Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания

Британското правителство прие по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя заради опасно шофиране.

Обратно в новината

Коментари - Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам дали забелязахте. Това се приема от три страни от Британската общност, за които се счита, че са уредени страни. И като пътища и като поведение на пътя. Там обаче държавността е на високо ниво и при поява на негативни тенденции веднага се вземат драстични мерки за пресичането им. При нас ситуацията е в пъти по лоша. Как да се спрат малоумниците по българските пътища, които сеят смърт? Някой знае ли друг начин, освен тоя. Какво се получава? Британците понеже имат проблеми и лоши пътища са приели максимална скорост на магистралата 70 мили/час, което е около 113км/час , а у нас понеже всичко е цветя и рози 130км/час. Те въвеждат доживотна присъда за умишлени нарушения предизвикали смърт, а ние понеже нямаме такива проблеми си караме съвсем либерално! Винаги се влачим след събитията. Трудно се сещаме какво трябва да направим. ТОВА, КОЕТО ПРИЕМАТ БРИТАНЦИТЕ Е ЖИЗНЕНО ВАЖНО И ЗА НАС! В противен случай, ще продължаваме да събираме трупове по пътищата. Вижте случаят в Берлин от преди половин година. Двама млади германци получиха от берлински съд доживотна присъда, за това ,че са си правили авто гонка на централен берлински булевард, вследствие на което загива друг участник в движението. Така действат хората. Затова имат ред, дисциплина и държавност!

Подобно законодателство е повече от наложително за България!

Хайде ако може, да стоим по-далеч от англосаксонската правна система.

Всеки експерт по света знае, че високите и свръхвисоките наказания не спират нарушителите и не това е пътя за спиране на нарушенията, но масово хората като зомбирани повтарят - по-строги наказания, още по-строги, още, още, доживот, смъртно наказание, а в резултат нарушенията се увеличават, както много добре се знае, че ще стане, стига да не си от зомбираните.

в грешка си.като го вкарат в затвора доживот и ще го спре да убива хора на пътя в пияно състояние.просто няма да е на улицата.

И ти си от зомбираните. Целта е да не прави нарушението, заради което ти казваш, че ще влезе в затвора и повече няма да прави така. Но това е след дъжд качулка - вече ще е направил фаталното нарушение. По света много добре се знае как се предотвратяват нарушенията, т.е. как да стане така, че шофьорите да се опитват да не правят нарушения и това не става с огромни наказания в закона.

Значи според теб един наркоман който е убил човек на пътя е по добре да лежи 2 г и след това да излезе и да убие някой друг на пътя? Вместо да го махнат завинаги и следващата му жертва да си остане жива?!

70% одобряват, а 30% са опасни джигити

Британските шофьори нищо общо нямат с Българските шофьори, поне идвайки си в БГ и вземайки коли под наем ни споделят, че в бг никой не спазва правилата на МПС, докато там не е така. Извод и заключение оставяме на вас, може и опровержение от ваша страна, но само от тези приемам, които карат коли собствени и не във Великобритания и други западни държави-Дисциплина брат, дисциплина на пътя и спазване на знаци, а не завиваш на ляво без да дадеш знак и т.н. ... и т.н. ... живи и здрави, никой не е застрахован, НО... всички мислят преди да се качат в колите си, с пожелание за безаварийно каране.

Дисциплината я създава държавата чрез контролния си орган за движението и паркирането, който в България е КАТ. От над 28 години КАТ не работи и затова в България правилата не се спазват от всички - българи и чужденци, вкл. и британците.

Аз карам внимателно. Дори ме удариха защото рязко намалих пред пешеходна пътека. Подкрепям напълно тази мярка. Кога ще се гласува и у нас?

А у нас кога?!

У нас може още от утре. "Тънката" разлика е, че на Острова ще ги осъдят, а тук всичко приключва с "две години условно". Разбира се, ако въобще ги намерят, тъй като никой няма да ги търси.

loyola

у нас даже и да го въведат, ще важи само за най-бедните. Тука с това правосъдие, въобще не се надявай на справедливост

"Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания" А преди време от ЕС "извиваха ръце", за да отпадне присъдата доживотен затвор в България дори за най-тежките престъпления. Помня, че бяха пратили някаква джукла да ни поучава какво е "хуманност".

jingiby

Тука минават с условни присъди, а там доживотен затвор. Те не си променят законите от векове, а ние толкова съдебни реформи проведохме...

Е брадатите постигнаха своето с тези катастрофи, които предизвикаха. Пълна репресия за всички граждани.

