Мадрид ще суспендира автономията на Каталуния

Испанското правителство ще задейства процеса за поемане на контрол върху Каталуния. Лидерът на Каталуния обяви, че ще бъде обявена пълна независимост.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид ще суспендира автономията на Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност никой не иска да каже простата истина: Каталонците не искат да ги управлява ЕВРОГЕЙСКИЯ съюз, но това няма как да стане докато Испания е член на съюза! Еврейско илюминатската задруга ще използва тъпите каталонци за да нанесе поредният удар за отслабването на ЕС! Не, че ми дреме де, лично за мен по добре е да ни изритат от ВСИЧКИ съюзи за да видим какво ще лапа некадърната ни управляваща пасмина съсипваща прогресивно всичко функциониращо в страната.

много хубава българска дума "суспендира" ? да ви суспендира някой на вас заплатите трявба заради това че забравяте българския език

Тия средизмноморски макаци, обявиха, че били като Швейцария. Е, видя се , че не са. Не знам да има в Цюрих и един толкова тъп човек, който да иска да се цепи, щото поема по-голям дял от разходите от другите кантони. И затова са Щвейцария-стабилност , икомомика, мир , пари. Тия маймуняци каталунците са същински гърци- постоянно подскачане, смутове , циркове , приличат на гърците, но са по-зле и по-зле ще свършат,щото гърците и грам не вярват в театъра, който разиграват, правят го да ръсят европейците, докато тези сериозно мислят , че са много напред, а не си дават сметка, че просперитета им се дължи не на собствен бизнес, а на 7000 крупни испански и чужди фирми, които им пълнят, хазната и които сепаратистите ще изгонят с нешвейцарското си поведение.

Не ти е верен примера. Швейцарците затова са номер едно, защото са НЕЗАВИСИМИ. При това не като нас, а наистина: Не ги краде друга по-силна държава или крадливия ЕС. Това иска и Каталуния. Но явно ще се наложи да платят и кръвен данък, то и ние ако не бяхме се жертвали с Априлското възстание, нямаше да ни има вече.

Независимост ще има. Проблем на останалите е как ще я приемат.

На каталунците не им е необходима автономия. Да я взимат. Те искат независимост. Как ще ги спрат?

Боже, наистина ли не знаеш. Ами арестуват местното правителство и поемат директен контрол. Имай предвид , че повечето каталунци не искат отцепване. А сепартистите са нямат мъжество дори да обявят ясно независимост. Сигурно пак ще вървят с бабите и жените напред, да ги бутат да ядат бой, а путьовците да ги снимат. Жалък народ и много прост

Тези" демократи" , които подържат каталунските сепаратисти, да се огледат , кой подкрепя друг сепаратистите. В Една компания са само с Мадуро. Правете сметка с кой имат еднакви възгледо и колко са им сбъркани възгледите за демокрация. Единственото , което постигнаха сепартистите, е че с наглостта и безумията си закопаха и мнозинството разумни каталунции, които са срещу отделянето. Това стара стратегия на сепаратистите , да потопят всички в блатото и да очакват , че и те ще радикализират . само дето не се сещат, че скоро заедно ще молят за помощи, а сънародниците ще им искат главите за глупостите, които натвориха ои съсипването на една благоденстваща провинция, която само ще си спомня блаженното минало с носталгия и тъга, че безвъвратно е етминало и няма да си го върне , поне не и в това поколение.

Истината е, че Каталуния иска република и да не дава пари за ненужната кралска династия. Комунистите извършиха много престъпления като колективизация в селското стопанство и национализация, на за едно им благодаря - пречупиха гръбнака на Кобургите и техните безмозъчни крепители - некадърните царски генерали!

аиде сега европедалите да казат защо косово могло па каталония не можела...

аланкольо, тя цялата Югославия се разпадна на държави. Какво да прави Косово ? Да изберат Милошевич за Президент ли ?

