сега наистина софиянците вече не са в България, вие провинцията драпахте да станете граждани и какво наследихте....ново строителство, което не става за нищо и старо, което пада само, а добре дошли сламари!

село София има много такива съборетини.

Мале, ква клошарница е в тая къща... нахвърляни бохчи багаж и стари вещи.. по скоро е било депо за боклук на някой клошар, отколкото къща за живеене

на Сън Сити на пл.Възраждане? Нали уж имаше решение за това? Сградата се руши ...и на никой не му дреме,а е паметник на културата.

по руски от Сапарева баня ще оправи нещата не се притеснявай! Тя се грижи майчински за столицата, за да расте, но да не старее!

Нито се проверява и взимат мерки за опасни сгради,нито се държи сметка за давани разрешителни за строеж. Абе щом може една измамница да иска пари за закупуване на апартаменти от името на софийската кметица и от името на премиера и хора са давали.... правете сметка че вората са вярвали че това е напърно възможно.

Абе как така има ли виновни? Ще ми съборят къщата, и ще се чудят има ли виновни!!

Ами ако си блял с години без да направиш елементарен ремонт - никой не ти е виновен. Е, в конкретния случай предлагам соломоновско решение - и двете страни са виновни, по 100 тояги на голо и да се оправят :)

Човек, адвокат,да живее в такава опасна за него среда! Учудващо! Вибрациите са им били виновни - ще цитирам един велик комик - живей ти до кратера на вулкан и се чуди после защо, аджеба, има лава в хола ти! А при едно по-силно земетресение кой ще е виновен бе, приятелю? Сърдим се на циганите, че скачат заради порутените им коптори, но се оказва, че сред българите живеят много по-големи цигани от самите цигани ...

Е да, ама земетресение....де го?

Това не изглежда като жилищна сграда.