Суровите мерки ще важат и за тези, причинили смърт, след като са шофирали в нетрезво състояние - те ще се наказват с доживотен затвор. Точно,ясно и конкретно, за да не може утре адвокати, като Марковски да разтягат лукумите по съдилищата и да оправдават убийците зад волана.

Бе умнико, като вкарваш доживотно в затвора "куцо и сакато" ти ли ще го хрантутиш доживотно! Ако утре ти наложат дънак върху дохода 10 % за хрантутене на доживотни присъди друга песен ще запееш!!!

А какво да ги разстрелваме ли, или пък само с глоба да минават.

ще плащам и 20 процента данък,за да има спокойствие а пътя

Аз карам внимателно. Дори ме удариха защото рязко намалих пред пешеходна пътека. Подкрепям напълно тази мярка. Кога ще се гласува и у нас?

ако си малко по-умен, чр разберш колко си прост.защо намали рязко?защото блееше и дразниш с предпазливоста си.понякога и мърляшкото шофиране е опасно.всички ние сме потенциални пешеходци.и какво-мърлата или фия вървят едва -едва по пешеходната пътека и разтягат локуми.другия в дясната лента си говори по телефона и кара с з0.мухлата пуши, пие кафе, гледа се в огледалото и плямпа също. Иначе взимаме мерки-ограничения 60 км на междуградски път, защото , видите ли , имало висока концентрация на ПТП.Какви са тези 80 км за новите машини.Автомобилите станаха много и ограничението на скороста води до задръдтвания и изнервяне на водачите.Не скороста-разумната-100 км е причината за произшествията, а дисциплината .Трябва и превенция.Няма ли поне 10 000 км зад гърба си, тихо.Хжанат ли такъв-никакви глоби-книжката на парчета и целия основен курс наново. Глобите.Те не бива да са големи-за колан, мигач, маркировка, парковка, знак нарушен-20-30 лева, но половината задължително за екипа на пътните полицаи.Така ще накараш хем полицая да работи, хем наглите тарамбухтери на пътя да уважават другите.А за алкохол, наркотици и агресия спрямо другите , довели до смърт, затвор и каторга.И никога не бива всички да се поставят под общ знаменател.

ще плащам и 20 процента данък,за да има спокойствие а пътя

ти пък за къде бързаш,та ти се искат 100 км. скорост.тръгни по-рано и ще стигнеш навреме.Цяла софия се минава за половин час,по-малките градове и по-бързо ,стига правилно да си избереш маршрута,а не да се буташ по най-натоварените улици.

Когато това стане факт и у нас, ще сме се приближили повече до Европа.

В много голяма, огромна ГРЕШКА си. Когато това стане (а то трябва да стане), ще сме се ОТДАЛЕЧИЛИ от скапаната европа. Както го направи Англия.

Ти стъпвал ли си някога на пешеходна пътека в коя да е европейска държава? Веднага спират и то на почетно разстояние от пътеката. Не съм ходил в Чехия и Унгария след 1990г., но дори и при социализма там спираха безотказно пред пешеходците! А тук само в София можеш да видиш спиране пред пътека, а в прованса направо те отнасят...

А тук кога ще се предприемат такива мерки?! Колко още невинни трябва да загинат на пътя, за да си размърдат задниците родните законодатели?!

Попадналите под алинеите на този закон, всъщност, няма да лежат до живот, но факта, че го има би действал възпиращо. Може би и това е част от замисъла му.

Така като ги гледам какви сурови мерки взимат, сигурно са готови да върнат и смъртното наказание! Май им писна от демокрация!

Малоумници явно има по целия свят. Щом ще осъдят шофьор доживот. На колко трябва да осъдят, някой който убие половинкатаси за да и вземе парите.

Ти това ли планираш?

И тях ги съдят на доживот. И това наистина означава че няма излиане....

,,..Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания..,,!!! у,у,у,...,,фашисти,,...!!! при нас се радват на ,,живот,,...!!!

Ако и в България приемат такъв закон, ще трябва да построят и нов затвор. Стария няма да побере всички "клиенти"

Дано това никога не се случи и у нас! С 10 000 заловени пияни българи зад волана ще изчезнем като нация за няма и половин година, бе..

Що да изчезнем . Във затвора се осеменяват редовно.

Тези 10 000 поне ще бъдат на "отговорно пазене" в затвора. Обаче ако само половината от тях затрият по един човешки живот, ще намалеем с пет хиляди.

това е идиотизъм... а за убийствата на хиляди чужди граждани от английските пилоти и спецчасти - медали!

условна присъда!

Даже и толкова не получават. Адвокатите на убийците доказват че пешеходците са виновни като са решили да пресичат на пешеходна пътека и не се съобразяват със скоростта...