Не Милошевич им беше виновен,а това че Югославия бе голяма и трябваше да се разпарчетоса. Вече и БиБиСи си признаха как са правили филмите и как са монтирали кадрите така, че да изкарат Милошевич виновен за всичко.

Искаха дърво, получават дърво.

Офертите от двете страни са Автономия срещу Независимост. Как мислите коя е по-добра?

Тия заплахи не плашат испанците. Бивша империя, а дори и сега притежава островни територии и е държава на 2 континента (има няколко автономни града на близкото до нея африканско крайбрежие).

Е, Испания е притежавала и цяла Южна и Средна Америка, но с времето поробените си извоюват свободата. Това иска и Каталуния, "стига робство и тиранство, всички на оружие" - и ние сме го изживели тоя период.

Колко пъти да ви пиша, че това е Майдан в Испания, организиран от аверчетата отвъд Голямата Локва?! Вчера Сорос наля още 18 милиарда в "Отворено Общество", при положение, че няма толкова пари!!! Само че, Испания не е нещото наречено Украйна, ами бивша империя, дори тиха настояща! Французите пък въобще няма да оставят Каталунья да се отцепи, защото ще й предстоят сериозни проблеми. За по-сериозна информация, по-сериозни сайтове! Viva Espana, venceremos!

Ако допуснем, че 50% искат отделяне, а останали не, то най-добрия и морален вариант за Пучдемон е да се оттегли от политиката.

Не ми става ясно какво значение има за обикновения каталонец (или каталунец) дали провинцията е независима или не. За едната чест ли? Положението ще стане по-зле икономически. Някаква група политици ги водят за носа и те ходят по площадите.

Като вървят нещата Испания твърдо иска да подави стремежа на каталунците за независимост със сила. Изхождайки от досегашният опит това автоматично означава,че НАТО ще бомбардира Мадрид. Ние като няма с какво друго със Спартаните ли ще участваме. Притеснява ме какво е нивото на испанското ПВО, щото ако е добро е много рисковано.

Време е и София да активира чл. 155 от конституцията и да суспендира автономията на Македония.

Какво означава суспендира?

в случая :"прекратявам", "преустановявам", но тъй като журналята са полиглоти не се сещат да пишат на български

Да прекрати.

А бе не е ли окачвам

Абе много разбирачи за демокрация бре.... Щяла да се отцепи каталуния че били богати. Може да са били... но вече не са. Каталуния има 200 млрд евро кредити, които се гарантират от Испания. Е да... който не знае става въпрос за пари... за много пари. Каталунците искат да изклатят Мадрид, да се отцепят а Мадрид да плаща кредитите. Е да ама не.... бизнеса си е бизнес, вече повече от 200 от големите фирми напуснаха Барселона, и сега каквото и да стане, вече е късно. Нарочно Мадрид протака задействането на чл. 155, така повече фирми ще напуснат Каталуния и ще живне икономиката в другите области на Испания, и тогава.... хак да им е. Цяла Европа иска обединение... тия искат да са отделно, ама да намажат от общата баница. Няма да стане, после ако каталунците люшнат на дръвото тия сепаратисти.... нека да е за урок на всички.

Много разбирачи и драскачи на глупости...като теб например...

Айде,баски!

ама вече са яли испанския и предпочитат да си кютат! Беха серти докато им подадоха твърдия и сега са меки като памук.

Тука има много разбирачи по демокрация, фашизъм и т.н. Обаче 1. Май никой не е чел Ж. Желев, иначе нямаше да викате на испанците "фашисти", а щяхте да познавате много добре къде се откриват съответните белези. 2. България, като държава, в която циганите знаят колко лева струва вота им и по време на избори пристигат рейсове с чуждестранно население да определя нейната съдба, не е най-добрия пример за съвременна демокрация, нито може да си позволи да съди други европейски държави ... 3. Ако не беше испанското правителство, което лобира за нашето влизане в ЕС, ББ сега щеще да гледа европейските фондове след Хърватска. 4. Всичко това иде да рече, че българинът е кратко-паметен, неблагодарен и продажен, и вика на барикадите само когато му платят.... А сега продължете да плюете испанците, че си пазят държавата и не са се поклонили на първия чифут с пачки, и да роните сълзи за този фарс, наречен Каталунска независимост !

loyola

Да де, ама защо си мислиш, че аспиранта по онова време Желев е баш-разбирача ?

Погледни си ника и ще разбереш ! А ако не знаеш, Лойола и бил голям философ. Някои хора са чели и други книги, освен история за 5 клас.

Можеш да кръстиш написаното от теб "Глупости и лъжи в 4 точки".

Браво на Пучдемон, показа, че е по-благоразумния и мислещ за избралите го - иска диалог за решение на проблема (който в същност Рахой създаде), а Рахой с подкрепата на всички продажници от Социалиситческата партия, Царя и сивите кардинали показа, че не е способен да управлява тази страна с неадекватните си решения.

Това са опорните точки на английските съветници на каталунския процес /за сведение Ел Паис/. Добре си ги научил !

Мислиш, че е заради Гибралтар?

А какво точно иска. Иска диалог, ама за какво? Веднъж не каза. Иска независимост? Еми няма да му дадат. Иска по-голяма автономия? Е, накъде по-голяма

Иска диалог за да им се върнат прават, които благодарение на Рахойевата партия им отнеха с поправки в Конституцията от 2010г. След политичческите репресии върху Каталунски лидери през 2014 сепаратизма взе връх в Каталуния и ето резултата.

Премиерът на Каталуния...Еми, вече не е премиер..То, от тъпотия и болни амбиции, така става..Пак да благодарят, че Испания е европейска държава..Иначе, щяха да разберат какви са азиатските ценности...Да питат, какво става в Тибет...Или Чечня

Барселона казват ще обявим независимост ако изпълните член 155, а Мадрид ще изпълнят член 155 ако им обявят независимост. Честно нищо не им разбирам на приказките на политиците.

параграф 22

гражданска война ли иска?!? Малко му било да е регионален премиер иска и още !

Откраднатото злато от Америка трябва да се плаща! С лихвите! Жестоко, но справедливо!

Духайте супата-студена!

Всъщност, каква е разликата между испанец и каталунец?

Част от испанците са каталунци. Но всички каталунци са испанци!

Същата като между българин и македонец

Също като разликата между българи и цигани.Всички жители на страната са българи, но част от тях са цигани.

Каталунците ще видят независимост, когато се захапят отзад.

Браво на Каталония.хич да не цепят басма на мързеливите испанци

Понеже ти си работен

Каталунския шеф страда от сериозно раздвоение на личността, хем пич, хем демон.

Заглавието на статията е тотално невярно и подвеждащо. Правителството в Мадрид иска да се декларира че не е обявявана и няма да се обявчва независимост. В противен случай ще обяви предсрочни избори

Още в понеделник Пучдемон ще разбере, че ръководи нещо дето го няма! Испанците дори няма да го затворят. Ще го оставят на каталунските чегеваристи. Те с радост ще го ликвидират!

и пуча ще спре !

Пичдемон заплаши Мадрид и Каталония си загуби автономността.

да, ама спечели независимост!

В коя революционна бригада да се запиша и да се боря в защита на свободата ?????

Розово фламинго набира членове, но има строг дрескод, само по рокли. Повечето обаче не отговарят на запитвания по време на сиестата, пробвай сутрин, ама не много рано.

Това започва да се превръща във водевил, трагикомедия, абсурд! Започвам да си мисля, че идиотизмът, показван в испанските сериали по телевизиите, не е измислица, а реалност за тази страна и тези хора. Жалко

Все още ли е безвизово пътуването за Барселона

... ице, ти ли си, ба..

Дебнеха се, дебнеха се и на този с голямата тояга му омръзна и реши да плясна по-малкия и да приключи въпроса. Макар че вече разбиха един юрофайтър и един ф18, ако цялата има армия е такава трагчина голям смях ще настане тези дни.

те и укрите така решиха и знаем какъв е резултата...

Що има Каталунци във Франция, които ще подпомогнат партизанксото движение в Каталуния ли?! Не се излагай, как си представяш толерасти да водят война за независимост?! То да има тя ще свърши за три, като едните просто ще се предадат. Това да не са ти евреи, руснаци, германци, японци или ангосакси, това са европейци....

Най-добре е Пучдемон да го суспендират. Отзад!

Господ бави, но не забравя. Испания си го заслужава това което ще се случи.

,,...Мадрид ще суспендира автономията на гибралтар..,,!!! да...ама...!!!

Най-добре е Пучдемон да го суспендират. Отзад!

Венцеремос! Бандера роса е тримфера .... Стягаме мешките и заминаваме за Каталония. Вчера си купихме групов самолетен билет до Барцелоназа 20 човека, излиза само 15 Евра на човек. Там разходите ги поема Камата, поне на първо време. Започваме да вдигаме барикади .... да трепаме франкисти.

почини си малко...!!! току що се върна от ракка...!!!

Да не сте си купили билетите от Спас-Александър, че ще видите Испания на картичка?!?

Думите хунта и фашизъм безразборно употребяват единствено руснаците. Че Рахой е пълен тъпанар, който е решил да си мери пишката с Пучдемон, който също е абсолютен тъпанар е ясно. Но нито единия нито другия са фашисти. И двамата нямат такава представителност, че единия да премахва автономията на Каталуния, а другия да обявява независимост. И двамата оглавяват правителства на малцинството.

значи европата се управлява от ,,тъпанари,, ...защото те са част от пол.и ,,елит,,...!!! в този случаи думата фащист за тях е комплимент ...а и не само за тях...!!!

Европа и въобще развитите страни се управляват от тъпанари, а останалия свят от завършени идиоти.

Загине ли само един каталунец , Рахой автоматично се превръща във фашист ,според Евро-Атлантическите ценности!

Най-добре е Пучдемон да го суспендират. Отзад!

Доколкото съм запознат остава около половин година и Испания да обяви банкрут и тогава идва най веселата част от светлата демокрация. А може вече и кралицата да се е гътнала.

Испания премина през най-тежкия период и достигна предкризисните нива на БВП. Някой непрекъсното пропагандират фалити и банкрути , както едно време ни обясняваха, че всъщност живеем много по-богато то хората в Западна Европа и техния стандарт на живот е измамен. Как страдат от циклични кризи, как всеки момент ще банкрутират. Тези някои всъщност просто се стараят да убедят своите граждани как не са бедни, въпреки, че живеят много по-бедно от другите. Та не ги мисли испанците - имат проблеми, но в сравнение с техните критерии за начин на живот, не според някой източни стандарти.

Не, просто те като фалират се отписват едни дългове и толкова, ние като фалираме буквално дължейки жълти сотинки започват цветни революции, докато дойде желаната администрация.

Най-добре е Пучдемон да го суспендират. Отзад!

а да видим сега каква глупост ще направят мадридските фашисти.

И каква автономия ще суспендира Мадрид, като озверелият народ излезе на улиците и обяви обща стачка? Режимът в Мадрид избра най-грешната възможна тактика, сега каталонските ръководители ще станат национални герои. тук трябваше да има дебнене чрез бездействие и от двете страни - единствената печеливша тактика при създалата се ситуация. Сега вече испанците ще бъдат приемани за окупатори, ще започнат бойкоти, което ще отслаби Испания.

Koliama grska napravi Madrid i pak gresi.Sas tezi stpcki te ozakonivat nezavisimosta.Trevashe da gi ostavat da praviat referenduma (koito sigurno nemase da mine) i togava da se namesat.Raxhoj e pulene glupak.

Поздравления за Мариано Рахой. Ето така се прави една държава единна и неделима. Трябва с твърда ръка да смачка отцепниците докато не е късно

Мари ано е тъп като галош. Слушайки шефката си не предотврати референдума. Сега каквото и да прави Испания губи. И то много повече отколкото е икономиката на Каталуния.